+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 4 ve 4

Konu: Kadir Gecesi Saatlerini Hangi Duygularla İhya Edelim..

  1. #1
    Ehil Üye seyyah_salih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Şan(S)lıUrfa'DaN
    Yaş
    55
    Mesajlar
    15.435

    Standart Kadir Gecesi Saatlerini Hangi Duygularla İhya Edelim..


    LÜTFEN SONUNA KADAR SABIRLA OKUYUN..SAATLARİ HANGİ DUYGU VE İŞTİYAKLA GEÇİRMEMİZ ADINA, BİR AYNA OLABİLİR DÜŞÜNCESİ İLE SİZLERE ARZ EDERKEN DUALARINIZI BEKLERİM...(derlemedir..)

    Üç aylarda mubarek geceyi ihya ederken şöyle düşünmüştü..
    "Bizler ramazanın son on günü yada bir geceyi sabaha kadar ihya edemiyoruz, islam büyükleri nasıl bir ömür boyu gecelerini ibadetle geçirmiş , mesela İmam-ı azam kırk yıl yatsı abdesti ile sabah namazını kılmış, tausu yemeni altmış yıl gece hiç uyumamış...bizler bir geceyi yada bir saati ihya etmekten aciz iken, bunlar nasıl böyle bir hayat yaşamışlar..hangi halet-i ruhiye ile o kadar bir ömür geçirmişler...diye düşünüyordu"
    Sormaya karar verdi..Soruyu sorduğu kişi kendisine döndü ve ne iş yaptığını sordu.."textil" dedi.."dükkanın varmı"..."evet var.." dedi."peki kazancın nasıl kardeşim" "şükür na merde muhtaç değiliz" diye cevap verince soruyu cevaplayan abimiz...can alıcı soruyu sormaya hazırlanır.."şimdi kardeşim akşam olmuş..tam dükkanı kapatacaksın ki..baktın bir otobüs dolu turist geldi ve sen tam dukkanı kapatırken dukkana alış verişe geldiler...ne yaprsın..dukkanı kapatır gidermisn" ....."ne diyorsun abi körün istediği bir göz Allah verdi iki göz hiç kapatırmıyım" ........"tamam alış veriş yapıldı..saat gece 12 oldu..tam turistler gitti derken bir otobüs daha geldi...onlarda içeri daldı ne yaprsın".... "oynarım abi oynarım"..... "yani sabaha kadar orda olursun "....
    " tabiki sabahlarım abi..." ...."ama hani erken den eve gidecektin dinlenecektin, eşin sana yemek yapmıştı yemeğini yiyecektin..Allah vere para derdinden yemeği bile unutun"..."evet abi unuturdum"......"şimdi mesele anlaşıldı iş para ve ticaret olunca uykunda feda oldu açlığında değil mi?"......." evet abi..feda oldu.."
    "şimdi iyi düşün kardeşim 3 günlük dünya için uykunu ve açlığını feda ediyorsun(böyle bir durumla karşılaşsam bende feda ederdim )ve sabahlıyorsun...işte senin dünya için sergilediğin bu gayreti, Allah dostları Manevi alemde dağıtılan mukafatı bildikleri için o ticareti kaçırmamak için bir ömür uyumamış..ve dünyayıda kalblerine koymamışlardır..BİR ömrü bakeya inkılab etmek için uğraşmışlar, senin dünya için yaptığın gayreti, onlar Allah için yapmış..."
    "Ayrıca dünyayı ahiretin tarlası bilmişler ve her günü kadir gecesi düşünerek hiç uyumamışlar"
    Bu birinci izah idi..
    Gelelim ikinci izaha...
    "yine iş yerindesin, magaza müşterilerle dolu, iğne atsan yere düşmez...birden bir telefon...Allah korusun..Annen , baban, eşin , çol çoçuğun trafik kazası yapmışlar..o anda her şeyi bırakır hastaneye koşarsın herhalde...ve hastanede 6 tane tabut tüm aileni kaybetmişsin...o gece açlık hissedermisin , uyku tutar mı? dünyalık kazancın hesabı aklına gelir mi? işte bu misal gibi o zatlar alem-i islama gelen tüm acıları içlerinde hissetmişler..
    Ben kendi elemlerime tahammül ettim; fakat, ehl-i İslamın eleminden gelen teellümat beni ezdi. Alem-i İslama indirilen darbelerin en evvel kalbime indiğini hissediyorum. bu manayı tam hissetikleri için gece uykuları kaçmış, iştahtan yemek yiyememiş ve necatımız için geceler boyu uykusuz kalarak bizlere dua etmişlerdir..

    Buda ikinci nokta idi...
    gelelim üçümcü noktaya...

    Hayalen osmanlının son dönemlerine git...Büyük babana bakıyorsun 7 evladınıda harblere göndermiş, 2 yemen 2 si sarıkamış diğerleri canakalede ...üç, beş yıldır...haber alınamıyor....bir an kapı çalınıyor...evladları birden geliyor...o insanları düşün gece sevinçten uyuyabiler mi sence...çektikler onca senenin hasretini unutur o gece sevinçten dört köşe olmazlarmı? o an onlara cennet lezzetinde bir an olmaz mı?
    işte aynen bu misal gibi o zatlarda kalblerine gelen ,akılarına görünen manevi ve melekuti sır ve esrarlardan varidat ve keşfiyatlardan hadsiz sürur ve inşirahlardan , inbisat ve açılımlardan uyuyamamışlar..hamd makamında tesbih,tahmid, tehlil ve ubudiyetle Rabb-i Rahimlerine karşı mukabil durmuş ve mutayakkız olmuşlar..Huzur ikliminde , marifet deryalarında gezmiş telezzüz ve tenefüs etmişler..Demek ki manevi zevk ve sürurlar da uykuyu kaçırır..üzüntüler kaçırıdğı gibi....şimdi bu duygularla ihyalarımızı yaprken hepimiz çağlayan olalım kendi halimize ağlayalım...ihlasla dökülen o gözyaşları hürmetine belkide hepimiz ve tüm alem-i islam selamete kavuşur, imana muhtaç olan gönüller iman hakikatleri ile buluşur..Allah Kabul etsinn..
    Marifet ufku....

    Muhabbet denizinde çalan bir melodi gibidir

  2. #2
    Müdakkik Üye .münzevi. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Mesajlar
    957

    Standart

    Abicim Allah razı olsun derleme süper olmuş. Örnekler süperr... Tüm kadir gececileri ekibinde bulunan kardeşlerimiz mutlak okumalı...
    Tabiki diğer kardeşlerimizde... yanlış anlaşılmayalım inş.

    BENİMLE GELEN PİŞMAN OLMAZ,

    BENİMLE GELEN PİŞMAN OLURSA,

    RUZ-İ MAHŞERDE SIRTIMIN YÜKÜ OLSUN,

    AN ŞART Kİ BU DAVAYA KARŞI

    SEBAT VE SADAKATİNİ BOZMASIN!

    SAİD NURSİ (r.a)

    NEDEN EY GAFİL!

    Realiteleri Ütopyaların haline getiriyorsun!


  3. #3
    Gayyur hamido 33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Bulunduğu yer
    ankara
    Mesajlar
    127

    Standart

    allah razı olsunseden ve bütün kadir gecesi ekibinden.yasemin kardeşiminde dediği gibi örnekler okadar güzel olmuşki okurken bende balyoz etkisi yaptı o islam büyüklerinin yaşantısına bakınca ve hatırlatılınca kendimden utandım.şöyle bi silkinip kendimize gelmemize yardımcı olur bu yazınız inşallah.
    karanlık kabirde bir gün yalnız kalacağın hiç aklına gelmez mi?

  4. #4
    Gayyur mızrap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Bulunduğu yer
    İSTANBUL
    Mesajlar
    63

    Standart

    selamun aleyküm,

    Allah celle celalüh razı olsun,ne kadar içe işleyen ve şimşekler çaktıran bir yazı,Rabbim buacz ve fakrımızla tüm geceleri olmasa da, çoğunluğunu azık bilip,yük tutanlardan eylesin inşaALLAH....

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Kadir Gecesi Ramazan'ın Kaçıncı Gecesi?
    By Bilal-i Sivasi in forum İslami Konular ve İman Hakikatleri
    Cevaplar: 24
    Son Mesaj: 14.07.15, 14:06
  2. Kadir gecesi, kader gecesi
    By YİĞİDO in forum İslami Konular ve İman Hakikatleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 27.08.11, 13:50
  3. Kadir Gecesi ve Kadir Sûresi
    By Müellif-e in forum İslami Nitelikli Yazılar
    Cevaplar: 16
    Son Mesaj: 14.09.09, 09:08
  4. Kadir Gecesini Nasıl İhya Edeceğiz...
    By esra aktürk in forum İslami Nitelikli Yazılar
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 20.09.08, 20:50
  5. Kadir Gecesini İhya Etmek İsteyen Yok mu?
    By beylikdüzü73 in forum Serbest Kürsü
    Cevaplar: 14
    Son Mesaj: 18.09.08, 15:07

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0