Eûzubillâhimineşşeytânirracîym - Bismillâhirrahmânirrahîym
Rahman Rahim Allah'ın adı ile başlarım.Alemlerin Rabbı Allah'a hamd olsun.Salât ve selâm, PEYGAMBER EFENDİMİZ’in ve onun pak âlinin ve ashabının tümüne.

وَمَا تَوْفِيقِي إِلاَّ بِاللّهِ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَإِلَيْهِ أُنِيبُ
ve mâ tevfîkî illâ billâh, aleyhi tevekkeltu ve ileyhi unîb
selamun aleyküm rahmetullahi ve berakatühü

Eûzubillâhimineşşeytânirracîym - Bismillâhirrahmânirrahîym
Onlarla (kadınlarınızla) iyi geçinin.
Nisâ Sure-i Celilesi / 93.Ayeti Kerime(1)

Kim bir mümini kasden öldürürse cezası, içinde ebediyen kalacağı cehennemdir. Allah ona gazap etmiş, onu lanetlemiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır.
Nisâ Sure-i Celilesi / 19.Ayeti Kerime(2)

Değerli kardeşler ne yazıkki son zamanlarda hemen hemen her hafta bir cinayet ile karşılaşıyoruz üzülüyoruz.bizim daha da çok üzülmemize neden olan şey bu cinayetlerin aynı evi,aynı hayatı paylaşan bir kadın bir koca arasında olması.

Evet ne yazıkki birbirlerine destek olması gereken evli çiftler birbiri ile tekme tokat kavgalar edecek hatta birbirlerini kesici aletlerle yaralayacak hallere düşüyor,dost iken kanlı bıçaklı düşmanlar oluyorlar.peki nedir bu birbirlerini severek evlenen hatta aşık olan çiftleri birbirlerine düşüren şey?

Günümüzde Yaşam çok zor,acımasız.ne yazıkki erkek olsun kadın olsun bu acımasızlıktan hepimiz payımızı alıyoruz.

Fakir ve orta gelirli aileler geçim sıkıntısı,kredi kartı borçları çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamanın acısı,zengin aileler zenginliğin getirmiş olduğu stresler,depresyonlar ve daha nice nice problemlerle karşı karşıya.

Hepsinin buluştukları bir ortak nokta var HUZURSUZLUK.işte karı ve kocaları birbirleri ile o kötü durumlara getiren şeyde o...öyle ya huzuru parayla satın alamazsınız.huzuru olan fakirde zenginden daha iyi bir hayat yaşar,daha mutludur…

Eûzubillâhimineşşeytânirracîym - Bismillâhirrahmânirrahîym
Bilesiniz ki, kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur.
Rad Sure-i Celilesi / 28.Ayeti Kerime(3)

Evet CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH böyle buyuruyor.insanoğlu hiçbirşeyde gerçek mutluluğu bulamıyor.ne kadar zenginde olsa,her ay en güzel tatil yerlerinde gitse,her istediğine sahipte olsa hep kalbinde bir boşluk,huzuru bulamıyorlar.intihar ediyorlar ebedi cehenneme sürükleniyorlar ALLAH korusun.

CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH ayeti kerimede “ancak” kelimesini kullanmış.yoksa zenginlerin en çok satın aldığı şey huzur,mutluluk olurdu emin olun.dinden uzaklaşıp batı yaşam tarzı ile yaşadığımız için böyle dışı süslü içi ise tabiri caizse kokmuş,dökülmüş bir hayat yaşıyoruz.halimden memnunum diyen hemen hemen hiç yok.dünya zenginliği ile ahiret zenginliğini birleştirsek,şu geçip gideceğimiz dünya için çalıştığımız kadar gideceğimiz yere yani sonsuz ahiret içinde çalışsak bütün bunlar olmayacak halbuki.

Huzursuzluğun sebep olduğu şeylerden ötürü Karılarını öldürdükleri için bu konuda erkekler boy hedefi olmuş durumdalar.ama bir kocayı evli olduğu hayat arkadaşını öldürmeye götüren sebep nedir acaba?diyede bir sormak lazımdır değilmi?bir kocanın,aile reisinin geçimini sağlayıp korumakla yükümlü olduğu hanımını öldürmesini hiçbir gerekçe mazur gösteremeyecekte olsa o gerekçeyi anlamak ve mümkünse o gerekçeyi ortadan kaldırmak gerek.

İşte bu yazıdada ihmal edilen tarafa yani erkek tarafına bakmaya ve bu sorunu aşmak için çabalamaya çalışacağız.

Hanımlar ! eşleriniz sizin ve çocuklarınızın geçimini sağlamak amacı ile çeşitli işlerde çalışırken bir çok olumsuzluklarla karşılaşıyorlar hayat bazen onları fena halde yoruyor,ondan sığındığıkları tek liman evleri.işyerlerinde binbir türlü hayat kavgasından sonra yüklendikleri gamı,kasaveti evlerinde atmak istiyorlar.ama eğer karıları bazı şeylerden şikayetçi ise bu mümkün olmuyor.hanım çeşitli şeylerden şikayetçi olup bir çok şey yüzünden kocasına şikayetçi olunca halk arasında dır dır,çene kavgası diye tabir edilen tatsız durumlar ortaya çıkıyor.bu tatsız ağız kavgalarının sonucu erkeğin cinnet dediğimiz sinir krizi haline girmesini ve daha sonra eşini ağır yaralayacak saldırılarda bulunmasına neden oluyor.

Eğer bu durumlarla karşılaşmak istemiyorsanız (ki kimse istemez) kocanınızın sinirleri ile oynamayınız.

Erkek ve Kadın eşitmidir?

Değildir...bu her nekadar batı medeniyetinden alıntılanarak bizimde kültürümüze empoze edilmiş bir şeyde olsa doğru değildir.ateşe su suya ateş gibi davranabilirmisiniz?kadın ve erkeğin eşit olmaları mümkün değildir çünkü Kadın ve Erkek farkılıdırlar.Birbirimizden farklıyız birbirimizden üstün olduğumuz yada daha güçsüz olduğumuz yönlerimiz var.ve o yüzden farklı durumlarda farklı davranış ve hareketlerde bulunuyoruz.kadınlar konuşma yönleri güçlü oldukları için rahatsızlıklarını konuşma yönleri ile dile getirirler.izlediğim bir tv programında “bir kadını susturmanız imkansızdır” diye söylemişti konuşmacı.bir kadın rahatsız olduğu zaman rahatsız olduğu şey yüzünden tabiri caizse saatlerce çene çalabilir.ama erkekler öyle değillerdir.meseleleri daha çok iç dünyalarında halletmeye çalışan bir yapıları vardır.rahatsız oldukları şeylerden çok fazla bahsetmeyi sevmezler.kadınlar kendilerini sıkan şeyleri arkadaşlarından annelerine kadar bir çok kişi ile paylaşıp içlerini rahatlatırken erkek hepsini içine atmakta,biriktirmekte ve bunlarla tek başına başa çıkmaya çalışmaktadır.neden? çünkü farklı his ve düşünceleri vardır.kendisini rahatsız eden şeyleri anlatmayı bir yenilmişlik,bir güçsüzlük sayar.

Eğer kocanızın üzerine çok gidiyor ve onu sürekli ağız kavgaları ile rahatsız ediyorsanız bu birikimi bir patlama olarak karşınızda bulabilirsiniz.kocanızla ağız kavgalarına daha önce girdiyseniz dikkat edin size bir müddet karşılık verdikten sonra sus - sus - sus demeye başlayacaktır.çünkü yapı olarak sizinle ağız dalaşı yapacak güç ve donanıma sahip değildir.erkek bedenen daha güçlüdür sinirlendiğinde,kavga yaptığında onu kullanır.

Gelin kavgaya giriyoruz.siz iyi bir judocusunuz(judo güreşe yakın bir savunma sporudur karşısındakininin kuvvetinden ve hamlelerinden yararlanıp onu yere vurarak yapılır) karşınızda ise iyi bir kareteci var.karetecinin attığı her tekme ve yumruğu yakalayıp kaldırıp kaldırıp yere vuruyorsunuz.buna karşılık kareteci diyorki bırak judo yapmayıda seninde tekmen,yumruğun var karete yap öyle dövüşelim kabul edermisiniz?kabul etmezsiniz çünkü sizin donanımız judo.karete bilseniz bile eğer rakibinizi judo ile yenebiliyorsanız yine judo yaparsınız.

ERKEĞİN SİLAHI OLAN YUMRUK TEKME SİLAHI BEDENİ VURURKEN KADININ SİLAHI OLAN DİL SİLAHI PSİKOLOJİYİ VURUR.

Acı ama gerçek siz dil silahı ile erkeğe vurduğunuz zaman erkekte silahlarını size doğrultmak zorunda kalacaktır... er yada geç!işte erkeği bu raddeye getirmemeye çalışınız.insanın sinir sistemi zayıftır,insan sabırsızdır.bir müddet sabretse bile sonunda patlar,kendini kaybeder,cinnet geçirir! patlayıncada hem kendisine hem karşısındakine zarar verir.Yani erkeğe ben seninle konuşarak tartışıyorum sen bana neden vuruyorsun sende sıkıntılarını anlat,konuşarak tartışalım demeniz cinnet durumuna soktuğunuz erkek için hiçbir geçerliliği yoktur.Aylarca hatta yıllarca dil silahı ile vurduğunuz,psikolojisini bozduğunuz kocanız size vurursa şaşırmayın.bana olmazda demeyin.dayak yiyen sayısız kadında sizler gibi idi.

Şimdi bunların asıl müsebbibi olan huzursuzluğa gelelim.bir nedenide maddi isteklerimiz.ne yazıkki hayatta her istediğimizi elde edeceğiz diye bir şey yok malesef.Kocalarınızın maddi güçlerini bilin ve onların güçlerinin yetmediği şeyleri onlardan istemeyin.sizi kırmamak için yada ısrarınızdan,ayıplamanızdan çekindiği için ekonomik güçlerini aşacak,kendilerini borca sokacak şeyleri almak zorunda kalabilirler.o borçlar arttıkça erkek bu bu borçların altında ezilecek nefes alamayacak duruma gelecektir!...Erkek değilmi çalışsın,getirsin,ödesin demek zalimce bir tavırdır.istediğiniz şeyleri alamadıkları zaman psikolojileri bozulur,aşşağılık kompleksine girerler.onları boğmayın,bozmayın herkesin CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH tarafından takdir edilmiş bir rızkı var.

herkes zengin olacak diye bir şey yok,mümkün değil.halimize şükredelim yiyecek ekmek bulamayan,başını sokacak evi olmadığı için sokakta donarak ölenler var.

şu videoyuda izleyelim benzer konular işlenmiş:
[h=1]Evlat Sevgisi ve Mal Sevgisi Sohbeti - Cübbeli Ahmet Hoca[/h](1)Hasan Basari Çantay meali
(2)Diyanet Vakfı Meali
(3)Diyanet Vakfı Meali

ALLAH’U ALEM (CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH en doğrusunu bilir.)ALLAH’U ZÜLCELALE sonsuz sınırsız istiğfarı tevbe,hamd ve şükür, PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM’E,BÜTÜN PEYGAMBERLERİMİZ ALEYHÜMÜSSELAMLAR’A, EHLİBEYT ve ASHABINA sonsuz sınırsız salatu selam olsun.CENAB’I MEVLA bizi affetsin,bağışlasın mağfiret ve hidayete erdirip orada daim etsin azabından korusun,sonsuz rahmetine ve Cennetine dahil etsin.her türlü şerden daima korusun bizlere darda kalmışlara yardım etsin amin.hakkınızı helal edin selam ve dua ile