Gündelik hayatımızda bilmediğimiz bir yer veya herhangi bir tenha araziye çıktığımız zaman, eğer yakın çevremizde bulunduğumuz etrafı iyi bilen “Müslüman” biri yok ise gece veya gündüz yönümüzü nasıl tayin eder de ibadet yolumuzu nasıl buluruz?


Ne Amaç ile Kullanılmaktadır?
Aslında evinizde, iş yerinizde, okulunuzda ve hatta bulunmuş olduğunuz herhangi bir konumda Kıble Yönü’nü tespit etmek için bir çok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler arasında en yaygın ve en fazla kullanılanı Kıble Pusulası’dır. Kıble pusulası malesef bir coğumuzda mevcut değildir. Buna alternatif olarak Kıble Pusulası Android Uygulaması sayesinde cep telefonunuzdan kıble yönünüzü, diğer bir deyiş ile ibadet yönünüzü kolaylıkla bulabilirsiniz.


Nasıl Kullanılır?
Cep telefonunuza yüklemiş veya biraz sonra yükleyeceğiniz Kıble Pusulası uygulamasını çalıştırın. Ekrandaki pusulanın kırmızı renkte olan ibresi manyetik kuzeyi göstermektedir. Manyetik Kuzey ile Gerçek Kuzey arasında sapma açısı denilen bir mesafe kadar fark mevcuttur. Bu yüzden Kıble Pusulası uygulaması iki adet kıble diğer bir adı ile ibadet açısı yönü vermektedir. Kıble Pusulası uygulamasını kullanırken size uygun olan açıyı kullanın. Bu iki kıble açısı arasındaki fark dünyamızın herhangi bir yerinde farklı bir manyatik alan göstermesinden kaynaklanmaktadır.


Nelere Dikkat Etmeliyim?
Kıble Pusulası isimli mobil uygulamamız sayesinde nerede olursanız olun, bulunduğunuz yerin kıble yönünü kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Kıble yönünü analog bir pusula yardımı ile bulmaya çalışıyorsanız, etrafınızda büyük boyutlu metal nesneler olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Örnek olarak bahsedecek olursak, yaklaşık bir metresinde bile ufak metal parçacıklara sahip nesneler olmamasına dikkat edin. Pusulanızı ibrenin kırmızı (N) yazan tarafına gelecek şekilde çeviriniz. İyice ayarladıktan sonra size göstermiş olduğu açıya yönelip namazınızı gönül rahatlığı ile kılabilirsiniz.


Nasıl Temin Ederim?
Android uyumlu mobil cihazınız için Google Play Store’a girip, “Kıble Pusulası” diye arama yapın. MobIslam geliştiricisinin uygulamasını mobil cihazınıza yükleyin.


Google Play Store :


https://play.google.com/store/apps/d...i.mobislam.com


IOS uyumlu mobil cihazınız için ise, Apple Store’a girip, Google Play Store’da olduğu gibi “Kıble Pusulası” diye aramanızı gerçekleştirin. MobIslam geliştiricisinin uygulamasını bulduğunuzda mobil cihazınıza yükleyin.


Ekran Görüntüleri


ezan vakitleri