+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 2 ve 2

Konu: ANAVATAN Seçimlerden Çekildi

  1. #1
    Gayyur kayhan1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2007
    Bulunduğu yer
    Mardin
    Mesajlar
    91

    Post ANAVATAN Seçimlerden Çekildi

    Anavatan Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, 22 Temmuz'da yapılacak Genel Seçimlerden çekildiklerini açıklıyor.

    ANAVATAN Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, ''baştan beri birleşmeye inandıkları için, merkez sağın bölünmemesi ve bu bölünmenin başkalarına nimet olarak yansımaması adına seçimden çekildiklerini'' belirterek, 22 Temmuz milletvekili genel seçiminde Deamokrat Parti'yi destekleme kararı aldıklarını bildirdi.

    Sarıbaş, ANAVATAN'ın 22 Temmuz milletvekili seçiminden çekildiğine dair dilekçeyi Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı'na sunduktan sonra gazetecilere açıklama yaptı.

    ANAVATAN'ın, merkez sağda birleşme adına, Demokrat Parti (DP) çatısı altında DYP ile bütünleşme için çaba harcadığını anlatan Sarıbaş, ancak, süreçte bazı sıkıntıların ortaya çıktığını anımsattı.

    Merkez sağda bu aşamadan sonra sorunları DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın çözeceğini ifade eden Sarıbaş, şunları söyledi:

    ''Seçimden sonra birleşme ve bütünleşme, teşkilatları kaynaştırma iradesini ortaya koydukları takdirde liste pazarlığı yapmayacağımızı, kelle pazarlığı üzerinden milyonlarca seçmeni rahatsız etmeyeceğimizi açıklamıştık. Biz Anavatan Partisi olarak baştan beri bu birleşmeye inandığımız için, aday listelerimizi vermiş olmamıza rağmen, merkez sağın bölünmemesi ve bu bölünmenin başkalarına nimet olarak yansımaması, bir bölen olmamak, bütünleştiren olmak adına seçimden çekiliyoruz.''

    Sarıbaş, bir gazetecinin, ''ANAVATAN'lılar DP listesinden aday mı gösterilecek, yoksa seçimde DP'yi mi destekleyeceksiniz?'' sorusu üzerine, ''ANAVATAN'ın seçimden sonra birleşme anlayışı çerçevesinde DP'yi destekleme kararı aldığını'' bildirdi.

    Sarıbaş, ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu ve parti yöneticilerinin seçimde listelerde yer almayacağını belirtti.

    DP Genel Başkanı Ağar'ın, ANAVATAN teşkilatından istediği isimleri aday listesine yerleştirmesine de karşı olmadıklarını ifade eden Sarıbaş, ''O irade tamamen Sayın Ağar'a ait. Biz o pazarlıkların içinde olmayacağız'' dedi.

    Sarıbaş, başka bir soru üzerine, ANAVATAN teşkilatından bazı isimlerin ''muhtemelen'' DP'den aday gösterileceğini, ancak bu noktadan sonra aday sayısının önemli olmadığını kaydetti.

    Sarıbaş, ''Bir anlamda ANAVATAN tabanına 'seçimde demokrat partiye oy verin' çağrısı mı yapıyorsunuz?'' şeklindeki soruyu, ''Tabii, tabii'' diye yanıtladı.
    ----------------------------------------------------------------------
    Bu arada Erkan Mumcu yaşanılan süreçle ilgili bir açıklama yaptı.Yaptığı açıklamada ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''İnançla başlattığımız bir sürecin tamamlanması için bugüne kadar yaptığımız fedakarlıkların üstüne bugün yeni bir fedakarlık koyuyoruz. Bu, seçime katılmamak, DP'nin seçim başarısı için çalışmaktır'' dedi.

    Mumcu, evinin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, siyasetin bu kadar kutuplaştığı bir ortamda bölen değil, bütünleştiren taraf olmayı arzu ettiklerini söyledi.

    Hem teşkilatların bütünleştirilmesi, hem de eşit temsil konusunda kendilerine verilen sözler tutulmamış olsa da verilen taahhütlere bugün yeniden itibar ettiklerini ifade eden Mumcu, ''Çünkü milletimiz bu bütünleşmeyi istiyor'' diye konuştu.

    Artık bundan sonra gerekli açıklamaların DP'den gelmesi gerektiğini kaydeden Erkan Mumcu, şunları söyledi:

    ''Bundan sonra olacakların sorumlusu biz değiliz. Ne olacaksa muhataplarımızın tutumlarına göre olacaktır. Muhataplarımızın içtenliklerini, samimiyetlerini yansıtacakları bir fırsat önlerinde duruyor. Biz inançla başlattığımız bir sürecin tamamlanması için bugüne kadar yaptığımız fedakarlıkların üstüne bugün yeni bir fedakarlık koyuyoruz. Bu, seçime katılmamak, DP'nin seçim başarısı için çalışmaktır.

    Bu konuda başarının umulan düzeyde gerçekleşmesi elbette Anavatan Partisi teşkilatlarının bu seçime gönüllü katılmasıyla mümkün olurdu. Gönüllü katılımı sağlayacak olan şey Anavatan Partisi'nde siyaset yapmış kişilerin de bu listelerde en azından insanların vicdanlarını tatmin edecek şekilde yer almasıyla olabilirdi. Bunun olup olmayacağını hep beraber göreceğiz. Ama bunun pazarlığını yapmayacağız.''

    Mumcu, birleşme sürecinin kesintiye uğradığı noktalarda neler olduğunun ''tarihe emanet edildiğini'' belirterek, zamanı gelince hepsinin açıklık kazanacağını söyledi.

  2. #2
    Yasaklı Üye agbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2007
    Mesajlar
    44

    Standart

    ANAP-DYP birleşmesinin suni olduğu ortaya çıktı.Böylesi suni bir teşebbüsün kimler tarafından tasarlandığını düşünmek "Mümin aynı yerden iki defa sokulmaz." hadisinin gereğidir!

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. CHP'de Kılıçlar Çekildi
    By kayhan1 in forum Gündem
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 28.09.07, 15:25

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0