+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 6 ve 6

Konu: Gül Kokusu Olumlu Düşünmeyi Sağlıyor

  1. #1
    Vefakar Üye Manâ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    297

    Standart Gül Kokusu Olumlu Düşünmeyi Sağlıyor

    Güne başlarken mutlaka koklayın
    Bu koku sizi negatif düşünceye karşı koruyacak.

    Görünümü ve kokusu ile ev ve bahçe dekorasyonunun baş tacı olan gülün insan psikolojisi üzerindeki olumlu etkisine bir yenisi daha eklendi. Sempati Psikolojik Danışmanlık ve Hipnoterapi Merkezi Doktoru Ramazan Özarslan, gülün eşsiz yapısı ve kokusu ile insanı rahatlattığını belirtti.

    Güzel kokunun olumsuz düşünmenin önüne geçtiğini söyleyen Özarslan, işe başlamadan önce beyinde negatif düşünceleri silmek için güne bir çiçek koklayarak başlanılmasını önerdi.


    Güzel kokuyla beyin ve vücut yapısının kötü düşünme ve davranışa karşı set oluşturduğunu ifade eden Özarslan, "Güne güzel düşünerek başlamak için bir çiçeği koklamak yeterli. İnsanın doğasında hep güzel görme ve düşünme vardır. Bir çiçeğin koklanmasıyla birlikte bu duygu harekete geçer. Güzel koku, güzel düşünmeyi sağlar. Bunun etkisi de gün boyu sürer." diye konuştu.

    CİHAN

  2. #2
    Ehil Üye BiÇçare - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Bulunduğu yer
    Fabrika...
    Yaş
    25
    Mesajlar
    1.059

    Standart

    gzl paylaşım...
    Allah razı olsun...
    KaranLığın En k0yu Siyahndan K0ksaydım
    Sabahın AydınLığına KaLamazdım...

    Yzn Bn...

  3. #3
    Ehil Üye yakaza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2008
    Mesajlar
    2.467

    Standart

    Allah razı olsun bu guzel paylasım ıcın.bır gulsever olarak bundan sonra gune gul koklayarak baslayacagım.




    ''Madem ben de bu vatanın evlâdıyım,bu vatanın saadetine hizmet etmek benim için farzdır.''

    Emirdağ Lahikası

    ...EN GÜZELİ SİNELERDE BİR YAD-I CEMİL OLARAK KALIP GİTMEK...


  4. #4
    Vefakar Üye Manâ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    297

    Standart

    Gül peygamberimizin simgesidir ve terinin gül koktuğu söylenir.

  5. #5
    Ehil Üye HüZnÜ HaZan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    4.454

    Standart

    Tamda gül mevsimindeyken bol bol koklarız daha kolay ne var...


    Hur bajo,Kur bajo
    Ga mêşine...








    Kendini tevil et!...






  6. #6
    Vefakar Üye Manâ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    297

    Standart İlaçların en güzeli: Gül

    Hayykitap “Tabiattan Gelen Şifa” serisinin ilk kitabını yayımladı. Kitapta “kokulu Isparta gülü”nün Osmanlı tıbbı ve aromaterapideki yeri anlatılıyor. Bu gül ile hazırlanan doğal güzellik reçeteleri ve tedavi usulleri herkesin anlayabileceği bir dille aktarılıyor.

    Dünyada yetişen 18 bin çeşit gül içinden en değerlisi bizim topraklara nasip olmuş: Kokulu Isparta gülü. Mayıs ayında açan, mis kokulu, incecik pembe yapraklı, katmer katmer bir güldür bu.

    Prof. Dr. Ayten Altıntaş unutulmaya yüz tutmuş bir değerimizi tekrar tanıştırıyor bizimle. Kitabın sayfalarını çevirdikçe neler öğreniyoruz neler… Osmanlı hekimlerinin ilacı, saraylı kadınların güzellik sırrı olduğunu, aromaterapide kullanıldığını… Isparta’da binbir zahmetle üretildiğini ve tarih boyunca en önemli kavimlerin onun peşinden koştuğunu… Bebeklere, hamilelere verildiğini; yenildiğini, içildiğini, yüze sürüldüğünü…

    Gül denince çoğumuzun aklına sadece gülsuyu gelir. Oysa gülle yapılabilecek o kadar çok şey var ki… Altıntaş, Osmanlı’dan gülbeşeker, gül macunu, gül balı, cüllâb, gül-engübîn, gül murabbası, gül yağı gibi tarifleri aktarırken; kendi özel formülleriyle gül şerbeti, gül sürmesi, gül kremi, gülsuyu, gül toniği, gül sabunu gibi ürünlerin evde nasıl üretileceğini paylaşıyor bizlerle…

    Gül için “bütün ağaçların nuru ve bütün çiçeklerin şahı” demişler tarihte. Bu kitap güle yapılan bu övgüye küçük bir katkıda daha bulunuyor: Gül, ilaçların en güzeli, güzellik ürünlerinin en doğalıdır.

    Prof. Dr. Ayten Altıntaş kimdir?
    İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunudur. 1975 yılından beri tıp tarihi çalışmaları içindedir. 1980 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi kadrosuna geçmiş, 1982 yılında Doktor, 1988 yılında Doçent, 1996 yılında Profesör unvanını almıştır. Çalışmalarında öğrenci eğitimini her zaman ön planda tutmaktadır. Tıp tarihi dışında “tıpta etik” de diğer bir uzmanlık alanıdır.

    Altıntaş araştırmalarını öncelikle “Türk tıp eğitimi” konularında yoğunlaştırmış, daha sonra “Osmanlı tıbbında tedavi” konusuna ağırlık vermiştir. Gül, bu çalışmaların ürünüdür. Araştırma makaleleri, kongre bildirileri ve kitap bölümleri dahil olmak üzere 125 bilimsel yazısı vardır. En büyük amacı bu bilimsel çalışmalarının insana ulaştırılması, günlük hayatta yer bulmasıdır. Prof. Dr. Ayten Altıntaş evli ve iki çocuk annesidir.

    İşte Prof. Dr. Ayten Altıntaş’ın iki özel reçetesi:

    GÜL MASKESİ
    Gülü basit ve etkili olarak maske şeklinde kullanabilirsiniz.
    Taze gülleriniz varsa onları parmaklarınızla ezip göz kenarlarına veya yüzünüze sürebilirsiniz. Yeteri kadar taze gülünüz varsa ve tam bir maske uygulamak istiyorsanız o zaman ufak bir blendere (karıştırıcıya) ihtiyacınız olacak. Bir avuç ayıklanmış gülü blendere koyun, içine bir yemek kaşığı gülsuyu ilave edin ve parçalayın. Gülsuyu ilave etmezseniz macun haline getiremezsiniz! Bu macunu hemen yüzünüze sürüp kurumaya bırakın. Ne kadar kalsa o kadar iyidir. Bu maskeyi elleriniz için de uygulayabilirsiniz. Gülleriniz kurutulmuş gül ise, bir gece önce yeteri kadar gülsuyu ile ıslatın. Ertesi sabah (çalışan kadınlar için akşam olabilir) blenderde parçalayın ve maskeyi uygulayın. Gülleriniz macun haline gelmiyorsa, kuru gülleri gülsuyunun içinde hafifçe pişirin. Gülsuyunu biraz daha fazla koyup, küçük bir tencerede ve kapağı kapalı bir şekilde 5 dakikayı geçmeyecek şekilde pişirebilirsiniz.

    Sonra hemen blendere aktarıp parçalayın ve ılık ılık yüzünüze uygulayın.

    GÜL SİRKESİ
    Güllerin açtığı mevsim organik sertifikalı güllerden alınır. 500 gr gül temizlenir, ayıklanır. Büyük bir cam kavanoza konulur. İçine fermantasyon yapması için 2 büyük kaşık bal veya şeker konulur. Güllerin üstünü örtecek kadar sıcak su ilave edilir. Hepsinin üzerine maya olarak 3 kaşık hakiki natürel elma sirkesi konur karıştırılır. Kavanozun kapağı kapatılır ve mutfağın ılık bir yerinde bekletilir.

    Bir ay sonra tadına bakılır, istenilen kıvama gelmemişse bekletilmeye devam edilir. Sirke istenilen keskinliği sağladığında süzülür ve cam bir şişeye alınır. Buzdolabına konulur.

    Hazmettirici özelliği çok belirgin olan bu sirkeyi et yemeklerinin yanında hazırladığınız ot salatalarında bolca kullanabilirsiniz.

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. 'Kardeşlik kokusu'
    By YİĞİDO in forum İslami Nitelikli Yazılar
    Cevaplar: 12
    Son Mesaj: 01.11.11, 09:59
  2. Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 23.04.09, 22:20
  3. Nasibin Kokusu!...
    By esra aktürk in forum Edebiyat
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 04.10.08, 21:14
  4. Medeniyetin Getirdikleri Olumlu mu Olumsuz mu?
    By gulsah in forum Açıklamalı Risale-i Nur Dersleri
    Cevaplar: 8
    Son Mesaj: 28.03.07, 21:59
  5. Olumlu (Pozitif) Düşünce ve Başarı
    By Ebu Hasan in forum Eğitim
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 13.03.07, 09:29

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Yemek Tarifleri ListeNur.de - islami siteler listesi
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0