+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 5 ve 5

Konu: Cep Telefonu Kontrollü İnsansız Uçak Geliştirildi

  1. #1
    Gayyur Rainboy44 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2007
    Mesajlar
    98

    Standart Cep Telefonu Kontrollü İnsansız Uçak Geliştirildi

    İranlı genç bilimadamı Şerifzade ilk kez cep telefonu ile uzaktan kontrol edilebilen insansız uçak imal etti.

    Yeni icadı hakkında açıklamada bulunan İranlı genç mucit Hasan Şerifzade, uçağın tüm parçalarını bizzat yaptığını belirterek bir metre uzunluğunda olan yeni insansız uçağının 1500 metre yükseklikten uçabileceğini belirtti.

    Uçağın üzerinde görünteleme amacı ile fotoğraf makinesi ve yine kamera yerleştirildiğini kaydeden Şerifzade, yeni icat ettiği uçağın cep telefonu ile uzaktan kontrol edilebildiğini, uçakla bir başka cep telefonu ile temasa geçildiği takdirde uçağın kontrol altına alınamayacağını kaydetti.

    http://www.islamidavet.com/cep-telef...istirildi.html
    Konu Rainboy44 tarafından (05.01.09 Saat 20:19 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    Dost Hâk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Mesajlar
    2

    Standart

    Haber İçin Teşekkürler, Kardeş.

  3. #3
    Müdakkik Üye ayine-i samed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    ankara
    Yaş
    38
    Mesajlar
    881

    Standart

    maşAllah iranlılardan böyle güzellikler bekleyecekmiydik.

  4. #4
    Ehil Üye muhibbülkurra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2007
    Mesajlar
    4.304

    Standart

    Gürüntülü konuşmaya ilk adımın maliyeti ağır
    Cep telefonuyla görüntülü konuşmaya 13 gün kala firmalar üçüncü nesil (3N) cihazlara ağırlık vermeye başladı.
    Şu anda 3N'ye uyumlu 4 milyon telefonla 'alo' diyen abone bulunurken, 30 Temmuz 2009'dan itibaren bu sayı artacak. Uzmanlar, ilk ayda en az 5 milyon ikinci nesil cihazın görüntülü konuşmaya izin verenle değiştirilmesini bekliyor. Bunu dikkate alan firmalar, geçen yıl ortalama bin 200 lira olan telefonların fiyatlarını düşürdü. Tüketicinin merakla beklediği 3N uyumlu ceplerin fiyatları 393 liradan başlayıp bin 800 liraya kadar çıkıyor.
    'Cepten' görüntülü iletişim, televizyon seyretmeye ve hızlı internet bağlantısı gibi imkanlar sağlayacak 3N uygulaması, cep telefonu pazarını da baştan sona değiştirecek. Cihan'ın konuyla ilgili sorularını cevaplayan Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği Başkanı Murat Dursun, sektörde yaşanacak değişim ve fiyatlarla ilgili önemli tespitlerde bulundu. Türkiye'de şu anda üçüncü nesil uygulamalarını destekleyen 4 milyon cep telefonunun kullanıldığını belirten Dursun, satışa arz edilen 140 modelin yarısından fazlasının 3N'yi desteklediğini aktardı.
    Murat Dursun'a göre görüntülü konuşma başladığında 3N'ye uyumlu telefonlara talep artacak ve fiyatlar da bir miktar daha düşecek. Operatörlerde olduğu gibi cihaz üreticilerinde de rekabet yaşandığının altını çizen Dursun, kriz sebebiyle düşen telefon satışlarına 3N'nin merhem olacağını ifade ederek, "30 Temmuz'da rahat bir nefes alacağız." ifadesini kullandı.
    OPERATÖRLER 3N 'CEP'LERE DE KAMPANYA YAPACAK Sektördeki üç GSM şirketinin de 3N'yi destekleyen cihaz kampanyalarıyla vatandaşa ucuz telefon sunacaklarını vurgulayan Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği Başkanı Dursun, şunları söyledi:
    "Operatörlerde önemli hazırlıklar var. Serbest satışlardan ziyade operatörlerin 3N'yi destekleyen cihaz kampanyalı satışları ön planda olacak. Konuşma süreleriyle birleştirilmiş düşük fiyatlarla abonelerine telefon satacaklar. Cep'ten ucuza konuşmak 3N'de de devam edecek. Son 1-2 yılda atılan serbestleştirme adımlarıyla rekabet önemli ölçüde arttı. Rekabetin gelişmesi vatandaşın cebine yansıdı. Şu anda bu yönde son derece uygun fiyatlarla kullanıcı hizmet alıyor. Bu eğilim 3N'de de devam edecektir. Ucuz hizmet alabilecekler."
    İşte 'cep'ten görüntülü konuşturacak bazı telefonlar ve fiyatları
    Marka Model Fiyat*
    Apple 3G Iphone 4GB 1.440
    Apple Iphone 8GB 1.693
    Blackberry 9000 Bold 1.448
    Blackberry 9500 Storm 1.595
    HTC Diamond 1.573
    HTC P7272 1.708
    HTC Touch 3G 1.111
    Nokia 5320 445
    Nokia 5800 806
    Nokia 6210 639
    Nokia 6220 475
    Nokia 6500S 548
    Nokia 6600F 645
    Nokia 6600S 559
    Nokia 6700 694
    Nokia E63 607
    Nokia E71 876
    Nokia E75 1.041
    Nokia N73 470
    Nokia N79 630
    Nokia N85 887
    Nokia N95 8GB 1.125
    Nokia N96 1.175
    Samsung F480 689
    Samsung G810 775
    Samsung i8510 1.315
    Samsung i900 1.190
    Samsung M7603 704
    Samsung M8800 985
    Samsung S5233 471
    Samsung S5603 599
    Samsung S7350 673
    Samsung S8003 997
    Samsung S8300 972
    Sony Ericsson C510 504
    Sony Ericsson C902 736
    Sony Ericsson G705 686
    Sony Ericsson T700 400
    Sony Ericsson W910i 392
    (*) Lira, bayilere göre çok küçük değişiklikler olabilir.
    Kâinat mescid-i kebîrinde, Kur’ân, kâinatı okuyor. Onu dinleyelim. O nur ile nurlanalım. Hidâyetiyle amel edelim. Ve onu vird-i zebân edelim. Evet, söz odur ve ona derler. Hak olup, Haktan gelip, Hak diyen ve hakikati gösteren ve nurânî hikmeti neşreden odur.
    Kur’ân’a ve imana ait herşey kıymetlidir; zâhiren ne kadar küçük olursa olsun kıymetçe büyüktür. Evet, saadet-i ebediyeye yardım eden, küçük değildir.

  5. #5
    Ehil Üye muhibbülkurra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2007
    Mesajlar
    4.304

    Standart

    3G hakkında tüm bilinmeyenler...

    Telefonumun 3G'li olduğunu nasıl anlarım, nasıl görüntülü konuşacağım, faturam artacak mı? Tüm soruların yanıtı bu haberde...


    Türkiye’de üçüncü nesil (3G) teknoloji 9 gün sonra kullanılmaya başlayacak. Hızlı ve görüntülü iletişim olarak bilinen bu teknoloji, Turkcell, Vodafone ve Avea’dan hizmet alan cep telefonu kullanıcıları için yeni bir dönemin kapılarını aralayacak. 3G destekli telefonu bulunan aboneler birkaç saniyelik işlemin ardından 3G’ye geçebilecek.

    Telefonları 3G’yi desteklemeyen abonelerin, bu teknolojiye uyumlu yeni telefon almaları gerekecek. Beş yıldan bu yana dünyanın birçok bölgesinde bu teknoloji kullanılıyor.

    3G’yi destekleyen telefonlar Türkiye’de de son yıllarda satıldı. Bazı tahminlere göre 4 milyonu aşkın telefon 3G’li. Dolayısıyla bunların yeni telefon almasına gerek yok.

    Türkiye, teknolojinin hızlı gelişimiyle, hızda 3G’yi sekize katlayan 3.5G teknolojisiyle yola çıkacak. Böylece 3G şebekesinin ulaştığı hız kapasitesinin 8 katına ulaşılacak. Kullanıcılar 3G şebeke sayesinde şu an GSM’deki bağlantı hızından 40 kat daha hızlı internete bağlanacak. 3G şebekesiyle 2 Mbit, 3.5G’yle de 14 MBit veri hızına ulaşılabiliyor.

    Telefonumun 3G’li olduğunu nasıl anlarım?

    Kullandığınız cep telefonu modelinin teknik özelliklerinde “3G”, “WCDMA” veya “UMTS” ifadelerinden herhangi birinin yazılı olup, olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Bu kelimeler telefonun üçüncü nesil şebekeyi desteklediğini gösteriyor. Telefonda “şebeke” bölümüne girerek veya internette (Google, Yahoo, v.s) telefonun özelliklerini arayarak bu bilgiye ulaşabilirsiniz.

    3G’ye nasıl geçerim, ne yapmalıyım?

    Üçüncü nesil şebeke teknolojisine geçiş işlemi SMS göndermek kadar basit. Telefonunuz 3G uyumlu ise 30 Temmuz’dan itibaren ilgili operatöre SMS veya çağrı merkezi yoluyla ulaşarak bu teknolojiyi kullanmaya başlayabilirsiniz. Turkcell ve Avea SMS yoluyla ön kayıt toplamaya başladı.

    Faturamda bir değişiklik olacak mı?

    Mobil data (veri) kullanımına bağlı olarak faturaya ek ücret yansıtılabilir. Operatörler 3G’li mobil internet fiyatlarını 8 gün sonra açıklayacak. Konuşmada dakika fiyatları aynı kalacak. Görüntülü iletişim için ekstra bir ücret alınması beklenmiyor. Turkcell, Vodafone ve Avea abonelerinin 3G üzerinden görüntülü iletişim kurması için ilgili operatörlerin ara bağlantı sözleşmesini imzalaması gerekiyor.

    Kontörlü hat 3G’ye geçebilir mi?

    Evet. Faturalı veya ön ödemeli hat kullanıcıları bu teknolojiyi kullanabiliyor. 3G üzerinden internet bağlantısı yapıldığında bunun karşılığı faturasız hatlardan kontör olarak alınacak.

    Görüntülü görüşme için ne gerekli?

    3G servisinin kullanıcılar için en önemli avantajlarından biri de, karşılıklı olarak görüntülü iletişim yapılabiliyor olması. Bu sayede çift kameralı cep telefonlarıyla görüntülü iletişim yapılacak.

    Görüşmenin yapıldığı her iki tarafta da çift kameralı model olmalı. Ayrıca iki tarafın da 3G’ye geçiş yapması gerekiyor.

    3G destekli olan ama tek kamerası bulanan modeller sadece hızlı internet erişiminde bu teknolojiyi kullanabilecek.

    3G teknolojisi ne işe yarayacak?

    - İnternet alanında ‘dial-up’ bağlantıdan ADSL bağlantısına geçişin bir benzeri cep telefonlarında görülecek, GSM şebekesinden 3G şebekeye geçişte de hem kapasite hem de hız alanında önemli gelişmeler yaşanacak.
    - Cep telefonlarından online müzik yükleme yaygınlaşacak, mobil TV sayesinde yüksek kalitede canlı televizyon yayınları izlenecek, kişiye özel televizyon program yayıncılığı başlayacak.
    - İşadamları video konferans uygulamalarını her an her yerde yüksek kalitede cep telefonları üzerinden yapabilecek. Ayrıca iş dünyasında sağlık, eğitim ve güvenlik alanında yeni çözümler devreye girecek.
    - Özellikle gençler, cep telefonu üzerinden karşılıklı online oyun oynayabilecekler.
    - Taşınabilir bilgisayarlardan (laptop) 3G bağlantısıyla hızlı internete bağlanılabilecek.
    Kâinat mescid-i kebîrinde, Kur’ân, kâinatı okuyor. Onu dinleyelim. O nur ile nurlanalım. Hidâyetiyle amel edelim. Ve onu vird-i zebân edelim. Evet, söz odur ve ona derler. Hak olup, Haktan gelip, Hak diyen ve hakikati gösteren ve nurânî hikmeti neşreden odur.
    Kur’ân’a ve imana ait herşey kıymetlidir; zâhiren ne kadar küçük olursa olsun kıymetçe büyüktür. Evet, saadet-i ebediyeye yardım eden, küçük değildir.

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. İnsansız dünyâ okumaları
    By Ensardan in forum İnanca ve Düşünceye Özgürlük Platformu
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 22.05.13, 21:00
  2. Tank, Uçak, Füze, Katliam
    By Bîçare S.V. in forum Gündem
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 29.12.08, 13:34

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0