+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 4 ve 4

Konu: İsrail Gazze'den Çekiliyor

  1. #1
    Vefakar Üye güneşsu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    433

    Standart İsrail Gazze'den Çekiliyor

    İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne üç hafta süren saldırılarını sona erdirmesinin ardından askerlerini Gazze'den çekmeye başladığını bildirdi. Ordu açıklamasında, Gazze'den çekilmeye başlayan asker sayısı konusunda bilgi verilmedi. İsrail Kanal 10 televizyonu, İsrail tanklarının çekilişini ve sınıra doğru ilerleyen piyade askerlerinin görüntüsünü yayınladı.

    Gazze'ye üç hafta süren saldırılarının ardından dün gece yarısı tek yanlı ateşkes ilan eden İsrail, Hamas'ın yeniden silahlanmasını önleyecek düzenlemeler yapılırken askerlerinin bir bölümünü Gazze'de tutacağını açıklamıştı.

    (AA)

  2. #2
    Vefakar Üye Nil Sultan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    417

    Standart

    İsrail ''Obama'ya jest için'' çekiliyor!

    ABD'nin yeni Başkanı Barack Obama'nın yarınki yemin töreni öncesi, İsrail'in Gazze'deki tüm askerlerini ve tanklarını çekmesinin bekleniyor.İsrail ordu radyosunun, hükümet kaynaklarına atfen verdiği bilgiye göre, Hamas, herhangi bir şekilde ateşkesi ihlal etmediği takdirde, çekilme işlemi yarın TSİ 21.00'deki yemin töreninden önce bitmiş olacak.

    Haberde, dün Başbakan Ehud Olmert'in davetlisi olarak Kudüs'e gelen Avrupalı liderlerle olan görüşmelerinde bu konunun gündeme getirildiği ve İsrail'in yeni başkana bir iyi niyet jesti olarak Gazze'den tümüyle çekilmeyi planladığı bildirildi.

    Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Çek Başbakanı Mirek Topolánek, Gazze'deki ateşkes çabalarına destek için dün Şarm El Şeyh'ten sonra, İsrail Başbakanı'nın akşam yemeği daveti üzerine Kudüs'e gelmişlerdi.

    Liderlerle, Ehud Olmert'in ikametgahında yapılan akşam yemeğine katılan bir yetkili, İsrail'in mümkün olduğu kadar çabuk, çekilme işlemi tamamlamayı öngördüğünü aktardı.

    Toplantıya katılan bazı hükümet üyeleri de Ynet sitesine, İsrail'in görevi devraldığı sırada Obama'yı güç durumda bırakmak istemediğini ve geçtiğimiz hafta İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ve ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice arasında imzalanan mutabakat metni uyarınca, radikal İslam terörüne karşı global savaşta ve Gazze'ye silah sokulmasına karşı ABD ile işbirliğini sürdürme umudunda olduğunu söylediler.

    Gazze'deki yerel kaynaklar da İsrail tanklarının nüfusun yoğun olduğu tüm merkezlerden çekildiğini belirtti. Tankların daha önce bulunduğu ve Gazze'yi güney ve kuzeyle bağlayan ana arter Selahaddin caddesinin tümüyle açıldığı öğrenildi. Ancak, yine de tanklar Gazze Şeridi'nin yerleşim yerlerinden uzaktaki sınır boylarında mevcudiyetini sürdürüyor.
    Operasyonun başından bu yana kapalı bulunan Gazze'deki bankalar da 22 sonra bugün ilk kez açıldı.

    İsrail ordusu, birliklerinin bir bölümünü çekmeye başladığını dün belirtmiş, ancak sayı verilmemişti. Silah altına çağrılan yedek askerlerin de yarın itibarıyla terhis edilmeleri bekleniyor. İsrail'in 22 gün süreyle Gazze şeridi'nde sürdürdüğü operasyonda çoğu çocuk ve kadın 1300 dolayında Filistinli ölmüş, 5.500 dolayında Filistinli de yaralanmıştı.

    Habervaktim

  3. #3
    Vefakar Üye Alâ Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    421

    Standart

    İşler tamam olunca yine dönerler.

  4. #4
    Vefakar Üye güneşsu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    433

    Standart

    Bush ve obama buluştuklarında israil saldırılarıyla ilgili bir kararmı alınmıştı acaba? Böylece obama suçlanmayacak, bush'a kalacaktı ihale.

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Beşiktaş Ligden mi Çekiliyor?
    By emaneten in forum Gündem
    Cevaplar: 48
    Son Mesaj: 28.03.20, 19:24
  2. Gazze'de İsrail'in işlediği suçlar
    By Bîçare S.V. in forum Gündem
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 04.02.09, 07:16
  3. Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 11.01.09, 14:30
  4. İsrail Tankları Geri Çekiliyor
    By Manâ in forum Gündem
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 07.01.09, 07:58
  5. İsrail Gazze'ye Kara Harekatını Başlattı
    By HÜCCET in forum Gündem
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 03.01.09, 21:32

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0