+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 5 ve 5
Like Tree1Beğeni
  • 1 tarafından merdümgiriz

Konu: Asa-yı Musa Test Soruları..

  1. #1
    Pürheves merdümgiriz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2011
    Mesajlar
    192

    Standart Asa-yı Musa Test Soruları..

    Kopya çekmek yok..


    1. Bu acib asırda ehl-i iman Risale-i Nur'a şiddetle muhtaçtır. Ehl-i fen ve mekteb muallimleri ile hâfızlar ve hocaların muhtaç olduğu risaleler hangileridir?

    a) Mesnevi-i Nuriye - İşarat-ül İ’caz

    b) Zülfikar - Lemalar

    c) Asay-ı Musa - Lemalar

    d) Asay-ı Musa - Zülfikar


    2. Aşağıdakilerden hangisi üstâdın felsefeye bakış açısına ters düşer?

    a) Felsefeyi külliyen zararlı addeder
    b) Felsefeyi iki kısımda mütâlaâ eder
    c) Kemâlât veya dalâlete sebep olabilir
    d) Felsefe külliyen faydalı değildir

    3. Asa-yı Musa’da hangi sûrenin tefsiri yapılıyor.?

    a) Felak b) Ankebut c) Tekasür d) Yusuf


    4. Aşağıdakilerden hangisi İlhamın vasıflarındandır.?

    a) Safi olması
    b) Vasıtasız olması
    c) Gölgesiz olması
    d) Havassa has olması

    5. “Kendi kendine oluyor” manasını ihtiva eden ibare aşağıdakilerden hangisidir.?

    a) İktezat-hüt tabiat

    b) Evcedet-hül esbab

    c) Hilkat-i âlem

    d) Teşekkele binefsihi


    6. Eczane misali tabiat risalesinde hangi başlık altında zikredilmiştir.?

    a) Evcedet-hül Esbab
    b) Teşekkele binefsihi
    c) Hilkat-i Alem
    d) İktezat-hüt Tabiat

    7. “Rabbüssemavati vel-ard” âyetinde arzın semavata denk tutulmasının sebebi nedir.?

    a) Meleklerin ve cinlerin semada bulunması

    b) Arzın semaya kesret-i mahlukat olarak eşitliği

    c) Nev-i insanın arzda olması

    d) Avalimin semavatta mahfuz olması


    8. “Eğer perde-i gayb açılsa yakinim ziyadeleşmeyecek” diyen zat kimdir.?

    a) İmam-ı Rabbani (k.s)
    b) İmam-ı Ali (r.a)
    c) İmam-ı Azam (k.s)
    d) Hz. Ebu Bekir (r.a)

    9. Aşağıdakilerden hangisi Hz. Üstadın meyve risalesinin 6. meselesinde Kastamonulu lise talebelerine iman-ı billahı isbatta kullandığı misallerden değildir.?

    a) Eczane misali

    b) Fabrika misali

    c) Aynalı oda misali

    d) Depo ve iaşe ambarı misali

    10. Hz.Üstad insanın alakadar olduğu dairelerden en ehemmiyetlisinin aşağıdakilerden hangisi olduğunu söylüyor.?

    a) Aile dairesi
    c) Alem-i İslam dairesi
    c) Hayat dairesi
    d) Kalp dairesi

    11. Hz.Üstad Asa-yı Musa mecmuasını nerede telif etmiştir.?

    a) Barla’da

    b) Eskişehir hapishanesinde

    c) Denizli hapishanesinde

    d) Afyon hapishanesinde
    12. “Teveddüt-ü İlahi” ne demektir.?

    a) Allah’ın mahlukatına kendini sevdirmesi
    b) Allah’ı sevmek
    c) Allah’tan haşyet duymak
    d) Allah’a müştak olmak

    13. Aşağıdakilerden hangisi ahirete imanın hayat-ı içtimaiyeye bakan faydalarından birisi değildir.?

    a) Ebed arzusunu tatmin

    b) Arkadaşlardan ayrılığa merhem olması

    c) Akarabinini idam-ı ebediden kurtarma

    d) Mamelek arzusu

    14. Medine-i Münevvere’de bulunan mühim bir âlim, Hz. Üstadın târihçe-i hayatı için bir önsöz yazmıştır. Bu zat kimdir.?

    a) Bekir Berk
    b) Ali Ulvi Kurucu
    c) M. Sami Ramazanoğlu
    d) Şeyh Bahid Efendi

    15. Amellerimizin Allah (c.c) tarafından kaydedilip zayi olmamasını gerektiren ismi hangisidir.?


    a) Rahim

    b) Mukaddir

    c) Hafız

    d) Alim



    16. Üstadımız “Nasılki bu yaz ve güzün ahiri kıştır” cümlesinde yaz ve güzü neye misal göstermiştir.?

    a) Dünya ve ahiret
    b) Cennet ve cehennem
    c) Gençlik ve ihtiyarlık
    d) Kabir ve haşir

    17. İnsanın kâinatta göِrdüğü medar-ı hayret, medar-ı ‏şükran ve medar-ı azamet, acib ve güzel , pek çok fevkalâde ‏şeylerden aldığı hayret ve lezzetten neşet eden suallerine hangi kelime cevap verir.?

    a) Lailahe illalahu vahdehu la şerike lehü

    b) Ya Hayyu Ya Kayyum

    c) Subhanellah, Elhamdülillah, Allahüekber

    d) Ferdün Hayyun Kayyum



    18. Asa-yı Musa’daki ikinci kısma hangi isim verilmiştir.?

    a) Hüccetül Baliğa
    b) Hücceti İmaniye
    c) Tabiat Risalesi
    d) Emirdağ Çiçeği

    19. İsm-i Kuddusün cilve-i aziminden gelen güzel adet nedir.?

    a) Mizan ve adalet

    b) Adalet ve iktisat

    c) Tanzif ve nezafet

    d) Tanzim ve nizam


    20. Üstadımızın umum nur talebeleri adına yapmış olduğu dua, ism-i azam olarak bildiğimiz esmalardan hangisi yanlıştır.?

    a) Ferd - Kayyûm
    b) Hayy - Adl
    c) Hakem - Kuddûs
    d) Nur - Settar

  2. #2
    Yasaklı Üye ,,eymen,, - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2010
    Mesajlar
    46

    Standart

    1.d
    2.soru A ile D aynı şey değil mi abicim
    3.boş
    4.d
    5.d
    6.b
    7.c
    8.a
    9.c
    10.d
    11.a
    12.d
    13.a
    14.b
    15.c
    16.c
    17.c
    18.a
    19.c
    20.d

    ?

  3. #3
    Pürheves merdümgiriz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2011
    Mesajlar
    192

    Standart

    A ile D aynı değil üstad felsefeyi bütün bütün faydalı görmüyor bütün bütün de zararlıdır demiyor.. Pc açmaya fırsat bulamadım açınca tek tek sağlamasını yapalım.. Sonra diğer sorulara geçeriz.. Bu gün birinci sorudan başlayarak telefonda kayıtlı arkadaşlara burada ki soruları her gün teker teker sormak geldi aklıma ve ilkini sordum sms le.. Dedim cevapları cuma günü derste isterim.. Güzel bir hizmet bakalım ne olacak..
    ,,eymen,, bunu beğendi.

  4. #4
    Yasaklı Üye ,,eymen,, - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2010
    Mesajlar
    46

    Standart

    baktınız mı? Risale-i Nur da tevafuk çok olduğu için bugünler içerisinde okuduğum yerlerden iki üç yanlışımı şimdiden biliyorum yaw

  5. #5
    Pürheves merdümgiriz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2011
    Mesajlar
    192

    Standart

    Alıntı ,,eymen,, Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    baktınız mı? Risale-i Nur da tevafuk çok olduğu için bugünler içerisinde okuduğum yerlerden iki üç yanlışımı şimdiden biliyorum yaw





    "Adamın canı bağıra bağıra ağlamak çekiyor gece mehtabına karşı" diyordu ibrahim sadri.. şu foruma her girişimde şu yasaklanmış bir nevi adem olmuş dostları gördükçe, bi daha asla görüşülemeyeceğini düşündükçe.. her ne ise, işde ele...

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Risale Soruları...
    By süraka in forum Risale-i Nur'u Yeni Tanıyanlara
    Cevaplar: 7
    Son Mesaj: 12.10.15, 10:02
  2. Risale- i Nur Test Soruları..
    By merdümgiriz in forum Risale-i Nur'u Yeni Tanıyanlara
    Cevaplar: 7
    Son Mesaj: 29.12.13, 00:27
  3. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 09.12.12, 21:13
  4. İlginç Bilim Test Soruları
    By seyru suluk in forum Serbest Kürsü
    Cevaplar: 35
    Son Mesaj: 28.06.08, 18:31
  5. Mahkeme Soruları
    By Meyvenin Zeyli in forum Mizah
    Cevaplar: 8
    Son Mesaj: 05.08.06, 20:40

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Var
Yemek Tarifleri ListeNur.de - islami siteler listesi
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0