+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 3 ve 3

Konu: İsrail Ordusu, Gazze'nin En Kalabalık Bölgesine Yaklaşıyor

  1. #1
    Vefakar Üye Alâ Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    421

    Standart İsrail Ordusu, Gazze'nin En Kalabalık Bölgesine Yaklaşıyor

    Filistinli sağlık kaynakları, Gazze sokaklarından İsrail askerleri ile Hamas üyeleri arasında yaşanan çatışmalarda 10 Hamas üyesinin şehit olduğunu açıkladı. 3 üyenin de İsrail uçaklarının bombardımanı sonucu şehit düştüğü kaydedildi.

    İsrail tanklarının Beyt Lahiya'da açtığı ateş sonucu ise sığındıkları yerden duş almak için evine dönen bir adamla 5 kadını şehit olduğu bildirildi. Nuseyrat bölgesinde de bir kadının İsrail ateşi sonucu şehit düştüğü kaydedildi.

    Görgü tanıkları Gazze'nin kuzeyinde aynı aileden dört kişinin İsrail saldırısında hayatını kaybettiğini, Han Yunus kentinde de bir sivilin evinin önünde şehit edildiğini söyledi.

    İsrail ordusunun Gazze kentinin güneyindeki iki köye düzenlediği saldırıda ise bir kadının şehit olduğu ve 15 evin yandığı kaydedildi. Saldırıda en az 50 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

    İsrail ordusu da silah deposu olarak kullanılan bir camiye, üç roket fırlatma yerine ve bir Hamas komutanının evinin vurulduğunu açıkladı.

    Hamas'ın siyasî lideri Halid Meşal, İsrail hava saldırılarını durdurmadığı müddetçe ateşkesi düşünmeyeceklerini açıkladı. Mısır'da bulunan bir Hamas heyeti, Kahire'nin ateşkes teklifini görüşüyor.

    Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ateşkes çağrısını "pratik" bulmayan İsrail ise imzalanacak bir ateşkesin, İsrail'in güneyine roket saldırılarını ve Hamas'ın yeniden silahlanmasını durdurmasını istiyor. Pazartesi günü de İsrailli bir yetkilinin, görüşmelerde bulunmak üzere Kahire'ye gitmesi bekleniyor.

    İsrail Başbakanı Ehud Olmert de bugün kabine toplantısında yaptığı açıklamada Gazze'de hedeflerine yaklaştıklarını; ancak operasyonun süreceğini söyledi.

    İsrail'in 27 Aralık'ta başlattığı saldırılarda şehit sayısı çoğu sivil 868'e yükseldi. İsrail tarafında ise 3'ü sivil 13 kişi öldü.

    OLMERT: İSRAİL GAZZE'DE AMAÇLARINA YAKLAŞIYOR

    İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde Hamas'a karşı yürüttüğü harekatı daha ileriye götüreceğini belirterek, İsrail'in amaçlarına yaklaştığını söyledi.

    Olmert, haftalık kabine toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, İsrail'in bölgede kendisi için koyduğu hedeflere yaklaştığını belirtirken, "Güneydeki güvenlik gerçeğini değiştirmek ve vatandaşlarına huzuru getirmek için kararlılık, sabır ve cesaret gerektiğini" ifade etti.

    Gazze'de hemen bir ateşkes sağlanmasına yönelik uluslararası çağrılara karşı, "Dünyada hiçbir ülke, bize ahlak dersi verenler dahil, bizim yaptığımız kadar kendilerini tutmayacaklardı" iddiasında bulunan Olmert, "Biz, her ülkenin kabul edeceği şeyleri İsrail'e geldiğinde kabul etmeyeceklerini, bunun kolay olmayacağını biliyorduk" dedi.

    BM Güvenlik Konseyi'nin, hemen ateşkes yapılması çağrısıyla ilgili karara da değinen Olmert, "Bizim çocuk yuvalarımıza, okullarımıza bombalar atanları vurup vurmayacağımız konusunda kimsenin bizimle ilgili bir karar almasına izin vermedik ve gelecekte de vermeyeceğiz" diye konuştu.

    Öte yandan Savunma Bakanı Ehud Barak, toplantı öncesi "Bugün Dökme Kurşun operasyonunun 16. günündeyiz ve güneye huzur getirme yolundaki harekatımızı sürdüreceğiz" derken, İsrail ordusunun karadan, havadan ve denizden bir harekat sürdürdüğünü, aynı zamanda diplomatik yolların da araştırıldığını söyledi. Barak, askeri operasyonlarla diplomatik çabaların bir arada yürütülmesi konusunda herhangi bir çelişki bulunmadığını ifade etti.

  2. #2
    Gayyur yurekten_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2008
    Yaş
    40
    Mesajlar
    97

    Standart

    Allah helak etsin bunları
    MEVLA HERŞEYİ HAYR EYLER,SANMA Kİ GAYR EYLER,ARİF ONU SEYR EYLER,MEVLA GÖRELİM NEYLER,NEYLERSE GÜZEL EYLER!...

  3. #3
    Vefakar Üye Alâ Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    421

    Standart

    hEMEN HELAK ETMİYOR BAZEN, İMTİHAN DÜNYASI, FİLİSTİNİN VE MÜSLÜMANLARIN İMTİHANI.

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Kahrol İsrail Demekle İsrail Kahrolmaz!
    By nur_88 in forum İslami Nitelikli Yazılar
    Cevaplar: 8
    Son Mesaj: 12.10.23, 04:38
  2. Gazze'de İsrail'in işlediği suçlar
    By Bîçare S.V. in forum Gündem
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 04.02.09, 07:16
  3. İsrail Gazze'den Çekiliyor
    By güneşsu in forum Gündem
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 20.01.09, 16:08
  4. İsrail Gazze'ye Kara Harekatını Başlattı
    By HÜCCET in forum Gündem
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 03.01.09, 21:32
  5. Kalabalık ve Cemaat:Haydi Müslümanlar Camiye
    By Tılsım in forum İslami Nitelikli Yazılar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 22.09.07, 21:50

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0