+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 3 ve 3

Konu: Bir Bilsen Ne Kadar Özledik Seni

  1. #1
    Ehil Üye Müellif-e - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduðu yer
    Zindan-ý dünya'da bir garib yolcu
    Mesajlar
    4.073

    Exclamation Bir Bilsen Ne Kadar Özledik Seni

    Selim GÜNDÜZALP
    Bir bilsen ne kadar özledik seni


    Bir bilsen ne kadar özlediðimizi seni? O beyaz gecelerini. Ve ne kadar hasret kaldýðýmýzý sana, bir bilsen ey mübarek ay. Ey mübarek Ramazan. Bir bir saydýk her bir ayý. On bir ayý. Tesbih gibi çektik haftalarý, günleri birer birer. Bize seni getirsin ve sen çýkýp gelesin diye. Gözümüz ufuklarda bekleþtik.

    Nice korkuyla karýþýk yaþadýk. Ya ömür biter, ecel eriþir de yetiþemezsek. Ya son bir defa olsun, bir daha kavuþamazsak diye. Ne endiþeler yaþadýk. Son haftanýn, son Cumasýný da geçtik. Heyecanýmýz dorukta. Bir duygu seli kapladý dört bir yanýmýzý.

    Yaþlarýmýz her yýl biraz daha ilerledikçe, geliþine ayrý aðlar olduk sevinçle... Gidiþine ayrý aðlar olduk hüzünle... Mübarek ihtiyarlar hatýrlarým, dizlerini dövüp, “Ah Ramazan, ah caným ay yine gitti, gitti” diye samimî yakýnýr, feryat edip aðlarlardý. Biz de öyle olduk. Ardýndan “ah” eder olduk. Ömrümüzün bu deminde, yufka yürek, gözü yaþlý olduk. Bir “elveda yâ þehr-i Ramazan” denilmesine, biz de o ihtiyarlar gibi dayanamaz olduk.

    Sana hasret, sana iþtiyak ne güzel bir duygu. Getirdiðin hediyeleri tanýdýkça ve onlarý tek tek tattýkça kýymetini daha çok anlýyoruz. Geç kalýþýmýza yanýyoruz. 21. yüzyýlýn akþamlarýna sönmeyen güneþler, batmayan aylar, yýldýzlar getir.

    Ne olur!.. Ezanlar getir, sadece sana has, sadece sana mahsus tekbirler, duâlar getir. Ne büyük bir aysýn, sen ki aylarýn sultanýsýn. Hoþ geldin sefalar getirdin...

    Altýn kulelerden yeniden geliþini ilân etsin, müjdelesin ipincecik hilâller... Ve baþlasýn ruhlarýmýzýn þöleni.

    Gel ey mübarek ay!.. Yaramýza þifalar, derdimize devalar sende. Ýçinde taþýdýðýn o incide. Vahyin gözbebeðinde. Oruç sende, Kadir sende ve son kitap Kur’ân sende. Binbir güzellikler saklý sende...

    Nasýl beklenmez ki yolun ey sevgili ay, nasýl özlenmez ki gündüzlerin, gecelerin ve içinde saklý hediyelerin. Ýftarlar, sahurlar nasýl özlenmez? Her ibadetin sevabý belli, ancak orucun sevabýný yalnýz Rabbimiz biliyor ve kimseye de bildirmiyor. O kadar deðerli bir inci sende gizli, onunla geliyorsun. Rahman’dan sayýsýz armaðanlar getiriyorsun.

    Kur’ân o gece nazil olduðu için “Bin aydan daha hayýrlý” olan Kadir Gecesi de senin içinde. Belki de kader gecesi... Ve daha nicesi... Sayýsýz iyilikler, rahmetler hep sende gizli. Merakla ve iþtiyakla beklenmeye deðer bir mübarek aysýn.

    Uykularýmýz bile ruhanîleþecek, gündüz yemek içmekten uzaklaþýp melekleþecek, hakikî bir kul, gerçek bir mü’min olup, içimizdeki o enerjiyi bir nefes gibi salacaðýz kâinata. Bir iman soluðu nice cansýzlara can olacak.

    Senin için dâvetlerde bulunacaðýz. Dâvetlere uyacaðýz. Zengin, fakir ayýrmayacaðýz. Senin için aç kalacaðýz Allahým. Emrinle aç kalmak, emrinle tok olmak kadar lezzetlidir bileceðiz. Nefsimizin oyununa gelmeyeceðiz. Dilimize de kötü söz, dedikodu ve gýybet ettirmeyeceðiz. Ona da bir nev'î oruç tutturacaðýz Ýnþaallah.

    Senin için Allahým, zor da olsa uykularýmýzý bölüp, sahurlara kalkacaðýz. Birkaç yudum su da olsa içip, diðer dinlerin mensuplarýna muhalefet edeceðiz. Hz. Peygamber (asm) yaptý diye, Onun sünneti diye, üç lokma da, üç yudum da olsa sahurda nasibimizi arayacaðýz Ýnþaallah.

    Perdelerimizi aralayýp, ýþýk yanan, sahura kalkan evlere bakýp þükredeceðiz, bütün kardeþlerimiz için duâlar edeceðiz. Ve imsakla beraber huþu ile sabah namazýný bekleyeceðiz.

    Ey mübarek ay, sana hürmet, sana saygýmýz Kur’ân’adýr. Kur’ân’a saygýmýz ise Allah’adýr. Sana ey mübarek ay, sana hürmet ise, seni oruçla geçirmektir.

    Þeytanlarýmýzýn içimizdeki yollarýný daraltacaðýz. Hz. Peygamber (asm) “Þeytan, insanýn içine kan damarlarý yoluyla girer” buyuruyor. Biz de þeytanýn, þehvet ve maddî arzular yoluyla saldýrdýðýný görüp, onun içimizdeki yardýmcýlarý olan kuvvetlerin oruçla yollarýný keseceðiz.

    Sevgili Peygamberimizin (asm) tavsiyesine uyarak, þeytanýn yollarýný oruç tutarak daraltacaðýz. Nefsanî duygularý tamamen ortadan kaldýrmayacaðýz ama terbiyesine çalýþacaðýz. Çünkü nefsimiz de bizim bineðimiz olduðundan, üzerimizdeki hakkýný gözeteceðiz. Gaye aç kalmak deðil, gaye insanýn terbiyesi, tedavisidir. Orucu bunun bir vasýtasý bileceðiz.

    Kontrolsüz bir buhar basýncý nasýl kazaný patlatýrsa, kontrol altýna alýndýðý zaman da vagonlar dolusu treni çekebilir. Ayný þekilde oruçla, nefs-i emmaremizi de en faydalý bir þekilde kontrol altýna alacaðýz. Allah (cc), Kur’ân’da bize bunu da bildiriyor: “Oruç tutunuz, tâ ki korunasýnýz,” buyuruyor.

    Saymakla bitmez ki güzelliklerin. Evimizi ev, ruhumuzu ruh yapar, daha ötesi, yabancýlaþan sokaðýmýzý, þehrimizi, kendi sokaðýmýz, kendi þehrimiz yaparsýn. Göklere mührünü vurup, ruhlarýmýzý nefsin esaret ve köleliðinden azat edersin. Oruç ile özgürleþir, nefsin ve þeytanýn esiri olmaktan kurtuluruz.

    Hem her insanýn yapabileceði istekler ve kaldýrabileceði tekliflerle gelirsin. Maksat, toplumda birkaç tane çok iyi insan bulunsun da diðerleri ne olursa olsun demezsin. Kimseyi dýþlamaz, toplumun bütün fertlerini bu þölene, bu sofraya buyur edersin. O zaman ayný terbiyeden geçmiþ insanlarýn oluþturduðu bir toplum ahlâkî açýdan yükselmeye baþlar. Senin geliþinle beraber sayýsýz suçlarýn önü alýnýr. Ýnsan gibi, toplumlar da melek gibi bir hayata girer.

    Namaz gibi, orucun da bütün topluluklara farz kýlýnmasýnýn hikmetini bir derece anlarýz. Kur’ân, “Sizden önceki insanlara farz kýlýndýðý gibi, oruç, size de farz kýlýndý” der. Oruç bütün insanlýk için açýlmýþ Ýlâhî bir kredidir. Bu yüzden, oruç tutan bir insan sadece bir emri, bir farzý yerine getirmekle kalmaz, ayný zamanda insanlýkla yaþýt bir ibadet kervanýna da katýlmýþ olur.

    Hele de çocuklar iftar vaktinde, sofradaki nimetlere, anne ve babasý dahil hiç kimsenin top atýlmadan, ezan okunmadan el süremediðini görerek, o nimetlerin gerçek sahibinin Allah (cc) olduðunu kalbine yazar. Uygulamalý bir ders alýr. Besmeleyi, ikramý, itaati öðrenip, yeryüzünü rýzýklarla, nimetlerle dolduran Allah (cc) ne kadar cömerttir ve ne kadar büyük ve merhametlidir diye hisseder.

    Evet sen her yýl bir mû'cize gibi geliyorsun. Kur’ân’la geliyorsun. Bütün insanlýða rehber olan, hakký bâtýldan ayýran Furkan’la, vahiyle geliyorsun.

    Gel de ruhlarýmýzý doyur. Önce bizi açlýða çaðýr; açlýðýn da bir nimet olduðunu göster. Sonra kutlu bir vakitte, ayný anda milyonlarca insanla beraber iftara çaðýr. Dillerimizde o güzel duâyla: “Allahým, Senin rýzan için oruç tuttuk, Senin adýnla orucumuzu açýyoruz.”

    Ne varsa bir yýl boyunca biriken bütün kirlerimizi yýkýyorsun, bizi arýndýrýp öyle gidiyorsun.

    Fakiri, fukarayý kollamayý öðretiyorsun. Ne kaybettiysek bize ait olan o güzel þeyleri tekrar kazandýrýp öyle gidiyorsun.

    Ey mübarek ay, rahmet sana, selâm sana... Ruhumuzu kendine çaðýran, kendine getiren mübarek ay binler selâm sana.

    Hastalarý ziyareti, fakire yardýmý, zekâtýmýzý inceden inceye hesaplayýp vermeyi, Kur’ân’ý hatmetmeyi, bol bol salâvatlar getirmeyi ihmal etmeyeceðiz, söz veriyoruz. Belki bu son geliþindir; belki bu son buluþmamýzdýr. Kadrini, kýymetini, ne varsa Rabbimizden bize getirdiðin her hediyenin hakkýný vereceðiz Ýnþaallah. Kalbimizin kýymetþinaslýðý ile takdir edeceðiz.

    Yeniden bir insan olarak doðacaðýz. Tövbelerle arýnýp, yaratýldýðýmýz o ilk günün safiyetini bulmaya çalýþacaðýz söz veriyoruz. Ey mübarek ay, beyaz gecelerin, kandillerin ve vahyin ýþýðý altýnda yýka bizi; rahmeti bol padiþahýn, rahmeti bol, mübarek ayý.

    Bizi günahlarýmýzdan arýndýr... Allahým, bu aya yetiþen bütün inananlara ve insanlara hakkýyla bu ayýn kýymetini bilmeyi ve Senin o sonsuz rahmetinden kana kana yudumlamayý nasip et... Âmin...

    NOT: Sevgili okuyucularýmýz, Ramazan-ý Þerifiniz mübarek olsun. Birbirimizi duâlarda unutmamak dileðiyle...

    Ramazan-ý þerifle beraber, Bizim Radyo’da hafta içi her gün saat 11:30’da sohbet programýmýz olacak Ýnþaallah...

    30.08.2008


  2. #2
    Vefakar Üye ehlenvesehlen - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Mesajlar
    302

    Standart

    Sevgili okuyucularýmýz, Ramazan-ý Þerifiniz mübarek olsun. Birbirimizi duâlarda unutmamak dileðiyle...
    çok güzeldi allah razý olsun
    ....BÝZ ÖYLE BÝR HAKÝKATE HAYATIMIZI VAKFETMÝÞÝZ KÝ GÜNEÞTEN DAHA PARLAK,CENNET GÝBÝ GÜZEL VE SAADETÝ EBEDÝYE GÝBÝ ÞÝRÝNDÝR....

  3. #3
    Ehil Üye Müellif-e - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduðu yer
    Zindan-ý dünya'da bir garib yolcu
    Mesajlar
    4.073

    Standart

    Âmin..Ýnþaallah..

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Düþünsene Sevdiðim Seni Beþiktaþ Kadar Sevdiðimi; Çýldýrýrsýn ..
    By vacar in forum Klip, Video, Film ve Animasyon
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 10.11.14, 19:47
  2. Ben, Seni Sadece Biraz Hayal Ediyorum… O Kadar….
    By mirkat in forum Hz. Muhammed (S.A.V)
    Cevaplar: 6
    Son Mesaj: 10.05.11, 14:59
  3. Özledik Seni ya Resulallah (sav)
    By ademyakup in forum Hz. Muhammed (S.A.V)
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 02.02.09, 22:06
  4. Özledik Seni Ya Resulallah!!!
    By akýncý in forum Edebiyat
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 30.06.08, 13:18
  5. Seni Özledik Efendim...
    By zulmeteveda in forum Hz. Muhammed (S.A.V)
    Cevaplar: 11
    Son Mesaj: 30.03.07, 16:44

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
Google Gruplarý
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0