+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 2 ve 2

Konu: DenktaŞ dualarla

  1. #1
    Ehil Üye Bîçare S.V. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul/Üsküdar
    Mesajlar
    2.407

    Standart DenktaŞ dualarla

    DENKTAŞ DUALARLA
    18.01.2012
    KKTC’nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın cenaze namazını kıldıran Din İşleri Başkanı Talip Atalay, “İnançlı bir Müslüman olan Denktaş, yaşamının neredeyse tamamını Kıbrıs Türkünün var oluşuna adadı ve son nefesine kadar bizi biz yapan vatan, millet, bayrak, Kur’an, ezan gibi temel değerlerimizi yükseltmek ve yaşatmak üzere kendisini vakfetti” dedi. Cenaze tekbirler ve dualarla toprağa verildi.

    Denktaş duâlarla uğurlandı KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı.
    Vefat ettiği YDÜ Hastanesi’ndeki törenin ardından önceki gün KKTC Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na nakledilen Denktaş’ın naaşı için, Türkiye’den gelen üst düzey konukların da katılımı ile ikinci kez devlet töreni düzenlendi. Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki genel başkanlar Deniz Baykal, Hikmet Çetin, Altan Öymen, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, DSP Genel Başkanı Masum Türker, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, merhum Başbakan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Alparslan Türkeş’in oğulları MHP milletvekili Tuğrul Türkeş, AKP Milletvekili Ahmet Kutalmış Türkeş ve törene iştirak eden partilerin diğer yöneticileri katıldı. Törende, protokol taziye defterini imzaladı. Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan ve diğer konuklar Denktaş’ın naaşının başında durarak Denktaş’ın ailesine taziyelerini sundu. Cumhurbaşkanı Gül, Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş’a taziyesini sunarken Aydın Denktaş başını Cumhurbaşkanı’nın göğsüne yasladı.

    SELİMİYE CAMİİ'NDE CENAZE NAMAZI KILINDI
    KKTC Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki törenin ardından top arabasına konulan Denktaş’ın naaşı, yaklaşık 3 kilometre mesafedeki Selimiye Camii’ne getirildi. Camiye kadar olan güzergah boyunca vatandaşlar zaman zaman alkışlarla Denktaş’ı son yolculuğuna uğurladı. Türkiye’den cenazeye katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da olduğu devlet erkanı da camiye top arabasının arkasında yürüyerek geldi. Caminin Rum kesimine çok yakın mesafede olması sebebiyle çevrede güvenlik önlemleri alındı ve bazı sokaklara girilmesine izin verilmedi. Denktaş’ın naaşı cami avlusuna getirilerek hazırlanan bölüme konuldu. Öğle namazı kılınırken Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş ve oğlu Serdar Denktaş bir süre tabuta sarıldılar. Öğle namazının ardından Denktaş için cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Denktaş’ın cenazesi tekbir getirilerek tekrar top arabasına alındı ve cenaze töreninin definden önceki son noktası olan Girne Kapısı’ndaki TMT Anıtı’nın da bulunduğu Cumhuriyet Parkı’na götürülerek, burada dularla toprağa verildi.

    SABAHA KADAR NÖBET TUTULDU
    Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda önceki gün katafalka konan Rauf Denktaş’ın naaşı önünde halkın sabaha kadar saygı geçişi sürdü. Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın çocukları ve torunları da taziyeleri kabul etti. Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın tabutu başında hem askerler hem de üst düzey devlet görevlileri tarafından saat 09.30’a kadar ihtiram nöbeti tutuldu.

    RESMÎ KURUM VE KURULUŞLAR KAPALI
    Selimiye Cami ve etrafında geniş güvenlik tedbirleri alınırken, cami avlusuna sınırlı sayıda kişinin girmesine izin verildi. Binlerce vatandaş cami etrafında toplandı. Töreni Türk basının yanı sıra, Kıbrıs Rum kesiminden gelen Rum gazeteciler de takip etti. Tören sebebiyle Lefkoşa Surlariçi bölgesi trafiğe kapatıldı. Lefkoşa’da, yas sebebiyle kapatılan işyerlerine ve caddelere, üzerinde ‘’unutmayacağız’’ yazılı Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın posterleri ile Türk ve KKTC bayrakları asıldı. Vefat ilanları sebebiyle Kıbrıs gazeteleri 100 sayfanın üzerinde yayımlandı. Ayrıca yas sebebiyle, resmi kurum ve kuruluşlarla, tüm resmi ve özel okullar dün açılmadı. Denktaş için ‘’Tüm Türk Ulusunun ve Halkımızın Başı Sağolsun. Sizi Asla Unutmayacağız’’ ve ‘’Seni ve Cumhuriyeti Sonsuza Dek Yaşatacağız’’ yazılı pankartlar açan, ellerinde Türk ve KKTC bayrakları ve Denktaş posterleriyle çoluk çocuk, genç yaşlı meydanda toplanan vatandaşlara, Lefkoşa Türk Belediyesi de Girne Kapısı’nda kurduğu çorba çeşmesiyle soğuk havada ikramda bulundu.

    CAMİLERDE SALÂ VERİLDİ
    KKTC’nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için Türkiye’de tüm camilerde sala verildi. Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşavirliği’nden alınan bilgiye göre, başkanlıkca, Denktaş’ın son yolculuğu öncesinde mütfülüklere talimat verildi. Talimata göre, yurttaki tüm camilerde KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı için öğle namazından önce sala verildi.


    "İyyake nâ'büdü ve İyyake nesteîn."

    'Ancak Sana kulluk eder, ancak Senden yardım isteriz' (Fâtiha Sûresi)


    "İnsanlara teşekkür etmeyen, Allah'a da şükretmez.!" (H.Ş.)

    'Bırak bîçare feryâdı, belâdan; gel tevekkül kıl' (17.Söz.)

    "Şimdi 'OKU' kabirde okuyamazsın" (Z.Gündüzalp)

    'ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR' (YENİASYA)

    Selâm ve duâyla. Bîçare S.V.

  2. #2
    Global Moderator *SAHRA* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2009
    Mesajlar
    10.782

    Standart

    Allah rahmet eylesin

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Demirkan dualarla
    By Bîçare S.V. in forum Dualar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 06.02.12, 01:32
  2. Dualarla uğurluyoruz
    By Bîçare S.V. in forum Serbest Kürsü
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 18.01.12, 22:33
  3. DENKTAŞ: Kıbrıs’ta İslâm kültürü var
    By Bîçare S.V. in forum İslami Nitelikli Yazılar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 16.01.12, 08:01
  4. YaşanmiŞ Bir Hikaye (Rauf Denktaş)
    By osmcyl in forum Kıssadan Hisseler, İbretli Öyküler
    Cevaplar: 8
    Son Mesaj: 16.05.08, 07:51

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0