+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 3 ve 3

Konu: Allah Belanı Versin İnternet!

  1. #1
    Pürheves Ebu Rudeyha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul-Eyüp
    Yaş
    40
    Mesajlar
    197

    Standart Allah Belanı Versin İnternet!

    Buradan fonla okuyabilirsiniz, tıklayınız:
    http://ilyasucar.com/makale-arastirm...-internet.html


    Allah Belanı Versin İnternet!

    Hamd Alemlerin Rabbine, salât ve selam onun elçisi biricik Efendimiz (s.a.v.) üstüne olsun.
    Rahman ve Rahîm olan Allah'ın adıyla...

    İnternet; artık etkisi, şöhreti, hayatımızdaki yeri göz ardı edilemeyecek bir realite. Lakin bu konuda çok farklı görüşlere sahip toplulumumuz, kimisi onu bir fitne görürken kimi de bir nimet olarak görmektedir. Bazıları ismini bile duyunca "pislik" etiketini yapıştırırken bazılarının gözlerinin içi gülmekte mutluluktan. Tanımı nasıl yapılırsa yapılsın, kullanımı ne yönde olursa olsun bir vakıa var ki o da internetin zengin, fakir, inançlı, inançsız, genç, yaşlı herkes tarafından kullanılmaya başlamaş olması hatta kullanımının günden güne artmasıdır. Hayatımızda büyük bir yer kaplamaya başlayan bu olayın doğal olarak bize getirmiş olduğu olumlu ve olumsuz yönler vardır. Bunlar kişi tarafından tespit edilmeli müspet yönleri tercih edilirken, menfi yönlerinden uzak durulmalıdır bu da elinizdeki şeyin kullanımını bilmekten geçmektedir, ne işe yaradığı, nasıl kullanıldığı bilinmeyen bir şeyin insana getirisi ne kadar olabilir ki!
    Ne yazık ki özellikle muhafazakar kesim böyle bir gerçekle yüzleşirken gereken tedbiri yeterince alamamış, olaya balıklama dalmış ve bunun sonucunda bu sanal dünyada boğulma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır. Çevremize baktığımızda islami duyarlılığı olan kesimin evlerine hızla girmekte olan bu olgunun evin içerisinde vahşete varan bir tablo ortaya çıkarması bu konuda haklı bir tespit yaptığımız göstermektedir. Aileler ne için internet aldığını bilmeden kendilerini ve evlatlarını adeta bir ateşin içine atmaktadırlar. İnsan ne olduğunu bilmediği birşeyi neden alır, ondan ne kadar faydalanabilir ki! Olayı biraz daha müşahhaslaştıralım isterseniz. Fi tarihinde bir arkadaşım ki bu gerçekle yüzleşmeden önce namazında, niyazında, başarılı bir kişiydi lakin malum gerçek kapısını çalınca hazırlıksız yakalandı, kendini birden bu sanal hortumun içinde buldu aile iletişi kopma noktasına geldi, dersleri aksamaya başladı en önemlisi artık namazları kaçıyordu az sonra kalkacağım, az sonra kalkacağım derken kendisini sarmakta olan yılanı göremiyordu. Ve birgün içinde eski günlerin ızdırabını duymuş olacak ki bana açıldı, ilk söylediği cümle şu oldu: "Allah belanı versin internet!" Bundan sonrası sonrası çok önemli değil tahayyül edilebilecek şeyler zaten. Bizim için önemli olan nokta şu; bu tepki doğru bir tepki mi? Belki zaman zaman bu söze paralel cümleler kurmuş olabilirsiniz sizce suç internette mi yoksa onu kullanmasını bilmeyen bizlerde mi. İnsanoğlu hatayı hep başkasında aramaya meyyaldir, hiç kendinde kusur yok mudur. Nasreddin Hoca'nın deyimiyle "hırsızın hiç mi suçu yok" acaba? Bilinmelidir ki vusulsüzlüğümüz, usulsüzlüğümüzden kaynaklanmaktadır.
    Klasik bir tabir vardır bilirsiniz bıçakla adam öldürülüyor diye, biçak kullanmayalım mı işte bu tam bizim konumuzu yansıtıyor. Mezkur şeyler kimse tarafından tasvip edilmeyecektir, belki birçok kişinin ah çekmesine vesile olacaktır ama iş bu kadarla sınırlı mı sizce? Dudak uçuklatacak vakıaları görüyor, okuyor ve duyuyoruz hepsini menşei bu işte. Şimdi bunu okuyup da ben daha internet kullanmayacağım demeyelim çünkü bunu diyen çok arkadaşım oldu karanlığa sövmek yerine neden bir mum yakmıyoruz! Her konuda bizim rehberimiz olan Efendimiz (s.a.v.) iş olsun diye mi gönderildi sizce (haşa!). İbadette bile aşırılığın zararlı olduğunu az da olsa devamlı olanının makbul olduğunu söylerken aslında elimize bir reçete tutuşturmuş oluyordu, okumasını bilene. Şimdi düşünelim el-insaf interneti hiç kullanmayıp, bu nimetten faydalanmadan karalama yapan ile aşırı şekilde kullanıp hak sınırlarını ihlal eden kişi arasında ne fark var. Böyle cahili davranışlar bize zarardan, bağnazlıktan başka ne kazandırır. Dün elimizde ok vardı onu kullandık, bugün elimizde tank var onu kullanacağız elbete adı, şekli önemli değil önemli olan özünü, ruhunu anlayıp rıza-i İlahi yolunda bize musahhar kılınmış herşeyi hakkıyla kullanabilmektir fıtrata uygun olan. Binaenaleyh kendimizi bir kez daha hesaba çekelim, hesap gününe ermeden ve çeki düzen verelim kulluğumuza herşeyimizi kaybetmeden. Mevla bize anlayabilme, akledebilme, yaşayabilme ve bunları hakkıyla anlatabilme gücü ihsan eylesin. Elhamdulillah müslümanım derken dili dudağına değenlerden olabilmeyi nasib etsin inşaallah. Son olarak en sevdiğim duamı zikredeyim konuyla da alakalı: Rabbî, zidnî ilmen ve fehmen ve elhıqnî bi's-sâlihîn (Rabbim, beni ilim ve anlayış bakımından artır ve salihler zümresine ilhak eyle)


    İlyas Uçar - Evvâh - Ebu Rudeyha
    19.09.2008 - 15:20

  2. #2
    Vefakar Üye ehlenvesehlen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Mesajlar
    302

    Standart

    rabbim faideli şekilde kullanmayı nasip etsin ve internetin tehlikelerinden bizi muhafaza etsin
    ....BİZ ÖYLE BİR HAKİKATE HAYATIMIZI VAKFETMİŞİZ Kİ GÜNEŞTEN DAHA PARLAK,CENNET GİBİ GÜZEL VE SAADETİ EBEDİYE GİBİ ŞİRİNDİR....

  3. #3
    Pürheves Ebu Rudeyha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul-Eyüp
    Yaş
    40
    Mesajlar
    197

    Standart

    amin inşaallah kardeşim.

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. ALLAH gönlünün murâdını versin !
    By *SAHRA* in forum Serbest Kürsü
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 05.05.13, 09:57
  2. Allah Versin...
    By edep in forum Kıssadan Hisseler, İbretli Öyküler
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 07.09.07, 14:38
  3. Allah Selâmet Versin
    By Ebu Hasan in forum Gündem
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 01.09.07, 16:43
  4. Artık Allah Belanızı Versin...!
    By martı in forum Gündem
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 14.09.06, 13:01

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0