+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 2 ve 2

Konu: Filistin Yıllardır Zalimin Elinde İnim İnim İnliyor..Bunun Sebebi Nedir?

  1. #1
    Yasaklı Üye Ene-Zerre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Bulunduğu yer
    Kainat Mescidi...
    Mesajlar
    2.452

    Standart Filistin Yıllardır Zalimin Elinde İnim İnim İnliyor..Bunun Sebebi Nedir?

    Soru
    Dinimize göre; Küfür devam eder ama zulüm devam etmez diye biliriz. Ayrıca Allahü teala; Zalim Allah’ın kılıcıdır onunla yoldan çıkanlardan intikam alır sonra döner zalimden intikam alır" diye biliriz. Fakat bu konuda benim anlayamadığım ve beni kahreden bir mesele var. Yukarıdaki bildiğimiz meselelere uymuyor gibi sanki. Filistin neredeyse yanlış bilmiyorsam 100 yılı aşkın süredir zalimin elinde inim inim inliyor. Bunun sebebi nedir? Bu kadar uzun zulüm olur mu? Bu konuda bilgi verirseniz çok memnun olurum.


    Cevabımız

    Değerli Kardeşimiz;

    Birincisi: “Küfür devam eder, zülüm devam etmez” prensibi gösteriyor ki, İsrail sadece zalim eğil aynı zamanda -cumartesi yasağını çiğnediği gibi- kendi inanç esasları bakımından da küfürlerini de sürdürüyor.

    İkincisi: Bizim için çok uzun gelen bir süre Allah için çok kısadır. Hani “Devlet tavşanı kağnı arabasıyla da tutar” şeklinde bir söz vardır. Bunun manası şudur. Devletin acelesi yoktur, çünkü suçluyu er-geç yakalayıp cezalandıracağından emindir. Allah'ın sabrı devletin sabrından aha çoktur ve suçluyu yakalamamak gibi -haşa- bir endişesi de yoktur. Allah için bir insanın dünyadaki ömrünün hepsi zulümle geçse yine bu kısa bir süredir. Çünkü onları büyük bir azap beklemektedir.

    Üçüncüsü: “O kâfirler, kendilerine mühlet vermemizin kendileri hakkında hayır olduğunu sanmasınlar. Onlara mühlet vermemiz, günahlarının artması içindir. Onları zelil ve perişan eden bir azap vardır” (Ali İmran, 3/178) mealindeki ayette ifade edildiği üzere, Allah zalimleri imhal eder fakat asla ihmal etmez. Bilakis yaptıkları zulüm gayretullah'a dokunduğu için, onların cezayı daha fazla hakkedecekleri suçları işlemelerine biraz daha fırsat tanıyor. Zalimler için yaşasın cehennem!

    Dördüncü bir husus da şudur: Allah'ın zalimlere gazabının ve mazlumlara yardımının bir an önce gelmesi için mazlumların da yardımı hak edecek bir pozisyon sergilemeleri gerekir. Gerek Filistinlilerin kendi aralarında olsun, gerek onların kardeşleri olan diğer İslam ülkeleri olsun, gösterdikleri zillet ve pısırıklık zulmün devamına davetiye çıkarıyor. Ölenler inşallah şahadet şerbetiyle Allah'ın huzuruna gitmişlerdir. Fakat hayatta olan Müslümanların dağınıklığı, zalimlere taraftarlıkları onları da bu zulme ortak ediyor ve Filistin’in kurtuluşunu geciktiriyor.


    Selam ve dua ile...
    Sorularla İslamiyet Editör

  2. #2
    Vefakar Üye türkiye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2008
    Mesajlar
    350

    Standart

    Allah'ın zalimlere gazabının ve mazlumlara yardımının bir an önce gelmesi için mazlumların da yardımı hak edecek bir pozisyon sergilemeleri gerekir. Gerek Filistinlilerin kendi aralarında olsun, gerek onların kardeşleri olan diğer İslam ülkeleri olsun, gösterdikleri zillet ve pısırıklık zulmün devamına davetiye çıkarıyor

    • Evet, mü’min, kardeşini sever ve sevmeli. Fakat fenalığı için yalnız acır. Tahakkümle değil, belki lütufla ıslahına çalışır.
    • Kalblerimizin Dirilmesi ve İmanlı Ölmek İçin Ortak Hatime Katılın 28 gün boyunca hatim indiriyoruz sizde katılın linke tıklayın http://risaleforum.com/showthread.php?t=31249
    • okuması yavaş ve yoğun programları olanlar için hatimden 22-24-cüzlerden sıra ile
      1 . sayfası,2 . sayfası diye verilecektir (en az 1 sayfa)
      kimse mağrum kalmasın


+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Namaz Nedir, Bayan ve Erkeklerin Farklı Hareketlerinin Sebebi?
    By selh in forum İslami Konular ve İman Hakikatleri
    Cevaplar: 33
    Son Mesaj: 09.08.09, 00:47
  2. Filistin Sorunu Nedir?
    By elips in forum Tarih
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 17.01.09, 07:12
  3. Cevaplar: 73
    Son Mesaj: 12.02.08, 14:44
  4. Kabir Azabının Sebebi Nedir?
    By ZEYTİN in forum İslami Konular ve İman Hakikatleri
    Cevaplar: 12
    Son Mesaj: 28.08.07, 23:39
  5. Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 19.08.07, 21:39

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0