+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 2 ve 2

Konu: Hafizayi Guclendirmek....

  1. #1
    Vefakar Üye edep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2007
    Bulunduğu yer
    izmir
    Mesajlar
    528

    Standart Hafizayi Guclendirmek....

    Hafizayi Guclendirmek....





    Hafizanizi basit alistirmalarla guclendirebilirsiniz. Kolaylikla her yerde cok zaman harcamadan yapabileceginiz bu 10 alistirmayla guclu bir hafizaya sahip olabilirsiniz.

    Uzmanlar duzenli uygulandiginda cok basarili sonuclar elde edildigini belirtiyor.

    Ters el alistirmasi: Sag elinizi kullaniyorsani z, biraz da sol elinizi calistirmaya baslayin. Saclarinizi sol elinizle tarayin veya cayinizi kasikla alisik oldugunuz yonun tersine karistirin. Kalemi ters elinizle tutun. Biraz ureticiliginizi kullanin ve daha neleri tersten yapabileceginizi bulun. Tabii bulduklarinizi da hemen deneyin. Sonuc olarak, rutin aliskanliklarinizi kirar ve beyninizin kullanmadiginiz diger yarisini da harekete gecirmis olursunuz.

    Cocuk oyunu alistirmasi: Ise veya alisverise giderken, tipki bir cocuk gibi merak icinde butun duyularinizi harekete gecirin. Bakin, dokunun, dinleyin, koklayin. Cicek acan agacin kokusunu kesfetmeye calisin. Firinda satilan taze ekmeklerin kokularini algilamaya calisin. Yurudugunuz zeminin ozelliklerini hissedin. Caddede duydugunuz sesleri ayristirin. Yaninizdan gecen insanlarin tek tek konusmalarini dinleyin. Evinizde gozlerinizi kapatarak bir yerlere ulasmaya calisin. Kisacasi, duyularinizi alisik olmadiginiz tarzda kullanin. Bu sekilde cok ender yaptiginiz baglantilari canlandirir, beyninizin kapasitesini arttirirsiniz. Eger bu yaptiklarinizdan zevk alir ve insan veya olaylari detayli algilamayi surdururseniz, hafizaniz her zaman canli kalmaya devam eder. Duyu organlarinizin ne kadar fazlasini kullanirsaniz, unutmak istemedikleriniz o kadar saglam kalir.

    Harf alistirmasi: Elinize bir gazete ve bir fosforlu kalem alin. Sirasiyla paragraflari okuyun ve cift yazilmis harflerin uzerini cizin. Ornegin, cift t ve m'lerin uzerini isaretleyin. Bir sonraki asamada, kelime icinde birden fazla gecen harflerin uzerini cizin. Alistirmayi yaparken, kelimelerin uzerinde fazla dusunmeyin ve hemen isaretleyin. Boylelikle konsantrasyon gucunuzun ne kadar uyarildigini hemen hissedeceksiniz. Basarili olma isteginiz ve aldiginiz zevk zihnin canlanmasini arttirir.

    Polisiye alistirmasi: ''Dun aksam su saatte ne yaptim, neredeydim, iki saat once ne yaptim?'' gibi, genellikle polisiye romanlarinda veya filmlerinde sorulan sorulari kendinize yoneltin. Ve tabii cevaplamayi da unutmayin. Bu alistirma sonucunda yaptiklariniza karsi dikkatinizi gelistirebilirsiniz. Ayrica kisa hafizanizi da harekete gecirmis olursunuz.

    Yuruyus alistirmasi: Asker yuruyusu gibi oldugunuz yerde hareket edin. Sol bacaginizi her kaldirdiginizda, once sag elinizle, sonra sol elinizle dizinize dokunun. Bu esnada o kadar esnek hareket edin ki, bacaginizi indirirken, kolunuz basinizin uzerine gelecek kadar yukselmeli. Bu hareketleri birkac kez tekrarlayin. Bunu yaparken sadece kan dolasiminiz hizlanmaz, ayni zamanda koordinasyon yeteneginiz de artar. Boyle caprazlama hareketlerle beyninizin her iki tarafini kullanmis olursunuz.

    Ressam alistirmasi: Burnunuzun ucunda bir firca oldugunu hayal edin. Bununla havaya en sevdiginiz renkte yatay bir sekiz cizin. Bu hareketi gevsek ve dengeli yapin. Kendinizi Leonardo da Vinci veya sevdiginiz bir baska ressamin yerine koyun. Bu cizim hareketleri, yorgun zihninizi hemen canlandirir. Ayni zamanda beyni bloke eden stresi etkili bicimde yok eder.

    Ajan alistirmasi: Bu alistirmayi daha cok sokakta yapacaksiniz. Cevrenizde bulunan arabalarin plakalarina bakin ve plakadaki harflerden kelimeler, hatta cumleler turetmeye calisin. Boylece, sadece sikisik trafigin eglenerek cabuk gecmesini saglamaz, ayni zamanda kelime hazinenizi gelistirir ve beyninizi canlandirirsiniz. Bu alistirma, acil plaka ezberlemeniz gerektigi durumlarda cok isinize yarayabilir.

    Resim alistirmasi: Bu alistirmayla alisveris listelerini cok kolay ezberleyebilir, hafizanizi guclendirebilirsiniz. Bunun icin kalem kagit alin ve kagidin uzerine bir tane mum, bir kugu, uc kollu bir kaktus, uc yaprakli bir yonca, bes parmakli bir el, hortumunu yukari kaldirmis bir fil, sola dalgalanan bir bayrak, saatli bir yumurta, sapinin uzerinde duran bir pipo, davul yaninda duran bir adam, iki deniz feneri ve bir saat cizin. Her resim bir sayiyi sembolize ediyor. Ardindan sembolleri sayilara gore ezberleyin. Ornegin, mum biri, kugu ikiyi, kaktus ucu ifade ediyor. Bu siralamaya hakim oldugunuzda, sembollere aklinizda tutmaniz gereken bir listeyi koyabilirsiniz. Eger bu bir alisveris listesiyse, mumun sut sisesinin uzerinde durdugunu, kugunun boynunda portakal filesinin asili oldugunu hayal edebilirsiniz. Bu alistirmayla, zihninizde listeler olusturmayi daha kolay basarirsiniz.

    Otobiyografi alistirmasi: Dusunun ki hayat hikayenizi tekrar yazmaniz gerekiyor. Burada, ise gittiginiz ilkokuldan baslayabilirsiniz. Bunun icin en yakin arkadasinizin kim, tipinin nasil oldugunu hatirlamaniz gerekiyor. Tabii sinifinizin duzenini, goruntusunu de. Ayrica sinifinizin penceresinden neler gorundugunuzu de hayalinizde canlandirmaya calisin. Bu alistirmayla, kisilerle ilgili hafizanizi harekete gecirirsiniz.

    Hipnoz alistirmasi: Ozellikle stresli anlarinizda veya kaygiya kapildiginizda olumlu kelimelerden destek almaya bakin. Bunlarla olumsuz dusuncelerinizi yok eder, hedeflerinize daha kolay ulasmanizi saglarsiniz. Eger onemli bir gorusmeden once, hafizanizin sizi yari yolda birakacagindan korkuyorsaniz, her gun gozlerinizi kapatarak kendi kendinize tekrarlayacagi niz bir cumle belirleyin. Ornegin, Benim icin gerekli olan her seyi biliyorum ve cok sakinim cumlesini tekrarlayabilirsini z. Bu alistdz. Ayrica kisa hafizanizirmada onemli olan, bunu her gun uygulamaniz

    Ahirette seni kurtaracak bir eserin olmadığı takdirde,

    Fani dünyada bıraktığın eserlere de kıymet verme


  2. #2
    Ehil Üye Ebu Hasan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2006
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Yaş
    42
    Mesajlar
    3.049
    Vücudunu mucidine feda et.Mukabilinde büyük bir fiyat alacaksın.Mesnevi-i Nuriye sahife 101


+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0