Ohhh resimler iştah kabartıcıda
baka kaldık
abi bari tarif verseydin...
hah sen mantı aklımıza düsürdün kardeşim
öğle yemeği mustafa kardeşten galiba...
çoooooooook acıkmıştım yaf....
Mantı (5 Kişilik)
Malzemeler:
400 gr Mantı hamuru (250 g kıymadan hazırlanmış iç ile doldurulmuş)
750 gr yoğurt sosu
2 çorba kaşığı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI :
Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın. Suyu bir taşım kaynatın. Su kaynayınca mantıları 3-4 parti halinde, her defasında yaklaşık 2 su bardağı dolusu mantı olacak kadar, kaynar suya atıp, hafif diri kalacak biçimde 10-12 dakika haşlayın.Delikli kepçe ile sularını iyice süzdürerek bir kaba aktarın. Sıcak olarak bir kenarda bekletin.
Yoğurt sosunu küçük bir tencereye koyun. Bu tencereyi rahatça alabilecek büyüklükte bir başka tencereye ise yarıya kadar kaynar su koyun. Yoğurt sosunun bulunduğu tencereyi, büyük olanın içine oturtup, ağır ateşte yoğurt sosunu ılındırın.
Mantıları önceden ısıtılmış çukur tabaklara aktarın. Üzerlerine ılık yoğurt sosunu Pökün. Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaşığı margarini eritin. Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın.
Biberli yağı yoğurt sosunun üzerine gezdirip, mantıyı sıcak olarak servis yapın.
TEK YOL DEVRİM
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)