Mustazaf –Der üyeleri tahliye edildi
Altı ay önce Konya ve Diyarbakır'da eş zamanlı olarak gözaltına alınıp tutuklanan 40 Mustazaf-Der üyesinden tutuklu son 12 kişinin bırakılması ile bu dosyadan tutuklu Mustazaf-Der üyesi kalmadı.
ADANA-Bu gün 10.00'da Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya 12’si tutuklu, 24 tutuksuz olmak üzere 36 kişi katılırken, 7 kişi mahkemeye gelmedi. Görülen mahkeme sonucu aralarında Mustazaf- Der Diyarbakır Şubesi Başkanı Cemal Elelçi, Mustazaf Der Konya Şubesi eski Başkanı Özkan Yaman ve yardımcısı M. Zülfü Tan'ın da bulunduğu tüm tutuklular serbest bırakıldı. Bırakılan 12 tutuklu Konya E Tipi Kapalı Cezaevindeki resmi işlemlerinin tamamlanması için tekrar Konya'ya götürüldü.
Mahkeme sonunda, Diyarbakır Şube Başkanı Cemal Elelçi, Konya Şube Başkanı Özkan Yaman, M. Zülfü Tan, Abdullah Musilioğulları, Abdurrahman Yılmaz, Adnan Damlacı, Ferhat Ek, İrfan Demir, Mehmet Özaras, Mehmet Tunç, Mehmet Kaya, İdris Elhaman tahliye edildi. Böylelikle bu davadan tuttuklu sanık kalmadı.
Mahkeme ile ilgili kısa bir açıklama yapan Mustazaf-Der'in Konya Şubesi yeni Başkanı Abdulgani Tarhan; "Derneğimizin faaliyetlerini engelleme yolunda bizlere birçok iftirada bulunuldu. Altı aydır Konya derneğimize karşı bir linç girişimi olmuştur. Hamd olsun kısa bir süre sonra tüm tutuklu kardeşlerimizin serbest kalması ile bu iftiraların birer yıldırma hareketi olduğu ortaya çıkmıştır. Yalnız şu bir gerçek ki, bize karşı büyük bir iftira atılmış ve bu asılsız iddiayı medya günlerce ilan edip kamuoyunu yanlış bilgilendirmiştir. Bir söz var çamur at tutmazsa izi kalır. Mustazaf-Der olarak tüm medyaya ve özellikle hakkı haykırmaktan çekinmeyenlere seslenmek istiyoruz. Bizleri karalamak, hizmetlerimizden alıkoymak için iftiralar atıldı. Bu iftiraların asılsız ve mesnetsiz olduğu bugün bizatihi mahkemece de benimsendi. Altı aydır bize atılan iftiraları araştırmadan doğruymuş gibi haber geçenler bugün bu tahliyeyi ve yaptıkları haberlerin de asılsız olduğunu kamuoyuna ilan etmelilerdir" dedi. (Ayhan Kaya-İLKHA)