Yüce Divan’da yargılanıp beraat eden MHP’li eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın, yeni bir hareket başlattı. İşte MHP'de dengeleri değiştirecek gelişme...

Koray Aydın, MHP lideri Bahçeli'ye karşı ilk gardını aldı. Aydın'ın toplantısına çok sayıda MHP'li katıldı.

Yüce Divan’da yargılanıp beraat eden MHP’li eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın, yeni bir hareket başlattı. 50 eski MHP milletvekili ile ülkü ocaklarından çok sayıda ismi yanına alan Koray Aydın, gözünü de MHP Genel Başkanlığı'na dikti.

İftar yemeğinde konuşan Aydın, “Bugün, Türk siyasetinde yeniden yapılanma şart. Bunu, A’dan Z’ye değişim olarak algılıyoruz. Bu nedenle, büyük bir yeniden inşa hareketine ihtiyaç vardır. Bu hareket için aklı ve yüreği olan insanlara ihtiyaç vardır. Bilgi birikimini, donanımını, engin siyasi tecrübesini süzgeçten geçirerek hedefe yönlendirecek, toplumda ruh ve heyecan dalgalanmasını yaratabilecek bir kadroya ihtiyaç vardır. Bu toplum, bu dalgalanmaya hazır. Bunun için kararlılığın ortaya çıkması gerekiyor.” dedi.

BAHÇELİ’YE TAŞ

Aydın konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP yönetimine de imalı göndermeler yaparak ‘’ Türkiye’nin bu kadroların tasfiyesine ihtiyacı var. Bunu da ancak ve ancak ülkücü kadrolar yapabilir. Ama Türk milliyetçileri de meydanı bu kadrolara bıraktığı için kendilerini sorgulamaları gerekir. Türkiye’nin bu tablosunda, birilerinin kendisini sorgulaması gerekiyor. Muhalefet partileri, neyin hakkını veremediklerini, nerede ne eksiklik yaptıklarını sorgulamak zorundalar. Şayet bunu yapamazlarsa, bu tablo değişmez. MHP’nin yerel seçimlerdeki hedef oyu az yüzde 25 olmalı’’ dedi.

gasteci