+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 6 ve 6

Konu: Hangi Mevsimde Ne Yenir ?

  1. #1
    Ehil Üye tazarru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Yaş
    32
    Mesajlar
    1.374

    Standart Hangi Mevsimde Ne Yenir ?


    OCAK

    Balık: Kefal, tekir,kırlangıç, istrongilos, levrek,



    Sebze: Kereviz, lahana, brüksel lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, kara turp, kırmızı turp


    Meyve: Elma, nar, portakal, armut, ayva, greyfurt



    Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
    Sebze ve et suyuyla hazırladığınız çorbaları sofranızdan eksik etmeyin. Hareketsiz geçirdiğiniz soğuk kış günlerinde çorbalar bağırsak sisteminizi düzene sokar. Soğuk havalarda vücuda direnç veren balık ve baklagiller de en çok tüketilmesi gereken yiyeceklerdendir.



    ŞUBAT

    Balık: Uskumru, istavrit, lüfer, palamut, tekir, kefal, kalkan, gümüş balığı,


    Sebze: Brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, pazı, ıspanak, pırasa, pancar, defne yaprağı, havuç, turp.


    Meyve:Elma, portakal, muz, armut, greyfurt, ayva.



    Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
    Kansere karşı etkili lahanagilleri (lahana, brüksel lahanası, karnabahar ve brokoli) sık sık tüketin. Bol beta-karoten içeren havuç ile salata, zeytinyağlı yemek veya havuç suyu hazırlayın.



    MART

    Balık:Levrek, kalkan, kefal

    Sebze: Ispanak, havuç, pırasa,kırmızı turp, brokoli.

    Meyve:Elma, muz



    Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
    Mart, hafif beslenmeye ve diyet yapmaya başlamak için ideal bir aydır. Mart, aynı zamanda ilkbahara geçtiğimiz aydır. Bu nedenle hafif ve bir o kadar da direnç veren besinleri tüketmeye özen göstermeniz gerekir. Balık, ızgara et, sebze ve meyveleri bol tüketmelisiniz.



    NİSAN

    Balık:Kalkan, kılıç, kırlangıç, tekir, barbunya
    Sebze: Taze soğan, taze sarımsak, kuşkonmaz,taze kekik, bakla, marul.

    Meyve: Can erik



    Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
    Kuzu etinin en taze ve lezzetli zamanıdır. Bahar aylarında et olarak kuzu eti tercih edilmelidir. Sütlü hafif tatlılar yiyin. Sabah kahvaltılarında ve geceleri yatmadan önce bir bardak süt içmelisiniz. Hafif fakat sağlıklı beslenerek ve açık havada düzenli yürüyüşler yapıp fazla kilolarınızı verebilirsiniz.



    MAYIS


    Balık:Barbunya, levrek, kılıç, kırlangıç, dilbalığı,


    Sebze: Enginar, bakla, madımak, semizotu, papatya, ebegümeci, domates, salatalık.


    Meyve: Çilek, yeşil erik, malta eriği, dut.



    Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
    Çilek ömrü kısa olan bir meyvedir. İçinde bulunan zengin vitaminler (özellikle de C vitamini) ve mineraller sayesinde ani enerji verip, bahar aylarında ortaya çıkabilen yorgunluk belirtilerini giderir.



    HAZİRAN


    Balık: Mercan, levrek, barbunya.


    Sebze: Enginar, taze patates, taze fasulye, bakla (ayın ortasına kadar), bezelye, kabak, patlıcan, sivribiber, domates, salatalık, kuzu ıspanak, semizotu, rezene, marul, üzüm yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber, çalı fasulyesi.


    Meyve:Kiraz, yeşil erik, malta eriği, kayısı, şeftali, dut.



    Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
    Kısa ömürlü dut ve kiraz bu ayda bol bol tüketilmelidir. Her ikisi de zengin vitamin ve mineral kaynağıdır.



    TEMMUZ


    Balık: Sardalye, barbunya, tekir, ıstakoz, böcek, pavurya.


    Sebze: Domates, salatalık, bezelye, dereotu, kum havucu, taze fasulye, kuzu ıspanak, kabak, patlıcan, semizotu, sivribiber, dolmalık biber, çalı fasulyesi, barbunya fasulyesi.


    Meyve:Kayısı, şeftali, kavun, sarı erik, karpuz, ahududu, vişne.



    Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
    Semizotu, balıktan sonra en çok omega-3 içeren sebzedir. Vücut tarafından üretilmeyen bir yağ asidi olan Omega-3, kalp hastalıklarına, zihinsel karışıklığa ve bunamaya karşı ekilidir.



    AĞUSTOS


    Balık:Çingene palamudu, mercan, kılıç, sardalye.


    Sebze:Domates, salatalık, patlıcan, dolmalık biber, çarliston biber,sivribiber, taze fasulye, barbunya fasulyesi, kabak, mısır, kırmızı salçalık biber.


    Meyve:Kayısı, kavun, kırmızı erik, şeftali, vişne, böğürtlen, karpuz, incir, mürdüm eriği, üzüm.



    Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
    Yaz meyve ve sebzelerinin en olgun zamanıdır. Bol meyve yemelisiniz. Bunun yanısıra balık, zeytinyağlı sebze, hafif soslu makarnaları günlük öğünlerinize paylaştırın.



    EYLÜL


    Balık: Palamut, lüfer, kılıç, sardalye, kolyoz, kırlangıç.


    Sebze: Mantar, patlıcan, mısır, pazı, biberiye, barbunya fasulyesi,kabak, dolmalık biber, kırmızı salçalık biber.


    Meyve: Mürdüm eriği, fındık, kavun, karpuz, incir, üzüm.



    Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
    Eylül, kışa hazırlık ayıdır. Vücudu soğuk mevsime hazırlamak gerekir.Bol balık, sebze, meyve ve makarna gibi enerji verici karbonhidratlar ağırlıklı beslenin. Mürdüm erik ve fındığı her gün belli bir miktar tüketmeye özen gösterin.
    EKİM

    Balık: Palamut, lüfer, istavrit, barbunya, kılıç, mercan, sardalye.

    Sebze: Mantar, fındık, ceviz, ıspanak, yerelması, pırasa, lahana,kıvırcık salata, kırmızı turp, karnabahar, havuç.

    Meyve: Armut, ceviz, üzüm,elma, greyfurt, mandalina, muz.

    Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
    Ekim ayında omega-3 içerikli cevizin tam zamanı. Cevizi bu aylarda bol bol tüketin. Ayrıca mantarlı nefis yemekler pişirebilirsiniz. Mantar, balık, et ve sebzelere çok yakışır. Mantarı ızgarada üzerine peynir serperek pişirip kahvaltıda da yiyebilirsiniz.



    KASIM


    Balık:Mezgit, ringa


    Sebze:Balkabağı, kabak, lahana, kereviz, pırasa, yerelması, havuç,ıspanak, karnabahar, pazı.


    Meyve: Ceviz, kestane, üzüm, elma,muz, mandalina, nar, armut, kivi,greyfurt, Trabzon hurması.



    Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
    Kasım ayında balkabağından bol bol yararlanın. Çorbası, tatlısı ve pastası ile nefis lezzetler hazırlayabilirsiniz. Balkabağını ayrıca etli sebze yemeklerine de ilave edebilirsiniz. İçerdiği bol beta-karoten sayesinde kansere karşı etkili bir sebze.



    ARALIK


    Balık: Levrek.



    Sebze: Balkabağı, lahana, yerelması, pırasa, brüksel lahanası,karnabahar, ıspanak, kereviz, havuç, pazı, kara lahana.


    Meyve: Elma, mandalina, portakal, nar, armut, muz, kivi, kestane,greyfurt, ayva, Trabzon hurması.



    Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:

    Soğuk algınlığı hastalıklarına yakalanmamak için sağlıklı beslenin.Portakal veya greyfurt suyu için. Ispanak, baklagil, et, yoğurt, muz,elma ve kuruyemişleri bol tüketin.
    " Ey Rabbim,
    Kuran'ı kalbimin baharı,sıkıntı ve gamlarımın atılma vesilesi kılmanı Senden niyaz ediyorum."




    O, “ben Senin Rabbin değil miyim?” dedi. Sen “Evet” dedin. “Evet” demenin şükrü nedir, bilir misin? Çok bela çekmektir. Bilir misin bela çekmenin sırrı nedir? Yani fakr u fena dergahındaki halkaya katılmaktır...

  2. #2
    Gayyur tıpnamık_31 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Bulunduğu yer
    denizli
    Mesajlar
    58

    Standart

    ben yazın armut kışın elmailkbaharda ayvayı yerim
    DENİZLİ PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TIP

  3. #3
    Vefakar Üye ahsen-i takvim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Mesajlar
    501

    Standart

    Allah razı olsun mevsiminde yiyelim ....
    EN GÜR SADA İSLAM'IN OLACAKTIR

    ŞU ZAMANDA MÜHİM VAZİFE,İMANA HİZMETTİR. İMAN, SAADET-İ EBEDİYENİN ANAHTARIDIR.

  4. #4
    Ehil Üye HüZnÜ HaZan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    4.454

    Standart

    Zaten bütün hastalıkların sebebi mevsimsiz yenilen
    meyva ve sebzelerdir...


    Hur bajo,Kur bajo
    Ga mêşine...








    Kendini tevil et!...






  5. #5
    Vefakar Üye ahsen-i takvim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Mesajlar
    501

    Standart

    Alıntı HüZnÜ HaZan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zaten bütün hastalıkların sebebi mevsimsiz yenilen
    meyva ve sebzelerdir...
    hemfikirim bu ayda domates veya salatalık yenmesi......
    EN GÜR SADA İSLAM'IN OLACAKTIR

    ŞU ZAMANDA MÜHİM VAZİFE,İMANA HİZMETTİR. İMAN, SAADET-İ EBEDİYENİN ANAHTARIDIR.

  6. #6
    Ehil Üye tazarru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Yaş
    32
    Mesajlar
    1.374

    Standart

    Alıntı HüZnÜ HaZan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zaten bütün hastalıkların sebebi mevsimsiz yenilen
    meyva ve sebzelerdir...
    Beşerin bulaşık eli karıştığı zaman kainattaki nizamda bozuluyor,
    sağlığımızda bozuluyor.
    örneğin Rabim dileseydi kışında domatesi halkederdi.Demekki kışın vücudumuzun domatese ihtiyacı yok.İllede kışın domates yiyeceğiz diye hormonlu alıyoruz,sonrasında garip hastalıklara müptela oluyoruz malesef...
    " Ey Rabbim,
    Kuran'ı kalbimin baharı,sıkıntı ve gamlarımın atılma vesilesi kılmanı Senden niyaz ediyorum."




    O, “ben Senin Rabbin değil miyim?” dedi. Sen “Evet” dedin. “Evet” demenin şükrü nedir, bilir misin? Çok bela çekmektir. Bilir misin bela çekmenin sırrı nedir? Yani fakr u fena dergahındaki halkaya katılmaktır...

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Gayri Müslimlerin Kestiği Yenir mi?
    By insirah in forum Fıkıh
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 29.08.15, 18:52
  2. En hoş, latif okunuşlu külliyat hangi yayının hangi boyu acaba?
    By sukrukali in forum Risale-i Nur'u Yeni Tanıyanlara
    Cevaplar: 6
    Son Mesaj: 15.09.13, 22:46
  3. Hangi Mevsimde Doğduysanız...
    By yasemenn in forum Serbest Kürsü
    Cevaplar: 20
    Son Mesaj: 23.01.08, 10:44
  4. Besmeleyle Kesildiği Bilinmeyen Et Yenir Mi???
    By edeb_ya_Huu in forum Fıkıh
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 26.10.06, 10:05
  5. Besmelesiz Kesilen Hayvanın Eti Yenir mi?
    By edeb_ya_Huu in forum Fıkıh
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 24.08.06, 13:52

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Yemek Tarifleri ListeNur.de - islami siteler listesi
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0