+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 6 ve 6

Konu: Risale-i Nur ve Sünnet-i Seniyye Işığında Çocuk Eğitimi

  1. #1
    Dost hatice büşranur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2009
    Bulunduğu yer
    Diyarbakır
    Mesajlar
    5

    Standart Risale-i Nur ve Sünnet-i Seniyye Işığında Çocuk Eğitimi

    Dördüncü taife ki çocuklardır.bunlar,hamiyet-i milliyeden merhamet isterler,şefkat beklerler.bunlarda,zaaf ve acz ve iktidarsızlık noktasında ;merhametkar,kudretli bir Halik-ı bilmekle ruhları inbisat edebilir,istidatları mes'udane inkişaf edebilir.ileride,dünyadaki müthiş ehval ve ahvale karşı gelebilecek bir tevekkül-ü imani ve teslim-i İslami telkinatiyle o masumlar hayata müştakane bakabilirler.Acaba,alakaları pek az olduğu terakkiyat-ı medeniye dersleri ve onların kuvve-i maneviyesini kıracak ve ruhlarını söndürecek,ruhsuz sırf maddi felsefi düsturların taliminde midir?Eğer insan bir cesed-i hayvaniyeden ibaret olsaydı ve kafasında akıl olmasaydı;belki bu masum çocukları muvakkaten eğlendirecek terbiye-i medeniyye tabir ettiğinizve terbiye-i milliyye süsü verdiğiniz bu firengi usul,onlara çocukcasına bir oyuncak olarak,dünyevi bir menfaati verebilirdi.Mademki o masumlar hayatın dağdağalarına atılacaklar,mademki insandırlar;elbette küçük kalblerinde çok uzun arzuları olacak ve küçük kafalarında,büyük maksatlar tevellüd edecek.Madem hakikat böyledir;onlara şefkatin muktezası,gayet derecede fakr ve aczinde,gayet kuvvetli bir nokta-i istinadı ve tükenmez bir nokta-i istimdadı;kalblerinde iman-ı billah ve iman-ı bilahiret suretiyle yerleştirmek lazımdır.onlara şefkat ve merhamet bununla olur.Yoksa,divane bir validenin,veledini bıçakla kesmesi gibi,hamiyet-i milliyye sarhoşluğiyle,o biçare masumları manen boğazlamaktır.Cesedini beslemek için,beynini ve kalbini çıkarıp ona yedirmek nev'inden,vahşiyane bir gadirdir,bir zulümdür. (YİRMİDOKUZUNCU MEKTUB-ALTINCI KISIM)
    Madem Öleceğim ve Öldükten Sonra da Hesaba Çekileceğim ; Öyleyse, Şu F ani Dünyanın Elemli Lezzetlerine Kapılıp, Günah İşlemenin NE MANASI VAR???

  2. #2
    Gayyur infak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2009
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Yaş
    38
    Mesajlar
    74

    Standart

    Cesedini beslemek için,beynini ve kalbini çıkarıp ona yedirmek nev'inden,vahşiyane bir gadirdir,bir zulümdür.burayı biraz açıklarmısınız kardeşim..selam ve dua ile..
    madem dünya fanidir,,,değmiyor alaka-i kalbe..

  3. #3
    Dost hatice büşranur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2009
    Bulunduğu yer
    Diyarbakır
    Mesajlar
    5

    Standart

    masum olan çocukların kalpleri de beyinleri de ancak ve ancak iman-ı billah ve iman-ı bilahiret fikriyle doldurulması gerektiğini yoksa bizlere verilen cüz'i bir şefkatle şu zamanın felsefi ilimlerini vermekle o masumlara ne şiddetli bir zulüm yaptığımızı anlatmak istiyor.bnm nakıs anlayışımla ancak bu kadar açıklayabildim tatmin olmadıysanız 29.mektubun 6.kısmını iyice ilk önce kendiniz bi okuyun anlamaya çalışın daha sonra anlayamazsanız risaleleri okuyan başka birinden yardım isteyin inş.istifade edilmiştir duayla...
    Madem Öleceğim ve Öldükten Sonra da Hesaba Çekileceğim ; Öyleyse, Şu F ani Dünyanın Elemli Lezzetlerine Kapılıp, Günah İşlemenin NE MANASI VAR???

  4. #4
    Dost hatice büşranur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2009
    Bulunduğu yer
    Diyarbakır
    Mesajlar
    5

    Standart

    bu konu hakkında bulduğunuz yazıları burada paylaşırsanız sevinirim.sünnet-i seniyye,risaleler,imam gazali,mevlana vb.alimlerin düşünceleride olabilir.duyla...
    Madem Öleceğim ve Öldükten Sonra da Hesaba Çekileceğim ; Öyleyse, Şu F ani Dünyanın Elemli Lezzetlerine Kapılıp, Günah İşlemenin NE MANASI VAR???

  5. #5
    Müdakkik Üye NurTalebesi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2006
    Bulunduğu yer
    Diyar-ı bekir
    Mesajlar
    592

    Standart

    29.mektubun altıncı kısmı miliyetçilikten bahsediyor.Ve milliyetçiliğin zararından bahsetmek için insanları taife olarak ele alıp açıklama yapıyor.Çünkü milliyetçilik ancak gençlerin coşkuyla hamasetle yaptıkları iştir.Ve bir millet sadece gençlikten ibaret değildir.O taifelerden biride çocuklardır...
    Çocukların miiliyetçilikten anlayacakları ne olabilir ki?...
    Onların kalplerini ve akıllarını iman ile nurlandırmadan içimize giren bu hastalığı öğretmek,hakiki vazfilerini daha masumken unutturmaya çalışmak.İman mahalli olan kalbe ne kadar zarar verir?...Şüphelerin iras ettiği akla(beyne) ne kadar zarar verir?...
    Müslüman eriyiz, silsilemiz kahraman / Müslümanız, Hakk'a tapan Müslüman...

    Bir gün Kur an etrafındaki surların yıkıldığını görürsen, hemen kemiklerini taş, etlerini harç, kanını da su edeceksin. Etrafına ilimden, irfandan, faziletten ahlâktan kaleler dikeceksin. Kaleler, fedailer ister. Nasıl olsa sen de içinde fedai olacaksın.

  6. #6
    Pürheves @y$€nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Mesajlar
    177

    Standart

    Aziz, sıddık kardeşlerim,
    İşarat-ı Gaybiye-i Gavsiye ve Aleviyede, "Altmış dörtte Risale-i Nur telifce tamam olur." Demek o tarihten sonra, yalnız izahat ve haşiyeler ve tetimmeler olacak. Bu münasebetle iki nokta ihtar etmek kalbime geldi.
    Birincisi : Risale-i Nur'un fıtraten ve zamanın vaziyetine göre talebesi olacak, başta, masum çocuklardır. Çünkü bir çocuk, küçüklüğünde kuvvetli bir ders-i imani alamazsa, sonra pek zor ve müşkül bir tarzda İslamiyet ve imanın erkanlarını ruhuna alabilir. Adeta gayr-ı müslim birisinin İslamiyeti kabul etmek derecesinde zor oluyor, yabani düşer. Bilhassa, peder ve validesini dindar görmezse ve yalnız dünyevi fenlerle zihni terbiye olsa, daha ziyade yabanilik verir. O halde o çocuk, dünyada peder ve validesine hürmet yerinde istiskal edip çabuk ölmelerini arzu ile onlara bir nevi bela olur. Ahirette de onlara şefaatçi değil, belki davacı olur: "Neden imanımı terbiye-i İslamiye ile kurtarmadınız?"

    özellikle 6 yaş öncesi eğitim büyük önem arzediyor..
    Evet, fıtraten ebediyeti isteyen ve ebed için halk olunan ve ezelî ve ebedî bir Zâtın aynası olan ve nihayetsiz derecede nâzik ve letâfetli bulunan zîşuur bir sırr-ı insanî, zînur bir latîfe-i Rabbâniye, şu kasâvetli, ezici ve sıkıntılı, geçici ve zulümâtlı ve boğucu olan ahvâl-i dünyeviye içinde, elbette teneffüse pekçok muhtaçtır. Ve ancak namazın penceresiyle nefes alabilir.


+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Sünnet-i Seniyye POSTER Çalışmam (Risale-i Nur)
    By Besnili in forum Resim - Fotoğraf Galeri
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 18.07.13, 10:41
  2. Sünnet-i Seniyye ve Risale-i Nur
    By fakrime in forum Sahabeler ve Sünnet-i Seniyye
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 25.09.12, 07:57
  3. Sünnet-i Seniyye Edeptir
    By Haydarı kerrar in forum Risale-i Nur'dan Vecize ve Anekdotlar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 12.11.08, 00:26
  4. Günlük Hayatta Sünnet-i Seniyye
    By Ahsen Nur in forum Sahabeler ve Sünnet-i Seniyye
    Cevaplar: 14
    Son Mesaj: 06.02.08, 21:00
  5. Risale-i Nur Sünnet-i Seniyye'yi Nasıl İhya Edecek
    By Seha in forum Risale-i Nur Talebeliği
    Cevaplar: 72
    Son Mesaj: 23.02.07, 19:30

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Var
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0