+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 1 2 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 13

Konu: İslami Hayat Asıl Olan, Seküler Hayat Türedi Olandır

  1. #1
    Pürheves mirkat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Mesajlar
    201

    Standart İslami Hayat Asıl Olan, Seküler Hayat Türedi Olandır

    Yeryüzünde tüm olup bitenler, siyasal ve sosyal tartışmalar, mücadeleler, gelip şu soruda düğümleniyor: İnsanlar için asıl olan nedir, arız ve türedi olan nedir? Asıl olan, alemlerin Rabbine teslimiyet demek olan İslami hayat mıdır, yoksa insan hevasının hükümranlığı anlamına gelen laik/seküler hayat tarzı mıdır?
    Allah selamet versin, başörtüsüne ve başörtülülere yönelik halen de devam etmekte olan laikçi zulüm sürecinde okulundan uzaklaştırılan ve ardından avukatları aracılığıyla başvurduğu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi(AİHM)de "zulme maruz kalan bir Müslümansa biz de bu zulmün arkasındayız" cevabıyla karşılaşan bir kardeşimiz, konuk olduğu bir televizyon programında, bu her şeyin gelip dayandığı "asıl olan ne, türedi olan ne" meselesiyle çok yakın ilgisi olan bir cümle sarf etmişti ki sanırım benim gibi programı izleyen birçok Müslümanı hayal kırıklığına uğratmıştı.
    Karşısında, laik/seküler statükonun savcısı edasıyla oturup, bu edayla konuşmakta olan program sunucusu bayan ve diğer konuk Yazgülü Aldoğan adlı "köşe yazarı"nın taarruzları karşısında maalesef garip bir şekilde sığınmacı ve savunmacı bir tutum takınan kardeşimizin unutamadığım o talihsiz cümlesi şu olmuştu:
    "…Biz de sizin gibi insanız. Biz başka bir dünyadan gelmedik…"
    Doğrusu bu cümle karşısında kahrolmamak elde değildi. Kim kime neyi ispat etmeye çalışıyordu, bu cümlenin arkasında nasıl bir algılama biçimi, nasıl bir duruş vardı?
    Ne yazık ki sözünü ettiğimiz o cümle, karşısında durupta başörtüsünü laik/seküler statüko ve yaşam tarzı adına yargılamaya kalkışan o başı açık toplum mühendislerini zihninde "asıl olan" konumuna yerleştirip, kendini, "normal bir insan oluşu" ispata muhtaç bir yabancı ve öteki gibi gören bir savunmacı ve sığınmacı yaklaşımı çağrıştırmaktaydı. "Biz de sizin gibi insanız" cümlesinde ifadesini bulan kendi kendini yabancılaştırma ve ötekileştirme tutumu, aynı zamanda daha baştan mücadeleyi kendi zihninde kaybetmiş olmanın dışavurumu anlamı da taşımaktaydı.
    Dahası, bu tutum, kişinin kendi dünyasında meşruiyet sorunu yaşadığını göstermenin yanı sıra, asıl türedi ve yabancı olan laik/seküler yaşam tarzı ve onun jakoben temsilcilerini, kendisini sorgulamaya yetkili görme, en azından böyle bir durumu normalleştirme halini de içermekteydi ne acıdır ki.
    Oysa şayet bireysel ya da toplumsal anlamda ve yaşam tarzı bağlamında türedi ve yabancı olandan bahsedilecekse, bu asla İslami yaşam tarzı olmamalıdır. Çünkü İslami yaşam tarzı, her şeyin yoktan var edicisi olan, mülkün mutlak sahibi, hayatın ve ölümün var edeni olan alemlerin Rabbi yüce Allahın yaratıp yeryüzünün halifeleri kıldığı insanlar için öngördüğü ölçü ve ilkelerin toplamından başka bir şey değildir. Dolayısıyla İslami yaşam tarzının türedi ve yabancı olması söz konusu bile edilemez.
    Böyle bir şeyden söz edilecekse, türedi ve yabancı olanın, seküler/laik yaşam tarzı ve onu kendisine din edinen ve onu insanlara tepeden inme yöntemlerle dayatan, Batılı laik/seküler yaşam tarzı adına insanların başörtüsüne dil ve el uzatma cüretini kendinde bulabilen, fıtratına yabancılaşmış, heva ve hevesini ilah edinmiş olanlardan başkası olmadığı rahatlıkla söylenebilir.
    Çünkü laik/seküler yaşam tarzı, en başta yaratılışa/fıtrata yabancıdır, hayatı, ölümü, hesap gününü ve ahiret hayatını var eden yüce Allahın insanlar için seçip beğendiği dinin dışında, türedi bir algılama ve yaşam tarzını ifade etmektedir. Ayrıca içerisinde yaşadığımız toplum açısından değerlendirdiğimizde de, Batıdan ithal edilmiş olup tepeden inme yöntemlerle bu topluma dayatılmaya çalışılmış ve çalışılmakta olan tamamen yabancı/türedi bir yaşam tarzı olduğunu belirtmemiz gerekir. Gerçekten de, Batı(l) menşeli seküler yaşam tarzı, üzerinde yaşadığımız topraklara tepeden inmeci yöntemlerle, baskılarla, İstiklal Mahkemeleriyle dayatılmak istenmiştir. Batının şapkası uğruna başta İskilipli Atıf Hoca olmak üzere nice masumlar darağacında sallandırılmış, iffetin temel değerlerden olduğu bir toplumdan; batıl(l)ılaşma adına 10 yılda Keriman Halis´ler çıkarılıp Batı(l)ılar mest edilmiştir. (1932 yılında Belçikada düzenlenen "Dünya Güzellik Yarışması"nda Türkiyeden katılan Keriman Halis "Dünya Güzeli" seçilmiştir. Bu da Batılılar tarafından "Osmanlı iffetine karşı kazanılan bir zafer" olarak değerlendirilmiştir.)
    Bu dayatma günümüzde daha sofistike yöntemlerle yapılmaktadır. Medyatik kuşatmalarla, okullardaki laik/seküler öğretim ve eğitim süreçleriyle Batı(l) yaşam tarzı toplumda hızla yaygınlaştırılmaktadır.
    Yüce Rabbimiz Kitab-ı Keriminde şöyle buyurmaktadır:
    "İşte bunlar; Allahın nimet verdiği peygamberlerden, Adem, neslinden, Nuh ile beraber gemide taşıdıklarımızın neslinden, İbrahim ve İsrail(Yakub) neslinden, yol gösterdiğimiz ve seçtiğimiz kimselerdendir. Onlara Rahmanın ayetleri okunduğu zaman ağlayarak secdeye kapanırlardı. Onlardan sonra yerlerine öyle bir nesil geldi ki, namazı zayi ettiler, şehvetlerine uydular. Onlar kötülük bulacaklardır." (Meryem 19/59-60)
    Bu ayet-i kerime, yeryüzünde "asıl olan" nedir ve kimlerdir ve "türedi olan" nedir ve kimlerdir sorusunu açık ve net bir şekilde yanıtlamaktadır.
    Evet, namaz ve namazını koruyup ikame edenler asıl olan, namazsızlık ve namazsızlar türedi olandır. Zekat, infak ve bu yükümlülükleri yerine getirenler asıl olan, faiz ve faiz yiyenler türedi olandır. İyiliği emr, kötülükten nehy yükümlülüğü ve onu yerine getirenler asıl olan, kötülük ve onu yaygınlaştıranlar türedi olandır. İffet ve iffeti hayatına ölçü edinenler asıl olan, her türlü aşırılık (fuhşiyyat) ve fuhşiyyatı işleyip yaygınlaştıranlar türedi olandır. Adalet ve adaletin tarafında yer alanlar asıl olan, zulüm ve zulmün taraftarları türedi olandır.
    Alemlerin Rabbinin emri olan başörtüsü ve onu kendilerine taç edinenler asıl olan, başörtüsüzlük ve başörtüsüne karşı savaşanlar türedi olandır.
    Kısacası, her şeyi yoktan var eden ve dönüşün kendisine olacağı alemlerin Rabbi yüce Allaha itaat ve hayatını Rablerine itaat bilinci içerisinde olanlar (ki alemlerin Rabbi yüce Allaha itaat bilinci, insanı her türlü batıl bağımlılıktan, kula ve eşyaya kulluktan bağımsızlaştıran yegane tutumdur) asıl olan, alemlerin Rabbine itaatsizlik ve Onun ölçülerine karşı savaşanlar türedi olandır.
    Bizler Rabbimize hamdolsun ki, Müslümanız. Alemlerin Rabbine teslimiyet bilincine ulaşmış insanlarız. Dolayısıyla yaşadığımız coğrafyada olsun, tüm yeryüzü genelinde olsun "asıl olan"ı temsil ediyoruz. Alemlerin Rabbi yüce Allaha itaatsizlik içerisinde bulunan, dolayısıyla da "türedi olan"ı temsil edenler asla bizleri yargılama, bizim imanımıza ve Rabbimize olan teslimiyetimize sınır koyma hak ve yetkisine sahip değillerdir, olamazlar. Allahın arzında, Onun ölçülerine ve o ölçülere tabi olan insanlara parya muamelesi yapmaya kalkışan zalimler bulunsa da, bizler dik ve sarsılmaz duruşumuzla, asıl olanlar olduğumuz bilinciyle yolumuza devam etmek durumundayız. Türedi olanların bu konumlarını, onlara her zaman hissettirmek zorundayız.
    Türedi olanlara asıl, kendimize türedi olan muamelesi yapmaktan titizlikle kaçınmalıyız. Bunun kendi ellerimizle işleyeceğimiz ve mağduru da kendimiz olacak büyük bir zulüm olduğunu bilmeliyiz.
    Adalet ise her şeyi yerli yerine koymak, haklıya hakkını teslim etmektir. Asıl olan asıldır, türedi olansa türedidir ve o şekilde muamele görmek durumundadır.

    Şükrü Hüseyinoğlu

  2. #2
    Dost cosmic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2008
    Mesajlar
    5

    Standart

    şimdi bi sorum olucak bu soru karşısında bana msn mesaj atarsanız sevinirim herşei detaylıca anlatcam mrcosmic@windowslive konuya başlamak istiorm ;
    aslında bu yazdıklarını okumak isterdim ama üşendim ;
    şimdi asıl olan ne die yazdım google alsın şu kaybolan ewrende yaradılısımızı dusunurken öbür dünyanın war olusunu tam olarak bilmezken gizli kalmıs seyler ortaya cıkmassken allah inancını yitirior insan teknoloji cğı kapımızda artık insan lar işi allah bırakmıor kendileri yapıorlar (ben bunları müslüman ama düşünceli bir kişi olarak soyluorm)
    Bir konu war düşürnürken aklıma geldi
    lütfen biri bana diebilirmi neden 1 din diilde 2 din
    acıkcası neden müslümanlık deilde hristiyanlık da war yada dier dinler
    sonunda herşey ortak deil mi arkadaslar yada benmı yanlıs dusunuorm
    bu insan alemini 2 bolmezmı din kavgası cıkmazmı bence bu işin içinde bi iş war
    oysa 1 din herkes allah oldugunu bilior herkes tanrıya dua edior ama biri hristian bir müslüman millet birbirine kin duyuyor
    eger bu yazdıklarımı okuyan warsa bana yardımcı olabilirmisinz bunlar anlatmak istediklerim bu foruma paylasıorm eger beni kınarsanız normal bir şekilde karsılarım

  3. #3
    Dost cosmic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2008
    Mesajlar
    5

    Standart

    1

  4. #4
    Yasaklı Üye Ene-Zerre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Bulunduğu yer
    Kainat Mescidi...
    Mesajlar
    2.452

    Standart

    Alıntı cosmic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şimdi bi sorum olucak bu soru karşısında bana msn mesaj atarsanız sevinirim herşei detaylıca anlatcam mrcosmic@windowslive konuya başlamak istiorm ;
    aslında bu yazdıklarını okumak isterdim ama üşendim ;
    şimdi asıl olan ne die yazdım google alsın şu kaybolan ewrende yaradılısımızı dusunurken öbür dünyanın war olusunu tam olarak bilmezken gizli kalmıs seyler ortaya cıkmassken allah inancını yitirior insan teknoloji cğı kapımızda artık insan lar işi allah bırakmıor kendileri yapıorlar (ben bunları müslüman ama düşünceli bir kişi olarak soyluorm)
    Bir konu war düşürnürken aklıma geldi
    lütfen biri bana diebilirmi neden 1 din diilde 2 din
    acıkcası neden müslümanlık deilde hristiyanlık da war yada dier dinler
    sonunda herşey ortak deil mi arkadaslar yada benmı yanlıs dusunuorm
    bu insan alemini 2 bolmezmı din kavgası cıkmazmı bence bu işin içinde bi iş war
    oysa 1 din herkes allah oldugunu bilior herkes tanrıya dua edior ama biri hristian bir müslüman millet birbirine kin duyuyor
    eger bu yazdıklarımı okuyan warsa bana yardımcı olabilirmisinz bunlar anlatmak istediklerim bu foruma paylasıorm eger beni kınarsanız normal bir şekilde karsılarım
    Allah isteseydi ilk gelen ilahi din tek din olabilirdi ama neden 3 farklı dinin oluşmasına izin vermiştir?

    Diğer ilahi kitapların tahriften korunmamasının sebebi nedir? İncil, Tevrat ve Zebur da Kuran gibi Allah tarafından gönderilmiş ilahi kitaplar olduğuna göre onlar neden korunmamış ve bu zamana kadar değiştirilerek gelmiştir?

  5. #5
    Yasaklı Üye Ene-Zerre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Bulunduğu yer
    Kainat Mescidi...
    Mesajlar
    2.452

    Standart

    Verdigim linkteki bilgiler inşaAllah suallerine cevap niteligindedir.Okuduktan sonra hala çözümliyemedigin sualler varsa buyur yardımcı olmaya çalışalım.Soru sormaktan çekinmeyin.

  6. #6
    Vefakar Üye Sağ Yolun Yolcusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    Bazen Giresun; Bazen Manisa
    Mesajlar
    484

    Standart

    Alıntı cosmic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    insan teknoloji cğı kapımızda artık insan lar işi artık insan lar işi allah bırakmıor kendileri yapıorlar (ben bunları müslüman ama düşünceli bir kişi olarak soyluorm)
    Şu nokta dikkatimi çekti de bi düşündüm ne yapabiliyoruz ne yapamıyoruz.
    1-İlk olarak vücüttan başlarsak hiç bir organımızı biz yapamıyoruz.
    2-İhtiyaçlarımız söz konusu olduğunda su,yemek, hava bunların hiçbirisin biz yapamıyoruz.
    3- Hareket ve eylemler konusunu ele alırsak mesele yeme olayını düşünelim.
    -Elimize kaşığı alacağız. Düşünüyoruz. Bu bize ait. Sonrası beynimizde milyonlarca faailiyet sinir akımları oluyor.Haberimiz yok. Daha sonr yüzlerce kas uyarılıyor. Haberimiz yok. Kan gerekli yerlere pompalanıyor. Gerekli enerji harcanıyor.Ayrıca kaşığı görmemiz lazım. Sadece düşünüyoruz kaşığa bakmayı. Geriye kalan binlercee muhteşem faailiyetin hiçbirisinden haberimiz yok. Görüntü retinaya düşer, ters çerilir. Sinir akımlarına çevrilir. Beyindeki görme merkezine gönderilir. Uzaklık, odak hesaplanır ...
    Daha kaşığı almadan bu kadar iş oluyor. Bize düşen sadece düşünmek.
    Neyse kaşığı alıp ağza atıp çiğnedikten sonrasına bakalım. Bu olaylar için de az önce saydığımız basamaklar geçerli. Ve boğazda nefes borusu kapanıyor, yemek borusu açılıyor. Yutaktan sonra yemek borus hareketlenerek midee gönderiliyor. Midede gıda parçalanıp eritiliyor. Bağırsaklara gönderiliyor. Bağırsaklarda besin maddeleri falan filan emiliyor. Bu arada böbrek karaciğer ve diğer organlar da kendlerine düşen vazifeleri yapıyor. Ne kadar zor yaw. İyi ki bunları ben yapmıyorum. İyi ki bunları benim için yapan bir rabbim var. Çünkü ben iki işi bir arada yaparken kafam karışırken vücudumuzdaki her saniye olan milyonlarca faaliyetin hangi birisini yapabilirim ki? Demek ki milyonlarca işten sadece bir ikisini yapıyorum. Veya yapıyor gibi görünüyorum. Sadece düşünüyorum irade ediyorum. Bir dua sayılıyor kabul edilirse oluyor. Edilmezse o da olmuyor.

    Gözle görlemeyecek bir mikroba bile yenilen bir insanın herşeyi yapabilirim demesi çok düşündürücü geliyor bana...
    Konu Sağ Yolun Yolcusu tarafından (13.12.08 Saat 23:47 ) değiştirilmiştir.

    Ey nefsim! Bir dakika gülmeye bedel on saat ağlıyorsun.


  7. #7
    Dost cosmic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2008
    Mesajlar
    5

    Standart

    yazdıklarınıza ilk once teşşekur edmek istiorm ;
    insan teknoloji cğı kapımızda artık insan lar işi artık insan lar işi allah bırakmıor kendileri yapıorlar (ben bunları müslüman ama düşünceli bir kişi olarak soyluorm)
    yazdık eewt ama bunun arkadasında artık hastalıga cozumlenmeycek neredeyse kalmadı
    insan hep kus gibi ucmak isterdi onuda basardı (ucak .helikopter vs vs.)
    eskiden magarada yada barakalarda yasarken (şimdi 100 katlı 15 katlı bloklarda yasıorz)
    eskiden insan kılıclarla savasırken şimdi silahları vsvs
    güçlenior aslında insan artık uzayda 2 dünyayı yaratacak insan nerdeyse kendi elleriyle uzayda gezegende karbondioksit bulmuslar

    teknolijiden bahsederken hayatımız cok basittleşti ama hayatımızı kazanmak zorundayız gene

    ben Rock müziq dinledigimden belkide bu asi tarafım dinime yansıor olabilir
    ama insan ozundende waz gecmemeli

    sizden bişi Rica edmek istiorm ama belki izlemişşsinizdir bu flimi seyredin sonra dinler hakkında bi kez daha düşünün
    leanorda da vinci şifresi google yazın izlein eger izlemeseydiniz
    bunun muslumanlık ile ilgisi yok ama cok etkileyici bir film
    insan beynini allak bullk edior

  8. #8
    Yasaklı Üye Ene-Zerre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Bulunduğu yer
    Kainat Mescidi...
    Mesajlar
    2.452

    Standart

    Alıntı cosmic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yazdıklarınıza ilk once teşşekur edmek istiorm ;
    insan teknoloji cğı kapımızda artık insan lar işi artık insan lar işi allah bırakmıor kendileri yapıorlar (ben bunları müslüman ama düşünceli bir kişi olarak soyluorm)
    yazdık eewt ama bunun arkadasında artık hastalıga cozumlenmeycek neredeyse kalmadı
    insan hep kus gibi ucmak isterdi onuda basardı (ucak .helikopter vs vs.)
    eskiden magarada yada barakalarda yasarken (şimdi 100 katlı 15 katlı bloklarda yasıorz)
    eskiden insan kılıclarla savasırken şimdi silahları vsvs
    güçlenior aslında insan artık uzayda 2 dünyayı yaratacak insan nerdeyse kendi elleriyle uzayda gezegende karbondioksit bulmuslar

    teknolijiden bahsederken hayatımız cok basittleşti ama hayatımızı kazanmak zorundayız gene

    ben Rock müziq dinledigimden belkide bu asi tarafım dinime yansıor olabilir
    ama insan ozundende waz gecmemeli

    sizden bişi Rica edmek istiorm ama belki izlemişşsinizdir bu flimi seyredin sonra dinler hakkında bi kez daha düşünün
    leanorda da vinci şifresi google yazın izlein eger izlemeseydiniz
    bunun muslumanlık ile ilgisi yok ama cok etkileyici bir film
    insan beynini allak bullk edior
    Unutmuyalım ki insan kendi bizatihi zekasıyla degil,Allah'ın verdigi zeka,ilham ve cüz'i ilim,kudret vs ile bunu başardı.İnsanın yaptığı asansörün dügmesine basmaktan gayrı degil misali.

  9. #9
    Dost cosmic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2008
    Mesajlar
    5

    Standart

    sorularımı bilqilendırdiiginiz teşşekur ederim
    eger bu sorularım size sacma geliorsa
    biliyim bidaha yazmam
    hani derler ya bilmemek deil ayıp deil ogrenmemek ayıp

  10. #10
    Dost cosmic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2008
    Mesajlar
    5

    Standart

    Alıntı cosmic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sorularımı bilqilendırdiiginiz teşşekur ederim
    eger bu sorularım size sacma geliorsa
    biliyim bidaha yazmam
    hani derler ya bilmemek deil ayıp deil ogrenmemek ayıp
    cosmic;294542]sorularımı bilqilendırdiiginiz teşşekur ederim
    eger bu sorularım size sacma geliorsa
    biliyim bidaha yazmam
    hani derler ya bilmemek ayıp deil ogrenmemek ayıp

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Bu hayat gidiyor, bâki bir hayat geliyor.
    By fanidünya... in forum Risale-i Nur'dan Vecize ve Anekdotlar
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 26.05.15, 02:31
  2. Aşk ve Hayat
    By Tılsım in forum Şiirler
    Cevaplar: 8
    Son Mesaj: 19.11.09, 19:17
  3. Mütevazi Hayat mı Hayırlı, Müsrif Hayat mı?
    By havf_reca in forum Kıssadan Hisseler, İbretli Öyküler
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 19.01.09, 14:51
  4. Hayat
    By Şahide in forum Kıssadan Hisseler, İbretli Öyküler
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 14.01.09, 19:06
  5. Hayat
    By osmcyl in forum Edebiyat
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 14.08.07, 22:08

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0