Ergenekon sanığı Özoğlu'nun, Kürtlere karşı ayaklanmalar düzenleyecek 2 bin kişilik mobil ekipler oluşturduğu ortaya çıktı. 20 -25 kişilik gruplar halinde görev yapacak ekiplerin toplumda kaos çıkartacağı iddia edildi.

Ergenekon soruşturmasının 6. dalga operasyonunda tutuklanarak cezaevine gönderilen Kuvay-i Milliye Derneği Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Özoğlu'nun hazırladığı ayaklanma planı akıllara durgunluk veriyor. Ergenekon iddianamesinin 193. sayfasında yer alan itiraf gibi ifadede Özoğlu'nun, Kürtleri hedef alan ayaklanmalar için 2 bin kişilik mobil ekip oluşturulduğu kaydediliyor.

Ergenekon'un özel büro çalışmalarını yürüten Erkut Ersoy ile birlikte hareket eden Özoğlu'na ait planın detaylarının, 20 Ekim'de başlayacak Ergenekon davasında suç delilleri arasında sunulacağı öğrenildi. Plana göre, 20-25 kişilik gruplar halinde görev yapacak ekiplerin, toplumda kaos çıkarmak için görev yapacağı ve böylece Ergenekon örgütünün ülke yönetiminde etkinlik sağlamayı amaçladığı belirlendi.

İstihbarat akışı

Özoğlu'nun Ergenekon'un diğer tutuklu sanıklarıyla olan ilişkileri de dikkat çekiyor. Dava kapsamında tutuklu bulunan muvazzaf subaylarla toplantılar düzenleyen Kemal ve Neriman Aydın’ın, elde ettikleri istihbari bilgileri Özoğlu'na aktardığı tespit edildi. Özoğlu'nun da aldığı istihbaratları, bir dönem NATO Özel Harp Dairesi'nde görev yapan ve Ergenekon'un askeri kanat sorumlusu olduğu öne sürülen emekli Albay Mehmet Fikri Karadağ'a ulaştırdığı anlaşıldı.

Savcılık, ele geçirdiği belgelerle Özoğlu'nun "dar daire hücre toplantıları" organize ettiğini de ortaya çıkardı. Özoğlu'nun, Ergenekon sanıkları eski yüzbaşı Muzaffer Tekin, Kuvay-i Milliye Derneği Teşkilat Başkanı Hüseyin Görüm ve tahliye edildikten sonra ölen Kuddisi Okkır ile birlikte bu toplantılara katıldığı tespit edildi.

Özel Harp'in başındaydı

Özoğlu'nun Aydın kardeşler aracılığıyla muvazzaf subaylardan aldığı bilgileri aktardığı emekli Albay Mehmet Fikri Karadağ ise, Danıştay saldırısının ardından Vatansever Kuvvetler Güçbirliği'nden ayrılarak Kuvvayi Milliye Derneği'ni kurmuştu. Eski Nato Özel Harp Dairesi'nde başkanlık yapan Karadağ'ın, Ergenekon'un silahlı kanat sorumlusu olduğu öne sürülüyor. 23 Ocak 2008 günü yapılan Ergenekon Operasyonu kapsamında tutuklandı. Ergenekon davasında silahlı terör örgütüne üye olma, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçlamalarıyla yargılanacak
turktıme