+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 1 2 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 17

Konu: Kavurma ve Çeşitleri...

  1. #1
    Ehil Üye ŞİMŞEK MUSTAFA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    AYDIN
    Mesajlar
    1.598

    Standart Kavurma ve Çeşitleri...

    BayramKavurması

    Malzemeler
    1 kg kuzu but (orta yağlı)
    100 gr kuyruk yağı
    Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik


    Yemeğin Tarifi
    Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.
    Tencereyi kapalı kapalı bir şelkilde arada bir silkeleyerek etlerin yer değiştirmesini ve yağ ile temasını sağlayınız. Et pişince üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave ediniz. Sıcak olarak servis yapınız.





    Narlı Et Kavurması

    Malzemeler
    500 gr. kuzu kuşbaşı
    2 adet nar
    4 adet kuru soğan
    1 yemek kaşığı un
    1 yemek kaşığı margarin
    Karabiber
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Narları soyup tanelerini ayıklayın.
    Tencereye margarinle birlikte etleri koyun. Zar şeklinde doğradığınız soğanları da ekleyip etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Etler suyunu çektikten sonra karabiber ve tuz ekleyin. Çok kısık ateşte 15 dakika kavurun. Üzerine unu tuz serper gibi serpiştirip kavurmaya devam edin. Narı ekleyip 2 dakika daha kavurup sıcak servis yapın.





    Kavurma (5 Kişilik)

    Malzemeler
    1 Kg Kuşbaşı Kuzu Eti(Orta Yağlı)
    1 Su Bardağı Su
    1/2 Çorba Kaşığı Tuz
    125 gr. Margarin


    Yemeğin Tarifi
    1 kg kuşbaşı kuzu etini iyice yıkayıp,yarım çorba kaşığı tuzla karıştıralım.Eti kavuracağımız tencereye 125 gr. margarini alalım.Tuzladığımız eti tencereye koyalım.1 su bardağı suyu ekleyelim.Tencerenin kapağını kapatıp,etler,suyunu çekip kızarıncaya kadar orta ateşte pişirelim.
    Daha sonra yanında bol yeşillikli mevsim salatası veya çoban salatası ile birlikte servis yapalım.





    Tavuklu Sac Kavurma

    Malzemeler
    4 adet tavuk göğüs eti
    2 adet yeşil biber
    2 adet kırmızı biber
    2 adet havuç
    2 yemek kaşığı margarin
    1 adet orta boy kuru soğan
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Tavukları yıkayıp küçük küçük doğrayın. Sacın içine ya da bir teflon tavaya koyup margarin, rendelenmiş soğan, karabiber ve tuz ekleyin. Tavuk, suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. İnce ince doğradığınız yeşil biber, kırmızı biber, kibrit çöpü şeklinde doğradığınız havucu ilave edin. 20 dakika karıştırarak kavurduktan sonra pide ekmekleriyle servis yapabilirsiniz.





    KavurmalıŞehriyePilavı

    Malzemeler
    1 kg. kuzu kuşbaşı
    4 adet kuru soğan
    3 adet domates
    1 paket arpa şehriye
    2 yemek kaşığı margarin
    3 adet yeşil biber
    2 adet kırmızı biber
    Karabiber
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Tencerede margarini eritip kuşbaşı etleri içine atın. Etler suyunu bırakıp çekince yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları atıp 10 dakika kavurun. Üstüne yeşil biberleri ve kırmızı biberleri doğrayın. Karabiber ve tuz atıp 3 bardak su ilave edin. Suyunu çekene kadar, yaklaşık 35 dakika pişirin.
    Tencerede margarini eritin, şehriyeleri atıp tahta kaşıkla devamlı karıştırarak pembeleşene kadar kavurun. 4 bardak sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilav piştikten sonra 10 dakika dinlendirin. Servis tabağının ortasına etleri koyun. Kenarına şehriye pilavı koyup servis yapın.




    PilavlıBayramKavurması

    Malzemeler
    1 kg. kuzu kuşbaşı
    4 yemek kaşığı kuyruk yağı
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 yemek kaşığı kekik
    Karabiber
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Kuyruk yağını zardan ufak doğrayıp yıkayın. Tencereye koyup 4-5 dakika karıştırarak kavurun. Sıvıyağ ve parça etleri ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Etler suyunu bırakıp çekince kısık ateşte 20 dakika kavurun. Ocağın altını söndürmeden önce kekik, karabiber ve tuz atıp karıştırın. Pilavla birlikte sıcak servis yapın.





    Pilavlı Bıldırcın Kavurması

    Malzemeler
    3 adet bıldırcın
    2 su bardağı pirinç
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 çay kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz
    Maydanoz


    Yemeğin Tarifi
    Pirinci ılık tuzlu suda bekletin.
    Bıldırcınları yıkayın, temizleyip süzün.

    Tencerede tereyağını eritin. Tencerenin kapağı kapalı olarak bıldırcınları kızartın. Karabiber, kekik, tuz ve 4 bardak su koyun. Kısık ateşte 30 dakika pişirin.

    Tencerede tereyağını eritin. Pirinçler berraklaşıncaya kadar karıştırarak kavurun. Bıldırcın suyundan 3 bardak ilave edin. Pilavı kısık ateşte pişirin. Pilavın üstüne bıldırcınları koyup maydanozla süsleyip servis yapın.





    Soğanlı Kavurma (4 Kişilik)

    Malzemeler
    300 gr Arpacık Soğanı
    3 Diş Sarmısak
    1 kg Dana Eti
    2 Çorba Kaşığı Margarin
    2 Tatlı Kaşığı Pulbiber
    3 Çorba Kaşığı Domates Salçası
    2 Su Bardağı Et Suyu
    2 Çorba Kaşığı Kekik
    Tuz, Karabiber


    Yemeğin Tarifi
    Soğan ve sarmısağı soyun. Soğanı ikiye bölün. Sarmısağı ezin. Eti (3cm büyüklüğünde) kuşbaşı doğrayın. Margarini büyük bir tencerede eritin. Eti tencereye alıp kavurup tencereden alın. Soğan ve sarmısağı aynı tencereye ilave edip kavurun. Ardından tekrar eti ekleyin. Pul biber, kekik, tuz ve karabiberle tatlandırın. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Bir miktar et suyunu ilave edip çekmesini bekleyin. Bu işlemi bir iki kere daha tekrar edin.
    Et suyunun kalanını tencereye ekleyin. Eti kısık ateşta ve tencerenin kapağını kapatarak 80 dakika kadar pişirin. Pişme süresinin sonunda tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın. Kavurmayı tabaklara paylaştırarak servis yapın.
    Öneri: Bayramdan sonra eti değerlendirmek için malzemeleri değiştirerek tekrar kavurma yapabilirsiniz. Örneğin kavurmaya mantar katabilirsiniz. Bunun için tarifi aynen yukarıda verildiği gibi uygulayıp soğanları kavururken mantarı ilave edin. Mantarı kısa süre kavurup eti ekleyin. Ardından tarifin kalan kısmını uygulamaya geçebilirsiniz.
    Kolayca kavurmak Eti kavurmak için kalın tabanlı veya teflon bir tencere kullanın. Bir miktar yağ eritin ve eti ilave edip kavurmaya başlayın.




    BöbrekKavurması (4 Kişilik)

    Malzemeler
    10 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip her biri dörde bölünmüş)
    30 gr Tereyağı (2 çorba kaşığı)
    1 Soğan (ince kıyılınış)
    60 gr Mantar (temizlenip kıyılmış)
    1 Çorba Kaşığı Un
    125 gr Evde Hazırlanmış Et Suyu (1/2 su bardağından biraz fazla)
    1 Çay Kaşığı Tabasko Sos (istenirse)
    1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
    2 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)
    1 Tatlı Kaşığı Tuz
    1 Çay Kaşığı Karabiber
    8 Yumurta (hafif çırpılmış)


    Yemeğin Tarifi
    Hardal soslu böbrek çok lezzetli bir yemektir. Potates püresi ve kızarmış soğanla birlikte servis edilir.
    Büyük bir tencerede margarinin yarısı ile rafine yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızdıktan sonra, böbrek dilimlerini çevirerek 5 dakika kızartınız.
    Delikli kepçeyle böbrek dilimlerini tencereden alıp, bir kenara koyarak ılık tutunuz.
    Soğan, sek vermut ve limon suyunu tencereye ekleyip harlı ateşte 5-7 dakika, karışımın üçte biri eksilene kadar kaynatınız.
    Küçük derin bir kapta geri kalan margarini, hardalı, tuzu ve karabiberi birbirine karıştırınız.
    Tencereyi ateşten alıp hardal ve yağ karışımını küçük parçalar halinde ve devamlı karıştırarak tenceredekilere ekleyiniz.
    Böbrek dilimlerini tekrar tencereye koyup maydanozları üstüne serpiniz. Tencereyi hafif ateşe oturtup 3-5 dakika, böbrekler ısınıncaya kadar pişirdikten sonra, servis ediniz.

  2. #2
    Ehil Üye istiğna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    2.274

    Standart

    maşaallah....ağabeyim amma hamaratmışsınız

    "Allah'a tevekkül et! Zira O vekil olarak kuluna yeter!.." (Ahzab/48)



  3. #3
    Ehil Üye ŞİMŞEK MUSTAFA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    AYDIN
    Mesajlar
    1.598

    Standart

    Alıntı firdevs cenneti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maşaallah....ağabeyim amma hamaratmışsınız

  4. #4
    Ehil Üye istiğna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    2.274

    Standart

    yemeği mi;yapmayı mı daha çok seviyoruz?

    "Allah'a tevekkül et! Zira O vekil olarak kuluna yeter!.." (Ahzab/48)



  5. #5
    Ehil Üye ŞİMŞEK MUSTAFA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    AYDIN
    Mesajlar
    1.598

    Standart

    Alıntı firdevs cenneti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yemeği mi;yapmayı mı daha çok seviyoruz?


    ikisini de seviyorum

  6. #6
    Ehil Üye istiğna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    2.274

    Standart

    "Allah'a tevekkül et! Zira O vekil olarak kuluna yeter!.." (Ahzab/48)



  7. #7
    Pürheves ceset - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    258

    Standart

    en güzeli saçta olan bencesine

  8. #8
    Ehil Üye ŞİMŞEK MUSTAFA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    AYDIN
    Mesajlar
    1.598

    Standart




    bence en güzeli bu kardeş...

  9. #9
    Pürheves ceset - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    258

    Standart

    bu kavurma deyil ki pilavın üstüne tavuk koymuşlar

  10. #10
    Ehil Üye ŞİMŞEK MUSTAFA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    AYDIN
    Mesajlar
    1.598

    Standart

    Alıntı ceset Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu kavurma deyil ki pilavın üstüne tavuk koymuşlar
    ceset kardeş o gördüğün tavuk değil bıldırcın

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Pekmez Çeşitleri / Faydaları
    By insirah in forum Sağlık
    Cevaplar: 10
    Son Mesaj: 12.02.09, 06:51
  2. Dostluk Çeşitleri
    By havf_reca in forum Serbest Kürsü
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 12.01.09, 16:40
  3. Bitki Çeşitleri
    By köylu in forum Sağlık
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 27.06.08, 22:07
  4. Aşk Çeşitleri...(Habib Fidan)
    By Tılsım in forum Edebiyat
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 09.09.07, 22:18
  5. Gösteriş ve Riya' nın Çeşitleri
    By gulsah in forum İslami Konular ve İman Hakikatleri
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 29.04.07, 20:17

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0