Gündem Gündemle ilgili, güncelliğini yitirmeyen haberleri buradan paylaşabilirsiniz...

Seçenekler Stil
Alt 22.10.08, 13:08   #1
Manâ
Vefakar Üye

Manâ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Afganistan'da Kur'an Star Yarışması Başlıyor

Afganistan’da populer bir televizyon yarışması düzenlendi. Bu yarışmada ne dans becerileri sergileniyor, ne bir şarkı söyleniyor. Bu yarışmada ezbere Kur’an okuyanlar yarışıyor.

Yarışma için para biriktirmiş

Yarışmanın finaline kalan üç kişiden biri olan Ahmed Hasib Kazemi, “bu yarışmayı kazanacağımı umuyorum” diyor. Ahmed Hasib Kazemi 31 yaşında ve normalde pazarda ayakkabı satıyor. Ahmed finalde giyeceği kıyafetlerin masrafını boğazından kesmiş ve uzun zamandır para biriktirdiğini ifade ediyor.

“Hayalim Mekke’de okumak”

Finale kalan diğer yarışmacı 19 yaşında bir öğrenci olan Ahmed Bahir. Her gün pratik yaptığını söyleyen Bahir, “sokakta artık insanlar beni tanıyor, bu anlamda televizyonun etkisi büyük. Şu anda param olmadığı için gereçekleştiremediğim hayalimi bu yarışma sayesinde gerçekleştirmeyi umuyorum” diyor. Hayalinin ise Mekke’ye okumaya gitmek olduğunu ifade ediyor.

Finale kalan son yarışmacı ise, Uzra Muhammed isimli 16 yaşında bir bayan. Uzra Muhammed her gün annesi ile çalıştığını ifade ederek, “ben hazırım” diyor.

“Kur’an Star’a büyük ilgi”

Bu yarışmaya katılan 250 kişiden sadece bu üç kişi 8 haftadır yapılan elemelerle finale kaldı. Marco Polo Düğün Salonun’da yapılması beklenen final, Afgan halkı tarafından büyük bir ilgi gördü.

Alkış yada tezahürat yok

Kur’an Star fikrini öne sürenler düzenlenen şarkı yarışmalarına misilleme yapmak isteyen din adamları. Yarışmayı diğer star yarışmalarından ayıran özelliği de Finalistler sahneye çıkarken tezahürat yapılmıyor veya alkış tutmak da yok. Sadece bir din adamı ayet okuyor.

Yarışmanın reytingi yüzde 80
Yarışmada finalistlerin uzun ayetleri ezbere okuması gerekiyor. Kur’an Star Yarışması beklenenin ötesinde Afganistan’da büyük ilgi gördü ve yaklaşık yüzde 80 reyting yaptı.
Timeturk
Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.10.08, 13:54   #2
Fehim
Moderator

Fehim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Menfi haraketin müsbet istikamete çevrilmesine güzel bir örnek...
Alt 22.10.08, 14:39   #3
HÜCCET
Vefakar Üye

HÜCCET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Maşallah, böyle bir yarışmaya gıpta ile baktım .Rabbim bizim ülkemizde de böylesine güzel yarışmalar yapılmasını nasip etsin.

"Yağmur duasına çıksaydık dostlar
Bulutlar yarılır hava açardı
Şimdi ne ihtimal nede imkan var
Göğe hükmetmkten kolay ne vardı?
Yağmur duasına çıksaydık dostlar

Ben geldim geleli açmadı gökler
Ya ben bulutları anlamıyorum
Ya bulutlar benden bir şeyler bekler
Hayat bir ölümdür aşk bir uçurum
Ben geldim geleli açmadı gökler "
S.Karakoç

Alt 23.10.08, 09:02   #4
Alâ Nur
Vefakar Üye

Alâ Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ülkemizde olmasının faturası Ak Partiye çıkartılır. Her iyi işi proveke eden bir eregenkoncu mutlaka vardır ve sonucunada Ak Parti katlanmak zorunda bırakılıyor. Kapatma savcısı teyakkuzda beklerken böyle bir yarışmaya izin çıkarmazlar.

Etiketler
afganistanda, başlıyor, kuran, star, yarışması

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil