+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 4 ve 4

Konu: Hz Muhammed (s.a.a) filmi gösterime girdi

  1. #1
    Pürheves Matemkar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2012
    Mesajlar
    150

    Standart Hz Muhammed (s.a.a) filmi gösterime girdi

    "Cennetin Çocukları", "Baran", "Allah'ın Boyası", "Çınarın Gözyaşları" ve "Serçelerin Şarkısı" gibi birçok harika film yapmış İranlı yönetmen Mecid Mecidi'nin, Peygamber-i Ekrem'in (s.a.a) çocukluğunu anlattığı film; Hz Muhammed (s.a.a) gösterime girdi.


    Umarız tez zamanda Türkiye'ye de bu film gelir ve Hollywood-zede sinema salonlarımızı imar ve abad eder.


    Bu harika filmden kareler:









  2. #2
    Pürheves Matemkar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2012
    Mesajlar
    150

    Standart

    Yönetmenle yapılan eski bir röportaj:

    İnsafsız açıklamalar yapılıyor

    Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in suretinin gösterilip gösterilmeyeceği tartışmalarına yol açan "Muhammed Allah'ın Rasulüdür" filminin tanıtımı yapıldı. Filmin yönetmeni akıllarda kalan soru işaretlerini yanıtladı.

    Orijinal ismi "Muhammedun Resulullah" olan İran yapımı filmin yönetmeni Mecid Mecidi, İslam Peygamberi'nin Kutlu Doğumu ve Vahdet Haftası münasebetiyle yakında galası yapılacak filmin tanıtımı toplantısında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

    Cennetin Çocukları, Cennetin Rengi, Baran ve Serçelerin Şarkısı gibi filmlere imza atan dünyaca ünlü İranlı yönetmen Mecidi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, film hakkında çok erken eleştiriler yapıldığını ön yargıların yersiz olduğunu söyledi.

    "Peygamberin sureti yok"

    Filmle ilgili "Hazreti Muhammed'in yüzünün gösterilip gösterilmediği" konusunun, en çok tartışılan konu olduğunu belirten ve bu konuda İslam dünyasındaki hassasiyet için teşekkür eden Mecidi, "Filmde Peygamberimizin sureti gösterilmedi" dedi.

    Mecidi, İslam dünyasındaki tepki ve hassasiyetleri bir yere kadar anlayışla karşıladığını, fakat asılsız ve insafsız değerlendirmelerin de rahatsız edici olduğunu, bütün bunları merak ve duyarlılıkla ele aldığını dile getirerek, şöyle devam etti:

    "İki yıl süren filmin hazırlık aşamasında geniş araştırmalar yaptık. Konunun uzmanları olan Şii ve Sünni alimlerle muhtelif ülkelerde görüş alış verişinde bulunduk. Bu konudaki hassasiyetleri biliyoruz. Öncelikle, hiç bir şekilde ihtilafa yol açacak bir dönem seçilmedi. Şii ve Sünniler arasında görüş birliğinin olduğu zaman dilimi, filmin konusu olarak seçildi."

    İslam Peygamberinin yüceliği ve kişiliğine dair duyarlılığı memnuniyet ve anlayışla karşıladığını belirten ünlü yönetmen, bu hassasiyet ve duyarlılığın sadece yüzünü gösterme konusunda değil, bütün alanlarda olması gerektiğini ifade etti.

    Mecidi, "Sadece yüzünün gösterilmesi konusundaki hassasiyet yeterli değildir. Onun şahsına, inanç ve değerlerine yapılan hakaret ve saldırılar karşısında da hassasiyet göstermek lazım gelir" diye konuştu.


    Filmin Batı dünyasına ve Müslümanlara mesajı

    Mecidi, Hazreti Muhammed'in çocukluk dönemi üzerinde yoğunlaşan filmin ana temasının, "o çağın insanlarının yeni bir din ve toplumsal değişime duydukları ihtiyaç olduğunu" belirterek, şunları ifade etti:

    "Filmin konusu çok önemli. Şii ve Sünni tarihçiler tarafından kabul edilen hadiseler çerçevesinde, Hazreti Muhammed'in çocukluk ve gençlik döneminin ele alındığı tarih kesiti, sosyolojik değişim açısından çok hassas bir dönemdir."

    Filmin, İslam dünyasının ortak bir malı ve Müslümanlar için vahdet unsuru olmasına önem gösterildiğine işaret eden Mecidi, "İslam tarihinde, dayanağı olmayan bir dizi rivayetler var. Biz, Müslümanlar arasında vahdete katkı sağlayacak, ihtilaflara yol açmayacak bir dönemi, yani Peygamberimizin çocukluk dönemini seçtik. O dönemi anlatmak suretiyle insanlık aleminin İslami değerlere olan ihtiyacını vurgulamak istedik. Yani o dönemi anlatarak, bu günün Batı dünyasının İslami değerlere olan ihtiyacına dikkati çekmeye çalıştık" dedi.

    İslam Peygamberine vefasızlık

    Mecidi, Batı dünyasının Hazreti İsa ve Hazreti Musa hakkında bir çok film yaptığını hatırlatarak, "Budistler Buda hakkında yaklaşık 45 film çektiler. Biz Müslümanlar ise 40 yıl önce Mustafa Akkad'ın çektiği filmden başka Peygamberimizin hayatı hakkında bir film yapmadık. Müslümanlar, Peygamberlerine bundan çok daha fazla vefalı olmalıdırlar" dedi.

    Mecidi, sözlerine şöyle tamamladı:

    "Genel İslam tarihi konusunda bazı diziler ve filmler yapıldı. Bu filmler bölgesel ve zayıf nitelikli olduğu için hiç bir zaman uluslararası alanda söz sahibi olamadı. Ben bu çalışmaları önemsiyorum ve saygıyla karşılıyorum. Bununla birlikte kaygıları da saygıyla karşılıyorum. Kaygıları değerli hassasiyet olarak görüyorum. Ama bazı çevrelerin neden endişe ettiklerini de merak ediyorum. Ehl-i Sünne'tin duyarlılığı kadar, Şiiler de duyarlı bu konuda. Dolayısıyla endişeler ve kaygılar ortaksa neden endişe ediliyor. Bu konuda çalışma yapılması gerekirken, her gün asılsız iddialarda bulunuluyor. İnsafsız açıklamalar yapılıyor. Henüz filmi görmeden insafsız yazılar kaleme alıp, asılsız eleştirilerde bulunuyorlar. Burada bütün islam dünyasına, özellikle islam alimlerine filmi izlemeleri davetinde bulunuyorum. Özellikle el-Ezher alimlerine çağrım da bu yönde. Öncelikle filmi izlesinler. Ardından oturup konuşalım. Yeni projeler üzerinde çalışalım."

    Mecidi, filmin hazırlık aşaması, çekimleri ve montajının tamamlanmasının 7 yıl sürdüğünü sözlerine ekledi.

    Filmin galasının Şubat ayında Uluslararası Fecr Film Festivali'nde yapılması bekleniyor. (AA)

  3. #3
    Pürheves Matemkar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2012
    Mesajlar
    150

    Standart

    İranlı yönetmen Mecid Mecidi yönetmenliğinde çekilen ve yaklaşık 20 milyon dolarlık bütçesi ile İran sinema tarihinin en yüksek bütçeli yapıtı ünvanını elde eden Muhammed Resulullah filmi katıldığı Montreal Film Festivali'nde tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

    Filmin Montreal'deki ilk gösteriminin ardından bir basın toplantısı düzenleyen Mecidi, bir üçlü serinin ilk bölümü olan bu eserin amacının İslam dininin son zamanlarda ciddi bir şekilde darbeler almış gerçek yüzünü tüm dünyaya göstermek olduğunu belirtti.

    Mecidi yaptığı açıklamada bulunduğumuz dönemde İslam dininden radikal, şiddet dolu ve çok sert bir yorumunun dünya halkına sunulduğunu ve bunun da İslam'in gerçek yüzünün zarar görmesine neden olduğunu belirterek, “Bir terörist grubun İslam adına ortaya koyduğu barbarca davranışlar gerçek İslam değildir” dedi.

    'Muhammed Resulullah' fiminin kamera sorumlusu üç Akademi Ödülü sahibi İtalyan kameraman Vittorio Storaro ve müziği ise iki Oscar Ödülü sahibi Allah Rakha Rahman'a ait.

    Muhammed Resulullah fimi İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in (s.a.a.v) 12 yaşına kadarki yaşamını konu almakta ve filmin süresi ise 171 dakika.

    Kaynak: İntizar

  4. #4
    Pürheves Matemkar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2012
    Mesajlar
    150

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Sahaya Ayı Girdi!
    By Asrisaadete-Hasret in forum Gündem
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 10.08.08, 17:11
  2. Başhekim Araçla Acil Servise Girdi!
    By akıncı in forum Gündem
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 07.08.08, 11:37
  3. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 07.08.08, 08:30
  4. Terzide Bardağa Girdi
    By Şahide in forum Kıssadan Hisseler, İbretli Öyküler
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 04.08.08, 16:47
  5. RisaleForum Sonunda Yayına Girdi
    By SeRDeNGeCTi in forum Genel Duyurular
    Cevaplar: 89
    Son Mesaj: 24.06.08, 15:38

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0