+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 2 ve 2

Konu: Iyi Dusunun Iyiyi Bulun

  1. #1
    Ehil Üye yakaza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2008
    Mesajlar
    2.467

    Standart Iyi Dusunun Iyiyi Bulun

    İYİ DÜŞÜNÜN İYİYİ BULUN

    Kafadan geçen her düşüncenin Allah katında bir talep olduğuna inanıyor, ister iyi şey ister güzel şeyler düşünürseniz cevabı aynen öyle geliyor. Ama hep korku ve kuşkuyla yaşarsanız aynen bunları da çağırıyorsunuz.

    Trafik kazasından korkan insanlar hep kazaya uğrarlar. Eğer siz korkuyla yola çıkar ve hep bunu beyninizde kurgulayıp etrafa negatif enerji yayarsanız mutlaka şoföre kaza yaptırırsınız ama arabayı siz kullanıyorsanız ve böyle korkularınız varsa eğer sakın araba kullanmayın...

    Neden acaba?

    Çocuğuna aşırı korumalı ana ve babalarının çocuklarına hep bir şeyler olur yani biri bir taş atsa bile gelir sizin çocuğunuzun kafasını bulur o zaman siz şunu düşünürsünüz –onu kollayıp korumasam hep başına olumsuz şeyler geliyor – Neden acaba? Bu tıpkı yumurtamı tavuktan çıkar yoksa tavuk mu`yu andırmıyor mu?

    Yok deyin yok olsun

    Öyle mutsuz bir toplum olduk ki birbirimize hayırlı sabahlar diyemiyoruz. Bir araya geldiğimizde hep olumsuz olaylar konuşuyoruz. Biri bize nasılsın dese iyiyim demeye korkar olduk. İşler nasıl deseler, derhal şikayet etmeye ve her şeyin kötü ve daha da kötüye gittiğini söylüyoruz. Hastalıklarımızdan ve ölümlerden bahsediyoruz. Yani dostlarla da sohbetin güzelliği, keyfi kalmadı. Hep para olmadığından yakınıyoruz. Sanki bunu soran bizden para isteyecekmiş gibi. Aynen devam edin, neyi YOK diyorsanız, onu YOK etmeye devam edin, sürekli şikâyet edip etrafa olumsuz ve zavallı görünerek her şeyin bereketini kaçırın, ayrıcada bu kadar mızırdanma sonunda dostlarınızı da kaçırdığınızı fark edeceksiniz. Hep hastayım diyen insanlar mutlaka hasta olurlar, beyin şartlanmaya görsün. Hangi hastalıktan korkup, çağırıyorsanız size onu getirir.

    Şükretmesini bilelim

    Sürekli param yok diyen insanlar paralarının bereketini öyle kaçırırlar ki bir gün gelir bir de bakarlar gerçekten paraları bitmiş ama bu bitiş ani çıkan hesapta olmayan mecburi harcamalarda olabilir, sağlığa harcanması gereken miktarlar da olabilir. Allah zaten verilen nimetlere şükretmesini bilmeyen kullarından bu nimetleri bir müddet sonra almaya başlar. Çevrenize bakın örneklerini çok göreceksiniz. Gelin bundan sonra nasılsın diyenlere ÇOK İYİYİM ÇOK ŞÜKÜR demekle işe başlayın.......

    Olumluya kanalize olun

    Beyin öyle bir güçtür ki, insan beyin gücünü kullanarak isterse kendini felç de edebilir, öldürebilir de, kanserini de yenebilir inşallah. Yeter ki beynini şartlandırabilsin. Beynimizde yaklaşık 13 milyar civarında sinir hücresi vardır. Her bir hücre yaklaşık 7.3 kilo voltluk enerji açığa çıkarır. Pratikte mümkün değil ama teorikte beyindeki tüm sinir hücrelerinin aynı anda enerjilerini saldığını varsayalım, yaklaşık 350 milyon kilovoltluk bir enerji açığa çıkar ki bu da büyük bir metropolün tüm elektrik ihtiyacını karşılayacak güce sahiptir. Size tıp kitaplarına girmiş bir olayı anlatalım, et taşımaya yarayan soğutuculu bir tren, temizlenmek için bir istasyonda duruyor. İşçiler vagonları temizlemeye başlıyorlar, işçinin biri bir vagonu temizlerken diğer işçi o vagonu boş sanıp kapısını dışardan kilitliyor. Biraz sonra tren hareket ediyor ve bir durak sonra et almak üzere bir istasyonda duruyor. Kapalı kalan işçinin vagon kapısı açıldığında işçinin donarak öldüğü görülüyor. Fakat bir bakıyorlar ki, vagonun ısısı normal ısıda yani dondurucuya geçirilmemiş. Ama kapalı kalan işçi bunu bilmediği, donarak öleceğini sandığı için beyin aynen donmanın şartlarını hazırlayarak, donmanın tüm belirtilerini göstererek vücudunu buna uyduruyor. Yani beyninizi olumlu şeylere kanalize edin. Kaç yaşında olursanız olun hep bir hedefiniz ve hayalleriniz olsun ki sağlıklı bir şekilde Rabbe hizmet edebilecek gücünüz olsun. İnsan hayal ettiği müddetçe yaşarmış. Ne doğru bir laf değil mi?

    Sinirliyken kucağınıza almayın

    Öyle bir toplum olduk ki karşımızdakini yargılamaktan sevmeye zaman bulamıyoruz. Oysa her yaşta sevgiye ihtiyacımız var. Sevgi sunulmazsa sevgi değildir. Neyi severseniz sevin ama içinizde yoğun sevgi duyguları olsun. Birisine sevginizi söylediğinizde hareketlerle bunu pekiştirdiğinizde ona öyle güzel bir enerji yollarsınız ki, onun mutluluğunun enerji şeklinde size geri dönüşünden aldığınız pozitifi başka hiçbir şeyde bulamazsınız. Yeni bebeği olmuş bir anne eğer sıkıntıları varsa veya olumsuz bir kişiliğe sahipse lütfen en olumlu olduğunda bebeğini kucağına alıp onu tenine değdirsin. Eğer bebeklerinizin huzurlu ve sağlıklı bir bebek olmasını istiyorsanız onu sakin kavgasız gürültüsüz ve pozitif bir ortamda büyütmeye çalışın, Kızgınken, sinirliyken kucağınıza almamaya çalışın ve ona sınırsız sevginizi gösterin.

    Öpün koklayın ve bilin ki bu günler çok çabuk geçecek ve bilinki çok çabuk büyüyorlar. Bazı anne ve babalar çocuklarını çok sevdikleri halde bunu ifade edemez ve gösteremezler. Neden ? Ne zaman göstereceksiniz? Rabbimizin verdiği bu armağana sevgiyi en güzel şekilde göstermemiz bir şükür ve teşekkür değil mi ?

    Ani stresler güzeldir

    Ani stresler güzeldir. Çünkü ani streste vücutta Adrenokortikotrop hormon (ACTH) artar ve hafıza, algılama, enerji süper olur. Yani bu hormon strese karşı vücudun bir sigortasıdır. Ama siz bu stresi kısır döngüye çevirirseniz yani sürekli beyninizde kurarsanız, hep bunu düşünürseniz, gelen olumlu şeylerin hepsi geri gider. Yani unutkanlıklar, enerji kayıpları, isteksizlikler, migren, mide-bağırsak şikayetleri, uykusuzluklar, beyin tümörler, tansiyon iniş-çıkışları, vücudun muhtelif yerlerinde uyuşmalar, mutsuzluk, hatta depresyon, kalple ilgili şikayetler ve kansere zemin hazırlamış olursunuz. Bunları kendinize niye reva göreceksiniz ki? Akıllı, kontrollü ve olumlu olmak yeterli. Eğer büyük bir strese girdiyseniz kendinize hobiler bulun, yani kafanızı dağıtın başka işlere kanalize olun ki stres oluşturan faktörün etkisi azalsın veya sevdiğiniz, sizi mutlu eden şeylerle uğraşın. Bunları da yapamıyorsanız dua edin, duaların insanlarda oluşturduğu mistik etki sıkıntının olumluya sevk olmasını sağlar. Yemek yaparken bile hep dua edin (yiyenler şifa bulsun, mutlu olsun, bereket artsın) diye. Her şeyi veren Rabbime şükürler olsun. O bizi en iyi bilen ve imtihan edendir. İmtihanımızdan başarıyla geçmek ümidiyle.

    Stresle ilgili bilinen 5 yanlış

    Stresin çevresinde gerçeğe uygun olmayan beş söylence dolaşmaktadır. Sorunlarımızı anlamamız ve gidermek üzere harekete geçmemiz için önce onlarla ilgili kuşkuları dağıtmamız gerekir. Şimdi onları teker teker inceleyelim.

    1. Yanlış: Stres herkes için aynıdır: Tamamen yanlış. Stres herkes için farklıdır. Biri için stresli olan bir şey ya da durum, bir diğeri için öyle olmayabilir. Hepimiz strese tamamıyla farklı reaksiyon veririz.

    2. Yanlış: Stres her zaman kötüdür: Bu mantığa göre sıfır stres bizi mutlu ve sağlıklı yapar. Yanlış. Stresin insanla ilişkisi, tıpkı gerilmenin keman yayıyla olan ilişkisi gibidir. Gerilme az olursa çıkan melodi yavan ve törpü sesi gibi olur, aşırı olursa da müzik kulak tırmalar ya da tel kopar. Stres ölümün öpücüğü de olabilir, hayatın tuzu biberi de. Asıl konu, onu nasıl kontrol edebildiğinizle ilgilidir. Kontrol altındaki stres bizi verimli ve mutlu yapar, kontrol edilemeyen stres ise bize zarar verir, hatta öldürür.

    3. Yanlış: Stres her yerdedir, bu konuda bir şey yapamazsınız: Doğru değil. Yaşamınızı, stresin sizi alt etmesine izin vermeyecek şekilde planlayabilirsiniz. Etkili planlamanın yolu, önceliklerinizi belirlemek ve ilk başta basit sorunlar üzerinde çalışıp, onları giderdikten sonra daha karmaşık olanlara yönelmekten geçer. Stres doğru yönetilmediğinde, öncelikleri belirlemek oldukça zordur. Tüm sorunlarınız eşit gibi görünür ve stres artık sizin için her yerdedir.

    4. Yanlış: Stresi azaltmanın en etkin yöntemleri en bilinen olanlardır: Yine doğru değil. Evrensel stres azaltma teknikleri diye bir şey yoktur. Hepimiz farklıyız; yaşamlarımız farklı, içinde bulunduğumuz durumlar farklı ve verdiğimiz reaksiyonlar da farklı. Yalnızca kişiye özel hazırlanmış bir program yararlı olabilir.

    5. Yanlış: Yalnızca önemli belirtilere dikkat etmek gerekir: Bu yaklaşıma göre, baş ağrısı ya da mide asidi gibi `ufak tefek` belirtiler göz ardı edilebilir. Oysa bu minik belirtiler, yaşamınızın kontrolünüzden çıktığının ilk göstergeleridir ve sizin stresi daha başarılı bir şekilde yönetmeniz gerektiğini hatırlatırlar.

    2008-08-14 Milli Gazete




    ''Madem ben de bu vatanın evlâdıyım,bu vatanın saadetine hizmet etmek benim için farzdır.''

    Emirdağ Lahikası

    ...EN GÜZELİ SİNELERDE BİR YAD-I CEMİL OLARAK KALIP GİTMEK...


  2. #2
    Dost Nehar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    45

    Standart

    yakaza kardeş asrımızın hastalığına karşı bu güzel reçete için teşekkürler selam ve dua ile

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Gizli Resmi Bulun
    By İNSan in forum Resim - Fotoğraf Galeri
    Cevaplar: 13
    Son Mesaj: 28.09.09, 17:22
  2. Çorapları Bulun
    By havf_reca in forum Serbest Kürsü
    Cevaplar: 9
    Son Mesaj: 06.10.08, 13:07

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0