+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 4 Sayfa var 1 2 3 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 33

Konu: Konya Beşik Gibi

  1. #1
    Ehil Üye BiKeS_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Mesajlar
    2.770

    Standart Konya Beşik Gibi

    Konya beşik gibiArtçı sarsıntılar sürüyor.

    11.09.2009 12:20Konya'da 7.5 saat arayla yaşanan 4.5 ve 4.7 şiddetindeki depremlerin ardından meydana gelen artçı depremler sürüyor. Orta şiddetli iki depremin ardından meydana gelen 10. artçı sarsıntı nedeniyle evlerine giremeyen vatandaşlar parklarda sabahladı.

    Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün resmi internet sitesinde yer alan verilere göre, Konya merkezi Selçuklu ilçesi Sille Mahallesi olan 4.5 ve 4.7 şiddetindeki depremlerin ardından 10. artçı sarsıntı meydana geldi. Orta şiddetli iki depremin ardından son olarak saat 10.32'de merkez üssü Selçuklu ilçesi 6.3 kilometre derinliğinde 3.5 şiddetinde ve ardından saat 10.45'te 6.2 kilometre derinliğinde 2.7 şiddetinde 10. artçı sarsıntı yaşandı. Artçı sarsıntılar nedeniyle sokaklarda sabahlayan vatandaşların çoğu geceyi parklarda sabahlayarak geçirdi. Evlerine giren bazı vatandaşlar ise artçı sarsıntıların arka arkaya sürmesi nedeniyle kendilerini tekrar sokaklara attı. Çocuklarıyla birlikte parklara koşan vatandaşlar çocuklarıyla birlikte yataklarını ve yiyeceklerini alarak çimlerde kahvaltı yaptı. Arka arkaya gelen sarsıntılar nedeniyle korkularını üzerlerinden atamayan vatandaşlar, parklarda ve açık alanlarda bekleyişlerini sürdürüyor.

    Öte yandan, meydana gelen depremler nedeniyle bir polis merkezinin çatısında bulunan Türk bayrağı levhası hasar gördü. Düşme tehlikesi bulunan levha vinç yardımıyla çatıdan indirildi.

    İHA


    Ülkemizi vuran sel felaketinden sonra rabbim başka felaketler göstermesin.

    Yâ Rab, garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvânem, alîlem, âcizem, ihtiyarem,


    Bî-ihtiyarem, el-aman-gûyem, afv-cûyem, meded-hâhem, zidergâhet İlâhî!




  2. #2
    Ehil Üye Şahide - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    9.193

    Standart

    Cenab-ı Erhamürrâhimîn bu Ramazan-ı Mübareke'nin hürmetine Rahmeten-lil-Âlemîn olan Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm'ın ümmetine rahmetiyle imdad eylesin! Âmîn. Âsâr-ı gazab-ı İlahî olan âfât ve dalaletlerden muhafaza eylesin! Âmîn.





    Şudur cihanda benim en beğendiğim meslek
    Sözüm odun gibi olsun, hakikat olsun tek!

    Mehmed Akif Ersoy


  3. #3
    Vefakar Üye bulutbeyazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2009
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    501

    Standart

    Rabbim oradaki müslüman kardeşlerimize kolaylık versin ve bizleri her türlü doğal afetten korusun inşallah.
    Delikanlılık tesbih sallayıp silah çekmek değil, en delikanlısı evine ekmegini götürüp evde bekleyeni ölümüne sevmek'tir !


  4. #4
    Vefakar Üye rısultato - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2009
    Bulunduğu yer
    sevdiklerimin kalbi kafi
    Mesajlar
    313

    Standart

    Alıntı bulutbeyazi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rabbim oradaki müslüman kardeşlerimize kolaylık versin ve bizleri her türlü doğal afetten korusun inşallah.
    amin inş. rabbim yardm etsin

    DÖKME KARANLIĞINI ÜZERİME EY LEYL
    ŞU GÖNLÜM SANA DEĞİL GÜNDÜZE SEVGİYE MEY



    SHEİDA ATEŞE DAYANABİLECEĞİN KADAR GÜNAH İŞLE

  5. #5
    Pürheves izgiey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2009
    Mesajlar
    219

    Standart

    Büyük Sensin, Allah’ım!
    Evet, sahur biter bitmez deprem başlayınca bu gerçeği gördüm, hakkal yakin bunu anladım. Evet, deprem anında hep bunu söyledim “Büyük sensin, Allah’ım.!”
    Evet, En büyük O…Ondan başka büyük yok. Zelzele anında bu gerçek o kadar zahir olarak ortaya çıkıyor ki…Dağları oyuncak gibi sallayan, binaları yerinden oynatan kudretin karşısında kim durabilir ki… Deprem anında o kudreti hakkal yakin, yaşayarak görüyorsun. Herkes can derdine düşüyor. O, alacağız diye yıllarca çalıştığımız evleri, dişimizden tırnağımızdan artırarak aldığımız eşyaları nasıl da bırakıp kaçıyoruz. Düşüyoruz canımızın derdine. Kendimiz kurtulduksa bu defa da sevdiklerimizin derdine… Demek en kıymetli malımız canımızmış, sonra da sevdiklerimizin canları. Demek bu eşyalar için birbirimizi kırmaya değmezmiş.
    Evet, sallanmaya, uyarılmaya, uyanmaya çok ihtiyacımız var! Çünkü, biz insanlar, eninde sonunda uyanacağız. Hatta Hz.Ali (K.V) “İnsanlar uykudadır. Ölünce uyanırlar” buyurmuştur. İş, ölmeden önce uyanmaktır. Öldükten sonra uyanmanın ne faydası olur ki… Deprem maddi alemi sarsarken, insanların akıllarını, ruhlarını ve manevi alemlerini de sarsmaktadır. Bu çok önemlidir.
    Bu deprem insanlara neler öğretmiyor ki… Deprem anında insanın ne kadar aciz olduğu nasıl da ortaya çıkıyor! Doğrusu çok merak ediyorum. O, Allah’a meydan okuyanlar, Allah’ın emrini yerine getirenleri belirli yerlere sokmayanlar deprem anında ne yapıyorlar acaba? Deprem de Allah’ın bir emridir. Ona da “buradan içeri giremezsin” diyorlar mı acaba?
    Allah açık olarak içkiyi, kumarı, zinayı, açık saçık gezmeyi, faizi yasaklamış. Bunlar yasaklansın, dediğin zaman ‘olmaz’ diye yeri göğü inletenler; deprem olurken de acaba meydan okumaya devam ediyorlar mı, yoksa onlar da acizliklerini anlayıp kaçacak delik mi arıyorlar? Hatta, her zaman meydan okudukları Allah’a mı sığınıp yalvarıyorlar?
    Evet, deprem ile ne güzel anlaşılıyor, bütün her şeyin O’nun olduğu. Çünkü O, istediğini öldürüyor, isteği binaları yıkıyor, verdiği malları çekip alıyor. Var mı itiraz edebilen? “Mülk O’nundur, mülkü dilediğine verir, dilediğinden çekip alır” ayeti deprem anında nasıl da yaşanarak görülüyor. “Yaşatan da öldüren de O’dur” ayeti nasıl yaşanıyor.
    Evet, bizim evlerimiz de, arabalarımız da, hatta canlarımız da O’nundur. İstediği zaman öldürür ve istediği zaman malları elimizden çekip alır. Çünkü bunları bize emaneten vermiştir.
    Deprem insanları nasıl da uyandırıyor. Dalmış giderken ölümle yüz yüze gelmek az şey midir?
    Bir de namaz kılmak zor geldiğinden namazı kılmadan yatanları nasıl da sabaha kadar ayakta dikiyor, değil mi?
    Sel felaketinde de gördük. Mallar mülkler nasıl da telef oldu gitti. Zor… zor… amma; iş, Allah’ın emri olarak malların zekatını vermeye geldi mi, kimseden ses çıkmıyor. Çok tecrübelerle sabittir. Zekatı verilmeyen mal diğer malları da içine alarak telef olur gider. Bu yüzden bir şey farz mı, bir şey Allah’ın emri mi; hiç düşünmeden hemen onu yap. Yoksa başın beladan kurtulmaz.
    Gel, bela ve musibetlerden korkacağına Allah’tan kork. O’nun emir ve yasaklarını düşünmeden yerine getir. Unutma ki, depremin de, yağmurun da, rüzgarın da hatta her şeyin dizgini de O’nun elindedir. O demeden bu alemde zerre bile kıpırdamaz.
    Bu olaylar vesilesi ile Allah’ın emirlerine karşı meydan okuyanların, “Kur’an’ın hükümleri uygulanamaz, yoksa İslami hayat tarzı geri mi geliyor?” diye kükreyenlerin acizliklerini de gör.
    “Ey kullarım, benden korkun” ayetini unutma! Kork Allah’tan, kurtul bütün korkulardan.
    .....
    konya depremi ile ilgili yazılmış bir yazı, depremi yaşayan bir yazarın yazısı

  6. #6
    Pürheves hazinem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2009
    Bulunduğu yer
    Emirates
    Mesajlar
    207

    Standart

    konyalılar gafleti bırakıp bir an evvel kendilerine gelmeli
    Tohum saç bitmezse toprak utansın,
    Hedefe varmayan mızrak utansın
    Heyy gidi küheylan koşmana bak sen
    Çatlarsa doğuran, kısrak utansın

    *******


  7. #7
    Ehil Üye İNSan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    2.337

    Standart

    Alıntı hazinem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konyalılar gafleti bırakıp bir an evvel kendilerine gelmeli
    inşallah....
    rabbimiz bizi kahrıyla değil,rahmetiyle salladı...
    uyananlardan oluruz inşallah...

  8. #8
    Ehil Üye Beste-i Rana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Bulunduğu yer
    Doğanın Derinlikleri
    Mesajlar
    4.539

    Standart




    Şu sûre katiyen ifade ediyor ki, küre-i arz, hareket ve zelzelesinde vahiy ve ilhama mazhar olarak emir tahtında depreniyor, bâzan da titriyor.

    Mânevî ve ehemmiyetli bir cânibden, şimdiki zelzele münâsebetiyle altı yedi cüz'î suâle karşı, yine mânevî ihtar yardımıyla cevapları kalbe geldi. Tafsîlen yazmak kaç defa niyet ettimse de, izin verilmedi. Yalnız icmâlen, kısacık yazılacak.
    Birinci suâl: Bu zelzelenin maddî musîbetinden daha elîm, mânevî bir musîbeti olarak, şu zelzelenin devamından gelen korku ve me'yusiyet, ekser halkın ekser memlekette gece istirahatini selb ederek, dehşetli bir azab vermesi nedendir?
    Yine mânevî cevap: Şöyle denildi ki: Ramazân-ı Şerîfin terâvih vaktinde, kemâl-i neş'e ve sürur ile, sarhoşçasına, gayet heveskârâne şarkıları ve bâzan kızların sesleriyle, radyo ağzıyla bu mübârek merkez-i İslâmiyetin her köşesinde câzibedarâne işittirilmesi, bu korku azabını netice verdi.




    Hest-i Nist-Nümâ



    "Müslümanın müslümana gülümsemesi sadakadır" sırrıyla espri yapıyorum...


    Hepimiz Cennette Kavuşalım...


  9. #9
    Vefakar Üye mealebrar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2009
    Bulunduğu yer
    cibal-i toros
    Yaş
    49
    Mesajlar
    426

    Standart

    KONYA DA Merkez üssü sille (konyaya 8 km) olan 4,5 şiddetinde deprem oldu ahali evlerinden sokaklara çıktı mübarek ramazan içinde teravih vaktinde bu telaş neden oldu acaba aklıma gelmedi değil lakin teravih vaktinde ve salat anında camide selamdan sonra kısmen sukunetle cemaat cami dışına çıkp beklediler Cenab-ı Allah afat-ı SEMAVİYE VE ARAZİYEDEN cümlemizi muhafaza buyursun amin!
    السلام عليكم و رحمة الله ابدا دائما

  10. #10
    Ehil Üye Şahide - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    9.193

    Standart

    Üstadım aynen bu zamanı tarif etmiş sanki. Bu sene önceki seneler göre açıktan oruçlarını yiyenler arttı maalesef. Birde bu akpli belediyelerin Cami yakınlarındaki eğlenceleri olmasa.İnanın çok acı bir durum.Hem kendilerine dindar iktidar diyorlar hem de Ramazan günü sair günler gibi kadın sesleriyle konserler verdiriyorlar. Ve namaza gidenlerden çok eğlenceye koşuyor millette haliyle. Bu musibetler boşuna gelmiyor.Üstad radyodan yayınlanan kadın sesleri için bunları demiş o devirde, ya şimdi her yerde kadın seslerinden geçilmiyor..
    İstanbul selle, Konyada silleyle ikaz edildi. Ne acibdir ki Konyadaki zelzelenin merkez üssü sille.
    Açıktan ihtar var..Yani Tokatlıyor Cenab-ı Hak..Allah bu millete akıl fikir versin.Âmin..





    Şudur cihanda benim en beğendiğim meslek
    Sözüm odun gibi olsun, hakikat olsun tek!

    Mehmed Akif Ersoy


+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Gençlik; İğneli Beşik...
    By Sirdugumu in forum Serbest Kürsü
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 16.08.11, 09:50
  2. Konya Buluşmaları 3
    By muhibbülkurra in forum Bediüzzaman ve Risale-i Nur Çalışmaları
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 13.05.09, 13:58
  3. Konya'daki Şeb'i Arus Kutlamalarından Fotoğraflar
    By İNSan in forum Resim - Fotoğraf Galeri
    Cevaplar: 7
    Son Mesaj: 19.12.08, 12:55
  4. Konya Kız Öğrenci Yurdu Çöktü
    By Medresetü'zZehra in forum Gündem
    Cevaplar: 38
    Son Mesaj: 05.08.08, 22:34
  5. Beşik
    By Şahide in forum Kıssadan Hisseler, İbretli Öyküler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 13.06.08, 13:31

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0