+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 2 ve 2

Konu: 'Türkçenin 100 Aklarý'

  1. #1
    Gayyur kayhan1 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2007
    Bulunduðu yer
    Mardin
    Mesajlar
    91

    Standart

    'Türkçenin 100 Aklarý'.

    Bir ilke imza atan TBMM Baþkaný Bülent Arýnç, olimpiyata katýlanlara 'Türkiye Büyük Millet Meclisi Özel Ödülü' verecek. Kendi sahasýnda dünyanýn en büyük organizasyonu olan olimpiyatlarýn elemeleri Kýzýlcahamam Asya Termal Tesisleri'nde, final ve ödül töreni ise Ýstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'nde yapýlacak. 9 ayrý kategoride düzenlenecek yarýþmaya bu yýl 'makale ve özel beceriler' adýnda iki yeni kategori de eklendi.

    Ayrýca olimpiyat bu yýl üniversite öðrencilerine de açýldý. Türkoloji bölümünde okuyan üniversite öðrencileri, "Ülkeniz ile Türkiye arasýndaki iliþkiler ve bu iliþkileri geliþtirme yollarý" konulu makaleleriyle yarýþmaya katýlacak. 'Özel beceriler' yarýþmasýnda ise öðrenciler taklit, rol yapma, halkoyunlarý, enstrüman çalma gibi beden dili, jest ve mimiklerini kullanarak özel becerilerini sergileyecek. Yarýþmadaki diðer alanlar ise 'konuþma, yazma, þarký, þiir, sunum, genel kültür ve ülke tanýtým standlarý' kategorilerinde olacak. Olimpiyat Ankara'da devam ederken Ýstanbul Sultanahmet Meydaný'nda ülke tanýtým stantlarýnýn olduðu ve iki gün sürecek bir kültür þöleni gerçekleþtirilecek. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölüm Baþkaný ve Uluslararasý Dil Öðretimi Derneði Baþkaný Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan, artýk Türkçe Olimpiyatlarý'nýn dünyaya mal olduðunu söyledi. Olimpiyat davetini resmî kanallardan Türk dünyasýndaki üniversitelerin Türkoloji bölümlerine, Türkiye'nin yurtdýþýnda açtýðý resmî okullar da dahil olmak üzere özel sektörün açtýðý okul ve kurslara ilettiklerini kaydeden Bilkan, ülkelerdeki seçmelere çok yoðun bir katýlýmýn olduðunu belirtti. 'Kültürel deðerlerin 'insanlýk' çatýsý altýnda birleþmesi ve kopuk iliþkilerin aþýlmasýnýn ayný dili konuþmakla mümkün olacaðýný' vurgulayan Bilkan, "Ýnsanlar arasý iletiþimin hýz kazandýðý günümüzde Türkiye'nin yeni yeni coðrafyalarla tanýþýp kaynaþmasý, Asya, Avrupa, Amerika, Afrika ve Avustralya'da Türkçe öðrenen binlerce öðrencinin mevcudiyeti, Türkçenin dünya dilleri arasýnda hak ettiði konumu elde edeceðinin bir göstergesidir." dedi. Olimpiyatlarýn yurtdýþýnda Türkçeye karþý büyük bir heyecan uyandýrdýðýný kaydeden Olimpiyatlar Genel Koordinatörü Tuncay Öztürk ise, "Türkçe Olimpiyatlarý bir final niteliðinde. Finale gelene kadar birçok aþamadan geçiliyor. Öðrenciler, sýnýf ve okul seçmelerinden sonra ülke seçmelerinden geçerek bu olimpiyatlara katýlmaya hak kazanýyor. Bir eðitim yýlý boyunca olimpiyatlara yaklaþýk 10 bin öðrenci hazýrlanýyor." diye konuþtu. 'Dünyada kültürler arasý yangýnlarýn çýkarýlmaya çalýþýldýðý bir dönemde bu tür organizasyonlarýn barýþa ve sevgiye büyük katký saðladýðýný' ifade eden Tuncay Öztürk, geçen yýlki sponsorlara teþekkür etti ve bu yýl da yeni sponsor arayýþýný sürdürdüklerini dile getirdi.

    Geçen yýl 84 ülkeden 354 öðrencinin katýldýðý etkinliðe bu yýl 100 ülkeden yaklaþýk 500 öðrenci bekleniyor. 'Türkçeyi dünyada hak ettiði konuma getirmek, daha yaygýn bir þekilde kullanýlmasýný saðlamak, Türkiye'nin tanýtýmýna katký saðlamak' amacýyla 2003'ten beri düzenlenen olimpiyatlarda ülkeler ön eleme organizasyonu gerçekleþtiriyor.

    Olimpiyatlarýn tertip heyetinde ünlü isimler

    Tertip Heyeti Baþkanlýðý'ný Etik Kurulu Baþkaný Prof. Dr. Mehmet Saðlam'ýn yürüttüðü organizasyon heyetinde þu isimler bulunuyor: Yýldýrým Akbulut (eski Baþbakan), Vehbi Dinçerler (eski Milli Eðitim Bakaný), Prof. Dr. Mustafa Ýsen (Kültür Bakanlýðý Müsteþarý), Hasan Kaplan (MEB Yurtdýþý Eðitim-Öðretim Gen. Müd.), Prof. Dr. Þükrü Halûk Akalýn (TDK Baþkaný), Prof. Dr. Yusuf Halaçoðlu (TTK Baþkaný), Prof. Dr. Osman Horata (AKM Baþkaný), Mehmet Atalay (GSG Müdürü), Harun Tokak (Gazeteciler ve Yazarlar Vakfý Yön. K. Baþkaný), Hakan Fidan (TÝKA Baþkaný), Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan (Uluslararasý Dil Öðretimi Derneði Yön. K. Baþkaný), Tuncay Öztürk (Uluslararasý Dil Öðretimi Der. Yön. Kurulu Baþkan Yard.)


  2. #2
    Gayyur kayhan1 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2007
    Bulunduðu yer
    Mardin
    Mesajlar
    91

    Standart



    kardeþim bu kadar güzellikler varken niye bardaðýn boþ kýsmýna bakýyorsun


    üstadýn dediði gibi bir gemide dokuz cani bir iyi insan olsa bile o gemi batýrýlmaz.

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Türkçenin Doðru Kullanýmý
    By virs in forum Kitap, Dergi, Albüm Tanýtýmlarý ve E-Kitap Paylaþýmlarý
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 14.04.08, 00:54

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
Google Gruplarý
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0