+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 9 ve 9

Konu: Kadınlar, Hz. Fatıma'nın Her Halini Model Alabilir

  1. #1
    Ehil Üye BiKeS_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Mesajlar
    2.770

    Standart Kadınlar, Hz. Fatıma'nın Her Halini Model Alabilir

    Kadınlar, Hz. Fatıma'nın her halini model alabilir

    Gönüllü kadınların kurduğu Hz. Fatıma Platformu tarafından İstanbul Fırat Kültür Merkezi'nde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) kızı Hz. Fatıma'yı anma programı gerçekleştirildi. Bu yıl 6'sı düzenlenen programda, Hz. Fatıma'nın evlatlık, eşlik, annelik, toplumsal sorumluluk ve kulluk yönleri anlatıldı. Platformun kurucularından Necla Saygan, kadınların önem verdiği gerçek kariyer ve ilmin Hz. Fatıma'nın hayatında görüldüğünü belirtti.
    Saygan, "Kadınlar olarak bir modele ihtiyacımız var. Hz. Fatıma'nın hayatı gündeme geldikçe model olarak örnek olduğunu görüyoruz. Toplumda kadın, eş, kul, insan olarak kadınların nasıl bir tutum belirleyeceğinin cevapları ondadır. Toplum üzerinden bizlere modern dünya daha fazla özgürlük vaat ediyor.

    Biz bunu Hz. Fatıma'nın kulluğuyla Allah'a kilitlenmiş, biçimsellik ve konfordan uzak olan kalbindeki mutmain konforlukta buluyoruz." diye konuştu.

    Uzman Psikolog Mücahid Gültekin de, Hz. Fatıma'nın çocukken aldığı eğitim ve çocuklarını eğitme yöntemlerini anlattı. Günümüzde aile, gençlik ve çocuk açısından trajik bir tabloyu yansıtan veriler olduğunu kaydeden Gültekin, uyuşturucu, intihar gibi eğilimlerin her geçen gün arttığını belirtti. Özsaygısı olmayan 'salla gitsin' gençliğinin yetiştiğini söyleyen Gültekin, "Modern hayatın psiko-eğitimini Hz. Fatıma'nın hayatına götürürsek bir örümcek ağı gibi örülmüş olduğu görülecektir. Hayatımızda çocuklarımızı eğitirken Hz. Fatıma'yı model alırsak sağlıklı aile ortamları oluşacaktır." dedi. Platformun kurucu üyelerinden Yasemin Çoban, bir kadının hayatının tüm devrelerinde Hz. Fatıma'yı model alabileceğini ifade etti. Çoban, "Modern dünyanın 'kendine güven', 'tüket at' mantığı gibi kadınlara dayattığı Müslümanlık ahlak ve kültürüne uymayan modeller var. Biz de genç kızlara, bayanlara model olarak Hz. Fatıma'yı sunmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

    ZAMAN
    AYŞE TOSUN İSTANBUL 02 Kasım 2009

    Yâ Rab, garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvânem, alîlem, âcizem, ihtiyarem,


    Bî-ihtiyarem, el-aman-gûyem, afv-cûyem, meded-hâhem, zidergâhet İlâhî!




  2. #2
    Ehil Üye YıldızMisal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Yaş
    42
    Mesajlar
    2.694

    Standart

    Günümüz kadını,kendisine model ve örnek bulabilme sıkıntısı içerisindedir.Onun için oluşturulmaya çalışılan model -oluşturulmaya çalışılan-diyorum;çünkü bu gün itibariyle kadının önünde onun şahsiyetini olduğu gibi yansıtabilen bir model maalesef yoktur.Bu da kadını yeni arayışlara sürüklemektedir..
    Asr-ı Saadet kadınları olan hanım sahabilerin,o günün şartları içinde sergiledikleri ferdi,ailevi ve sosyal yaşantı;bu günün inançlı,Müslüman hanımlarının aradıkları çok şeyi bulabilecekleri bir alan,onlara kendi çizgilerini belirginleştirmede bir örnek,bir modeldir.
    Havva Ergene
    Efendimizin hakkında ''Fatıma cennet ehli kadınların hanımefendisidir''buyurduğu mübarek kızları bizler için en güzel örneklerdendir.Rabb'im istifade ettirsin inş..

  3. #3
    Pürheves nur_hacer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2009
    Bulunduğu yer
    Ahir-zaman
    Mesajlar
    250

    Standart

    kesinlikle örnek bir annemiz hz. fatıma

  4. #4
    Ehil Üye YıldızMisal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Yaş
    42
    Mesajlar
    2.694

    Standart

    Fatıma, "yüksek bir ahlâka, onurlu bir karaktere, üstün bir nefse, ulu bir duyarlılığa, çabuk kavrayan bir anlayışa, keskin bir zihne, yüce bir erdeme, parlak bir üstünlüğe, misk kokan bir nefese, cesur bir yüreğe, bitmek nedir bilmeyen bir heyecana, yüksek bir hamiyet duygusuna, kendini beğenmişlikten uzaklığıyla hayranlık uyandıran bir izzete sahipti. Kibirlilerin tasavvur ettikleri büyüklük onun düzeyine erişmekten çok uzaktı. Büyüklenenlerin ve zorbaların karşısında eğilmezdi." O, hoşgörü, sükûnet ve geniş göğsüyle, geniş ufuklu vakarıyla, öz güven ve yumuşaklığıyla, ağırlığı ve temkinliliğiyle, sağlam karakteri ve iffetiyle, onurunu korumasıyla bir ahlâk abidesiydi.
    Babasının vefatından önce, parlak bir onur ve açık bir hâyâ timsaliydi. Güler yüzlü ve mütebessim bir güzellik abidesiydi. Ama babasının (s.a.v) vefatıyla birlikte yüzündeki tebessüm kaybolmuştu.
    Dilinden haktan başka bir söz dökülmezdi, sadece doğruyu konuşurdu. Kimsenin kötülüğünden söz etmezdi. Gıybet etmez, kimseyi arkadan çekiştirmezdi. Kimseyi küçümseyici kaş göz işareti yapmazdı. Başkalarının sırrını saklar, verdiği sözü tutardı. İstişarede doğruyu söyler, onların gerçek hayrını isterdi, başkalarının mazeretlerini kabul ederdi. Yanlışlıkları hoş görürdü. Çok kere sürçmeleri ve kötülükleri hoşgörüyle karşılardı.
    alıntı

  5. #5
    Ehil Üye YıldızMisal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Yaş
    42
    Mesajlar
    2.694

    Standart

    "Kötülükten kaçar, daima iyiliğe eğilimliydi. Güvenilirdi. Sözünde doğruydu. İyi niyetliydi ve sözünde kesinlikle dururdu. İffetin en yüksek doruklarındaydı. Tertemiz bir ünü vardı ve adında en ufak bir leke yoktu. Eğilimleri üzerinde hevâsının etkisi yoktu. Hz. Zehra az ile yetinen zühd sahibi biriydi. O, ihtirasın kalbi parçaladığını, işlerde düzensizlik ve dağınıklığa neden olduğunu çok iyi biliyordu. O, hayatının sonuna kadar babasının kendisine söylediği şu sözü prensip edindi: "Ey Fatıma! Ebedi nimetlere kavuşa bilmen için, dünya hayatının acılarına karşı sabret." Basit bir hayata razıydı. Hayatın zorluklarına karşı sabırlıydı. Helâlin azıyla yetinirdi. Razıydı ve kendisinden razı olunmuştu. Başkasına ait olan, başkasının sahip olduğu şeylere göz koymazdı. Hakkı olmayan bir şeye de gözlerini dikmezdi. Allah"tan başkasından bir şey istemeye tenezzül etmezdi. O, yüzsüzlük etmez onurlu nefsin tam bir timsaliydi. Nitekim babası (s.a.v) şöyle demişti: "Asıl zenginlik gönül zenginliğidir."

  6. #6
    Ehil Üye YıldızMisal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Yaş
    42
    Mesajlar
    2.694

    Standart

    O, dünyasını bir yana bırakarak kendini Rabbine adayan Hz. Betül"dü. Dünyanın çekici süslerine arkasını dönmüştü. Dünya hayatının aldatıcı güzelliklerine eğilim göstermiyordu ve dünyaya meyletmenin ne büyük felâketlere yol açtığını çok iyi biliyordu. Dünya hayatının zorluklarına sabrederken, dilinden Rabbinin zikrini eksik etmeden sorumluluğunu yerine getirme hususunda muazzam bir sabır örneği sergiliyordu. Hz. Zehra"nın asıl ilgisi ahirete yönelikti. Dünyanın göz alıcı güzelliklerine değer vermiyordu. Çünkü babasının (s.a.v) dünyadan, dünyanın nimetlerinden, lezzetlerinden ve şehevî arzularından yüz çevirdiğini görüyordu.

  7. #7
    Müdakkik Üye mevlanahalid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Mesajlar
    633

    Standart

    topkapı sarayında Annemizin giysisi var. Kuran okunan bölmede.

  8. #8
    Yasaklı Üye el_firdevsî - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2009
    Mesajlar
    86

    Standart

    Adamın biri demiş ki:" Ben Hz.Fatıma gibi bir eş isterim" demişler ki ona: " Hz.Ali gibi misin???????

  9. #9
    Müdakkik Üye sargenc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2009
    Bulunduğu yer
    denizli
    Yaş
    32
    Mesajlar
    611

    Standart

    Alıntı el_firdevsî Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adamın biri demiş ki:" Ben Hz.Fatıma gibi bir eş isterim" demişler ki ona: " Hz.Ali gibi misin???????
    Gerçekten çok hoş...Acaba biz hz. Ali gibi olabilir miyiz? Olurum demek kolay, ama hangi erkek başını kaldırıp hanımının yüzüne bakamaz...
    İşte bakılamayan yüz... hz. Fatıma ki; yüzünde efendimizin nurundan bir parça... Bırakayım onu edebi yönü olanlar, tarihçiler anlatsın..Ben anlatamam.. onu sevmek bizim hissemize düşen...
    En hayırlı genç odur ki; ihtiyar gibi ölümü düşünüp âhiretine çalışarak, gençlik hevesatına esir olmayıp gaflette boğulmayandır.

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. İHL'ler mesleki eğitime mi model, liselere mi?
    By YİĞİDO in forum Eğitim
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 06.10.11, 16:54
  2. Herkes 50 Yıl Sonraki Halini Düşünsün
    By Levha-i Visal in forum Serbest Kürsü
    Cevaplar: 39
    Son Mesaj: 09.12.08, 11:23
  3. Cemaatle Yapılan İbadetler ve Hayır İşleri, Ruh Halini de İyileştirir
    By bizdostuz in forum İslami Konular ve İman Hakikatleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 01.09.08, 09:58
  4. Bir Model Olarak Medresetüzzehra Projesi
    By elff in forum Bediüzzaman ve Risale-i Nur Çalışmaları
    Cevaplar: 13
    Son Mesaj: 13.12.06, 01:00

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0