+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 1 2 3 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 23

Konu: Nuh Tufanı

  1. #1
    Dost meraklı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    5

    Standart Nuh Tufanı

    merhaba

    forumunuza bugün ilk kez girdim. belki de kafamdaki yüzlerce sorunun birkaçına cevap bulurum diye.
    bana dediler ki risaleinurda her sorunun cevabı var. ama ben bazılarını bulamadım.

    ben öncelikle nuh tufanını meral ediyorum.

    1-tufanda bütün dünyayı mı sel bastı yoksa sadece belli bir bölgeyi mi?
    2-eğer bütün dünya sular altında kaldıysa o kadar su (3000-4000m kalınlığında su kütlesi) nereden gelip nereye gitti?
    3-gemiye kaç insan bindi?
    4-gemi kaç gün sellerde kaldı?
    5-Bu kadar çok hayvanı alacak bir gemiyi tek başına ve ilkel aletlerle yapmak mümkünmü?
    6-mümkünse kaç yılda yapıldı?
    7-gemiye binen hayvanlar gemiye nasıl toplandı? mesela kutup ayılarının iklim sebebiyle, kanguruların, koalaların uzaklık ve yol olmaması sebebiyle gelmesi imkansız?
    8-gemide bu kadar çok hayvanın seyahat boyunca yem ve bakımlarını kaç kişi üstlenebilir?
    9-Sel bitip gemiden hayvanlar inince avustralya, amerika, havaii gibi DENİZAŞIRI ülkelere hayvanlar nasıl gitti?
    10-tufandan sonra insanlar nuh peygamberin soyundan türediyse kendisi beyaz ırk, zenci ırk(hakaret için demiyorum) veya sarı ırk(japon, çinli koreli)ın hangisindendi ? Bu soru önemli çünkü üç ırk için de İLMEN SABİTTİR Kİ ana ve babasıyla farklı ırkta bir çocuk olmaz. yani afrikalı zenciler ve japonlar başka soydan mı? yoksa....
    11- tufan günümüzden kaç yıl önce oldu?

    sorularım bazılarınıza saçma gelebilir ama islamın akıl ve mantık dini olduğunu iddia ediyorsak dinin meselelerine akli ve mantıki cevaplar verebilmeliyiz.

    teşekkürler

  2. #2
    Ehil Üye Majâz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Mesajlar
    1.707

    Standart

    kardeş yazıyı buraya koyacaktım fakat çok uzun istersen bu linke bir göz at eğer yeterli gelmezse beraber daha kapsamlı araştırırız..

    http://us1.fmanager.net/api_v1/produ...&objectId=8544

    muhabbetle..

    İşte burada oturuyorum, yaşlı bir örümcek, sabırla
    bir sözü bir ötekinin ardına diziyor,
    bütünün bir anlamı olacağını umarak,
    bir vahiy, bir ebedi kesinlik
    ya da bir mükemmeliyet kazası
    her yaşamda olduğu gibi nasılsa.

    ...




  3. #3
    Dost meraklı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    5

    Standart

    teşekkür ederim.
    ben de belirli ve sınırlı bir bölgede olduğunu düşünüyorum.

    Ancak tufandan sonra insan soyunun nuh peygamberin gemideki çocuklarından türediği, gemideki çocuklarının birer milletin atası olduğu ve Hz. Nuh'un insanlık için ikinci bir Adem babası olduğuna dair pekçok islami eserler var. Bu da tufan sonunda yeryüzünde başka insan kalmadığını gösteriyor.
    gönderdiğiniz link ise böyle demiyor. Hangisi doğru?

    teşekkür ederim

  4. #4
    Ehil Üye Majâz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Mesajlar
    1.707

    Standart

    "Ayrıca Kuran'da Allah, herhangi bir kavme elçi gönderilmedikçe, o kavmin helak edilmeyeceğini söylemektedir. (Kasas Suresi, 59) Helak için, kavmin kendisine uyarıcı korkutucu gelmiş olması ve bu uyarıcının yalanlanmış olması gerekmektedir. Bir uyarıcı olan Hz. Nuh ise sadece kendi kavmine gönderilmiştir. Bu sebeple Allah, uyarıcı gönderilmemiş olan kavimleri değil, sadece Hz. Nuh'un kavmini helak etmiştir."

    kardeşim burdaki cümleyi destekleyen pekçok hadis ve ayet var.burdan yola çıkacak olursak ve tufanın belirli bir bölgede yaşayan kavmin helak edilmesi olarak düşünürsek okuduğumuz makaledeki bilgiler doğru.fakat derinlemesine araştırmak gerek ihtilafa düşmemek için.forumda bu konuyla alakalı bilgisi olan kardeşler bulunuyorsa onlar yardımcı olurlar inşallah..

    İşte burada oturuyorum, yaşlı bir örümcek, sabırla
    bir sözü bir ötekinin ardına diziyor,
    bütünün bir anlamı olacağını umarak,
    bir vahiy, bir ebedi kesinlik
    ya da bir mükemmeliyet kazası
    her yaşamda olduğu gibi nasılsa.

    ...




  5. #5
    Ehil Üye alanyali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Bulunduğu yer
    Alanya
    Mesajlar
    2.491

    Standart

    Bu tip mucizevi ve harikulade olaylar aklın sınırını aştığı için insan tam olarak idrak edemez..
    Bütün Peygamberlerin mucizeleri , adet dışı meydana gelen durumlar da böyledir..

    Önce kişinin imanı sağlam ve tahkiki olmalı ki, sonraki aşamalar sırasıyla gelir..
    Önce temel..
    Temeli sağlam tuttuktan sonra, aklımızın tam idrak edemediği olaylarda teslimiyeti esas almak lazım..Mücerred olarak kendi aklımızı esas almamalıyız..
    Mesela ,Hz.Salih aleyhisselam'ın kayadan deve çıkarmasını çok mu aklımız alıyor ? sadece bunun bir mucize olduğunu biliyoruz ve madem Allah dilemiş ve böyle irade etmiş, elbetteki bu olmuştur..

    Hz.Süleyman'ın cinleri emrine alması, rüzgarları,kuşları,böcekleri, karıncaları emrine almasını aklımız alıyor mu? Ama aklımızı, vahye teslim ettiğimiz zaman, bunların gayet mümkün olduğunu biliyoruz..

    Hz.Nuh tufanı da Allahü tealanın harikulade adet dışı olaylarından birisidir..
    Bu harikulade olayı bütün teferruatlarıyla beşeri akılla çözmeye çalışmak imkansızdır..
    Bizim bilmemiz gereken, Hz.Nuh'un tebliğine karşılık vermeyen zalimlere korkunç bir tufan musallat olmuştur ve Hz.Nuh ve müminler Allah'ın izniyle ve Hz.Nuh'a talim buyurduğu yol ile kurtulmuşlardır..
    Bundan gayrısı bize fazla bir faydası olmayan teferruat konularına girer..
    Bu tufanın sadece bir kavme olabileceği gibi, bütün dünyaya da olabilir..Allahü teala'nın kudreti nazara alınırsa ikisi de kolaydır..Biri birinden daha zor veya kolay değildir..

    Tefsirlere baktığımız zaman, tufanın bütün dünyaya olduğunu görüyoruz..
    bu konuda mütehassıs olan ,ehil olanlar muteber tefsirlerdir..Onlara müracat edilirse daha ayrıntılı bilgiler elde edilebilir..


    cehennem ağzını açmış, bekliyor; cennet ise ağuş-u nazdaranesini açmış, gözlüyor.

  6. #6
    Dost meraklı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    5

    Standart

    arkadaşlar

    ilginize teşekkür ederim.

    Ama kafam karıştı hanginize inanayım. Uşşak-ı Serbaz yöresel diyor ve alanyalı bütün dünya diyor.


    selam

  7. #7
    Ehil Üye Majâz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Mesajlar
    1.707

    Standart

    "Tufan Yerel Bir Afet miydi? Nuh Tufanı'nın varlığını inkar edenler, bu iddialarına delil olarak dünya çapında bir tufanın varlığının imkansız olduğunu söylemektedirler. Ayrıca böylesine bir tufanın gerçekleşmemiş olduğu iddiasını, Kuran'a saldırmak amacıyla da öne sürmektedirler..

    Oysa bu iddia, Allah'ın indirdiği ve tahrif edilmemiş tek kutsal kitap olan Kuran'ı Kerim için geçerli değildir. Çünkü Kuran'da, Tufan olayına, Tevrat ve çeşitli kültürlerde bahsedilen Tufan efsanelerinden çok daha farklı bir bakış açısı getirilir. Eski Ahit'in ilk beş kitabını oluşturan Muharref Tevrat, bu tufanın evrensel olduğunu ve tüm dünyayı kapsadığını söylemektedir.

    Oysa Kuran'da böyle bir bilgi verilmez, aksine, ilgili ayetlerden Tufan'ın yöresel olduğu ve tüm dünyanın değil, Hz. Nuh tarafından uyarılıp-korkutulan Nuh kavminin cezalandırıldığı anlaşılmaktadır. Tevrat'ın ve Kuran'ın Tufan anlatımlarına bakıldığında bu farklılık kolaylıkla kendi gösterir. Kuran'da tüm dünyanın değil, sadece Nuh kavminin helak edildiği bildirilmektedir. Tıpkı Ad kavmine gönderilen Hz. Hud (Hud Suresi, 50) veya Semud kavmine gönderilen Hz. Salih (Hud Suresi, 61) ve diğer peygamberler gibi Hz. Nuh da yalnızca kendi kavmine gönderilmiştir ve Tufan da Nuh'un kavmini ortadan kaldırmıştır. Helak olanlar Hz. Nuh'un tebliğini hiçe sayan ve isyanda direten kavimdir. (Araf Suresi, 64, 72)

    ...

    Gemiye Bütün Hayvanlar Alındı mı? Kitab-ı Mukaddes yorumcuları, Hz. Nuh'un yeryüzündeki tüm hayvan türlerini gemiye aldığına ve hayvan neslinin Hz. Nuh sayesinde yok olmaktan kurtulduğuna inanırlar. Bu inanışa göre yeryüzündeki tüm hayvanlar toplanmış ve gemiye yerleştirilmiştir.Bu iddiayı savunanlar elbette birçok açıdan çok zor duruma düşmektedirler. Gemiye alınan hayvan türlerinin nasıl beslendikleri, gemide nasıl istiflendikleri, birbirlerinden nasıl tecrit edildikleri gibi soruların cevaplanması elbette mümkün değildir. Dahası, farklı kıtalara has hayvanların nasıl toplandığı da merak konusudur; kutuplardaki memeliler, Avustralya'daki kangurular veya Amerika'ya has bizonlar gibi. Ayrıca insan için son derece tehlikeli olan yılan, akrep gibi zehirli olanların ve vahşi hayvanların nasıl yakalandığı, Tufan'a kadar bunların kendi doğal ortamlarının dışında nasıl yaşatılabildiği gibi sorular da birbirini izlemektedir.

    Ancak bunlar Tevrat'ın karşı karşıya kaldığı zorluklardır. Kuran'da ise, yeryüzündeki tüm hayvan türlerinin gemiye alındığına dair bir açıklama bulunmamaktadır. Tufan belirli bir bölgede gerçekleşmiştir. Bu nedenle gemiye alınan hayvanlar, Nuh kavminin bulunduğu bölgede yaşayanlar olmalıdır.Ancak sadece o bölgede yaşayan tüm hayvan türlerinin bile biraraya getirilmesinin mümkün olmadığı açıktır. Hz. Nuh'un ve çok az sayıda oldukları belirtilen müminlerin (Hud Suresi, 40) çevrelerindeki yüzlerce hayvan türünden çiftler topladıklarını düşünmek de zordur."

    meraklı kardeşim makalenin bu kısımlarında aklındaki ve aklımızdaki soruların büyük bir bölümü sanırım açıklığa kavuşmuştur.


    "Bu tip mucizevi ve harikulade olaylar aklın sınırını aştığı için insan tam olarak idrak edemez..
    Bütün Peygamberlerin mucizeleri , adet dışı meydana gelen durumlar da böyledir..

    Önce kişinin imanı sağlam ve tahkiki olmalı ki, sonraki aşamalar sırasıyla gelir..
    Önce temel..
    Temeli sağlam tuttuktan sonra, aklımızın tam idrak edemediği olaylarda teslimiyeti esas almak lazım..Mücerred olarak kendi aklımızı esas almamalıyız..
    Mesela ,Hz.Salih aleyhisselam'ın kayadan deve çıkarmasını çok mu aklımız alıyor ? sadece bunun bir mucize olduğunu biliyoruz ve madem Allah dilemiş ve böyle irade etmiş, elbetteki bu olmuştur..

    Hz.Süleyman'ın cinleri emrine alması, rüzgarları,kuşları,böcekleri, karıncaları emrine almasını aklımız alıyor mu? Ama aklımızı, vahye teslim ettiğimiz zaman, bunların gayet mümkün olduğunu biliyoruz..

    Hz.Nuh tufanı da Allahü tealanın harikulade adet dışı olaylarından birisidir..
    Bu harikulade olayı bütün teferruatlarıyla beşeri akılla çözmeye çalışmak imkansızdır..
    Bizim bilmemiz gereken, Hz.Nuh'un tebliğine karşılık vermeyen zalimlere korkunç bir tufan musallat olmuştur ve Hz.Nuh ve müminler Allah'ın izniyle ve Hz.Nuh'a talim buyurduğu yol ile kurtulmuşlardır..
    Bundan gayrısı bize fazla bir faydası olmayan teferruat konularına girer..
    Bu tufanın sadece bir kavme olabileceği gibi, bütün dünyaya da olabilir..Allahü teala'nın kudreti nazara alınırsa ikisi de kolaydır..Biri birinden daha zor veya kolay değildir..

    Tefsirlere baktığımız zaman, tufanın bütün dünyaya olduğunu görüyoruz..
    bu konuda mütehassıs olan ,ehil olanlar muteber tefsirlerdir..Onlara müracat edilirse daha ayrıntılı bilgiler elde edilebilir.."


    ağabey ben de araştırdım biraz.akşam inşallah daha da detaylı bir şekilde bakıcam...meraklı kardeşimizin vesilesiyle bizde bilgileniriz...
    muhabbetle...

    İşte burada oturuyorum, yaşlı bir örümcek, sabırla
    bir sözü bir ötekinin ardına diziyor,
    bütünün bir anlamı olacağını umarak,
    bir vahiy, bir ebedi kesinlik
    ya da bir mükemmeliyet kazası
    her yaşamda olduğu gibi nasılsa.

    ...




  8. #8
    Pürheves Al-Sadik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    Antakya
    Mesajlar
    175

    Standart

    "Kûn fe yekûn" Dedikten sonra Alemlerin Rabbi 1 anda bu evreni yok edip yeniden aynı düzen içerisinde yaratabilir. Zahiren H.z. Nuh M.Ö. bilmediğimiz bir yüz yılda imkan adı altında bahsedilecek bir bir durumun söz konusu olmadığı bir zaman biriminde nasıl ve nasıl bir gemi yapabilecek? Her türden bir çift alabilecek? Bugun normal bir kayığın yapımı bile günler sürebilir bir insan eli ile.. Ama biz burada çoğullardan bahsediyoruz. Zahiren açıklamak imkansız. Batîni bilgisi çok iyi derecede olan kişilere danışılması gereken bir konu...

  9. #9
    Gayyur kjviespe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    moldova
    Yaş
    56
    Mesajlar
    121

    Standart

    Elmalılı tefsirindede yöresel kavme dair olduğu belirtilmekte


    "Kavmine gönderdik." Burada Hz. Nûh'un bütün insanlara değil, kavmine gönderildiği anlaşılıyor. Zira Peygamberler içinde bütün insanlara gönderilmiş olmak Peygamberimiz'e ait bir özelliktir. O zaman yeryüzünde ne kadar insan ve hangi kavimler vardı ve yeryüzünün nerelerinde insanlar yaşıyordu, onu da ancak Allah bilir. Bununla beraber Alûsî'nin açıklamasına göre denilmiş ki, Hz. Nûh'un kavmi Arap yarımadası ve ona yakın yerlerde oturuyordu. Meşhur olan da onu Kûfe topraklarında yani Irak'ta yaşadığı ve orada kendisine peygamberlik görevi verilmiş olmasıdır. Bundan Nûh tufanının da o bildiğimiz her tarafı sarmış olma özelliği Nûh kavmine ve onların hepsine ait demek olup bütün yerküresinin her tarafını kapsaması gerekmiyeceği ve o vakit yeryüzünde onlardan başka insan bulunup bulunmadığı da kestirilemiyeceği anlaşılıyor ki, Âlûsi'nin de tercihi budur.
    İbnü Esir "Kâmil"de ve Ebulfidâ "Tarih"inde: "Mecusiler, Tufanı tanımazlar. Bazıları da Tufanın varlığını ikrar eder ve fakat Bâbil bölgesi ile ona yakın yerlerde olduğunu ve "Küyümers" yani Âdem oğullarının meskenleri doğuda olduğundan onlara Tufan'ın ulaşmadığını iddia ve zanneder. Aynı şekilde Hind, İran, Çin gibi doğu ülkeleri Tufan'ı tanımazlar. Bazı İranlılar onu itiraf eder ve fakat "genel değildi, Hulvân geçidini geçmemişti" derler. Doğru olan, yeryüzünde yaşayanların hepsinin Nûh (a.s)'un çocuklarından olmasıdır. Zira "Ve onun neslini baki kalanlar kıldık."(Sâffat, 37/77) buyrulmuştur" diye yazarlar. (Sâffat Sûresi'ndeki bu âyet ile Hûd sûresindeki, "Denildi ki: Ey Nûh! Sana ve gemide seninle beraber bulunan müminlere bir selam ve bereketlerle in. Onlardan bir takım kâfir ümmetler olacak ki, biz onları dünyada rızıkla faydalandıracağız."(Hûd, 11/48) âyetinin tefsirine bkz.)

    Fakat bu yöresel olmayıp tüm küreyide ifade ettiği tefsiri yapılsa kuranla hakikatın ters düşmeyeceğine imanımız tamdır olay bundan 4-5000 yıl öncesini belkide daha fazla bir süreyi 10000-15000 yıl önceyi konu etmektedir tarihler kesin ispat edilememekte tarihlerin hesaplanmasında değişik metod ve teoriler vardır günümüzden 5000 yıl öncesini bile ele alsanız yer kürenin coğrafi konumunun ve insanların yerleşim birimlerinin bugün olduğundan muhakkak daha farklı olacağı malumdur.

  10. #10
    Ehil Üye Müellif-e - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Zindan-ı dünya'da bir garib yolcu
    Mesajlar
    4.073

    Standart

    Buradan bakılabilir..
    Nuh Tufanı

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Nuh Tufanı
    By ademyakup in forum İslami Nitelikli Yazılar
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 01.03.07, 13:02

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0