+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 6 ve 6

Konu: Kolesterolün Nasıl Düşeceğini Buldu

  1. #1
    Ehil Üye Şahide - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    9.193

    Post Kolesterolün Nasıl Düşeceğini Buldu

    Kolesterolün nasıl düşeceğini buldu

    Kolesterolü düşürmek için bitkilerde doğal olarak bulunan stanol maddesini ayrıştıran ve 'Stanolün Babası' diye tanınan kimyager Igmar Wester, bu buluşunu iki yaşındaki kızıyla oynarken yapmış!..





    Kızıyla oynarken buldu


    Stanol ilaç değil ama ilaçlara destek olarak kullanılınca, kolesterolü düşürme savaşında etkili olduğu iddia ediliyor. Yoğurt, süt ve margarin gibi ürünlerin içine eklenerek 'stanollü ürün' diye de satılıyor. Stanolü günde sadece iki miligram tüketmek gerekiyor. Bu iki miligramı havuç, mısır ve pirinç yiyerek de elde etmek mümkün ama o zaman her gün 200 havuç yemek gerekiyor!


    ETKEN MADDEYİ BULDU

    Bu pek mümkün olmadığı için de 'etken madde' çıkartılıp 'fonksiyonel gıda' denen ürünlerin içine konuluyor. Tüm dünyada 30'dan fazla ülkede bu ürünler satılıyor; Türkiye'de dahil. Düzenli kullanıldığında kolesterolü 15 günde 15 puan düşürdüğü iddia edilen bu ürünlerin yaratıcısı ise bir kimyager...

    Finlandiyalı kimyager Ingmar Wester, yıllarca doğadaki besinlerin içinden ayrıştırmaya uğraştığı stanolü, o dönem iki yaşında olan kızıyla oynarken bulmuş! Wester'in 1995'de ortaya çıkardığı stanol, pek çok kere test edildikten sonra yoğurt, süt gibi ürünlerin içine girmiş.


    LABORATUVARA KOŞTU

    Stanolün babası sayılan Ingmar Wester, geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye geldi ve stanol hakkında ayrıntılı bilgi verdi:

    * Stanolü nasıl buldunuz?

    Bu konu üzerinde çalışmalarımız sırasında, eşimin evde olmadığı bir gece iki yaşındaki kızıma bakmak zorundaydım. Stanol özünün nasıl kullanılabileceğini tam o sırada düşünerek keşfettim! Çalışma arkadaşlarımdan birini aradım ve fikrimi anlattım. Heyecanımı paylaştı ve hemen laboratuvara giderek test etmem gerektiğini söyledi. Kızımı o*na bıraktım ve gerekli testler yapabilmek için hemen laboratuvara koştum.


    İLACI OLUMLU ETKİLER

    * Kolesterol düşürücü etkisini nasıl fark ettiniz?
    Çok da kolay olmadı. Bu konu üzerinde pek çok klinik çalışmalar gerçekleştirdik ve pek çok aşamadan geçtik. Tüm bu çalışmaların sonucunda çalışmaların bugünkü haline ulaştık.


    * Pek çok fonksiyonel gıda, kullandıkça insanı rahatlatır. Kolesterol düşürenlerin yararını insanlar nasıl fark edebilir?

    Öncelikle kolesterolü ölçtürmek gerekmektedir. İlaçla tedavi gerektiren durumlarda doktor tavsiyesi ve kontrolü altında kolesterol ilacı kullanılmalıdır. Bu ürün de günlük beslenme düzeni içinde ilaçla birlikte kullanılabilir. Klinik çalışmalar göstermektedir ki, kolesterol düşürücü ilaçlar ile birlikte kullanılması ilaçların etkilerine olumlu yönde katkı sağlıyor.

    * Stanol nelerin içine konulabilir, yalnızca süt ürünleri ile mi kullanılır?

    Stanol süt ürünlerinden, margarin ve meyve suyuna kadar çok farklı formatlarda kullanılabilir. Tüketim açısından en fazla tercih edilen süt, yoğurt, yoğurt içeceği ve margarin olmak üzere Türkiye'nin en geniş ürün gamı ile piyasaya çıktı. İleride farklı kullanımlar da planlayabiliriz.


    HİÇ ŞİKAYET ALMADIK

    * Stanol sosis, salam gibi kolesterolü yükseltebilecek yiyeceklerin içine de konabiliyor mu?


    Bitkisel stanollerin, beslenme düzenimiz için sağlıklı kabul edilen ve çeşitli kuruluşlar tarafından tavsiye edilen günlük yiyeceklere eklenmesi, bu besinlerin yararını arttırabilmesi açısından uygun. Salam ve sosis gibi şarküteri ürünlerinin içine koymak aklımıza bile gelmedi.


    * Stanol ürünü kullananlardan şikayet aldınız mı?

    50'den fazla yayınlanmış klinik çalışma, bu maddenin etkisini ve güvenliğini ortaya koydu. Böylece 12 senedir insanlar tarafından güvenli bir şekilde kullanılıyor. Şu ana kadar bize ulaşan herhangi bir şikayet olmadı.
    Reçete ile satılmaz

    Bu bir ilaç değil, kolesterol düşürmeye yardımcı olma fonksiyonu olan bir gıda ürünü. Bitkisel stanoller ilaçlarla kıyaslanmamalıdır, çünkü bitkisel stanoller gıdalara eklenmekte ve günlük beslenme düzenimize katkı sağlamaktadır. 30 ülkede satılıyor ama hiç birinde reçete ile satılmıyor.


    İyi HDL ve kötü LDL kolesterol demek mi?

    *
    Kolesterol, vücutta doğal olarak bulunan ve bazı vücut fonksiyonları için gerekli olan maddedir.

    * Kolesterolün kanda fazla miktarda bulunması zararlıdır.

    *
    Kanda iki çeşit kolesterol bulunuyor. LDL yani 'kötü kolesterol', damar duvarlarına yapışarak plakalar oluşturur ve damarları tıkıyor. Damar sertliği olarak bilinen bu tıkanıklık, kalp rahatsızlıklarına yol açıyor. LDL'si 100'ün üzerindekiler tehlikede.

    * Bir de HDL yani 'iyi kolesterol' var. İyi kolesterol yüksek olduğunda kalp hastalığı riski azalıyor. İyi kolesterolü yükseltmenin ideal yolu spor yapmak, sağlıklı ve dengeli beslenmek.

    BESLENMEYE DİKKAT EDİN

    *
    Kolesterol karaciğer tarafından üretilirken, besinler yoluyla da alınır.

    * Hayvansal kaynaklı besinlerde kolesterol bulunur. Meyve, sebze ve tahıllarda ise bulunmaz.

    *
    Vücuttaki kolesterol düzeyinin yüksek olması kalp ve damar hastalığı riskini arttırır.

    * Araştırmalara göre; iki yaşın üzerindeki herkesin, beslenme ile alınan kolesterol ve yağ asitlerinin miktarına ve cinsine özen göstermesi gerekiyor.


    Her üç Türk'ten biri kolesterol deposu!

    * Kolesterol seviyesini bilmeyenler "Bende yoktur" eğiliminde oluyor. 1200 kişilik A.C. Nielsen Of Araştırmasına göre ise dünyada her 4 kişiden birinde kolesterol bulunuyor.

    *
    Türkiye'de her 3 kişiden birinin yüksek kolesterol problemi var!

    * Ancak Türkler kolesterolünü ölçtürmek istemiyor. Türkiye'de kolesterolünü ölçtürenlerin oranı yalnızca yüzde 21. Bu nedenle Türkiye'de 15 yaş üstü yetişkinlerin yüzde 79'u kolesterol seviyesini bilmiyor.

    KALP KRİZİ REKORTMENİYİZ

    *
    Türkiye, 50 yaş altında kalp krizi geçirme sıklığında Avrupa'da en yüksek orana sahip. Avrupa'da ise ortalama sadece yüzde 12 oranında.

    * Kolesterol seviyesindeki yüzde 10'luk bir düşüş, kalp hastalıkları riskini ciddi oranlarda düşürüyor. Kolesterol seviyesinde yüzde 10'luk düşüş sağlayan 40 yaşındaki kişi kalp hastalıkları riskinden yarı yarıya kurtuluyor.

    *
    Yüzde 10'luk düşüş; 50 yaşındaki bir kişiyi yüzde 40, 60 yaşındaki bir kişiyi yüzde 30, 70 yaşındaki bir kişiyi ise yüzde 20 oranında rahatlatıyor.


    Günde 200 tane havuç yiyebilir misiniz?


    Stanol nedir? Nar, domates, fındık gibi kalp için yararlı gıdaların içinde doğal olarak bulunuyor mu?


    Bitkisel stanol, bitki hücreleri içinde bulunan bir alt bileşen grubudur. Günlük beslenme sırasında eser miktarda alınabilir. Doğal olarak bazı bitkilerde ve az da olsa mısır, buğday, çavdar ve pirinç gibi bazı gıdalarda ve meyvelerde bulunur. Genelde günlük beslenmede sadece 30-50 miligram bitkisel stanol alırız. Klinik çalışmalara göre ise günlük iki gram bitkisel stanol alındığında, kolesterol etkin bir şekilde düşmektedir. İki gr stanolü doğal besinlerden almak için günde 150 adet elma veya 200 havuç yemek gerekir.

    ŞEKERE DE FAYDALI

    *
    Bitkisel stanollü ürünlerin yalnızca kolesterol düşürücü etkisi mi var, yoksa başka faydalar da sağlıyor mu?

    50'den fazla klinik çalışmanın sonucuna göre pek çok faydası saptandı. Tip 1 ve Tip 2 şeker hastalarında kolesterolü düşürmeye yardımcı oluyor, kolesterol düşürücü etkisi kullanıldığı süre boyunca devam ediyor. Tip 2 şeker hastaları ile obezite sorunu olan kişilerde sağlıklı beslenme programı ile birlikte trigliserid düzeylerinde de düzelme sağlıyor.

    Kan damar fonksiyonlarının, kullanamayanlara oranla daha iyi olduğu gözlenmiş. Kullanım süresi arttıkça alınan sonuç da olumlu yönde artmakta. Klinik olarak sağlıklı fakat damar fonksiyonları zayıflamış kişilerde üç aylık kullanım sonrasında damar fonksiyonlarında iyileşme görülmüş.

    SAĞLIĞA YATIRIM


    *
    Kimler kullanamaz?
    Kolesterol sorunu olan, damar ve kalp sağlığı konusunda risk taşıyan, kolesterol potansiyeli olan kişiler, doğal olarak stanol içeren ürünlerin ana hedef kitlesidir.

    Ama ayrıca, yaşam kalitesine önem veren, sağlıklı yaşam bilinci yüksek, dengeli beslenmenin önemini bilen tüm yetişkinler de günlük beslenme düzenlerinin bir parçası olarak bu ürünleri rahatlıkla tüketebilirler.

    Bu sayede doğal ve kolay bir şekilde sağlıklarını koruma altına alıp, yaşam kalitelerini arttırırlar. Beş yaş altındaki çocuk ve hamileler üzerinde herhangi bir klinik çalışma yapılamadığından, bu kişilerin tüketim için doktorlarına başvurmaları tavsiye ediliyor.


    Sabah





    Şudur cihanda benim en beğendiğim meslek
    Sözüm odun gibi olsun, hakikat olsun tek!

    Mehmed Akif Ersoy


  2. #2
    Ehil Üye canan** - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    1.018

    Standart

    Bu habere çok sevindim gerçekten. Allah razı olsun YARAN.
    Peki nerelerde satılıyor içinde stanol bulunan ürünler acaba_?
    Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz,
    Müjdeleyiniz,nefret ettirmeyiniz...
    hadis-i şerif

    Usandım, boşyere hep gitmeler, gelmelerden;

    Bırakın uyuyayım, yandım kelimelerden..

    n-f-k


  3. #3
    Vefakar Üye mephistoteles - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2008
    Mesajlar
    314

    Standart

    tahminimce ( emin değilim, araştırmam lazım ) Kalbim Benacol ürünleri de bunlardan biri. biliyorsunuz, 15 günde kolesterolü düşürmek gibi bi iddiası varı bu ürünlerin...

  4. #4
    Ehil Üye canan** - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    1.018

    Standart

    Hadi ya bilmiyordum..
    Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz,
    Müjdeleyiniz,nefret ettirmeyiniz...
    hadis-i şerif

    Usandım, boşyere hep gitmeler, gelmelerden;

    Bırakın uyuyayım, yandım kelimelerden..

    n-f-k


  5. #5
    Pürheves serapsek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Mesajlar
    230

    Standart

    inşallah olur çağımızın en yaygın hastalıklarından birisi

  6. #6
    Dost gecitkale2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2014
    Mesajlar
    1

    Standart

    babamda kötü kolesterolü vardı,biz onu düşürdük vitaminle Vision Antiox ile Antiox Vision gıda Takviyesi Turkey'de satın al ,etkili distribütör Vision| Vision fiyatı ve teslimat| Antiox ürünü ile ilgili talimatlar ve yorumlar. , bir ilaçin bileşenler çok önemli ( benim ilgimi çekti ilk olarak içeriği ( Üzüm ekstresi,C ve E vitamini,ginkgo biloba,çinko,beta-karotin,selenyum) ,bunları hepimiz biliyoruz ama ayrı kullanıldığında sonuç farklı olur.Babam 2 ay kullandıktan sonra tahlil yaptı ve baya fark oldu.Kendisi iyi ve ben mutluyum

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Cevaplar: 10
    Son Mesaj: 12.10.09, 13:04
  2. Önder Sav'ı Vakit Gazetesi Buldu
    By akıncı in forum Gündem
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 26.05.08, 16:32
  3. AİHM, Mehmet Kutlular'ı Haklı Buldu
    By terennüm in forum İnanca ve Düşünceye Özgürlük Platformu
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 14.05.08, 15:50
  4. AİHM Mehmet Kutlular'ı haklı buldu
    By muhibbülkurra in forum Gündem
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 29.04.08, 16:58
  5. Fransız Hattat Huzuru İslam'da Buldu
    By SeRDeNGeCTi in forum Gündem
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 28.09.06, 16:09

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0