Devletin en mahrem bilgileri sıradan bir sivilin evinde ne arıyor?

Poyraz'ın evinden Kara Kuvvetleri'nin istihbarat arşivi çıktı
Ümraniye'de ele geçirilen 27 el bombasıyla ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan gazeteci-yazar Ergün Poyraz'ın evinden ilginç belgeler çıktı.

KKK ARŞİVİNİN POYRAZDA İŞİ NE

"Terör örgütü üyesi olmak, devletin savaş imkânlarını tehlikeye sokmak ve gizli belgeleri ele geçirmek" suçlarından cezaevine gönderilen Poyraz'ın bilgisayarında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait istihbarat arşivi bulundu.

ANİ HAFIZA KAYBI !!!

Alınan bilgilere göre, mahkemedeki sorgu sırasında Poyraz'a, 'bu bilgileri nereden temin ettiği' soruldu. Poyraz'ın, "Bana bahsettiğiniz Kara Kuvvetleri İstihbarat Arşivi ve Sevgi Erenerol Misyonerlik 2006 isimli klasörü içeren CD'yi hatırlamıyorum. Nereden geldiğini de bilmiyorum." cevabını verdiği öğrenildi. Bugüne kadar 15 kitap yazdığını anlatan Poyraz, çok okunan bir yazar olduğu için farklı yerlerden kendisine bilgi ve belge geldiğini söyledi.

POYRAZ'A BELGE YAĞIYORMUŞ

Ümraniye soruşturmasında tutuklanan Ergün Poyraz'ın ifadesinin devamında, "Kara Kuvvetleri istihbari yapılanmasına ait 'gizli' ibareli veriyi hatırlamıyorum. Bilgileri de kopyalayıp başkasına vermedim." dediği belirtildi. TCK'nın 327. maddesine göre, 'Devletin savaş imkanlarının tehlikeye sokulması' suçundan tutuklu bulunan Poyraz, mahkemedeki ifadesinde 15 kitap yazan ve çok okunan bir yazar olduğunu, ülke sorunları hakkında yazdığını anlatıyor. Bu sebeple kendine çok yerden bilgi ve belge geldiğini aktaran Poyraz, gizli denilen belgelerin mahkeme dosyalarında yer aldığını öne sürüyor. 'Ercüment' isimli bir şahsa ait bilgilerin de bilgisiyarına nasıl girdiğini bilmediğini ifade eden Poyraz, "Disketlerden birinden kopyalanmış olabilir. Bilgisayarıma bir sürü bilgi geliyor, bakmadığım için mahiyeti hakkında bilgi sahibi değilim. Bu bilgileri hiçbir zaman aleniyete dökmüyorum, yasal çerçevede bana gelen bilgileri değerlendirip kitap haline getiriyorum." diye konuşuyor.

POYRAZ'IN AVUKATI KİM OLABİLİR?

Öte yandan Ergün Poyraz'ın avukatı Kemal Kerinçsiz ve Hüseyin Buzoğlu, Ümraniye'de bulunan el bombalarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında çıkan tutuklama kararına itirazı içeren dilekçeyi İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu. Bu arada, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, aynı soruşturma çerçevesinde mahkemece serbest bırakılan Kemal Ş., Mehmet Murat Y. ve Feridun Refik N. hakkında yakalama emri çıkarılması için İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

POYRAZ KİMİN GÜLÜ?

'Psikolojik harp kitapları yazarı' olarak bilinen Ergün Poyraz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile ilgili "Musa'nın Çocukları" adlı kitabı yazmıştı. Kitabın toplatılması için yapılan tüm başvurular mahkemeler tarafından reddedilmişti. Poyraz, daha sonra da Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile ilgili "Musa'nın Gül'ü" adlı kitabı yayınlamıştı. Poyraz'ın kitaplarının doğruluğu, tartışmalı istihbarat raporlarına dayandığı ve çeşitli iftiraları içerdiği iddia ediliyor.

SERDAR TURGUT ANLATIYOR

Akşam Gazetesi yazarı Serdar Turgut, 23 Mayıs 2007 tarihinde Poyraz'la ilgili olarak şunları yazmıştı: "Ergün Poyraz'ın kim olduğunu araştırttım. İnternette google'a baktığınız takdirde çoğunlukla kitaplarına ulaşıyorsunuz yazarın. Hayatı ile ilgili fazla bilgi yok. 44 yaşındaymış bu kişi. 20 yıldır da araştırmacı-yazarlık yaptığını söylemiş. "Acaba o bağlantılı bir insan mı? Onu koruyanlar mı var?" diye düşünmemiz de doğal. Yazar arkadaşlarımın bu konudaki sorularına 'Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içinde ahbaplık ilişkilerim var. Bunun dışında başka bir ilişkiden söz etmek mümkün değil' diye cevap vermeyi yeterli bulmuş." Avukatı, Poyraz'ın jandarma koruması altında olduğunu iddia etmişti.

BOMBACIYI ANILARINDAN TANIYOR

Ümraniye'de ele geçirilen 27 el bombasıyla ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan gazeteci-yazar Ergün Poyraz, Emniyet ve savcılıktaki sorgusunda terör örgütü suçlamalarını kabul etmedi. Alınan bilgiye göre; Poyraz'ın, aynı soruşturmada terör örgütü üyesi olmaktan tutuklu bulunan ve Ümraniye'deki bombaların sahibi olduğu tespit edilen emekli Astsubay Oktay Yıldırım'ın kendisini bir yıl önce aradığını ve Güneydoğu'daki hatıralarını kitaplaştırmak istediğini söylediğini belirtiyor. Yıldırım'a kitabı nasıl yazacağını tarif ettiğini aktaran Poyraz, bundan sonra yazılarının Yıldırım'a ait bir internet sitesinde kendisinden habersiz bir şekilde yayınlandığını, sonra Yıldırım'ı arayıp yazıların çıkarılmasını istediğini beyan ediyor.


TANIMIYOR... HATIRLAMIYOR... BİLMİYOR...

Eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile de hiç görüşmediğini dile getiren Poyraz, hakimin sorusu üzerine evinde yapılan aramada ele geçirilen CD'ler arasında milletvekilleri, valiler, emniyet mensupları ve üniversite görevlilerine ait veriler olmadığını söyledi. "Ben araştırmacı yazarım, bana birçok yerden CD ve her türlü belge gelir, bu gelen belge ve bilgilerin birçoğunu araştırma imkanım olmamaktadır." diyen Poyraz, Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Arşivi'nin olduğu CD'nin de kendisine nasıl geldiğini bilmediğini ifade ediyor.