+ Konu Cevaplama Paneli
3. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var BirinciBirinci 1 2 3
Gösterilen sonuçlar: 21 ile 27 ve 27

Konu: Islamda Ayrişma ve Tesettür

  1. #21
    Vefakar Üye Teenni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    486

    Standart

    Alıntı miroğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Almanya modern değilki ordan örnek veriyorsun. benim kastettiğim önce ahlakına talip olmalı insan, kılık kıyafete değil. O kıyafetle tam efendimizi temsil etmen gerekli, yoksa kendini değilde maazallah islamiyete ve efendimize zarar verirsin. kastettiğim tam olarak bu.


    Kıyafet sünnetine gelene kadar daha çok sünnetler var diyorum ben. Ama giyenede kimse bir şey diyemez.
    Peygamber efendimizi kim tam olarak temsil edebilirki o bir taneydi onun ahlakiyla ahlaklanabilirsin ancak degilmi ! Sonradan müslüman olan almanlar efendimizi sakalli sarikli hayal ediyorlar ve ona o sekilde uymak istiyorlar heraldeki kiyafetlerini benzetmeye calisiyorlar.Benimde demek istedigim bu tartisma cikmasin
    Ey uykuda iken kendilerini ayık zannedenler! Umûr-u diniyede müsamaha veya teşebbühle medenîlere yanaşmayın. Çünkü, aramızdaki dere pek derindir; doldurup hatt-ı muvasalayı temin edemezsiniz. Ya siz de onlara iltihak edersiniz, veya dalâlete düşer, boğulursunuz.

    Bediüzzaman Said Nursi

  2. #22
    Pürheves bizdostuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    231

    Standart

    Siyah çarşaf çağdışı demek avrupa merkezli bakış açısı olabilir. Çünkü Türkiye'de değişimler herzaman avrupaya göre şekillenmiştir.

  3. #23
    Müdakkik Üye Melis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Bulunduğu yer
    Alem-i ervah
    Yaş
    40
    Mesajlar
    980

    Standart

    biz dinimizi çağa göre şekillendiremeyiz...sınırlar bellidir...aşırısını yapmak da işin takva yönüdür...bu konuda bize saygı duymak düşer,eleştirmek değil...
    vesselam...

    Ve bu mektub sevdamın bir dilekçesi sana

    Bu harfler gözyaşlarımın tek şahidi şimdi.


    Harflerimi bağışla, sevdamı mazur gör, ümmetine hoş gör bizi…


  4. #24
    Garip_Maznun
    Guest Garip_Maznun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Standart

    Alıntı candy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    biz dinimizi çağa göre şekillendiremeyiz...sınırlar bellidir...aşırısını yapmak da işin takva yönüdür...bu konuda bize saygı duymak düşer,eleştirmek değil...
    vesselam...
    Özür dileyerek;yorumunuza katılmakla beraber haddim olmayarak birşeyi düzeltmek istiyorum...Yukarıda aşırısını yapmanın takva olduğunu ifade etmişsiniz...Sanırım yanlışlıkla oldu...Nitekim takva aşırı değildir.İslam aşırılığı sevmez...Hakkınızı helal ediniz...Bu konuda ise tartışmaya gerek yok.Cenab-ı Hakk ölçüleri koymuş,sünnet-i seniyye bellidir.Üstüne bizlerin kendimizce yorum yapması pek doğru olmasa gerek...Sizleri Cenab-ı ZülCelalin eşsiz ayetleriyle başbaşa bırakıyorum.SELAM VE DUA İLE...


    Bunu, hem çağdaşlarına, hem sonra gelecek olanlara 'ibret verici bir ceza', takva sahipleri için de bir öğüt kıldık. (BAKARA SURESİ / 66)

    Ey Ademoğulları, biz sizin çirkin yerlerinizi örtecek bir elbise ve size 'süs kazandıracak bir giyim' indirdik (varettik). Takva ile kuşanıp-donanmak ise, bu daha hayırlıdır. Bu, ALLAH'ın ayetlerindendir. Umulur ki öğüt alıp-düşünürler. (A'RAF SURESİ / 26)

    Ahiretin karşılığı ise, iman edenler ve takvada bulunanlar için daha hayırlıdır. (YUSUF SURESİ / 57)

    Takva sahiplerine vadedilen cennet; onun altından ırmaklar akar, yemişleri ve gölgelikleri süreklidir. Bu korkup-sakınanların (mutlu) sonudur, inkâr edenlerin sonu ise ateştir. (RA'D SURESİ / 35)

    Gerçekten takva sahibi olanlar, cennetlerde ve pınar başlarındadır. (HİCR SURESİ / 45)

    ALLAH'tan) Sakınanlara: "Rabbiniz ne indirdi?" dendiğinde, "Hayır" dediler. Bu dünyada güzel davranışlarda bulunanlara güzellik vardır; ahiret yurdu ise daha hayırlıdır. Takva sahiplerinin yurdu ne güzeldir. (NAHL SURESİ / 30)

    Adn cennetleri; ona girerler, onun altından ırmaklar akar, içinde onların her diledikleri şey vardır. İşte ALLAH, takva sahiplerini böyle ödüllendirir. (NAHL SURESİ / 31)

    O cennet; biz, kullarımızdan takva sahibi olanları (ona) varisçi kılacağız. (MERYEM SURESİ / 63)

    Sonra, takva sahiplerini kurtarırız ve zulmedenleri diz üstü çökmüş olarak bırakıveririz. (MERYEM SURESİ / 72)

    Ehline (ümmetine) namazı emret ve onda kararlı davran. Biz senden rızık istemiyoruz, biz sana rızık veriyoruz. Sonuç da takvanındır. (TAHA SURESİ / 132)

    İşte böyle; kim ALLAH'ın şiarlarını yüceltirse, şüphesiz bu, kalblerin takvasındandır. (HAC SURESİ / 32)

    Andolsun, size açıklayıcı ayetler, sizden önce gelip geçenlerden bir örnek ve takva sahipleri için bir öğüt indirdik. (NUR SURESİ / 34)

    De ki: "Bu mu daha hayırlı, yoksa takva sahiplerine va'dedilen ebedi cennet mi? Ki onlar için bir mükafat ve son duraktır." (FURKAN SURESİ / 15)

    (O gün) Cennet takva sahiplerine yaklaştırılır. (ŞUARA SURESİ / 90)

    İşte ahiret yurdu; biz onu, yeryüzünde büyüklenmeyenlere ve bozgunculuk yapmak istemeyenlere (armağan) kılarız. (Güzel) Sonuç takva sahiplerinindir. (KASAS SURESİ / 83)

    ALLAH, takva sahiplerini (inanarak ve inançlarını uygulayarak) zafere ulaşmaları dolayısıyla kurtarır. Onlara kötülük dokunmaz ve onlar hüzne kapılmayacaklardır. (ZÜMER SURESİ / 61)

    Takva sahiplerine va'dedilen cennetin misali (şudur): İçinde bozulmayan sudan ırmaklar, tadı değişmeyen sütten ırmaklar, içenler için lezzet veren şaraptan ırmaklar ve süzme baldan ırmaklar vardır ve orda onlar için meyvelerin her türlüsünden ve Rablerinden bir mağfiret vardır. Hiç (böyle mükafaatlanan bir kişi), ateşin içinde ebedi olarak kalan ve bağırsaklarını 'parça parça koparan' kaynar sudan içirilen kimseler gibi olur mu? (Muhammed SURESİ / 15)

    Şüphesiz, ALLAH'ın Resûlü'nün yanında seslerini alçak tutanlar; işte onlar, ALLAH kalplerini takva için imtihan etmiştir. Onlar için bir mağfiret ve büyük bir ecir vardır. (HUCURAT SURESİ / 3)

    Ey insanlar, gerçekten, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi halklar ve kabileler (şeklinde) kıldık. Şüphesiz, ALLAH katında sizin en üstün (kerim) olanınız, (ırk ya da soyca değil) takvaca en ileride olanınızdır. Şüphesiz ALLAH, bilendir, haber alandır. (HUCURAT SURESİ / 13)

    ALLAH dilemedikçe onlar öğüt almazlar; takvanın sahibi (onu kabul etmeye ehil olan) O'dur, mağfiretin sahibi (bağışlamaya ehil olan da) O'dur. (MÜDDESSİR SURESİ / 56)

  5. #25
    Müdakkik Üye Melis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Bulunduğu yer
    Alem-i ervah
    Yaş
    40
    Mesajlar
    980

    Standart

    ]
    Alıntı garip_bir_yürek Nickli Üyeden Alıntı
    zür dileyerek;yorumunuza katılmakla beraber haddim olmayarak birşeyi düzeltmek istiyorum...Yukarıda aşırısını yapmanın takva olduğunu ifade etmişsiniz...Sanırım yanlışlıkla oldu...Nitekim takva aşırı değildir.İslam aşırılığı sevmez...Hakkınızı helal ediniz...Bu konuda ise tartışmaya gerek yok.Cenab-ı Hakk ölçüleri koymuş,sünnet-i seniyye bellidir.Üstüne bizlerin kendimizce yorum yapması pek doğru olmasa gerek...Sizleri Cenab-ı ZülCelalin eşsiz ayetleriyle başbaşa bırakıyorum.SELAM VE DUA İLE...
    eyvallah kardeşim...ne demek...helal olsun...burada eksiklerimizi tamamlamak için varız...
    selametle

    Ve bu mektub sevdamın bir dilekçesi sana

    Bu harfler gözyaşlarımın tek şahidi şimdi.


    Harflerimi bağışla, sevdamı mazur gör, ümmetine hoş gör bizi…


  6. #26
    Yasaklı Üye keskin kılıç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2008
    Mesajlar
    108

    Standart

    selamın aleyküm.sanırım 11.lemayı okumakta fayda var.

  7. #27
    Dost mehmet taşbaş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    20

    Standart

    amacımız eleştirmek değil,,, ALLAH hepinizden razı olsun bu gigi konular hepimizin aydınlanmasına vesiledir....konuya farklı açılardan bakabiliriz...zaten konunun özü farklılıkların bir araya gelmasiyle,daha iyi anlaşılıyor....görüşlerimizi tabiki sünneti seniye göre yapacağız,,,, kardeşlerimizin yorumları ama eksik ama fazla ...bu eksen etrafında yaptıklarına eminim...Allah hepinizden razı olsun...tüm müslüman kardeşler olarak,,,tefrikadan uzak..kuran ve sünnet üzerine ...yaşamamızı nasib eylesin,,,,,

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 21.06.08, 00:33
  2. Tesettür
    By havf_reca in forum Tesettür
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 16.06.08, 12:51
  3. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 29.11.07, 09:31
  4. Tesettür mü O da Ne?
    By mana-i harfi in forum Tesettür
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 23.09.07, 21:22
  5. Tesettür
    By muntehab in forum Tesettür
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 20.10.06, 13:06

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0