+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 1 2 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 12

Konu: Bayanlar Mutfağa...

  1. #1
    Gayyur cemre34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2011
    Mesajlar
    87

    Standart Bayanlar Mutfağa...

    Forma yemek bölümü açmamışlar bende konuyu buraya açayım dedim. Bayan arkadaşlarım bu bölümde sevdiğimiz yemeklerin,tatlıların tarifini paylaşalım istiyorum. Biraz yemek kültürümüz gelişir. Daha önce denediğiniz ve hoşunuza giden tarifleri bekliyoruz.

    Allah şimdiden razı olsun.

  2. #2
    Global Moderator gamze-i_dilruzum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2012
    Mesajlar
    4.225

    Standart

    Allah razı olsun güzel düşünülmüş,bence bunu sadece bayanlara has yapmayalım...Beylere ayıp olur sonra


    "Arşa değmek istidadında olanların ayakları altına, omuzlarımızı koyarız."

    Zübeyir Gündüzalp





  3. #3
    Gayyur cemre34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2011
    Mesajlar
    87

    Standart

    eğer güzel yemek ya da tatlı yapan beyler varsa tabi ki onlardan da tarif bekleriz.

  4. #4
    Global Moderator gamze-i_dilruzum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2012
    Mesajlar
    4.225

    Standart


    "Arşa değmek istidadında olanların ayakları altına, omuzlarımızı koyarız."

    Zübeyir Gündüzalp





  5. #5
    Vefakar Üye edafülibad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2009
    Mesajlar
    322

    Standart

    İlk tarif benden olsun çok sevdiğim bir tatlı Oktay Usta'dan;

    Altı Çıtır Üstü Çıtır Ortasına Krema Yatır

    çıtırı için:
    250 gr.tel kadayıf
    1 çorba k.tereyağı
    3 çorba k.toz şeker
    1 avuç fındık

    Kreması için:
    1 litre süt
    1 su b.toz şeker
    3 çorba k.un
    2 çorba k.nişasta
    1 yumurta sarısı
    1 su b.krema
    1 çorba k.vanilya

    Hazırlanışı :
    Tel kadayıfı çok ince olarak kesin.Tencereye tel kadayıfı alın.Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı ve 3 çorba kaşığı toz şekeri ilave edip karıştırın.
    1 avuç fındığı parçalayıcıdan geçirin.Fındığı tel kadayıfın üzerine ekleyin.
    Tel kadayıfı sürekli karıştırarak kızarana kadar karıştırın.

    Kreması için tencereye 1 litre sütü alın.Sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker,3 çorba kaşığı un,2 çorba kaşığı nişasta 1 adet yumurta sarısı,1 çorba kaşığı vanilya ilave edin.
    Kremayı ocağa alıp kremayı sürekli karıştırarak kremayı pişirin.Krema soğuduktan sonra mikserle çırpın.
    Daha sonra üzerine 1 su bardağı kremayı ilave edip karıştırın.Kavrulan tel kadayıfı yarısını fırın kabına alın.
    Krema sıkma torbasına kremayı alın.Tel kadayıfların üzerine kremanı ilave edin.Kremanın üzerine kalan telkadayıfı ilave edin.
    Tel kadayıfların üzerine bütün fındık batırın.Tatlı soğuduktan sonra servis edin.

    Afiyet olsun... (yalnız tatlıyı bir gün öncesinden yapmayın,aynı gün içinde bitmesi lazım. bekleyince kadayıfın çıtırlığı kalmıyor.)

  6. #6
    Gayyur cemre34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2011
    Mesajlar
    87

    Standart

    Adı güzel bakalım kendi de adı kadar güzel bir tarif mi? Yalnız krema dediğiniz ne hazır mı bu? ben pek fazla bilmiyorum da o yüzden bu konuyu açtım. Artık öğrenmem lazım

  7. #7
    Global Moderator *SAHRA* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2009
    Mesajlar
    9.874

    Standart

    Resimde olsaymış güzel olacakmış

  8. #8
    Gayyur nurudidem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2009
    Bulunduğu yer
    Konya
    Yaş
    33
    Mesajlar
    108

    Standart

    arkadaşlar benimde apartmandaki komşulara aşure yapmam lazım ama daha önce hiç yapmadım. Yapmasını bilen var mı? nelere dikkat etmem lazım yada uyguladıkları ve güzel olan bir tarif verebilirler mi.
    Allah razı olsun.
    Cennet cennet dedikleri
    Birkaç köşkle huri
    İsteyene ver onları
    Bana Seni gerek Seni
    Yunus Emre

  9. #9
    Vefakar Üye edafülibad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2009
    Mesajlar
    322

    Standart

    Krema hazır küçük paketlerde satılıyor. Vanilyalı olanlardan alın. Tatlının adı muhallebili kadayıf olarak da geçiyor. Orda krema yerine krem şanti yazıyor ama ben kremalı daha çok seviyorum. Siz seviyorsanız onuda kullanabilirsiniz.

    Aşure yapmak bana da hep zor gelmiştir hiç cesaret edip deneyememiştim ta ki pazar gününe kadar. Her yıl aşure programımız için ev hanımı ablamızdan rica ederdik o bize yapardı ama bu yıl bizim yapmamız gerekti. Pazar günü evde denemek için yaptım ama cumartesi günü rüyamda hep aşure yaptım. (kalabalık gruba yapacağım için önce evde kendim denemek istedim) Ev arkadaşlarım güzel olmuş deyince apartmandaki komşulara da dağıttık. Bugün de programımız oldu Elhamdülillah aşureyi beğendiler. Korktuğum kadar zor değilmiş yapılması. Önceleri sevmezdim aşureyi üniversteye gidince sevmeye başladım. Şimdilerde ise annemin aşuresini özlüyorum...
    Ben internetten birkaç tarifi harmanlayıp uyguladım. Birde güzel aşure yapan bir ablamız vardı ondan fikir aldım.Yapacağınız kişi sayısına göre ölçüler değişir ama 500 gr buğday kullanıyorsanız 1 kg şeker, buğdayın yarısı kadar diğer malzemeleri eklemeniz gerekiyor( Ablamız öyle söyledi ben de ona göre yaptım. Şekerini ayarlamak zor olmadı.) İnciri en son koymak gerekiyormuş çünkü suyunu karartıyormuş, buğday kaynarken içine biraz karanfil koyarsanız buğdaya tat veriyormuş. Size kolay gelsin.

  10. #10
    Global Moderator gamze-i_dilruzum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2012
    Mesajlar
    4.225

    Standart

    Safranlı Aşure


    1 su b. haşlanmış nohut
    1 su b. haşlanmış fasulye
    2 su b. buğday
    1 çay b. pirinç
    1 kase kuru üzüm
    1 kase kuru incir
    1 kase kuru kayısı
    2 elma
    2 su b. toz şeker
    1 çay k. safran
    su


    ÜZERİ İÇİN:

    incir
    fındık
    ceviz
    nar
    tarçın
    pirinç fıstık




    HAZIRLANIŞI:
    Buğdayı haşlıyoruz. Aşureyi pişireceğimiz tencerede az miktarda su kaynatıyoruz. Haşlanan buğdayı suyuyla beraber tencereye ilave ediyoruz. Beraber kaynatıyoruz.Pirinci iyice yıkayıp, süzüyoruz ve tencereye ilave ediyoruz. Birkaç dakika sonra haşlanmış nohut ve fasulyeyi de tencereye alıyoruz.

    Kuru üzümü atıyoruz.Kuru kayısıları doğruyoruz. Kayısıyı da tencereye alıyoruz. Elmaları soyuyoruz ve küçük küp şeklinde doğruyoruz. Safranı sıcak suya koyuyoruz ve renginin çıkması için bekletiyoruz. Elmaları tencereye alıyoruz. Kıvamı koyulaşana kadar kaynamaya bırakıyoruz. Sıcak su ilave ediyoruz. Kıvamına göre ara ara sıcak su verebiliriz. İncirleri doğruyoruz. Kıvamını ayarladıktan sonra inciri ve safranı suyuyla beraber veriyoruz. Son aşamada aşureyi karıştırarak şekerini döküyoruz. Biraz daha kaynattıktan sonra kaselere paylaştırıyoruz. Üzerlerini doğranmış incir, fındık, ceviz, nar tanesi, pirinç fıstık ve tarçınla süsleyerek servis ediyoruz.




    "Arşa değmek istidadında olanların ayakları altına, omuzlarımızı koyarız."

    Zübeyir Gündüzalp





+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Hadi mutfağa
    By *SAHRA* in forum Resim - Fotoğraf Galeri
    Cevaplar: 11
    Son Mesaj: 29.04.14, 13:39
  2. Bayanlar Önden...
    By Şahide in forum Edebiyat
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 15.02.12, 07:33
  3. Bayanlar Neden Ağlar?
    By insirah in forum İslam'a Göre Kadın ve Aile
    Cevaplar: 96
    Son Mesaj: 25.03.09, 17:44
  4. Bayanlar ve Teravih
    By zühretünnur in forum Fıkıh
    Cevaplar: 15
    Son Mesaj: 04.10.07, 13:18

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Yemek Tarifleri ListeNur.de - islami siteler listesi
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0