+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 2 ve 2

Konu: Semâvî kitaplarda Efendimize (a.s.m) Dair İşaretler

  1. #1
    Yönetici SeRDeNGeCTi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2006
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Yaş
    38
    Mesajlar
    5.901

    Standart Semâvî kitaplarda Efendimize (a.s.m) Dair İşaretler

    Semâvî kitaplarda Efendimize (a.s.m) Dair İşaretler


    1) Bütün peygamberler İSLÂM’ı anlatmıştır. Kur’ân, Hz. Adem (a.s)’ dan beri gelen bütün Peygamberleri müslüman olarak tanıtır. Müslüman kelimesi Allah'a teslim olmayı ifade eder. Ayrıca bu kelime barışta, emniyette olmayı da ifade eder. Sami dil alimlerinin vardığı kanaate göre İbranice "Şalom" kelimesi, Arapça "İslam" (Selam da aynı kökten gelir) kelimelerinin hepsi Samice'deki tek ve aynı kökten, yani "Şlama" kelimesinden türerler ve aynı anlama sahiptirler. İslâm, Allah'ın gönderdiği dinlere uyanları ifade eder.

    2) “Kendilerine kitap verdiklerimiz, O'nu, çocuklarını tanıdıkları gibi tanırlar. Buna rağmen içlerinden bir bölümü bilmelerine rağmen gerçeği gizlerler.” 1

    3) “Yahudilerden bir kısmı, bazı sözleri aslî şeklinden ve mânasından saptırır. Mesela: “İşittik” (ama isyan ettik), “işit” (hay işitmez olası!), ve râina derler. Bu sözleri, ağızlarını eğip bükerek güya vaziyeti kurtarmak ve dinle alay etmek için söylerler. Halbuki onlar sadece “İşittik ve itaat ettik”, “İşit!” unzurnâ (bizi de gözet), deselerdi kendileri için elbette daha hayırlı ve daha dürüst bir iş olurdu. Fakat Allah, inkârları yüzünden onları rahmetinden kovdu. Artık onlar pek az iman ederler.” (Nisa, 4/46 )

    4) Eski Ahitte geçen “Himada” kelimesi, Arapça'da geçen Muhammed ismiyle aynı köklerden "HMD" gelmektedir ve genel olarak aynı anlamları taşımaktadır. "Himada" kelimesinin Türkçe'ye "değerli eşyalar" anlamında çevrilmesi yüzünden Eski Ahit'i İbranicesinden takip etmeyenlerin bu inceliği göremedikleri ifade edilmektedir.

    5)Hz.Musa’nın duasında geçen yer isimlerinden Sina Dağı, Hz. Musa'nın çıktığı bölgedir. 2. yer Sâîr olup, Hz. İsa'nın çıktığı bölgedir. 3. yer ise Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in çıktığı bölgeyi ifade eden Fâran Dağlarıdır.2

    6)Kur’ân nasıl son İlâhî kelam olarak diğer Peygamberleri; Hz. Musa'yı ve Hz. İsa'yı onayladıysa, Tevrat da bunu başta gerçekleştirmiştir.

    7)Eski Ahit İşaya bölümü 42'de geçen anlatımlar, peygamberimizi (a.s.m) göstermektedir. Hz. Muhammed (s.a.v) gerçekten de hem putperestlikle mücadele edip onları yok etmesiyle, hem daha hayatta iken yeryüzüne hakim olup adaleti sağlamasıyla, hem Cebrail vâsıtasiyle Allah’tan vahiy almasıyla, hem üstün ahlâkıyla (Kur’ân ahlâkı) ve getirdiği hidâyet nuruyla insanlara ışık olup, körelmiş gönülleri yeniden ihya edip iyileştirmesiyle, hem Kur’ân gibi kırk vecihle mu’cize olan ve Arş-ı A’zam’dan,binbir ismin tecellilerinden süzülerek inzal buyurulan ve kıyâmete kadar O’nu gönderen Zât-ı Zülcelâl’in koruması altında bulunan, bütün insanlığa hitap eden SON vahyi insanlara duyurmasıyla, evrensel bir Peygamber olduğunu bütün âleme îlân ve ispat etmiştir.

    8)Yine O’nun (a.s.m) bazı özellikleri şöyle sıralanmaktadır: Bağırıp çağırmayacak, sokakta sesini yükseltmeyecek, adaleti, sadakat ve hakkaniyetle tesis edecek, dünyanın dört bir bucağında anılacak, övülecek ve tanınacak…

    9)Bütün ehl-i kitap alimleri ve semâvî kitapları okuyanlar, Hz.Muhammed (a.s.m)’i en tanıdık ve kendilerine en yakın kişi kadar o kitaplarda anlatılan özllikleriyle tanıyorlardı.

    10)Hz. İbrahim (a.s) şöyle duâ etmiştir: “Rabbimiz! Onlara kendi içlerinden, Sen’in âyetlerini kendilerine okuyacak, onlara kitap ve hikmeti öğretecek, onları temizleyecek bir elçi gönder. Yegane Azîz ve Hakîm Sen’sin.”3

    11)Hz. İsa’nın (a.s) müjdesi: “Hatırla ki, Meryem oğlu İsa, ‘Ey İsrail oğulları! Ben size Allah’ın benden evvelki Tevrat’ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek Ahmed adında bir peygamberi de müjdeleyici olarak (geldim)’ demişti. Fakat O, kendilerine apaçık deliller getirince ‘Bu, âşikâr bir büyüdür’ dediler.” 4
    Evet, Allah Resûlü (s.a.v), birdenbire ve sürpriz olarak ortaya çıkmış değildir. O daha gelmeden asırlarca önce vasıflarıyla birlikte haber verilen ve gelmesi bütün cihan tarafından beklenen bir Nebî’dir.

    12)Fâran Dağları: 1944 senesinde Londra’da basılan Tevrat’ın Arapça tercümesinden bir âyet: “Allah insanlığa Sina’da teveccüh etti. Sâîr’de tecelli buyurdu. Fâran dağlarında zuhur edip kemaliyle ortaya çıktı.”5 Fâran dağlarında ise Cenâb-ı Hak, ehadiyet sırrı ve ferdiyet makamıyla zuhur etmiştir. Fâran, Mekke’dir. Çünkü Tevrat’ın başka bir yerinde, Hz. İbrahim’in oğlu İsmail’i Fâran’da bıraktığı anlatılmaktadır. Öyleyse, Tevrat’ta geçen Fâran’dan maksat Mekke’dir. Sırasıyla bu âyette üç nebîden bahsediliyor. Bunlardan birincisi Hz. Musa (a.s), ikincisi Hz. İsa (as), üçüncüsü ise son peygamber, İki Cihan Serveri Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)’dır.

    13)Hased ve kin, iliklerine kadar işlemiş bazı Yahudi ve Hıristiyanların dünden bugüne bütün tahrif gayret ve çabalarına rağmen yine de eldeki mevcut Tevrat ve İncil’de Allah Resûlü’nün peygamberliğiyle alâkalı bir hayli işaret ve beşaret bulmak mümkündür.

    14)Hz. Şuayb'ın suhufunda, Efendimizin ismi Müşeffeh şeklinde geçer ki, kelime olarak tam karşılığı Muhammed'dir. (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem)

    Dipnotlar :
    1-Bakara, 2/146.
    2-Eski Ahit,Tesniye
    3-Bakara, 2/129.
    4-Saf, 61/6.
    5-Sifr. Tesniye, Bab: 33, âyet: 2.


    İsmail Aksoy - http://www.risalehaber.com/yazar_4439_498_Sem%C3%A2v%C3%AE-kitaplarda-Efendimize-(a-s-m)-dair-isaretler.html


    Anlamını Bilmediğiniz Kelimelerin Üzerine Çift Tıklayınız...

    Sual: Belki onlar eski hali istiyorlar?
    Cevap: Size kısa bir söz söyleyeceğim; ezber edebilirsiniz: İşte, eski hal muhal; ya yeni hal veya izmihlâl...
    (Bediüzzaman Said Nursi)


    Ne hayal, ne kuruntu hakikat istiyorum.
    Hakikat, hakikat, hakikat istiyorum!.. (Osman Yüksel SERDENGEÇTİ)




  2. #2
    Vefakar Üye HÜCCET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Mesajlar
    389

    Standart

    Allah razı olsun .Kendisinde önceki nebilerce tebşir edilen ,kendisinden sonra gelen asfiya ve muhakkikin ve evliyacada tasdik edilen ;peygamberimiz(a.sm)'a onun al ve ashabına selatu selam olsun .Rabbim bizleride onun sünnetine ittibaya muvaffak ,Şefaatine mazhar kılsın (amin).


    "Yağmur duasına çıksaydık dostlar
    Bulutlar yarılır hava açardı
    Şimdi ne ihtimal nede imkan var
    Göğe hükmetmkten kolay ne vardı?
    Yağmur duasına çıksaydık dostlar

    Ben geldim geleli açmadı gökler
    Ya ben bulutları anlamıyorum
    Ya bulutlar benden bir şeyler bekler
    Hayat bir ölümdür aşk bir uçurum
    Ben geldim geleli açmadı gökler "
    S.Karakoç



+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Sagopa Kajmer / Semavi Duyuşlar
    By By_Dervis in forum Klip, Video, Film ve Animasyon
    Cevaplar: 11
    Son Mesaj: 26.11.08, 16:15
  2. İslamın Kudsi ve Semavi Kongresi Hac
    By NurTalebesi in forum Risale-i Nur'dan Vecize ve Anekdotlar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 29.12.06, 22:21
  3. Semavi Kitaplarda Hz.Muhammed(Sohbet)
    By NurTalebesi in forum Risale-i Nur'dan Vecize ve Anekdotlar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 05.12.06, 16:52
  4. 'Akıllı İşaretler' İşe Yaradı
    By dertas in forum Bilişim Haberleri ve Bilimsel Makaleler
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 27.08.06, 18:52
  5. Eski Kitaplarda Peygamberimiz Hz. Muhammede (a.s.m
    By sliha87 in forum Hz. Muhammed (S.A.V)
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 23.08.06, 19:50

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0