Allah'ın selamı, rahmeti, bereketi, mağfireti, hidayeti ve cümle ihsaniyeti size ve tüm inananlara olsun.

Esselamu aleykum.

Sizlere bir sorum olacak.

Benim genç bir yeğenim var. 14 yaşında. İlköğretim VIII. Sınıfa gitmekte ve bu seneki SBS'nin ardından, puanlarının toplamıyla bir tercih yapacak. Puanlara gayet iyi, elhamdulillah. Ancak bunları zikretmeyi müspet bir cevap alabilirsem açıklamayı daha uygun görüyorum. İstemeyerek de olsa, en ufak bir riya zerresinden Allah'a sığınırım.

Kendisi -gene elhamdulillah- dini vecibelerini yerine getirmekte ve bu yolda devam etmeyi amaçlamakta. Puanları ile iyi bir Anadolu Lisesi'ni kazanabilecek olmasına karşın; kendi dindarlığını ifade edememesinden ve namazların kazaya kalabileceğinden ötürü bu fikriyatı yok saymakta.

Açıkçası, Bediüzzaman Hazretleri'nin yolundan gidenlerin cemaati; yardım cemaatidir. Bu genç yeğenim için; namazını kılıp, kaliteli bir eğitim görebileceği aynı şekilde dini bilgilerini geliştirebileceği bir okul bulmak. Şimdiden arayışlara başladım zira yarın çok geç olabilir.

Şayet bu konuda herhangi bir malumatı olan varsa Allah rızası için yardımcı olsun. Zira bildiğiniz üzere; sapkın bir ortama kapak atarsa; ileride geçireceği 16-18 yaş arası onu bu güzel hâlden; gaflet ve delalete düşürür. Gençliğin verdiği o nefsi, şehvani ve şeytani duyguların en güzel ortamda bastırılması benim Yüce Allah'tan tek niyazımdır.

Değerli kardeşlerim. Olur ya, bilginiz olur, oralarda okumuşsunuzdur, çocuklarınız kardeşleriniz vardır. Lütfen bilgilerinizi esirgemeyin.

Selametle, dua ile...