+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 5 ve 5

Konu: Ramazan'da Fakirlere Yardım

  1. #1
    Gayyur denizfeneri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    107

    Standart Ramazan'da Fakirlere Yardım

    ALLAH rızası için kampanyamıza sizde katılın

    malum birkaç gün içinde Ramazanı şerifi karşılayacağız.bir çoğumuz alışverişler yaptık ramazan özel ay.misafir iftarlıklar sahurluklar vs vs biz istediğimizi alırken peki ya alamayanlar !!!!!!!! bu mübarek ayda orucunu tutmaya nimeti belki bir kuru ekmeği olmayanlar.onları düşünmemiz de gerekmiyor mu?evet komşusu açken tok yatan bizden değildir diyen bir Efendimiz varken komşumuzun aç aç oruç tutmasına nasıl müsade ederiz?sözün kısası gelin bu ramazan hayırda yarışalım.herkes gücü nispetinde elinden geldiğince.kimisi bir kilo şeker kimisi 5 kilo yağ kimisi bir milyonluk kimi 100 milyonluk gücü neye yetiyorsa yakınlarında mutlaka muhataçlar vardır.benim yakınımda yok demeyin mutlaka vardır.birkaç kişiye sorun bakalım belki de yanı başınızda tanımadığınız ne muhtaçlar çıkacak ortaya.burada miktar ve ne yardım yaptığımızı yazmak gerekmiyor.yeter ki bende varım elimden geleni yapacağım deyin bu katılımızın nişanesi olacaktır.bir kişiye bir lokma faydamız olsa kardır düşüncesiyle bu ramazanda yarım hurma tanesiyle de olsa hayırda yarışalım

    Konu Yonetici tarafından (19.08.09 Saat 10:34 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    Yasaklı Üye emrahh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2009
    Mesajlar
    82

    Standart

    ABD İstanbul Başkonsolosu'ndan Türkçe ramazan mesajı


    İftar yemeğinde hazır bulunan ABD İstanbul Başkonsolosu Sharon Wienerron da Türkçe yaptığı konuşması dâvetlilerden büyük alkış aldı. Ramazan aynın öneminden söz eden Wiennerron, “Bize gösterilen Türk konukseverliği için minnettarız. Ramazan ayı bu konukseverliği daha iyi yansıtıyor. Burada bulunanlar olarak, hangi dinden olursak olalım Ramazan ruhunu daima yansıtmalıyız” diye konuştu. Wienerron sözlerini, “Hayırlı Ramazanlar, Allah kabul etsin” sözleriyle bitirdi.

    27.08.20


  3. #3
    Yasaklı Üye emrahh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2009
    Mesajlar
    82

    Standart

    İftarda gösteriş olmaz


    DİYANET İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Yaşar Yiğit, “İftar sofraları, çok şaşalı, gösterişli, başka insanların üzülmesine neden olacak düzeyde olmamalı” dedi.
    İsrafın ne zaman olursa olsun haram olduğunu dile getiren Yiğit, “Bu kutsal adına yapılsa da haramdır. Sofralar, çok aşırıya kaçmamak koşuluyla, imkânlarımız ile doğru orantılı olmalı. Dinimiz her türlü aşırılığı yasaklamıştır” diye konuştu.
    Dr. Yaşar Yiğit, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, orucun bir paylaşım olduğuna, İslâm dinini temel öğretilerinin de paylaşım üzerine kurulduğuna dikkat çekti.
    Ramazan’da bir tas çorba ya da bir parça ekmeği bile paylaşma özverisinin gösterilmesi gerektiğine vurgu yapan “İftar sofralarına bu anlamda yeni bir ivme ve işlerlik kazandırmak durumundayız.” diye konuştu. Yiğit, “Belki eskisi kadar evlerimiz buna uygun değil. Ama şartları biraz zorlayarak, komşularımız ve yakın diyalog içinde olduğumuz insanları, bir parça ekmek, bir çanak çorbayla da olsa iftar ettirelim. Paylaşma özverisini hem kendimiz kazanmalı, hem de diğer insanlara bunu bir mesaj olarak vermeliyiz.” şeklinde konuştu.
    Yiğit, iftar sofralarının sadece açlığın giderildiği bir yer değil, sevginin paylaşıldığı, birlikteliğin perçinlendiği yerler olması gerektiğini aktardı. İslâm’ın tertip ettiği her organizasyonda mutlaka bir arka plan olduğuna vurgu yapan Yiğit, “ İslâm dini iftar sofrasını önemsiyorsa, burada asıl önemsediği yemekten ziyade insanların bir araya gelerek kederlerini paylaşabilmeleri, dertlerini dinleyebilmeleri. Aslında amaç budur. Oruç, İmsaktan iftara kadar aç durma eğitimi değildir. Oruç, kendimizi frenleyen, irademize ve nefsimize hakim oluşumuzu ifade eder” dedi. Ankara / cihan

    27.08.2009


  4. #4
    Yasaklı Üye emrahh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2009
    Mesajlar
    82

    Standart

    İftarda semavi dinler buluşması


    İlâhî dinlerin temsilcileri Beyoğlu belediyesi'nce düzenlenen ve Ceylan Intercontinental Oteli'nde verilen geleneksel iftar yemeğinde buluştu. FarklI dinlerin mensuplarının bir araya geldiği iftar yemeğinde konuşan Devlet Bakanı Başmüzakereci Egemen Bağış, demokratik açılım mesajı verdi. “Bu ülkede bir dönem annelerin çocuklarına Agop, Mücahit, Bektaş gibi isimler koyamadıklarını biliyoruz. Fakat bugünden sonra annelerin babaların çocuklarına diledikleri ismi koymaları gerektiğine inanıyorum” diyen Bağış, daha fazla demokrasi için daha fazla riske razı olduklarını ifade etti. Bakan Bağış yaptığı konuşmada İstanbul’un farklı din ve kültürdeki insanları bir araya getirdiğine de dikkat çekerek “Asırlardır farklı dinlere mensup insanlar birlikte huzur içinde kardeşçe yaşayabiliyorlar” şeklinde konuştu. Ramazan ayının birlik ve beraberliği pekiştirme özelliği olduğunu vurgulayan Bağış, “Ramazan ayı sorunlarımızı beraber gidermeye çalıştığımız, birbirimizi daha iyi anlamaya çalıştığımız dönemdir. Birlikte el ele vererek birbirimizin sorunlarını gidermeye çalıştığımız bir dönemdir. İnanıyorum ki bu ülkede, kendi gücümüzün farkına varabilirsek, birbirimizi anlama konusunda içten çaba sarf edebilirsek ve yanımızdaki, karşımızdaki insanların komşularımız, dostlarımız olduğunu hissedebilirsek, bu ülkede çözemeyeceğimiz sorun yoktur” dedi. Yemeğe, Bakan Bağış’ın eşi Beyhan Bağış, Beyoğlu İlçe Müftüsü Recai Albayrak, Türkiye Musevileri Hahambaşı İshak Haleva, Süryani Ortodoks Kilisesi Metropoliti Yusuf Çetin, Süryani Kadim Kilisesi Patrik Vekili Yusuf Sağ, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile iş ve san'at dünyasından çok sayıda dâvetli katıldı.

    27.08.2009


  5. #5
    Yasaklı Üye emrahh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2009
    Mesajlar
    82

    Standart

    Irak’ta hüzünlü Ramazan


    Irak’ta, işgalin yetim bıraktığı 180 bin çocuk sokaklarda yaşıyor. Neredeyse her ailenin ocağına ateş düşmüş. İHH İnsanî Yardım Vakfının katkılarıyla, Türkiyeli hayırseverler, özellikle temel gıda maddelerinden oluşan yardımlarıyla, yaşanan hüznü bir nebze de olsa dağıtıyorlar.
    AMERİKAN işgali altındaki Irak’ta Ramazan hüzünlü geçiyor. Başşehir Bağdat eski günlerini arıyor. Irak’ta Ramazan buruk bir o kadar da acı yaşanıyor. İşgal her insanın hayatından bir şeyleri alıp götürmüş. Neredeyse her ailenin ocağına ateş düşmüş.
    Iraklılar teselliyi iftardan sonra camilere akın etmekte buluyor. Namazlardan sonra ülkenin eski huzuruna kavuşması için duâlar ediliyor. İnsanlar bir sonraki Ramazan’a sağ salim kavuşmayı, hiçbir yakınlarını kaybetmeden yeni bayramlara girmeyi diliyorlar Allah’tan.
    Özellikle karışıklığın bitmek bilmediği Diyala bölgesindeki insanlar, artık nerede, ne zaman patlayacağı belli olmayan bombalardan kurtulmak istiyor.
    Türkiyeli hayırseverlerin gayretleri Irak’taki hüznü bir nebze olsa dağıttı. Ramazan’da acılı kardeşlerini yalnız bırakmayan Türkiyeli hayırseverler, başta Kerkük, Bağdat, Diyala ve Sülaymaniye olmak üzere Irak’ın dört farklı vilayetinde ihtiyaç sahibi ailelere kumanya paketleri dağıttı. İHH ekipleri, ayrıca kısa bir süre önce Taza bölgesinde yaşanan bombalı saldırı sonucu evleri yıkılan ve çadırlarda yaşamak zorunda kalan mağdurlara da yardım malzemesi dağıttı. Ayrıca İHH’nın Irak’ta bulunan gezici sağlık ekibi Taza’daki kampa getirilerek buradaki insanlara sağlık hizmeti vermeye başladı. Ramazan’da Irak’taki yetimlere yönelik çalışmalarına hız veren İHH, Irak’taki bir kısım yetimlerin kefalet ücretlerini de dağıttı. Irak’ta hâlen 2003’te başlayan işgalle birlikte 4,5 milyon yetim bulunuyor. Bu yetimlerin yaklaşık 180 bini ise sokaklarda yaşıyor. İstanbul/Yeni Asya

    27.08.2009


+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Yardım Edene Gayptan Yardım
    By lasiyyema in forum Kıssadan Hisseler, İbretli Öyküler
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 14.11.11, 11:52
  2. (Risale-i Nur'da Ramazan Hakikati) Ramazan-i Şerife Dairdir
    By YİĞİDO in forum Risale-i Nur'dan Vecize ve Anekdotlar
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 03.08.11, 17:43
  3. Nefsimizi Ramazan'da Yeniyoruz;Ruhumuzu Ramazan'da Yeniliyoruz!..
    By insirah in forum İslami Nitelikli Yazılar
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 17.09.09, 16:03
  4. Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 18.08.09, 23:28
  5. "Ramazan" Demeyin "Şehru Ramazan" Deyin!?
    By canan** in forum İslami Konular ve İman Hakikatleri
    Cevaplar: 7
    Son Mesaj: 03.09.08, 13:43

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0