+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 4 ve 4

Konu: Mustafa Özcan, Artık Vakit'te

  1. #1
    Gayyur Seyfullah Kara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Bulunduğu yer
    Belli Olmuyor!..
    Mesajlar
    141

    Standart Mustafa Özcan, Artık Vakit'te

    "Uluslararası siyaset ve dış politika"nın usta kalemlerinden "İslam Dünyası uzmanı" Mustafa Özcan Vakit'e geçti. İlk yazısını bugün "yazarlar" bölümümüzde alıntıladığımız Özcan'a yeni gazetesinin "hayırlı" olmasını diliyor ve "hoş geldiniz" diyoruz.



    Milli Gazete, Zaman, Yeni Şafak ve Yeni Asya gazetelerinde ve bazı dergilerde uzun yıllar yazan, televizyon programları yapan Özcan 1962 Bolu Mudurnu doğumlu. Birçok eserleri ve ödülleri olan evli ve dört çocuk babası Mustafa Özcan, Arapça ve İngilizceyi çok iyi biliyor.

    Özcan bugünkü yazısında Vakit'ten ilk teklifi 11 yıl önce aldığını ancak buluşmanın bugün gerçekleşebildiğini belirterek "inşaALLAH buluşmamız hayırlı bir beraberliğin başlangıcı olur" diyor.


    İŞTE ÖZCAN'IN VAKİT'TEKİ İLK YAZISI

    İcabet vakti...

    İnsan bir şeyi içten ve içtenlikle istediğinde, er geç istediğine kavuşur, muradına nail olur. Cenab-ı Hak esbabını müyesser kılıyor ve arzusuna kavuşturuyor. Rahmetli Ali Ulvi Kurucu vird-i zeban halinde hep şunu söylerdi: “Allah bir şeyi murad ederse esbabını halk eder.” Aynen Vakit'le münasebetimizde tecelli ettiği gibi. Yollarımız birkaç kez kesişti ama esbap ram olmadı ve manialar yol vermedi. Kavuşamadık, bir araya gelemedik, nasip bugüne imiş. 1996 yılından hac arkadaşımız olan Ülkü Kumral, tam 11 yıl önce de beni davet etmişti. O zaman icabet etmek bir başka hac arkadaşımın davetine ve çağrısına nasip olmuştu. Ama 11 yıllık davet demek ki icabet için eşref saatini bekliyor ve kolluyormuş. Eşref saati nihayet gelip çattı. Hayatımda bugüne kadar üç kez haccetmek nasip oldu. Bunlardan birisinde 17 yaşında idim ve 1979 yılına yani hicri 1400'e tekabül etmişti. Onun simetrisinde yani 17 yıl aradan sonra 34 yaşımda takvimler 1996 yılını gösterirken ikinci kez hac nasip oldu ve orada Vakit gazetesinden Ülkü Kumral ile tanıştık ve birlikte haccettik. İkimiz de haccı kırana niyet etmiştik. Ardından, 2002'de tam 40 yaşımda üçüncü kez hac nasip oldu. Bu üçüncü defada Mina'da Vakit'in Genel Yayın Koordinatörü Mustafa Bey ile karşılaştık. Daha doğrusu kader buluşturdu. Bu sanki ilişkilerde görünmez bir çentik odu. Veya bir taallûk noktası. Söylemek istediğim o ki, hacda birleşen yollar bizi Vakit'le buluşturdu. Bu, haccın bir kerameti olsa gerek. Bizimkisi hasbe'l kader bir beraberlik oldu. Maddi ve manevi ilişkilerin çatısı hacda çatıldı.

    ‘Eski' gazetemden kazara ve sehm-i kaza ile ayrılmak üzereyken önümüze yeni bir yol açıldı. MÜSİAD Fuarı'nda, eskimeyen kadim dostlarımızdan Sami Özey bizi çay içmeye Vakit standına davet etti. Bu delalet ile birlikte 11 yıllık gecikmiş davet yeniden güncellenmiş oldu. Bu noktadan itibaren, dest-i kader bizi Vakit'e doğru yönlendirmeye ve sevk etmeye başladı. Artık mazeretimiz de kalmamıştı. Beraberliğimiz hacda çatılmıştı ve önümüzde yine hac mevsimi belirmişti. Bu noktaya dest-i kaderin sevki ve lebbeyk'iyle geldik. Hacca uzanan Zilhicce'nin sayılı günleri (ilk on gün) içine girdik ve bu kutsal günler haccın da zaman köprüleri. Şimdi o günlerin içindeyiz. Bu, tevafuktan başka ne olabilir ki? Hac bizim için buluşma köprüsü oldu, inşallah Vakit'te geleceğe ve istikbale uzanan bir köprümüz olur. İcabet 11 yıl sonra geldi ama hiç şaşmadı. Davet 12'inci yılından gün alırken biz de 2008'in 12'inci ayı itibarıyla Vakit'ten gün almaya başlayacağız.

    Şimdi hem hicri hem de miladi tarihle birlikte icabet vaktindeyiz. İnşaallah buluşmamız hayırlı bir beraberliğin başlangıcı olur. Hayırlara vesile olması niyazıyla.

    www.habervaktim.com
    "Düşmanlarım bana ne yapabilir ki? Ben cennetimi yüreğimde taşıyorum,nereye gitsem o benimle gelir.
    Hapsedilmem halvet,sürgün edilmem hicret,öldürülmem şehadettir.Değil mi ki göğsümde ALLAH (CELLE CELLALUHU)'ın Kitabı ve Rasulü'nün sünneti vardır!"

  2. #2
    Gayyur harbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Mesajlar
    109

    Standart

    Yazsın mahsuru yok..

  3. #3
    Gayyur Seyfullah Kara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Bulunduğu yer
    Belli Olmuyor!..
    Mesajlar
    141

    Standart

    Mustafa Özcan'ı Özgün İrade'de yazdığı dönmelerde biliyorum.RABBimiz hayırlı eylesin.Değerli bir yazar...Nerde yazsa oraya katkı yapabilcek nitelikte.Hem onun adına hem de VAKİT okuyucuları adına güzel bir girişim.
    "Düşmanlarım bana ne yapabilir ki? Ben cennetimi yüreğimde taşıyorum,nereye gitsem o benimle gelir.
    Hapsedilmem halvet,sürgün edilmem hicret,öldürülmem şehadettir.Değil mi ki göğsümde ALLAH (CELLE CELLALUHU)'ın Kitabı ve Rasulü'nün sünneti vardır!"

  4. #4
    Vefakar Üye Alâ Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    421

    Standart

    hAYIRLI OLSUN İYİ BİR KALEM.

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Bediüzzaman'ın Muhakeme ve Müşahade Yönü - Mustafa Özcan
    By SeRDeNGeCTi in forum Bediüzzaman ve Risale-i Nur Çalışmaları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 14.07.11, 14:42
  2. Bediüzzaman Türk Milliyetçisi midir? - Mustafa Özcan
    By SeRDeNGeCTi in forum Bediüzzaman ve Risale-i Nur Çalışmaları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 26.05.11, 09:29
  3. Mustafa Özcan Güneşdoğdu - Cana Cefa
    By muhammedyahya in forum Klip, Video, Film ve Animasyon
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 05.02.08, 19:44

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0