Konu Kapatılmıştır
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 3 ve 3

Konu: Obama, Gazze’deki Katliâmı Gör!

  1. #1
    Ehil Üye Müellif-e - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Zindan-ı dünya'da bir garib yolcu
    Mesajlar
    4.073

    Exclamation Obama, Gazze’deki Katliâmı Gör!

    Faruk ÇAKIR
    Obama, Gazze’deki katliâmı gör!




    Aslında ‘söz’ çoktan bitti, ama ne çare ki gerçekleri tekrarlamaktan başka çare de yok. İsrail’in Filistinlilere yaptıkları karşısında ‘insanlık’ harekete geçmiş durumda. Her ne kadar ‘başkan’lar sessizce katliâmı izlemeyi sürdürse de, fertler Gazze’de devam eden katliâmın sona ermesi için duâ ediyor.


    Birkaç gündür bu konuları gündeme taşımaya çalışırken, konu hakkında ‘ehil’ olanların tesbitlerini aktarmaya çalıştık.


    Bugün de, Hamas yetkililerinden Dr. Ebu Musa Mazruk ile Şam’da yapılan bir röportajdan tesbitler aktarmak istiyoruz. Akşam gazetesinden Nagehan Alçı, İsrail’in Gazze’de başlattığı kara saldırısından birkaç saat önce Halid Meşal’ın yardımcısı Dr. Ebu Musa Mazruk ile görüşmüş. Dr. Mazruk, “Durup dururken, el-Fetih varken, siz niçin Filistin’i yönetmeye talip oldunuz?” anlamına gelecek bir soruyu cevaplandırırken şöyle demiş: “Biz talip olmadık. Halk karar verdi.” (Akşam, 5 Ocak 2009)


    Aslında Filistin’de yaşanan katliâma herkes şaşıyor. ‘Dost’lar duâ ederek ‘zalime karşı direnmeyi’ desteklerken; ‘düşman’lar da bunca yıl, bunca zulme rağmen Filistinlilerin teslim olmamasına şaşıyor.


    Bu konudaki bir soruyu da cevaplandıran Dr. Ebu Musa Mazruk, “(Direnme konusunda) Bizim sistemimiz her zaman hazır. O sistem insanların kendisi. Bunu İsrail de gayet iyi biliyor. Biliyorlar ki Filistinliler hiçbir zaman teslim olmuyor. Görecekler, şimdi de olmayacağız” demiş.


    Dünyayı ‘idare edenler’ bekliyor ki Filistinliler pes etsin, teslim olsun, zulme karşı çıkmasın, haksızlığa boyun eğsin. Elbette bunca zulme rağmen ‘dik durabilmek’ ayrı bir meziyet. Mazruk, bu konuda çok emin.


    İsrail’in savaşı tercih edişini şöyle değerlendirmiş: “Eğer sürekli savaşıyorsan bir şeyleri başaramıyorsun demektir. Bu yüzden İsrail kesinlikle kaybedecek, çünkü asla Hamas’ın teslim olduğunu görmeyecek.”


    Peki, Filistinliler ne istiyor? Cevap şu: “Bizim ne istediğimiz belli: Gazze üzerindeki ambargo kalksın, kapılar açılsın diyoruz. Çünkü bize uygulanan da bir nev’î savaş. Bunun sona ermesini istiyoruz.”


    Bu nokta da çok önemli. Bazıları, ‘savaş’ın kara harekâtıyla ya da uçakların Gazze’yi bombalamasıyla başladığını düşünüyor. Hayır, asla ve kat’a durum böyle değil.


    Yıllardan beri süren gerçek savaş bir yana, Gazze’ye aylardan beri uygulanan ‘ekonomik ambargo’nun, tahrip açısından bugünkü ‘fiilî savaş’tan ne farkı vardı? Ne yazık ki bütün dünya Gazze’de bir milletin açlık ve sefaletle ölüp yok olmasını beklemeyi yeğledi.


    Mazruk’un açıklamalarında; İslâm dünyasının Gazze’ye gerektiği gibi yardım etmediği konusunda da farklı bilgiler var. Belki ‘diplomatik’ bir dil kullanılmış, ama bu konuda şikâyetçi görünmüyorlar: “İslâm dünyası bize çok yardımcı oluyor. (Ama) Maalesef dünya resmî olarak güçlü olanların yanında duruyor.”

    En çok eleştirilen ‘ihtilâf’ konusu da Mazruk’a sorulmuş. Cevabı şöyle: “Aslında sorun ne biliyor musunuz? Dış güçler. Biz kendi başımıza kalsak arada hiç problem olmaz. Aslında el-Fetih de Hamas gibi başladı ama 37 yılda geldikleri noktaya bakın. Ne başardılar? Filistinliler’in daha çok acı çekmesi dışında hiçbir şey.”


    Can alıcı tesbitlerden biri de şu: “Dünya, mülteci kamplarında yaşayan Filistinliler’i görmek istemiyor. Medyayı da Yahudiler kontrol ediyor.


    Meselâ Obama İsrail’e gidip bacağı kopmuş bir çocuğu ziyaret ediyor. İsrail’de böyle iki çocuk var. Oysa yalnızca Gazze’de böyle 4000 çocuk yaşıyor.”


    İsrail, ‘çocuk katili’ damgasıyla yargılanmak istemiyorsa bu katliâma son versin.


    09.01.2009

    E-Posta: cakir@yeniasya.com.tr


  2. #2
    Gayyur uhuvvetkar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Yaş
    33
    Mesajlar
    83

    Standart

    Allah herşeyi hakkıyla bilir her işi hikmetle yapar


    inşaallah Rabbim yaptıkları zulümleri kendilerine çevirir

    bakın Amerikaya yaptığı katliamlar nasıl onlara kriz ve afetler olarak geri dönüyor
    Konu uhuvvetkar tarafından (09.01.09 Saat 13:06 ) değiştirilmiştir.
    BİR KEZ ALLAH DİSE AŞK İLE LİSAN,
    DÖKÜLÜR CÜMLE GÜNAH MİSLİ-İ HAZAN

  3. #3
    1kul
    Guest 1kul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Standart

    Faruk ÇAKIR
    Camideki Obama




    ABD Başkanı Barack Hüseyin Obama’nın Türkiye ziyareti, beklenenin üzerinde bir ilgi ve alâkaya sebep oldu. Yardımcılarının açıklamalarından da anlaşılacağı üzere ziyaretin maksadı, bozulan ABD-Türkiye ilişkilerini normale döndürmeyi hedefliyor. Ziyaretin bu hedefe ne ölçüde ulaştığını ise önümüzdeki aylarda belki de yıllarda görebile- ceğiz.
    Ziyaretin Ankara ayağı daha çok resmî-diplomatik görüşmelere sahne olmuş olsa da, İstanbul bölümü bir anlamda ‘tanıtma’ya ayrılmış olduğu görüldü. Ayasofya ve Sultanahmet Camilerini ziyaret eden ABD Başkanı Obama, daha sonra da üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Ziyaretler sonrasında Sultanahmet Camiini ‘güzel’ bulduğunu ifade eden Başkan Obama, Ayasofya için de “Muhteşemdi” demiş.
    Tabiî ki Obama’nın Ayasofya’yı ziyaret etmesinin ayrı bir önemi vardır. Bilindiği gibi Ayasofya, başlangıçta Hıristiyanların ibadet yeri olarak, yani ‘kilise’ şeklinde inşa edilmiştir. Fatih Sultan Mehmed Hanın İstanbul’u fethetmesiyle birlikte bu önemli kilise, Müslümanlarin ibadet yeri olan ‘cami’ye çevrilmiş ve uzun süre bu şekilde kullanılmıştır. Asırlar sonra, (1935 yılında) ise ‘müze’ye çevrilmiştir. Aslında bu durumdan ne İslâm dünyası ve ne de Hıristiyan dünyası memnun değildir. Avrupa’da boş kalan pek çok ‘kilise’nin Müslümanlar tarafından satın alınarak ‘cami’ye çevrildiğini düşünürsek, Ayasofya’nın ‘cami’ olarak kullanılmasına siyasî düşünmeyen Hıristiyanların karşı çıkacağını tahmin etmiyoruz.
    ABD Başkanı Barack Hüseyin Obama’nın babasının Kenyalı bir Müslüman olması, annesinin ve kendisinin ise Hıristiyan olması; bu yönüyle Ayasofya’nın durumuyla örtüşüyor. Obama Ayasofya’yı gezerken belki de bu yönünü de düşünmüştür, kim bilir?
    Obama’nın Sultahanmet Camiini huşu içinde ziyaret etmesi ve verilen bilgileri dikkatle dinlemesi de dikkat çekti. İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı ve Sultanahmet Camii imam hatibi Emrullah Hatipoğlu, Obama’ya camiyi gezdirdiler ve minberden mihraba, ‘Sultan mahfili’nden hutbeye kadar her konuda kısa ve anlaşılır bilgiler verdiler. Konuşmaları Obama’ya aktaran bayan ‘mütercim’in uygun şekilde tesettüre bürünmesi ve cami içinde edeple hareketleri takdire şayandı.
    Bu ziyaret, her zaman olduğu gibi yine ‘medya’nın dinî konulardaki cehaletini ortaya koydu. Bazı TV kanalları, neredeyse İstanbul Müftüsünün adını bile hatırlayamadılar! Pek çoğu Sultanahmet Camiinin imam hatibini ise ilk defa görmüş olacaklar ki değil ismini, caminin imam hatibi olduğunu bile bilemediler! Canlı yayın sırasında cehaletini ortaya koyan bir TV sunucusu, “Obama sayesinde biz de Sultanahmet Camii hakkında bilgi sahibi olabildik” dedi.
    Belki doğru bir tesbit, ama bu aynı zamanda bir medya mensubu için ayıp değil mi? Dinden, İslâmdan, dinî eser ve müesseselerden bu kadar kopuk insanların medya mensubu olması garip ve de çok garip... Obama’nın Türkiye ziyareti, İnşaallah neticeleri ile hayırlı olur.

    08.04.2009

    E-Posta: cakir@yeniasya.com.tr



Konu Kapatılmıştır

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Gözler Obama’da
    By Bîçare S.V. in forum Serbest Kürsü
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 18.02.09, 07:57
  2. Karikatürlerin Dilinden Gazze Katliamı...
    By MuM in forum Serbest Kürsü
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 03.02.09, 21:53
  3. Obama’ya Ayarlı Çekilme
    By Bîçare S.V. in forum Gündem
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 20.01.09, 10:13
  4. Bediüzzaman Obama’yı Destekler miydi?
    By slim in forum Bediüzzaman ve Risale-i Nur Çalışmaları
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 11.11.08, 20:24
  5. Cevaplar: 14
    Son Mesaj: 03.11.08, 21:26

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0