+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 2 ve 2

Konu: İslâm Dünyasına Karşı Görevim, Amerikalıların Düşmanınız Olmadığını İletmek.

  1. #1
    Ehil Üye Bîçare S.V. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul/Üsküdar
    Mesajlar
    2.407

    Exclamation İslâm Dünyasına Karşı Görevim, Amerikalıların Düşmanınız Olmadığını İletmek.

    EL ARABİYE TELEVİZYONUNA KONUŞTU

    “İslâm dünyasına karşı görevim, Amerikalıların düşmanınız olmadığını iletmek. Bazan hatalar yapıyoruz. Ancak ABD ile İslâm dünyası arasında sadece 20-30 yıl önce mevcut olan saygı ve ortaklığı yeniden oluşturamamamız için bir sebep yok.”
    MÜSLÜMANLARI DAHA ÇOK DİNLEYECEĞİZ

    “Çocukluğumda birkaç yıl Endonezya'da yaşadım, daha sonra gittiğim Müslüman ülkelerde de insanların ortak umutlar ve hayaller taşıdığını gözledim. Bundan sonra Müslümanlarla daha çok konuşacağız ve onları daha fazla dinleyeceğiz.”


    ABD’nİn yeni başkanı Barack Obama, Dubai’den Arapça yayın yapan El Arabiye televizyonuna verdiği demeçte, “Müslüman dünyasına karşı görevim, Amerikalıların sizin düşmanınız olmadığını iletmek” dedi. Barack Obama, “Bazen hatalar yapıyoruz, mükemmel değiliz, ancak bizim geçmişimize bakarsanız, Amerika’nIn bir koloni olarak doğmadığını görürsünüz. Amerika ile Müslüman dünyası arasında sadece 20-30 yıl önce mevcut olan saygı ve ortaklığı yeniden oluşturamamamız için bir sebep yok” diye konuştu.
    Çocukluğunda birkaç yıl Endonezya’da yaşadığını hatırlatan Obama, daha sonra gittiği Müslüman ülkelerde de insanların, inancı ne olursa olsun, ortak umutlar ve hayaller taşıdığını gözlediğini anlattı. Obama, Müslümanlarla ilişkilerde bundan sonra onlarla daha çok konuşulacağını ve onları daha fazla dinleyeceklerini kaydetti.
    Barack Obama, Müslüman bir ülke başşehrinden dünya Müslümanlarına hitap edeceği yönünde daha önce verdiği sözü de yinelerken, bunu nerede ve ne zaman yapabileceğini ilişkin ise bilgi vermedi. Obama, terör örgütü El Kaide’nin açıklamalarını da “İflas etmiş görüşler” diye nitelendirdi.
    Amerikan ABC televizyonu, Obama’nın başkan olarak göreve başladıktan sonra ilk resmî demecini El Arabiye’ye verdiğini duyurdu.
    Obama, İran yönetimine de bir mesaj göndererek, “İran gibi ülkeler, sıkılmış yumruklarını açmaya isteklilerse karşılarında bizim onlara uzanmış elimizi bulacaklar” dedi.
    Başkan Obama, gelecek birkaç ayda yaklaşımlarını gözden geçirerek belirleyeceklerini kaydederek, “Bizim İran’la ilişkilerimizde, diplomasi dahil bütün güç araçlarını kullandığımızdan emin olmamız önemli” diye konuştu. Obama’dan önce ABD’nin BM’deki yeni daimi temsilcisi Susan Rice da yeni yönetimin İran ile doğrudan diplomasiye girişeceğini duyurmuştu. Obama, Orta Doğu sorununa ilişkin olarak da İsraillilerin ve Filistinlilerin artık görüşme masasına dönmesinin zamanının geldiğini söyledi. ABD’nin yeni Orta Doğu temsilcisi George Mitchell, gelecek günlerde bölgede ilk temaslarını yapacak. Washington / aa

    28.01.2009

    "İyyake nâ'büdü ve İyyake nesteîn."

    'Ancak Sana kulluk eder, ancak Senden yardım isteriz' (Fâtiha Sûresi)


    "İnsanlara teşekkür etmeyen, Allah'a da şükretmez.!" (H.Ş.)

    'Bırak bîçare feryâdı, belâdan; gel tevekkül kıl' (17.Söz.)

    "Şimdi 'OKU' kabirde okuyamazsın" (Z.Gündüzalp)

    'ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR' (YENİASYA)

    Selâm ve duâyla. Bîçare S.V.

  2. #2
    Ehil Üye Bîçare S.V. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul/Üsküdar
    Mesajlar
    2.407

    Standart

    Kazım GÜLEÇYÜZ
    Ergenekon ve darbe





    Ergenekon operasyonunda bir buçuk seneyi aşkın bir zaman dilimine yayılan dalgalarda birçok kişi gözaltına alındı ya da tutuklandı. Ama işin, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı e. Ora. Özden Örnek’in günlükleriyle ortaya çıkan 2003-4’teki darbe girişimlerine de uzandığına dair bir işaret henüz belirmiş değil.
    Gerçi operasyon kapsamında, o dönemde görev yapan üç emekli orgeneral gözaltına alındı.
    Bunlardan ikisi, Şener Eruygur ve Hurşit Tolon tutuklandı. Daha sonra bu iki isim, tutuldukları cezaevinde, Genelkurmay adına, “silâh arkadaşlığından gelen vefa borcu” olarak açıklanan bir gerekçeyle, ziyaret edildi. Ardından Eruygur, arkaplanı hâlâ aydınlatılamayan bir “kaza” sonucu tahliye edildi, ama hakkındaki haberler artık “konuşamaz” hale geldiği yönünde.
    Tolon da, en son Yalçın Küçük’ün “delikanlı gibi” demesine rağmen, GATA’ya sevk edildi.
    Tuncer Kılınç ise tutuklanmadan bırakıldı.
    Daha alt kademedeki generallerden, aylar süren firarın ardından “âcil ameliyatı gereken bir prostat kanseri ve kalp hastası” olarak yakalanıp günlerdir yoğun bakımda olan, Eruygur’un sağ kolu Levent Ersöz’ün durumu da parlak değil.
    (Aynı Ersöz’ün, “kudretli” günlerinde yargı kararlarını dahi beklemeden Kur’ân kursu binası yıkmak ve Nur talebeleri başta olmak üzere dindarlarla özel olarak uğraşmak gibi icraatlara imza attığına dair haberler hatırlandığında, bu tablo daha düşündürücü ve ibretli bir hal alıyor.)
    Ersöz’ün kızının, babasına üzülerek intihar girişiminde bulunması, işi daha trajik hale getirdi.
    Bu olayın, hakkında çok vahim iddialar seslendirilen, ama buna rağmen Sezer döneminde devlet madalyasıyla ödüllendirilen e. Albay Kırca’nın intiharıyla eşzamanlı olarak gerçekleşmesi, dikkatleri çeken bir başka ilginç noktaydı.
    Kırca’nın cenazesine komutanların tam kadro katılması ve aynı gün Genelkurmay’ın “Yargısız infaz yapılmasın” açıklamasında bulunması da.
    Keza yine Kırca’nın cenazesinde komutanların Tuncer Kılınç’a selâm durmaları ve öncesinde, gözaltının hemen ardından, eşlerinin Bayan Kılınç’a tam kadro destek ziyaretine gitmeleri de.
    Bu hengâmede, Genelkurmay’ın “yargısız infaz” ikazının bilâhare Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından tekrarlanması ve Köşkteki erkler buluşmasından “hukuka saygı ve özellikle usule dikkat” uyarısı çıkması, tabloyu tamamlıyor.
    Gerçi bu mesajın son Ergenekon gözaltılarıyla irtibatlandırılmasına Çankaya “Yemekte Ergenekon konuşulmadı, olur mu öyle şey?” gibisinden bir tepki gösterdi, ama durum ortada.
    Bunların, bilhassa “üst düzey devlet görevleri”nde bulunmuş kişilerin evlerinin basılıp karga tulumba gözaltına alınmalarından ve bunlardan Gürüz’ün polis aracına bindirilirken başına bastırılmasından duyulan rahatsızlığın açığa vurulmasını takiben yaşanması ne anlama geliyor?
    Bunlar, Ergenekon operasyonunda nerelere doğru gidilmekte olduğunun ilginç işaretleri.
    Soruşturmanın 2003-4’ten itibaren hazırlığı yapılan darbe girişimlerine uzanacağına dair bir sinyal ise henüz ortaya çıkmış değil. Oysa konunun asıl üzerine gidilmesi gereken noktası bu ve darbe planları aydınlatılıp hesabı sorulmadığı müddetçe operasyon eksik kalmaya mahkûm.
    Ve gelelim es geçilen esas meseleye.
    Türkiye yakın tarihte yaşanan ve muhtemelen hâlâ devam eden darbe girişimlerinin dahi hesabını sormakta zorlanıyorsa, bunun sebebi, Aydın Menderes’in ifadesiyle, 27 Mayıs’tan beri darbe ürünü bir ara rejimden çıkamamış olması.
    12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat, bu ara rejimi tahkim edip daha da pekiştiren ilâve hamleler.
    Yarım asırdır, aradaki müdahalelerle tahkim edilmiş bir darbe düzeninde yaşayan, darbelerin hiçbiriyle hesaplaşamayan ve darbe girişimlerinin de üzerine gidemeyen bir Türkiye’nin, bu durumu aşmadan, Ergenekon’lara karşı vereceği mücadelede başarılı olabilmesi mümkün mü?
    28.01.2009

    E-Posta: irtibat@yeniasya.com.tr

    "İyyake nâ'büdü ve İyyake nesteîn."

    'Ancak Sana kulluk eder, ancak Senden yardım isteriz' (Fâtiha Sûresi)


    "İnsanlara teşekkür etmeyen, Allah'a da şükretmez.!" (H.Ş.)

    'Bırak bîçare feryâdı, belâdan; gel tevekkül kıl' (17.Söz.)

    "Şimdi 'OKU' kabirde okuyamazsın" (Z.Gündüzalp)

    'ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR' (YENİASYA)

    Selâm ve duâyla. Bîçare S.V.

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Tıkladığınız Sitenin Güvenli Olup Olmadığını Anlayın
    By ahmetmustafa in forum Bilişim Haberleri ve Bilimsel Makaleler
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 07.08.09, 11:58
  2. Ölüm Meleği'nin Azrail Olmadığını İddia Ediyorum
    By uSuLca in forum İslami Konular ve İman Hakikatleri
    Cevaplar: 21
    Son Mesaj: 17.12.07, 13:18
  3. Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 26.08.07, 11:37
  4. Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 15.08.06, 20:06
  5. Tıbb-ı Nebevi, Tıp Dünyasına Ufuk Açıyor
    By SeRDeNGeCTi in forum Sağlık
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 09.07.06, 12:17

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0