Tarım ticareti liderleri Avustralyalıları yıllardır, kanguru, devekuşu ve timsah eti yemeye zorlasalar da son dönemlerde dikkatlerini çöllerin gemileri yani "deve"lere çevirdi.


Geçtiğimiz hafta Avustralya'nın başkenti Canberra'da üst düzey devlet çalışanlarına deve eti ziyafeti sunuldu. Sebebi ise, Avustralya menüsüne, deve etinin de girmesinin istenmesi.

Çevre gönüllüleri deve etinin sadece insanlar için değil, aynı zamanda doğa için de faydalı olacağını vurguluyor.


Develerin kontrolsuz bir biçimde ürediklerini ve sayılarının çok fazla olduğunu belirten çevreciler, "Çöllerde bu kadar çok deve olması, çöl ekosistemine zarar veriyor, su rezervi tehlike altına giriyor. Bu da çevreye farkına varılmayan bir zarar veriyor" dedi.


Deve etinin hem lezzetli hem de sağlıklı olduğunu belirten yetkililer, "Sığır etinden hiçbir farkı yok. Eğer develer kesilirse, çevre de dünya da daha çok koruma altına alınmış olur" dedi.

Sayıları her yıl 80 bin dolaylarında artan develer Avustralya'ya Kanarya Adaları'dan 1840 yılında İngilizler tarafından getirildi ve şu anda sayıları bir milyonu geçti.
gazeteport