Selamün Aleyküm Kardeşlerim
"Var olmayan birşey düşünülemez."
Mesela insan ruhun olup olmadığını bilmiyor.Ancak insan var olmayan şeyi düşünemez.Demek ki ruh vardır.Şöyle söyleyebilirsiniz bazı varlıklar; araba ,ev gibi geçmişte yoktu.Burayı dikkatli dinleyin,cisimler karıştırılarak yeni bir madde oluşur.Yine var olan birşeyden başka bir varlık yapılmış olur.
Düşüncelerimizde öyledir, fikirler birleştirilerek yeni icatlar ortaya çıkarılır.Mesela Uçaklar, Uçakların keşfi kuşların kanatlarından fikir edinilerek tasarlanmıştır.
Ancak bazı varlıklar böyle değildir.Ruh fikrini oluşturabilecek bir fikir kaynağı yoktur.Yani "Uçak" gibi bir fikirden esinlenilerek oluşturulmamıştır.Ruhun olduğunu hisseden insanlar(Peygamberler) yaşamış Ve ruhun var olduğunu diğer insanlara anlatmışlardır.
Sonuç olarak ; olmayan varlık düşünülemez.Buna göre Allah,Melek,Şeytan,Cin vardır.Eğer Bu varlıklar olmasaydı bu varlıklardan kimse bahsedemezdi.Çünkü bu varlıkların olduğu düşüncesi Bu varlıkları hissedebilen "yaratıcının seçtiği" özel insanlar tarafından oluşturulmuş ve bizlere Bu valıkların olduğunu anlatmışlardır.