Japonya Notları

Selâmun Aleyküm, Muhterem Ağabey ve Kardeşler,

Ağabeylerden öğrendiğimize göre Hazreti Üstadımız hayatta iken kendi parasıyla dört yüz merkeze Nur Risalelerini göndermişti. Bu beldelerden biriside Japonya, ziyaretimiz sırasında bu risaleleri de görme ve okuma imkânımız oldu. (yukarıdaki resimdeki kitap bunlardan birisi). Bu risaleleri Hazreti Üstadımız 1951’de Rahmetli Bayram Yüksel Ağabeyle, Kore savaşı zamanı göndermişti. Tokyo Yoyogi semtindeki Türkiye camisinin müştemilatında bulunan binada muhafaza ediliyor. Buraya yakında büyük bir külliye yapılacak. İnşaallah.
Malatya’dan Mehmed Ali Ağabeyle birlikte Birleşik Arab Emirlileri’nden Nagoya’ya geçdik. Maşaallah Türkiye’den muhtelif vesilelerle buralara gelen genç kardeşlerimiz, kendi işleri ile birlikte dershanede bulunan ağabeylerin etrafında çok hoş organize olarak hizmetlerimize sahib çıkmışlar. Güzel hizmetlere de vesile oluyorlar. Allah razı olsun.

Nagoya; 3.5 milyon nüfuslu bir şehir. Dershanede Ali ve Emre ağabeyler bulunuyor. Dersler dershanede çarşamba esnaf dersi, cuma günü Japonlarla Japonca, cumartesi işçi ağırlıklı, pazar günü ev veya piknik dersleri olarak devam ediyor. Bu derslerin dışında hususi çağrılanlarla dersler okunuyor.
Tokyo; 32 milyon nüfuslu dünyanın en kalabalık şehri. Dershanemiz Merhum Turgut Özal zamanında yaptırılan Osmanlı mimarisi caminin bulunduğu Yoyogi semtinde. Dershanede Namık Ağabeyle zaman zaman gelen Feyzi Ağabeyimiz bulunuyor. Dersler cuma günü namazı müteakib dershanede ve akşamları evlerde okunuyor.

Saitama; dersler çarşamba günü evlerde ve ayrıca çalışanların kaldığı birde dershane var.

Sôka; ders pazar günleri dershanede okunuyor.

Tercümeler; bu güne kadar basılan tercüme kitaplar ise, Küçük Sözler, Tabiat Risalesi, 22. Söz 1. Makam, Hastalar Risalesi, İhtiyarlar Risalesi, 13. Lem’a, Haşir Risalesi 1. Makam. Şu anda 33. Sözün son tashihleri yapılıyor. Yakın zamanda baskısı yapılacak. İnşaallah.

Sakura (kiraz); dağlar, parklar, müzeler, üniversite, işyeri ve ev bahçelerine hep sakura ağaçları dikilmiş. Japonya’nın sembolü sakura ağacı çiçek açtığında muhteşem bir manzara meydana geliyor. Japonlar bu dönemi temaşa için parklara çıkıyorlar. Nurlarda belirtilen “Mevcudata Sani’ hesabına bakılırsa ilimdir.” Hususuyetini kazanmaları için, yani, mevcudata mânây-ı ismiyle değil mânây-ı harfiyle bakmaları için, Nur Risalelerinin ve burada altı yıldır hizmet için bulunan kardeşlerimizin istihdamını Rabbimizden temenni ederiz.

Japon Nur Talebeleri çok sempatik oluyor. Maddi temizliği ve intizamlı yaşayışlarıyla dikkati çeken mütevazı Japon milletinin mânevî temizlikte de dikkati çekmeleri temennisiyle…

Buradan ayrım yapmaksızın ağabey ve kardeşlerle birlikte binler selâm ve dua eder, kardeşlerimizin gayret ve şevkleri için her daim dualarınızı bekleriz.
Japonya Nur Talebeleri