500 Somalili gence üniversite daveti
02 Eylül 2011 / 13:55
Açlığın pençesindeki Somali'den 500 öğrenci Türkiye'deki üniversitelerde okutulacak

Açlığın pençesindeki Somali'den 500 öğrenci Türkiye'deki üniversitelerde okutulacak. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "230 öğrenciyi vakıf üniversiteleri, 270'ini devlet kabul edecek" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Somali'den 500 öğrencinin Türkiye'deki üniversitelerde okutularak giderlerinin karışlanacağını söyledi. Ramazan Bayramı'nı Yozgat'ta geçiren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmadaBozdağ, Türkiye'nin kuraklığın ve açlığın pençesindeki Somali'ye bulunduğu ve bundan sonra bulunacağı yardımlar konusunda bilgi verdi. Somali'de en önemli konulardan birinin sağlık olduğuna işaret eden Bozdağ, Sağlık Bakanlığına bağlı bir sahra hastanesinin bu ülkede bulunduğunu, 5 sahra hastanesinin daha kurulacağını söyledi.
Eğitim konusunda da Somali'ye destek verileceğini vurgulayan Bozdağ, "Bir yandan orada ilköğretim ve lise düzeyinde okullar yapılırken, öte yandan da yüksek öğrenim düzeyinde bugün 230 öğrenciyi vakıf üniversitelerimiz kabul edecek, 270 öğrenciyi de devlet üniversiteleri kabul edecek. Şu anda Somali'den 500 öğrenciyi yüksek öğrenimde biz Türkiye'de burslu olarak okutacağız ve onların giderlerini karşılayacağız. Ülkelerine döndüklerinde, Somali'nin ayağa kaldırılmasında çalışma imkanı bulacaklar" dedi. Bozdağ "Müslüman olsun olmasın, dünyanın neresinde bir insanın başına sıkıntı geldiyse biz orada olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Sabah