+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 4 Sayfa var 1 2 3 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 40

Konu: Serdar Ortaç: Eurovision'dan Önce Türkçe Olimpiyatları'na Destek Verin

  1. #1
    Müdakkik Üye elips - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    686

    Standart Serdar Ortaç: Eurovision'dan Önce Türkçe Olimpiyatları'na Destek Verin

    Ferhat Göçer'in sunumuyla Show TV'de cumartesi günleri ekrana gelen müzik programı 'Biri Bana Gelsin', önceki akşam Serdar Ortaç'ı konuk etti.

    Önceki akşamki programa Eurovision ve Türkçe Olimpiyatları tartışması damgasını vurdu. "Herkes Eurovision'u konuşuyor; ama bizim bir de Türkçe Olimpiyatlarımız var. Kusura bakmayın, bunu söylemem gerek." diyen Ortaç, seyircilerden Eurovision'dan önce Türkçe Olimpiyatları'na destek vermelerini istedi.

    Bu etkinliği kim gerçekleştirdi ise onlara çok teşekkür etmek istediğini dile getiren sanatçı, "Türkçe Olimpiyatları'nda 100 ülkeden 600 sanatçı katılıyor. Hepsi çıkıp Türkçe okuyor. Eurovision'a on çeken bir olimpiyatımız var bizim. Devletimiz, hükümetimiz çok sağ olsun. Hangi hükümet yaptıysa, kimler vesile olduysa çok sağ olsun. Gurur duydum. 100 tane ülke Türkçe okuyor. Elin Afrikalısı Türkçe okudu. Elin Rus'u Türkçe okudu. Bu yeter." dedi. Ortaç, bu etkinliği izlerken bir Türk olarak gurur duyduğunu belirtti.

    Serdar Ortaç'ın bu konuşması üzerine Ferhat Göçer de, iki yıl önce Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapılan Türkçe Olimpiyatları'na katıldığını hatırlatarak, "Programda, ülke olarak ne kadar farklı olduğumuzu görüyorsunuz. Çok gurur verici bir organizasyon." şeklinde konuştu.

    Türkçeyi dünyada hak ettiği konuma getirmek, dilimizin daha yaygın bir şekilde kullanılmasını sağlamak ve Türkçeyi en iyi öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri gerçekleştirilen ve yurtdışında Türkçeye karşı büyük bir ilgi uyandıran Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın yedincisi 27 Mayıs-10 Haziran 2009 tarihleri arasında yapılacak.

    zaman

  2. #2
    Ehil Üye Nuru-Beril - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Bulunduğu yer
    bilinmiyor...
    Mesajlar
    1.360

    Standart

    RAbbim bu güzel organizasyonu düşünen büyüklerimizden razı olsun
    serdar ortaç'ada helal olsun kimileri birinci gelen kızımızı programlarına davet ediyo fakat tek kelime bile olimpiyattan bahsetmiyolar yada bahsettirmiyolar görmezden geliyolar böyle bir organizasyonun çok ses getirceğinden onlarda emin kendileri böyle bir organizasyonu düşünemedikleri için düşünsede gerçekleştirmek gibi bir çabaları olmadığı için kıskanıyolarrr



    iza/hını bilmediğin konuda sui-zanda
    hatta hiç bir zan/da bulunma.....




  3. #3
    Pürheves Acz_i Mutlak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    151

    Standart

    yazıyı okuyunca gurur duydum.demek ki bir yerlere sesimizi duyurabiliyormuşuz.birgün herkes bu cemaati tebrik edecek inşaallah
    VÜCUDUNU MUCİDİNE FEDA ET.

  4. #4
    Pürheves mtnhydr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    ankara
    Mesajlar
    292

    Standart

    Türkçe olimpiyatlarının manasını bir kardeş izah edebilir mi acaba?? Çok merak ediyorum da..
    her şey ya bizzat güzeldir ya netice itibariyle güzeldir..

  5. #5
    Müdakkik Üye elips - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    686

    Standart

    Kültürel değerlerin insanlık ortak çatısı altında gün yüzüne çıkartılması ve kopuk ilişkilerin aşılarak diyalog köprülerinin kurulması aynı dili konuşmakla mümkün olur.

    İnsanlar arası iletişimin hız kazandığı günümüzde Türkiye’nin yeni yeni coğrafyalarla tanışıp kaynaşması, Asya, Avrupa, Amerika, Afrika ve Avustralya’da Türkçe öğrenen binlerce öğrencinin mevcudiyeti, Türkçenin dünya dilleri arasında hak ettiği konumu elde edeceğinin belirtisidir.

    Güzel Türkçemizi dünyada hak ettiği konuma getirmek, dilimizin daha yaygın bir şekilde kullanılmasını sağlamak ve Türkçeyi en iyi öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla yapılıyor Türkçe Olimpiyatları.

    Türkçe Olimpiyatları bir final niteliğinde. Finale gelene kadar birçok aşamadan geçilmekte. Öğrenciler, sınıf ve okul seçmelerinden sonra ülke seçmelerinden geçerek bu olimpiyatlara katılmaya hak kazanmakta.

    Türkiye’deki finallere katılmaya hak kazanan öğrenciler, ülkelerini Türkçe olarak tanıtan stantlar hazırlayıp ülkesini tanıtmakta ve kültürlerin kaynaşmasına katkıda bulunmaktadırlar.

    Olimpiyatlarda her yıl, Türk diline ve kültürüne hizmet eden devlet büyüklerine, siyaset adamlarına, basın yayın, eğitim ve sanat camiası mensuplarına özel hizmet ödülleri verilmektedir.

    Türk kültürünün dış dünyaya tanıtılması ve Türkçenin yabancılara öğretiminde yurt içinde ve yurt dışında hizmet eden gönüllü kuruluşların rolü unutulmamalıdır.

    Türk diline ve kültürüne hizmet eden bu oluşum SEVGİ, HOŞGÖRÜ ve DİYALOG kapılarının açmaya hizmet etmekte..

    Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

  6. #6
    Pürheves mtnhydr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    ankara
    Mesajlar
    292

    Standart

    Türkçenin başka memleketlerde yaşayan insanlara öğretilmesi, o insansların türkçe bir şarkı söylemesei v.b. şeylerin islama nasıl bir hizmet edeceğini anlayamıyorum. Yani biz bir sudanlıyla kendi kültürünü, dilini muhafaza ederken kınuşmasıyla anlaşamayacakmıyız? Niye o insanı olduğu gibi kabul etmiyoruz da ''kendimizden'' olmasına çalışıyoruz. benim bir Türk olarak bana bir sudanlının bana böyle birşey yapmasını kabul etmem mümkün olmaz herhalde.. Yani bir insanla aynı dili konuşsam ne olur konuşmasam ne olur aynı düşünceleri paylaşmadıktan sonra.. Birde işin kültür kısmı var ki orası da tam anlamıyla karmaşa.. Türk kültürünü öğretmek v.s argümanları kullanılıyor. İyide ya onun kültürü bizimkinden iyiyse, ya o insan kendi kültürüyle daha mutluysa o zaman ne olacak? Bizim kültürümüz en üstün kültür, onların kültür, gelenek ve dilleride düşük değerler mi?
    Hasılı kelam UNSİRİYETİN ŞEN-İ AHERİ YUTMAKLA BESLENEN KÖTÜ BİR NETİCEDİR.
    her şey ya bizzat güzeldir ya netice itibariyle güzeldir..

  7. #7
    Gayyur harbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Mesajlar
    109

    Standart

    Alıntı mtnhydr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Türkçenin başka memleketlerde yaşayan insanlara öğretilmesi, o insansların türkçe bir şarkı söylemesei v.b. şeylerin islama nasıl bir hizmet edeceğini anlayamıyorum. Yani biz bir sudanlıyla kendi kültürünü, dilini muhafaza ederken kınuşmasıyla anlaşamayacakmıyız? Niye o insanı olduğu gibi kabul etmiyoruz da ''kendimizden'' olmasına çalışıyoruz. benim bir Türk olarak bana bir sudanlının bana böyle birşey yapmasını kabul etmem mümkün olmaz herhalde.. Yani bir insanla aynı dili konuşsam ne olur konuşmasam ne olur aynı düşünceleri paylaşmadıktan sonra.. Birde işin kültür kısmı var ki orası da tam anlamıyla karmaşa.. Türk kültürünü öğretmek v.s argümanları kullanılıyor. İyide ya onun kültürü bizimkinden iyiyse, ya o insan kendi kültürüyle daha mutluysa o zaman ne olacak? Bizim kültürümüz en üstün kültür, onların kültür, gelenek ve dilleride düşük değerler mi? Hasılı kelam UNSİRİYETİN ŞEN-İ AHERİ YUTMAKLA BESLENEN KÖTÜ BİR NETİCEDİR.
    Emperyal dil ingilizce ile kendi çaplarında mücadele ediyorlar işte fena mı?.. Ayrıca onların yerinde olsaydınız hangi dille/dillerle eğitim vermeyi tercih ederdiniz?..
    Bu soruları cevaplamazsanız darılırım...

  8. #8
    Vefakar Üye güneşsu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    433

    Standart

    Yurt dışında okul kurulması Türkiye için bir şereftir, bu şerefe her millet nail olmaz. Sömürülen ülkelerde bir Türkiye okulu, oranın kurtuluşu demektir. Türkçe öğrenen her öğrenci, Türkiyenin gönüllü büyükelçisidir.

  9. #9
    Pürheves mtnhydr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    ankara
    Mesajlar
    292

    Standart

    Bir dindar insanın görevi, bir dili yaygınlaştırmak, diğer milletlerin insanlarına kendi kültürünü öğretmek değildir. Bu ancak bir devlet politikası olabilir. Hatta normal bir devletin de değil milliyetçi, savunmacı bir devletin politikası ancak..
    Bir dindar insan yada dini grubun amacı ilay-ı kelimetullahtır.
    Türkçenin yaygınlaşması, Türkiyenin prestijini arttırr mı bilemem. arttırır belki de.. Ama bunun o dindar insanlarıda büyük bir risk altına sokacağı muhtemeldir. Çünkü o zamanda tabiri caizse çamurdan olsun bizden olsun durumu ortaya çıkabilir.

    İngilizcenin emperyalist dil olması bize en önemli vazifemizi aksattırıp dil yaydırma işine sokacaksa o zamanda biz islamın ''cahiliye hastalığı'' olarak tanımladığı bir duruma düşebiliriz.

    Ama genede eğer tüm bu işlerin altında ilay-ı kelimetullah asıl amaç olarak yatıyorsa taktiri hak edecek bir davranıştır(Bu halde de bizi milliyetcilik hastalığına tutulmamıza sebep olanlar bu durumdan gene de mesuldürler) .
    her şey ya bizzat güzeldir ya netice itibariyle güzeldir..

  10. #10
    Dost pervasız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    38

    Standart

    Alıntı mtnhydr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir dindar insanın görevi, bir dili yaygınlaştırmak, diğer milletlerin insanlarına kendi kültürünü öğretmek değildir. Bu ancak bir devlet politikası olabilir.
    .
    evet ben de bu düşüncedeyim

    Hüsrev'in bin kusuru olsa ben onun aleyhinde bulunmaktan korkarım.



    Mazi ve istikbali râyiha-i tayyibesiyle muattar edecek bir gül fabrikası (hüsrev) semâdan bizim imdadımıza gönderilmiş ve benim arkamda kuvvetü'z-zahr olarak duruyor ve mütemadiyen çalışıyorlar diye mesrur oluyorum. Yüz binler Elhamdülillâh!


    Hüsrev gibi bir nur kahramanından, benim yerimde ve Nur’un şahs-ı manevisinin çok ehemmiyetli bir mümessili olmasından hiçbir cihetle gücenmemek elzemdir.



    Bediüzzaman Said Nursi



+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Tanzanya'nın Bağları(Türkçe Olimpiyatları)
    By nurudidem in forum Klip, Video, Film ve Animasyon
    Cevaplar: 6
    Son Mesaj: 21.06.14, 22:27
  2. Türkçe Olimpiyatları- Ahmet Kaya
    By nurudidem in forum Serbest Kürsü
    Cevaplar: 64
    Son Mesaj: 18.07.12, 11:23
  3. Türkçe Olimpiyatları-Beğenilenler
    By nurudidem in forum Klip, Video, Film ve Animasyon
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 19.06.12, 12:10
  4. Kepez-Türkçe Olimpiyatları
    By Hanedan19 in forum Klip, Video, Film ve Animasyon
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 18.06.08, 23:08
  5. Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 14.06.08, 12:12

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0