+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 2 ve 2

Konu: Abdülhamid’in torunları Filistin’i unutmadı

  1. #1
    Ehil Üye Bîçare S.V. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul/Üsküdar
    Mesajlar
    2.407

    Standart Abdülhamid’in torunları Filistin’i unutmadı

    Abdülhamid’in torunları Filistin’i unutmadı
    03.01.2012
    Gazze’deki Filistin Hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye, Filistin dâvâsında Türkiye’nin duruşundan ve verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, “Abdülhamid’in torunları ve çocukları bugüne kadar Filistin ve Kudüs dâvâsını unutmadı, halen müdafaa etmeye devam ediyor’’ diye konuştu.

    “Özgürlük Filosu’yla Gazze halkı nefes aldı’’ ‘’Gazze ambargosunun sonlandırılması için dünya aktivistleri Mavi Marmara öncülüğünde yola çıkmışlardı. Bu olay, özelde Gazze, genelde Filistin sorununu nasıl etkiledi? Filistin sorununun çözümüne katkı sağladı mı?’’
    İ.H. Evet, çok büyük etkisi oldu. Öncelik bu olay İsrail işgalini ve ambargonun çirkin yüzünü ortaya koydu. Şunu çok açık bir şekilde gördük ki, İsrail sadece Filistinliler’e zulmetmiyor aynı zamanda onlara insani bir yakınlık duyan herkesi de öldürmeyi göze alabiliyor. Ayrıca Özgürlük Filosu sonrası ambargoda bir hafifleme oldu. Eskiden çok katı uygulamalar tabii oluyorduk. Fakat filo ile birlikte Gazze halkı nefes almaya başladı. Özgürlük filosu ve verilen şehitler Gazze’ye uygulanan ambargoyu ifşa etti. İsrail dünyanın tüm tepkisini üzerine çekti. Bundan sonra da kuşatmayı kısmi oranda hafifletti. Bu işleri organize edenler, bu konuda karar vermelidirler. Gazze’ye yönelik ambargo hafiflemiş olsa da halen devam etmektedir. Karadan ve denizden bu uygulamalara sürdükçe, İsrail bu konuda geri adım atmak zorunda kalacak ve bizi de rahatlatacaktır. ’’Gazze’ye yönelik ambargo devam ediyor mu?’’
    İ.H.Evet, Gazze’ye yönelik ambargo halen sürüyor. Bunun örneklerinde biri, işgalci İsrail’in Gazze Savaşı esnasında yıktığı binaların yeniden onarımına izin vermemesi. Hâlâ kendi topraklarımızda imar girişiminde bulunamıyoruz. Bina inşaatı konusunda ihtiyaç duyduğumuz malzemelerin Gazze’ye sokulmasına izin verilmiyor. Gazze Savaşı esnasında 5 bin Filistinli aileye ait bina kullanılamaz hale geldi. Savaşın üzerinden birkaç yıl geçmesine rağmen halen bu konuda bir adım atamıyoruz. Bu ambargonun hâlâ devam ettiğinin önemli göstergelerinden biridir.
    ’’Filistin Başbakanı olarak 5 yıldır Gazze’den çıkmıyordunuz. Şimdi neden çıktınız?’’
    İ.H.Şartlar Gazze’den çıkmama imkân tanımadığı gibi, biz ambargo altındaki halkımızla birlikte dayanışma göstermeyi yeğledik. Yine bu konudaki sebeplerden biri de eski Mısır rejiminin Filistin Başbakanının hareket etmemize müsaade etmemesiydi. Arap Baharı ve Mısır Halk Devrimi sonrası bölgede büyük bir değişim yaşandı. Bugün bu ayaklanmalar bizim ülke dışına çıkmamıza imkân sağladı. Ziyaretlerim kapsamında birçok Arap ve İslâm ülkesini ziyaret edeceğim.
    ''ŞEHİTLERİNİZ, ŞEHİTLERİMİZDİR''
    ‘’Son olarak Türkiye halkına neler söylemek istersiniz?’’
    İ.H. Türkiye’ye Gazze halkının, Kudüs’ün gönüllü muhafızları ve tüm Filistinlilerin selamını iletmek istiyorum. Onlara şunu söylemek istiyorum, şehitleriniz bizim şehitlerimizdir, kanınız bizim kanımızdır. Biz bugüne size geldik ki Gazze’de ambargosu sırasında ve Gazze’ye saldırı esnasında bize verdiğiniz destek dolayı kardeşlik vazifemizi yerine getirelim ve şükranlarımızı iletelim.

    Abdülhamid’in torunları Filistin’i unutmadı Gazze’deki Filistin Hükümetinin Başbakanı Haniye, İstanbul’da AA’ya mülakat verdi. Türkiye’nin esir değişimi konusundaki rolünü, Mavi Marmara’nın Filistin sorununun çözümüne katkısını, seçim öncesi Hamas ve El Fetih yakınlaşmasını, Arap Baharı’nın Filistin davasına etkisini ve Abdülhamit’in torunları olarak nitelendirdiği Türkiye halkından beklentilerini bu mülakatta anlattı. İsmail Haniye yöneltilen sorular ve cevapları şöyle:

    ‘’İlk olarak bize Türkiye’ye ziyaret sebebinizi açıklayabilir misiniz?’’
    İ.H.Bu Gazze’de çıktıktan sonra yaptığım ilk ziyaretlerden biri. Türkiye yöneticileriyle, halkıyla ve şehitleri ile Filistin halkı ve kuşatma altındaki Gazze’nin yanında yer almış devletlerden biridir. Biz Türkiye’ye duruşundan ve halkımıza verdiği destekten dolayı teşekkürlerimizi sunmak için buradayız. Filistin halkı Özgürlük filosu şehitlerine vefa borçludur. Ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve hükümete Filistin’deki gelişmeler hakkında bilgi sunmak ve bunun yanı sıra iç gelişmeler hakkında bilgilendirmek için geldik. Bunlar özetle ziyaretimizin esas nedenleri diyebiliriz.

    ‘’Filistin Başbakanı olarak Türkiye sizin için ne ifade ediyor?’’
    İ.H. Türkiye, bizim için hem tarih hem de bugündür. İnşallah geleceğin inşası da olacaktır. Uzun yıllar devam etmiş bir ortak tarihimiz var. İstanbul, bir dönemler İslâm hilafetinin merkeziydi. İstanbul’un eski adlarından biri olan “Asitane” unutmadığımız isimlerden biridir. Sultan Abdülhamid’in sözleri hâlâ kulaklarımızda çınlıyor ve onun Filistin aşkını unutamıyoruz. Sultan 2. Abdülhamid, “Filistin ve Kudüs’ü topraklarımdan koparılmasını görmekten ise vücudumdan parçaların koparılmasını yeğlerim” demişti. Abdülhamid’in torunları ve çocukları bugüne kadar Filistin ve Kudüs dâvâsını unutmadı halen müdafaa etmeye devam ediyor. Müslüman Türkiye halkı ümmetin sorunlarıyla ilgilenmeyi sürdürüyor. Başbakan Erdoğan ambargo ve Gazze’ye saldırı esnasında hep yanımızda yer aldı. Türkiye halkı bu yolda şehitler verdi.
    Bölgenin şu anda yaşadığı değişimden çok etkilendik. Bölgenin tanıklık ettiği bu büyük değişim Arap Baharı veya İslâm Baharı da diyebiliriz. Türkiye kendisini kuşatan bu stratejik bölgenin ayrılamaz parçalarından biridir. Bundan dolayı Filistin topraklarındaki gelişmeler Türkiye’yi de yakından ilgilendirmektedir. Bu da Türkiye ile daha çok ilişki içinde olmamızı gerektiriyor.

    "İyyake nâ'büdü ve İyyake nesteîn."

    'Ancak Sana kulluk eder, ancak Senden yardım isteriz' (Fâtiha Sûresi)


    "İnsanlara teşekkür etmeyen, Allah'a da şükretmez.!" (H.Ş.)

    'Bırak bîçare feryâdı, belâdan; gel tevekkül kıl' (17.Söz.)

    "Şimdi 'OKU' kabirde okuyamazsın" (Z.Gündüzalp)

    'ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR' (YENİASYA)

    Selâm ve duâyla. Bîçare S.V.

  2. #2
    Dost saideyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2011
    Mesajlar
    31

    Standart

    Ey abdülhamidin torunları!üstadımızı tımarhaneye ordanda tevkifhaneye ondan sonrada milltini rüşvet vermeye davet eden dedeniz üstadımız diye kabül ettiğimiz said-e kürdi-i Nursi'ye bu kadarını çektirdikten sonra bu gün "İslam ümmetinin yetimleri" Şennavinin, tabiriyle olan ekrad kardeşleriniz için ne yapıyorsunuz?evinize düşen yangını bırakıp nerele dalıyorsunuz,yoksa bu evinizdeki ateşi untturmak için bir hilemi?
    Dikkat;Mümin fersetli olur !slm.alkm.

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Abdülhamid ve Bediuzzaman
    By muhibbülkurra in forum Tarih
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 15.01.10, 11:08
  2. Abdülhamid'in Yatak Odasındaki Sır
    By hafız halime in forum Tarih
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 26.11.08, 22:15
  3. II. Abdülhamid'in Fotoğraf Arşivi...
    By Majâz in forum Resim - Fotoğraf Galeri
    Cevaplar: 29
    Son Mesaj: 15.11.08, 14:56
  4. Sultan Abdülhamid'in Dış Politikası
    By Mahkum in forum Tarih
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 30.07.08, 13:48
  5. Sultan Abdülhamid'in Fotoğraf Merakı
    By zahid in forum Tarih
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 27.11.07, 09:30

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0