+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 4 ve 4

Konu: En Hayırlınız...

  1. #1
    Ehil Üye seyyah_salih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Şan(S)lıUrfa'DaN
    Yaş
    55
    Mesajlar
    15.435

    Standart En Hayırlınız...

    Müminlerin iman noktasında en olgun olanları , ahlakları en güzel olanlarıdır..En hayırlınızda kadınlarına en hayırlı olanınızdır. -ebu hüreyre-ebu davud
    Marifet ufku....

    Muhabbet denizinde çalan bir melodi gibidir

  2. #2
    Pürheves Noor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Bulunduğu yer
    Çok uzaklardan!
    Yaş
    34
    Mesajlar
    253

    "Bu Kâinattaki Görünen Bütün Güzellikler Öyle Bir Güzelden Geliyor ki;

    Bu Mütemadiyen Değişen ve Tazelenen Kâinat, Bütün Mevcudatıyla Ayinedarlık Dilleriyle,

    O Güzelin Cemalini Tavsif ve Tarif Eder!"

    {Şualar - 4.Şua}


  3. #3
    Garip_Maznun
    Guest Garip_Maznun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Standart

    ALLAH(c.c.)razı olsun abim...Cenab-ı Hakk bizleri de;ahlaken güzel ve kadınlara en hayırlı olanlardan eylesin...Bende iki farklı gariplik tasviri yapılan hadis-i şerifleri paylaşacağım inşaALLAH...


    Allah’ın Resulü (sav) şöyle buyurdu: Altı şey altı yerde gariptir.
    1- Mescid kendisinde namaz kılmayan kavmin arasında gariptir.
    2- Mushaf okunmayan evde gariptir.
    3- Kuran fasık kişinin kalbinde gariptir.
    4- Müslüman ve salih bir kadın zalim ve kötü huylu bir erkeğin elinde gariptir.
    5- Müslüman ve salih bir erkek söz dinlemeyen ve kötü huylu bir kadının elinde gariptir.
    6- Âlim kendisini dinlemeyen bir kavmin arasında gariptir.
    Allah-u Teâlâ onları garip bırakanlara kıyamet gününde rahmet nazarıyla bakmaz.
    Bu hadis- şerif kıyamet günü Allah’ın rahmetinden mahrum kalarak garip olacak insanlardan bahsetmektedir. O halde bu hadise son derece dikkat kesilmeli ve ahirette garip kalmanın sebebini öğrenerek o sebebi hemen terk etmeliyiz. Evet ceza amelin cinsindendir. Dünyada garip bırakanlar ahirette garip olacaklardır! Allah-u Teâlâ bu hadisin hürmetine bizleri kıyamet günü garip olan ve rahmetinden mahrum kalan zümreye dâhil eylemesin. Âmin
    Allah’ın Resulü (sav) şöyle buyurdu: Altı şey altı yerde gariptir... Evet altı şey altı yerde gariptir. Şimdi bu altı şeyi ve garip oldukları yerleri öğrenelim:
    Mescid kendisinde namaz kılmayan kavmin arasında gariptir... Evet bir mahalle halkı mahallelerinde bulunan camiye girmez ve camilerini cemaatsiz bırakırlarsa o cami o mahallede gariptir. Ve maalesef ülkemiz böyle birçok garip camiye ev sahipliği yapmaktadır. Nice mahalle camileri vardır ki içlerinde sadece birkaç kişi namaz kılmaktadır. Hatta ne acıdır ki bir kısmı cemaatsizlikten kapanma noktasına gelmiştir. Birkaç bin insanın yaşadığı mahallelerde camilerde tek bir saf bile olmamakta ve camiler garip bırakılmaktadır. Ülkemiz camisine sahip çıkmayan ve mescidini garip bırakan nice insanlarla doludur. Mescidlerinin kıymetini bilmeyen ve camilerini garip bırakan bu insanlar elbette yarın mahşer günü garip kalacaklardır.
    Mushaf kendisini okumayan kişilerin evinde gariptir... Evet bir evde Kuran okunmuyorsa mushaf o evde gariptir. O ev halkı mushaflarını garip bırakmışlardır. Peygamber Efendimizin (sav) Kuran Kerim’in okunmasıyla ilgili birçok hadis-i şerifleri vardır. Bu makamda bazı hadisleri naklederek evlerindeki mushafları garip bırakanların ne derece büyük bir zararda olduklarını beyan buyurmak istiyoruz.
    Ebu Zer (ra) rivayet etmiştir. Allah’ın Resulü (sav) şöyle dedi: “Kuran-ı Kerim okumaya ve Allah’ı zikretmeye özen göster. Çünkü bu amelin senin göklerde anılmana sebeptir. Yeryüzünde de senin için hidayet nurudur.”
    Hz. Enes (ra) rivayet etmiştir. Allah’ın Resulü (sav) şöyle dedi: “Kuran zenginliktir. Ondan başka zenginlik ve ondan sonra da fakirlik yoktur.”
    Hz. İbn-i Abbas (ra) rivayet etmiştir. Allah’ın Resulü (sav) şöyle dedi: “Kalbinde Kuran’dan bir şey bulunmayan kimse virane eve benzer.”
    Ebu Hureyre (ra) rivayet etmiştir. Allah’ın Resulü (sav) şöyle dedi: “Evlerinizi kabristan haline getirmeyiniz. Hangi evde Bakara suresi okunursa şeytan o evden kaçar.”
    Kuran-ı Kerim’i okumanın fazileti ile ilgili hadisler oldukça büyük bir yekün teşkil eder. Bizler bu meseleyi hadis kitaplarının ilgili bölümüne havale ediyor ve evlerindeki mushafları garip bırakanları mushaflarıyla barışmaya davet ediyoruz.
    Kuran fasık kişinin kalbinde gariptir... Evet fasık ve günahkâr bir kimsenin kalbindeki Kuran gariptir. Bir kimse Kuran-ı Kerim’i ezberlemesine rağmen günah işliyor ve sefahate dalıyorsa o kişi kalbindeki Kuran’ı garip bırakmış demektir. Ne acayiptir ki o kişi Kuran’ı ezberleme devletine ulaşmış; ama o Kuran günahlarıyla arasına girememiştir. Allah-u Teâlâ ona kelamını ezberleme şerefini vermiş o ise bu nimete karşı takva ile şükür edeceğine günahlara dalmakla mukabelede bulunmuş ve neticede kalbindeki Kuran’ı garip bırakmıştır. Allah-u Teâlâ böyle olmaktan cümlemizi muhafaza etsin!
    Müslüman ve salih bir kadın zalim ve kötü huylu bir erkeğin elinde gariptir... Müslüman ve salih bir kadın zalim ve kötü huylu bir erkeğin elinde garip olduğu gibi bazen de bunun tam tersi olabilir. Hadis-i şerif buna da işaret ediyor ve diyor ki:
    Müslüman ve salih bir erkek de söz dinlemeyen ve kötü huylu bir kadının elinde gariptir... Demek ister erkek olsun ister kadın kimin eşi zalim ve kötü ahlaklı ise işte o kişi gariptir. Ve maalesef İslam’dan nasibi olmayan ve İslam ahlakını takınmayan evler böyle nice gariplerle doludur. Erkekler eşlerine karşı zalim ve kötü huylu; kadınlar ise eşlerine karşı geçimsiz ve söz dinlemez... Cennetin bir bahçesi olan aile hayatı neredeyse cehennem ateşine dönmüş.
    Âlim kendisini dinlemeyen bir kavmin arasında gariptir... Evet sözü dinlenmeyen âlim de bu garipler kervanına dâhildir. Sözü dinlenmeyen ve kendisine kıymet verilmeyen âlim... Hâlbuki âlimler yıldızlar gibidir onlar ile doğru yol bulunur. Ama maalesef bazı zamanlarda onların kıymeti bilinmemekte ve nasihatlerine kulaklar tıkanmaktadır. Herhalde bu zaman âlimlerin dinlenmediği en şiddetli zamandır.
    Sonra Allah’ın Resulü (sav) şöyle buyurdu: Muhakkak ki Allah-u Teâlâ onları garip bırakanlara kıyamet gününde rahmet nazarıyla bakmaz... İşte bu büyük bir tehdittir. Allah-u Teâlâ mescidini garip bırakan topluluğa evindeki mushafı garip bırakan ev halkına kalbindeki Kuran’ı garip bırakan fasığa Müslüman ve salih bir kadını garip bırakan erkeğe Müslüman ve salih olan bir erkeği garip bırakan kadına ve âlimi garip bırakan kavme kıyamet günü rahmet nazarıyla bakmayacaktır. Allah’ın rahmet nazarıyla bakmadığa bir kula ise kim yardım edebilir ve o kişiyi azaptan kim kurtarabilir? Allah’ın rahmetinden mahrum olmak bu ne büyük bir cezadır! Zira rahmetten mahrum olan rahmetin bir tecelligâhı olan cennetin kokusunu bile duyamayacaktır. İşte bu büyük bir hüsrandır!
    Dilerseniz hadis-i şerifimizi şöyle bir dua ile toparlayalım: Ya Rabbi! Sen bizleri mescidlerini garip bırakanlardan eyleme bizleri mescidlerin kuşu eyle. Ya Rabbi! Sen bizleri Kuran okumayarak evindeki mushafı garip bırakanlardan eyleme. Bizlerin kalbinde Kuran okumaya karşı bir şevk ve aşk yarat. Ya Rabbi! Sen bizleri işlediği günahlar sebebiyle kalbindeki Kuran’ı garip bırakan zümreye dâhil eyleme. Kalbimizdeki Kuran’ı takva ile muhafaza edenlerden eyle. Ya Rabbi! Sen bizleri eşine zulmederek ve ona kötü davranarak eşini garip bırakanlardan eyleme. Eşlerimize karşı kalbimize şefkati ve muhabbeti ilka eyle. Ve Ya rabbi! Sen bizi âlimleri garip bırakanlardan da eyleme. Âlimlere karşı bir hürmeti ve muhabbeti kalbimizde halk eyle. Âmin!


    SELAM VE DUA İLE...

  4. #4
    Garip_Maznun
    Guest Garip_Maznun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Standart

    Efendimiz(a.s.m)buyuruyorlar ki;''İslam garip olarak başladı ve yine garipliğine dönecektir...Garip olanlara ne mutlu...''Bu Hadis-i Şerifteki Gariplerin özellikleri ise şöyle sıralanıyor:
    ''Onlar hidayet önderleridir. Çile ve sıkıntıyı kabullenirler, kazaya rıza gösterirler. Nimetler karşısında sabırlı, Allah'ın dini konusunda derin feraset sahibidirler. Bid'atten, heva ve heveslerine esir olmaktan, dünyaya dalıp Allah'ı unutmaktan ve haddi aşmaktan sakınırlar. Tartışma ve riyadan hoşlanmaz; dedikodu, gıybet ve zulümden uzak dururlar. Heva ve heveslerine karşı çıkar ve kendilerini hesaba çekerler. Yiyecek ve giyecekleri şeylerde, her türlü hareket ve davranışlarında takva ölçülerini gözetir ve şüpheli şeylerden kaçınırlar. Kendilerine mübah kılınanın çok azı, ölmeyecek kadar bir gıda ile yetinirler. Gelecekten endişe ederler... Ahiret gerçeği ve diriliş saatine ilişkin haberlerin bilincindedirler... Bu onların sahip oldukları sürekli hüzün ve endişe halinin bir sonucudur. Dünya mutluluğu ve öteki dünya nimetleri karşısında tamamen ilgisizdirler...''
    İşte iki farklı gariplik tasviri;Bunlardan biri olmak bizim elimizde...SELAM VE DUA İLE..

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0