+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 6 ve 6

Konu: Açýk-saçýklýkla dine yapýlan hücum

  1. #1
    Gayyur EnVaR - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2006
    Bulunduðu yer
    Ýstanbul
    Yaþ
    48
    Mesajlar
    131

    Standart

    Birden ihtar edilen bir mesele-i mühimme

    Âhirzamanýn fitnesinde en dehþetli rolü oynayan tâife-i nisâiye ve onlarýn fitnesi olduðu hadisin rivayetlerinden anlaþýlýyor. Evet, nasýlki tarihlerde, eski zamanlarda "amazonlar" namýnda gayet silâhþör kadýnlardan mürekkep bir tâife-i askeriye olarak hârika harpler yaptýklarý naklediliyor. Aynen öyle de:

    Bu zamanda zýndýka dalâleti, Ýslâmiyete karþý muharebesinde, nefs-i emmarenin plânýyla, þeytan kumandasýna verilen fýrkalardan en dehþetlisi; yarým çýplak hanýmlardýr ki; açýk bacaðýyla dehþetli býçaklarla ehl-i imana taarruz edip saldýrýyorlar. Nikâh yolunu kapamaya, fuhuþhâne yolunu geniþlettirmeye çalýþarak; çoklarýn nefislerini birden esir edip, kalb ve ruhlarýný kebâir ile yaralýyorlar. Belki o kalblerden bir kýsmýný öldürüyorlar. Birkaç sene namahrem hevesatýna göstermenin tam cezasý olarak; o býçaklý bacaklar Cehennemin odunlarý olup, en evvel o bacaklar yanacaklarýný ve dünyada emniyet ve sadâkatý kaybettiði için, hýlkaten çok istediði ve fýtraten çok muhtaç olduðu münasip kocayý daha bulamaz. Bulsa da baþýna belâ bulur. Hattâ bu hâlin neticesi olarak, o âhirzamanda, bazý yerlerde nikâha raðbetsizlik ve riâyetsizlik yüzünden, kýrk kadýna bir erkek nezaret edecek derecede ehemmiyetsiz, sahipsiz, kýymetsiz bir sûrete gireceði, hadisin rivayetinden anlaþýlýyor.

    Madem hakikat budur. Ve madem her güzel, güzelliðini sever ve elinden geldiði kadar muhafaza etmek ister ve bozulmasýný istemez. Ve madem güzellik bir nimettir. Nimete þükredilse mânen ziyadeleþir. Þükredilmezse deðiþir, çirkinleþir. Elbette aklý varsa, hüsün ve cemalini; günahlarý kazanmak ve kazandýrmak ve çirkin ve zehirli yapmak ve o nimeti, küfran ile medar-ý azap bir sûrete çevirmekten bütün kuvvetiyle kaçacak. Ve o fâni, beþ on senelik cemâli bakîleþtirmek için, meþrû bir tarzda istimâl ile o nimete þükredecek. Yoksa ihtiyarlýkta uzun zaman istiskale mâruz kalýp, me'yûsâne aðlayacak.

    Eðer terbiye-i Ýslâmiye dâiresinde, âdâb-ý Kur'âniye zînetiyle o cemâl güzelleþtirilse; o fâni hüsün, mânen bâki kalacaðý ve Cennette hûrilerin cemalinden daha þirin ve daha parlak bir tarzda kendine verileceði hadiste kat'iyetle sabittir. Eðer o güzelin zerre miktar aklý varsa, bu güzel ve parlak ve ebedî neticeyi elinden kaçýrmayacak.

    Bediüzzaman Said Nursi, Gençlik Rehberi, s. 33
    Hayatýn lezzetini ve zevkini isterseniz, hayatýnýzý iman ile hayatlandýrýnýz ve feraizle zinetlendiriniz ve günahlardan çekinmekle muhafaza ediniz.

  2. #2
    Gayyur EnVaR - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2006
    Bulunduðu yer
    Ýstanbul
    Yaþ
    48
    Mesajlar
    131

    Standart

    Günahlý zevklerin akýbeti, elem ve teessüftür

    Tarihçe-i hayatýmý bilenlere mâlûmdur; elli beþ sene evvel, ben yirmi yaþlarýnda iken, Bitlis'te merhum vali Ömer Paþa hânesinde, iki sene, onun ýsrârýyla ve ilme ziyâde hürmetiyle kaldým. Onun altý adet kýzlarý vardý: üçü küçük, üçü büyük. Ben, üç büyükleri, iki sene beraber bir hânede kaldýðýmýz halde, birbirinden tefrik edip tanýmýyordum. O derece dikkat etmiyordum ki, bileyim. Hattâ bir âlim misâfirim yanýma geldi, iki günde onlarý birbirinden fark etti, tanýdý. Herkes bendeki hale hayret ederek, bana sordular:

    "Neden bakmýyorsun?"

    Derdim:

    "Ýlmin izzetini muhâfaza etmek, beni baktýrmýyor."

    Hem, kýrk sene evvel, Ýstanbul'da Kâðýthâne þenliðinin yevm-i mahsûsunda, köprüden tâ Kâðýthâne'ye kadar Haliç'in iki tarafýnda binler açýk saçýk Rum ve Ermeni ve Ýstanbullu karý ve kýzlar dizildikleri sýrada, ben ve merhum mebus Molla Seyyid Tâhâ ve mebus Hacý Ýlyas ile beraber bir kayýða bindik; o kadýnlarýn yanlarýndan geçiyorduk. Benim hiç haberim yoktu. Halbuki, Molla Tâhâ ve Hacý Ýlyas, beni tecrübeye karar verdikleri ve nöbetle beni tarassud ettiklerini bir saat seyahat sonunda îtiraf edip, dediler:

    "Senin bu haline hayret ettik, hiç bakmadýn."

    Dedim:

    "Lüzûmsuz, geçici, günahlý zevklerin âkýbeti elemler, teessüfler olmasýndan istemiyorum."

    Bediüzzaman Said Nursi, Tarihçe-i Hayat, s. 448
    Hayatýn lezzetini ve zevkini isterseniz, hayatýnýzý iman ile hayatlandýrýnýz ve feraizle zinetlendiriniz ve günahlardan çekinmekle muhafaza ediniz.

  3. #3
    Gayyur EnVaR - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2006
    Bulunduðu yer
    Ýstanbul
    Yaþ
    48
    Mesajlar
    131

    Standart

    Harama bakmak unutkanlýk verir
    <DIV></DIV>
    <DIV></DIV>
    <DIV></DIV>
    Risâle-i Nur talebelerinden bir genç hâfýz, pek çok adamlarýn dedikleri gibi dedi: "Bende unutkanlýk hastalýðý tezayüd ediyor, ne yapayým?"

    Ben de dedim:

    Mümkün oldukça nâmahreme nazar etme. Çünkü rivayet var. Ýmam-ý Þâfiî'nin (ra) dediði gibi, “Haram-ý nazar, nisyan verir.”

    Evet, ehl-i Ýslâmda, nazar-ý haram ziyadeleþtikçe, hevesat-ý nefsaniye heyecana gelip, vücudunda su-i istimalâtla israfa girer. Haftada birkaç defa gusle mecbur olur. Ondan, týbben kuvve-i hâfýzasýna zaaf gelir.

    Evet, bu asýrda açýk saçýklýk yüzünden, hususan bu memalik-i harrede o su-i nazardan su-i istimalât, umumî bir unutkanlýk hastalýðýný netice vermeye baþlýyor. Herkes, cüz'î, küllî o þekvâdadýr. Ýþte, bu umumî hastalýðýn tezayüdüyle, hadîs-i þerifin verdiði müthiþ bir haberin tevili ucunda görünüyor. Ferman etmiþ ki: "Âhirzamanda, hâfýzlarýn göðsünden Kur'ân nez' ediliyor, çýkýyor, unutuluyor." (Süyûtî, el-Havî Li'l-Fetevâ, 2:253; Ali el-Muttakî Kenzü'l-Ummâl, 14:233, 242.) Demek bu hastalýk dehþetlenecek, hýfz-ý Kur'ân'a bu sû-i nazarla bazýlarda set çekilecek; o hadisin tevilini gösterecek. Lâ ya’lemü’l-gaybe illâllah (Gaybý Allah’tan baþka kimse bilmez).

    Bediüzzaman Said Nursi, Kastamonu Lâhikasý, s. 96
    Hayatýn lezzetini ve zevkini isterseniz, hayatýnýzý iman ile hayatlandýrýnýz ve feraizle zinetlendiriniz ve günahlardan çekinmekle muhafaza ediniz.

  4. #4
    Gayyur üstad - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2006
    Bulunduðu yer
    istanbul
    Mesajlar
    98

    Standart

    Allah razý olsun ... Düþünüyorum erkeklerin bugün iþleri ne kadar zor diye düþünüyorum. Etraf tahrik unsurlarý ile dolu, þeytan yanýbýþýmýzdan hiç ayrýlmýyor. Allah bu hususda yardýmcýmýz olsun. Bizleri haramdan uzak kýlsýn. Ama Üstad Hz.'nin tavrýný okuyunca buradan çok büyük dersler çýkardým. Allah razý olsun ...
    umut ve inançla

  5. #5
    Gayyur aciz_fakirim - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2006
    Bulunduðu yer
    Konya
    Mesajlar
    65

    Standart

    Allah razý olsun bu yazý için .buarada evet bu devirde erkek olmak zor diye arkadaþlarla konuþmuþtuk bir defasýnda ama bayan olmak kolaymý nefis bu ille ben olayým diyor.onun için insan olup kendini muhafaza etmek zor aslýnda can.
    hayat uzun gibi görünsede,gün kýsa...

  6. #6
    Dost TeN_ZiH - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2006
    Mesajlar
    25

    Standart

    Allah yolundan ayýrmasýn. Harama bakmaktan muhafaza etsýn inþaALLAH..
    <DIV></DIV>
    <DIV>Rabbim razý olsun envar .</DIV>
    Rabbim, Rabbim, bu iþin bildim neymiþ Türkçesi;
    Senin aþkýn ateþtir, ateþin gül bahçesi...

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Ve Kur'ana hücum edilecek
    By fanidünya... in forum Risale-i Nur'dan Vecize ve Anekdotlar
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 10.05.21, 17:03
  2. Dine Hizmet Eden Facir
    By ademyakup in forum Ýslami Nitelikli Yazýlar
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 08.01.20, 06:44
  3. Faraziyeden Hakikat-i Dine...
    By sinang in forum Ýslami Konular ve Ýman Hakikatleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 12.10.06, 21:00

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
Google Gruplarý
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0