+ Konu Cevaplama Paneli
2. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var BirinciBirinci 1 2
Gösterilen sonuçlar: 11 ile 18 ve 18

Konu: Okur musunuz??

  1. #11
    Pürheves oskar38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Bulunduğu yer
    Gurbet..
    Mesajlar
    152

    Standart ........

    herkes bildiginden sorumlu kardesim..siz bu zamanda ogrenmissiniz artik baslamissaniz rabbim tovbeleri kabul edendir ins.. namazin kazalarini yaparsiniz problem kalmaz ins..
    ilk baslarda bir dua kitabi alip cok dua edin dua rabbimizle irtibatimizi artirir ins.. sonra dinimizi yeniden kesfedin.. cunku herkes kendi iman binasini insa etmekle sorumlu.. bunun icin dini kitaplar alip okuyun bol bol ins.. zamanla hayatiniz okuduklarinizin yoluna girer ins.. yasiniz hic gec degil bence.. eger cocuklariniza faydali olmaktan dert ediyorsaniz bu konuda kitaplar okunabilir.. ama once kendimiz yasayisimizla onlara ornek olmaliyiz.. iffetli bir insan her derdin ustesinden gelir Allahin izniyle.. gelemesede rabbine yalvarir hayirlisi boyleymis der kalb rahatligiyla gecer gider.. yani bir konuda cidden dertleniyorsak bu konuyu asmak icin neler yapacagimiza karar verip ona baslamak lazim.. anca o zaman dertlenme yerini bulur yoksa bir hevestir gelir gecer bir isede yaramaz..
    cemaatlerin ayrilik olayina gelirsek..
    bunlar bir ulkenin ordulari hukmunde dusunebiliriz kardesim.. nasilki hava kuvvetleri deniz kuvvetleri kara kuvvetleri farkli farklilar ve sonuc olarak ayni davaya hizmet ediyorlar ve onlarin ayni cati altinda olmasi dusunulemez cunku hizmet yollari farkli bu yuzden bu iyi bu kotu denemez hepsi lazim hepsi ayni is icin ugrasiyor.. hic birisi birine ya bu hava kuvvetleri ne yapiyor boyle, gelsin kara kuvvetlerine beraber calisalim dese komik olur degilmi..hepsinin hizmet yolu farkli basta dedigim gibi..hic birinin digerini elestirmeye, bir cemaatin giybetini yapmaya hakki yok.. cunku kara kuvvetler hava kuvvetini ne bilsin, deniz kuvveti kara kuvvetini ne bilsin vb.. siz kendinizi hangisinin yaptigi hizmete daha yakin gorurseniz ona yaklasirsiniz insallah.. ama dusunce planinda hepsinin arkasinda oluruz..
    risaleler zaten kurani kerimin cok genis bir tefsiri hukmunde.. onun icin denemez ya kurani birakip risaleyimi okuyacagiz.. kurani duzenli bir sekilde mealini ve kendisini okumali ayni sekilde risaleyide okumali.. mesela vesvese konusunu okumak isterseniz risaleden orayi acar okursunuz.. sorarsaniz burdaki kardeslerde cevap verirler hemen vesvese konusu nerde yada kader konusu nerde vb..
    selamlar..

    &*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&
    Yutmadan evvel çiğnemek ne ise, konuşmadan evvel düşünüp taşınmak da odur.
    &*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&


  2. #12
    Pürheves karçiçegi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    165

    Standart

    Alıntı hüsnüniyyet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Esselamünaleyküm,
    ilgilenen kardeşlerime bişeyler sormak istiyorum.. yanlış anlaşılmak istemem ama, henüz doğru düzgün Kur'an okumayı bile beceremeyen herşeye geç kalmış birinin risaleleri tanımak istemesi ne derece doğrudur?? yada namaz kılmaya bile uzun aralardan sonra tekrar başlamış ve hala alışamamış birinden memlekete millete ve en önemliside evlatlarına bi hayır gelirmi??
    ve bu kadar eksiği olan biri nereden ve nasıl başlangıç yapmalı??
    kırıcı olmayınız lütfen yeterince kırgınlıklarım var zaten.. buradada kırılıp canımın yanmasını istemiyorum..
    bu arada yukarıda yazdıklarım halen geçerli ama bu son yazdıklarım çok daha önemli..
    burada çok bilgili görgülü insanlar var ve eminim banada bir yol gösteren çıkacaktır..
    selametle..
    yani bu nasil bi düşünce?tabikide olabilir nie olmasin ki kuran i kerim mi tam okuyamamasi namazlarini aksatmasi risaleleri tanimaya niçin mani olsun bunlar geçmişte kalmiş madem bunlari düşünebiliyosnz eksiklerinizi biliyosunuz düzeltmeyede çaliişip hepsini başarirsiniz inşallah bu bana bi tür vesvese gibi geldi ya ben şöleyim böyleydim risaleleri taniyamam der gibi böyle düşündügünüz sürece iyi olan güzel olan herseyden uzak mi kalacaksiniz sakin ola böyle düşünmeyelim..
    Rabbim cümlemizin yardimcisi olsun

  3. #13
    Gayyur Bir_inci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    Mescidi Kebir..
    Mesajlar
    88

    Standart

    Oscar38 kardeş güzel izah etmiş..
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  4. #14
    Pürheves nereden nereye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    Tekirdağ
    Mesajlar
    173

    Standart

    Alıntı hüsnüniyyet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    esselamünaleyküm,
    ilgilenen kardeşlerime bişeyler sormak istiyorum.. Yanlış anlaşılmak istemem ama, henüz doğru düzgün kur'an okumayı bile beceremeyen herşeye geç kalmış birinin risaleleri tanımak istemesi ne derece doğrudur?? Yada namaz kılmaya bile uzun aralardan sonra tekrar başlamış ve hala alışamamış birinden memlekete millete ve en önemliside evlatlarına bi hayır gelirmi??
    Ve bu kadar eksiği olan biri nereden ve nasıl başlangıç yapmalı??
    Kırıcı olmayınız lütfen yeterince kırgınlıklarım var zaten.. Buradada kırılıp canımın yanmasını istemiyorum..
    Bu arada yukarıda yazdıklarım halen geçerli ama bu son yazdıklarım çok daha önemli..
    Burada çok bilgili görgülü insanlar var ve eminim banada bir yol gösteren çıkacaktır..
    Selametle..
    aman abicim böyle şeyler söylemeyiniz yalniz değilsiniz

  5. #15
    Ehil Üye delailinnur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Mesajlar
    1.368

    Standart

    Kimin ne olacağını ancak RABB'İMİZ(C.C.) bilir o nedenle akla gelen bu düşünceler şeytanın vesvesesinden başka bir şey değildir,onlara takılmadan elimizde olan bugün'ün hakkını vermeye çalışabiliyor muyuz iş orada inş.RABB'İMİZ(C.C.) ne diyor bana bir adım gelene ON ADIM GELİRİM.Hiç bir yere sığmam kulumun kalbine sığarım.Öyleyse O'NUN(C.C.) işine karışmadan kulluğumuza gayret etmek düşer bizlere.Faydası olur düşüncesiyle bir kıssa ile bitirelim inş.

    BİŞR-İ HAFİ
    ..................
    Gençliğinde alim ve velî bir kişinin nasihatlerinden etkilenip tövbe ettiyse de kötü arkadaşlarının tesiriyle tekrar eski hayatına döndü. Babasından kalan serveti için kendisinden ayrılmayan arkadaşları onu bir türlü bırakmadılar. Bir gün yine sarhoş ve bitkin olarak evine dönerken yolda üstünde Besmele yazılı bir kağıt buldu. İçi sızlayıp yerden aldı. Öpüp, çamurlarını silerek, temizledikten sonra, güzel kokular sürüp, evinin duvarına astı. O gece âlim ve velî bir zâta, rüyâda; "Git Bişr'e söyle! İsmimi temizlediğin gibi seni temizlerim. İsmimi büyük tuttuğun gibi, seni büyültürüm. İsmimi güzel kokulu yaptığın gibi, seni güzel ederim. İzzetime yemin ederim ki, senin ismini dünyâda ve âhirette temiz ve güzel eylerim." dendi. Bu rüyâ üç defâ tekrar etti. O zât sabah Bişr-i Hâfî'yi arayıp meyhânede buldu. Mühim haberim var diye içerden çağırdı. Bişr geldiğinde; "Kimden haber vereceksin?" dedi. "Sana Allahü teâlâdan haber vereceğim." deyince, ağlamaya başladı. "Bana kızıyor mu, şiddetli azap mı yapacak?" dedi. Rüyâyı dinleyince arkadaşlarına; "Ey arkadaşlarım! Beni çağırdılar, bundan sonra bir daha beni buralarda göremeyeceksiniz." dedi. O zâtın yanında hemen tövbe etti. Bu anda ayağında ayakkabı bulunmadığı için, hiç ayakkabı giymedi. Sebebini soranlara, "Allahü teâlâya tövbe ettiğim, günâh işlememeye söz verdiğim zaman yalın ayaktım. O zaman giymediğim ayakkabıyı şimdi giymeye hayâ ederim" dedi. Bu zamandan sonra ayakkabı giymediği için kendisine yalın ayak mânâsında "Hâfî" lakabı verildi.

    ..................


    daha fazla bilgi için: http://tr.wikipedia.org/wiki/Bi%C5%9Fr-i_H%C3%A2f%C3%AE
    İlaçların en hayırlısı KUR'AN'dır!

    Şüphesiz ALLAH ve Melekleri Peygambere
    Salat ederler.Ey İman Edenler,siz de O'NA
    Salat edin ve tam bir teslimiyetle O'NA Selam verin.(Ahzab-56)
    "İlmi, amel için öğreniniz. Çokları bunda yanıldı. İlimleri dağlar gibi büyüdü, amelleri ise zerre gibi küçüldü."
    İbrahim bin Edhem (r.a.)

  6. #16
    Vefakar Üye zühretünnur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Mesajlar
    377

    Standart

    Alıntı candy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ah canım keşke ayrı olunmasa bunu asla sindiremiyorum ama bu böyle ne yazıkki.
    forumda bu konuda daha bilgili olan arkadaşlar yanıtlasın sorularınızı.selametle
    niyeki kardeşş ayrı olunmasının kimbilir nice hikmetleri varr.herkezin kendi meşrebine göre hizmet etmesi inkişaf etme vesilesi bence.yanı cemaat ayrılıklarında çok hayırlar var.
    gözler yaşarmadıkca gönülde gökkuşağı oluşmaz

  7. #17
    Dost hüsnüniyyet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    28

    Standart

    yazıma karşılık yazan tüm kardeşlerden RABBİM razı olsun inşALLAH..
    İnanıyorumki kimsesizler kimsesi ALLAHcc tır ve ondan başka İlah yoktur, Hz. Muhammed onun kulu ve elçisidir.. zaten O güzeller güzeli olmasa herşey anlamını yitirir herşey boş ve yok olur.. ancak insan bütün bunları bilip anlasada inansada bazen kafası çok karışabiliyo o kadar çok şey duyuyoruzki helede birde ailede bilinçli değilse kafalar karışmaya dahada müsait oluyo.. bende şu sıralar ciddi bir sorgulama dönemindeyim kendime bir yol çizmeye çalışıyorum ama bu konuda cidden çok zorlanıyorum.. henüz insan kendine uygun bir yol bulamamışken evlatlarına nasıl sağlıklı bir yol gösterebilir ki??.. anlayacağınız sorgulamak için geç kalmış biriyim ben.. ama kader diyorum.. ne kadar birbirine benziyo gibi görünsede herkesin kaderi birbirinden çok farklı.. zaten sınavın zorluğuda burda galiba birbirimizi olduğumuz gibi kabullenip herşeye rağmen sabır, şükür ve ümitle birarada kardeşçe yaşayabilmemiz gerekiyo..
    benim tek ve en büyük dileğim O na layık bi kul olabilmek ve habibine layık ümmetinden olabilmek.. RABBİM öyle olmadan almasın canımı inşALLAH.. Amin.
    RABBİM, hepinizden razı olsun inşALLAH...............
    RABBİM, tüm müslüman kardeşlerimin kalplerindeki ve dillerindeki hayırlı ve güzel dualarının hepsini kabul etsin inşALLAH..
    RABBİM, tövbesiz zalimler hariç hepimizi cennetine koysun inşALLAH...
    RABBİM, hepimizin yar ve yardımcısı olsun inşALLAH...
    hepiniz güzeller güzeli ALLAHcc emanet olunuz..

    :bu arada güzel yazılarınızı esirgemeyin lütfen onlar sayesinde belkide yeni ufuklar açılır bana ve benim durumuma yakın olanlara inşALLAH.. fırsat buldukça yol gösterici pusula niteliğinde aydınlatıcı yazılar yazarsanız çok memnun olurum..( ama algılamam pek iyi olamayabilir çünkü forumda okuduğum bazı yazıları algılayamadım )

    selametle..

  8. #18
    Müdakkik Üye Melis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Bulunduğu yer
    Alem-i ervah
    Yaş
    40
    Mesajlar
    980

    Standart

    Alıntı zühretünnur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    niyeki kardeşş ayrı olunmasının kimbilir nice hikmetleri varr.herkezin kendi meşrebine göre hizmet etmesi inkişaf etme vesilesi bence.yanı cemaat ayrılıklarında çok hayırlar var.
    katılıyorum ama çoğu zaman bu hizmetteki ayrılığı aşıyor,sen ben kavgasına kadar varıyor...Allah esirgesin....

    Ve bu mektub sevdamın bir dilekçesi sana

    Bu harfler gözyaşlarımın tek şahidi şimdi.


    Harflerimi bağışla, sevdamı mazur gör, ümmetine hoş gör bizi…


+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Tefriciye Okur musunuz?
    By kübra_44 in forum Dualar
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 25.10.08, 22:22
  2. Okur Musunuz???
    By düğüm in forum Klip, Video, Film ve Animasyon
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 09.09.08, 02:38
  3. Yasin Okur musunuz?
    By hatice78 in forum Dualar
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 15.04.08, 21:40
  4. Okur musunuz?
    By umut46 in forum Tesettür
    Cevaplar: 28
    Son Mesaj: 18.10.07, 10:26
  5. Okur musunuz?
    By Meyvenin Zeyli in forum Şiirler
    Cevaplar: 9
    Son Mesaj: 05.09.07, 11:19

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Var
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0