Türkiye’de bir dönem ‘irtica avlarında’ isminden dolayı alakasız kitaplara ‘irticai yayın’ diye el konulmuştu. Amerika’da da çarşaflı iki rahibe, polis belgelerinde ‘terörist’ diye yer almış. SOFİ’NİN DÜNYASI’NA İRTİCAİ KİTAP MUAMELESİ
Türkiye tarihinin en karanlık dönemlerinden biri olan 28 Şubat ‘post-modern’ darbe sürecinde, sözde ‘irtica’ operasyonları yapılırken, Malatya’da bir eve düzenlenen baskında el konulan bir kitaplardan biri de ‘Sofi’nin Dünyası’ isimli Norveçli bir yazarın yazdığı felsefi roman tarzındaki kitaptı. İsminden dolayı ‘irticai yayın’ diye el konulan Sofi’nin Dünyası kitabı, 28 Şubat’ta ne denli büyük bir psikolojik baskı yapıldığını gösterirken, ABD’de de aynı olmasa da buna benzer bir olay yaşandı.

RAHİBELER GÖSTERİYE KATILDI
Amerika’da nükleer karşıtı bir gösteriye katılan iki Katolik rahibe, terörist listesine alındı.
72 yaşındaki Ardeth Platte ve 60 yaşındaki Carol Gilbert, 2002 Amerika’nın Colorado kentindeki nükleer füze sahasında eylem düzenledikleri için sırasıyla 41 ve 33 ay hapis cezasına çarptırıldılar.

‘SİZİ TERÖRİST DİYE DAMGALADIK, GELİN DÜZELTİN’
Geçtiğimiz hafta hapis cezalarını tamamladıktan sonra eve dönen rahibeler, Marlyland eyalet polisinden mektuplarla karşılaşınca şaşkına döndüler. Mektuplarda, polisin, iki rahibeyi 2005-2006 yılında ‘terörist’ listesine aldığı ifade edilirken, bu yanlışın düzeltilmesi için kendilerinin polis karakoluna gelerek yanlışı düzeltmeleri istendi.

ARTIK HERKESİ BU LİSTEYE ALABİLİRLER
‘Terörist’ olarak fişlendiğinden iki yıl boyunca habersiz kalan Rahibe Gilbert, “Eğer bizleri terörist olarak etiketlendiriyorlarsa, her türlü insanı bu şekilde etiketlendirebilirler. Bu demokrasinin çöküşüdür. İnsanlar, bu şekilde korkutulmaya çalışılarak, susturuluyor” dedi.


Habervaktim