Sabırsız Koç
21 Mart-20 Nisan

Alın size ip!
Sizin gibi söz dinlemez, uslanmaz, arlanmaz, ‘dediğim dedik, çaldığım düdük’ formatındaki burç mensuplarına şu yaz sıcağında bir şey söylemek bedenimi mitinge katılan sade vatandaş gibi terletir. Sizin gibi koçlar için en iyi çözüm; Kurban Bayramı’na kadar sıkıca bir yere bağlamak… Alın size ip, bu işi kendiniz görün! Ne de olsa el mahareti konusunda mahir olan sizsiniz.


Uyuşuk BOĞA
21 Nisan-20 Mayıs

Küresel ısınma bulunmaz nimet
Sizin ne erkeğinizden ne de kadınlarınızdan bu dünyaya bir fayda tesir edeceğini sanmıyorum. Dünyada su krizi olsa ne gam! Siz zaten kola ve cips bağımlısısınız. Küresel ısınma olmuş kimin umurunda? Sıcağı görünce kendinizi uyku moduna bırakıyorsunuz. Sizi elime verseler bir güzel pataklar, gezegen dışına gönderirim. Düzelir misiniz? Pöhhh! Genetik kodlarınızla oynayacağımız günleri görene kadar meydan sizin.


Dedikoducu İKİZLER
21 Mayıs-21 Haziran
Vatansever ikizler!
Sizin gibi bir dediği diğer söylediğiyle tezat oluşturan çiftkafalar’a hiç güvenmemek lazım. Arkadaş çevrenizin geniş olmasına bu yüzden eskiden beri çok şaşıyorum. Kamyondan karpuz alsanız kelek çıkar, vatansever derneği kursanız ardından çete çıkar. Özde ve sözde ikizler arıyorum. Bulanların insaniyet namına…


Sarsak YENGEÇ
22 Haziran-22 Temmuz
Sizi gibi tersolar!
Elinizi attığınız her işi yüzünüze ve gözünüze sıvamanız bile sizin terso tipler olduğunuzu kanıtlamaya yeter de artar bile; ama size soracak olsam, bunu hemen ya maya takvimindeki negatif enerjilere ya da Mars-Satürn karşıtlığı bir inatlaşmaya ihale edersiniz. O kadar tersine yaşıyorsunuz ki, uzaya çıkmak için füzeye binseniz, füze bile yengeçliğinizden dolayı yan gider.


Kabadayı ASLAN
23 Temmuz-23 Ağustos
N’aber ortak?
Ortaklaşa girdiğiniz her konuda hüsrana uğrayacağınız uyarısını yapmama rağmen yine bildiğinizi okuyorsunuz. Sonra da kuyruğunuz bir yerlere dolanınca burç köşelerine saldırıyorsunuz. Oh olsun! Uyarmadı demeyin, yeni ortaklıklardan uzak durun bu hafta. Ortak tatile çıkma, kooperatife girme, halı sahada futbol oynama, toplu düğün gibi her kafadan bir sesin çıktığı ortamlardan derhal uzaklaşın. Benim sesimi dinleyin!


Kuruntulu BAŞAK
24 Ağustos-23 Eylül
Üç öğünlük tavsiye
Süregelen işlerinizdeki tempo nedeniyle işlerinizi düzene koymakta zorlanıyorsunuz. Size üç öğünlük tavsiyem var: Sabahları aç karnına beş dakika boyunca tepetaklak durun. Öğleyin yemek sonraları kebabın üzerine tam bir karpuzu mideye indirin. Akşamları ise yatmadan önce acılı turşu suyu için! Sonuç mu? Gece yarısı hastaneye kaldırılarak bir haftalık istirahata çekilin. Yoğun iş temponuzdan eser kalmayacaktır.


Dengesiz TERAZİ
24 Eylül-23 Ekim
Gölgeden çıkmayın
Birilerinin gözüne girme, öne çıkma noktasında üzerinize yok. Yalnız bunun zamanı ve yeri noktasında sürekli yanlış hesap yaptığınız için mesleğinizde ilerleyemiyorsunuz. Eh o kadar kusur defterdar kızında da bulunur! Beni tek korkutan şey, seçim dönemlerinde izlediğiniz mitinglerde ekranlarda görüneceğim ve genel başkanlarla göz göze geleceğim diye güneşin çarpması... Gölgede durun, efendi olun…


Zehirli AKREP
24 Ekim-22 Kasım

Biraz da eve zaman ayırın
Dışarıda aylak aylak dolaşıp aile bütçesine eksi katkılar sağlamayı ne kadar çok seviyorsunuz. Burası işsizlikten para dağıtılan Avrupa ülkesi mi kardeşim? Biraz eve zaman ayırsanız ölür müsünüz? Deterjan bulursanız şu biriken kirli çamaşırları yıkayarak işe başlayın. Bulaşıklara sıra gelmesi için hamam böceklerinden yardım beklemeyin. Zira haşeratla mücadele deterjan maddelerinden daha ekonomik değil.


Palavracı YAY
23 Kasım-21 Aralık
Hedefleri tutturamazsınız
Bir yay olarak okunuzun hedefi tutmaması çok acı olmalı! Bundan dolayı gerilip durmanız beni güldürüyor. Oysa gerildikçe daha çok sapıtıyorsunuz. Size sakinlik yakışır; ama bunun da pek mümkün olmayacağını biliyorum. Bedeniniz dursa dilinize söz geçiremezsiniz ki! Dilinizi eşek arısı soksun diyeceğim; ama bu kez de hassas kişiliğiniz rencide olacak ve benimle küseceksiniz. Nessse, germeyeyim ben sizi…


Dikkafalı OĞLAK
22 Aralık-20 Ocak
Amele yanıklarına dikkat!
Bu hafta tatilde olduğunuzu varsayarak bir konuda sizi uyarmak istiyorum. Biliyorum ki sizin gibi inatçılara söylediğimin hiçbir faydası olmayacak. Ama ben yine de milli görevi ifa etmek isterim. Güneş gözlüğü takmanın bile insanı serinletmeye yettiği şu sıcak yaz gününde güneş altında fazla kalmayın. Amele yanıkları başınızı ve sırtınızı ağrıtacak. Yanınızda bolca yoğurt bulundurun.


Terelelli KOVA
21 Ocak-19 Şubat
Beyaz camın önü…
Beyaz camın arkasında ne olduğunu biliyoruz; ama önünde sürekli olarak sizi görmek beni geriyor. Televizyon bağımlısı kişiliğiniz üzerine master yapsam profesör olurum inanın. Zihninizi toparlamak için önce kendinizi aksesuara dönüştüğünüz odadan dışarı atmanız gerekiyor. Bakın hayat ne güzel. Ayrıca miting haberlerini izlemekten dolayı seçim otobüsüne dönmüşsünüz haberiniz yok. Dolmuşa gelmeyin!


Sefil BALIK
20 Şubat-20 Mart
Karpuz kabuğundan turşu kurmak
Her zamanki gibi enteresan fikirler peşinde koşmanıza bir diyeceğim yok; ama yenilikçi fikirleriniz sizi Türk mucidinden çok Mazhar Osman’lık yapacak. Bu durumda bana siyasi parti liderlerinin yüksek volümlü seslerinden elektrik enerjisi üretme projeniz yanında karpuz kabuğundan turşu kurma fikrinizi desteklemek düşer. Çekirdeklerinden de kellik ilacı yapın da müteşebbis kişiliğinizden ömür boyu kurtulalım.